Anladım.Peki kaçıncı haftalarda oluyor?Duruma göre değişiyor mucnm ikiz bebeklere ve riskli gebeliklere yani erken doğum riski olanlara bu iğne oluyor cnm ....muhtemelen sanada yapılacak önlem amaçlıı
kızlar yaa ben doktorumdan çok sıkıldım.
şimdi de amniyosentez yapalım diyor, ayrıntılı ultrasonum temiz çıktı, 2li 3lü yaptıramadık o aşamalarda çoğul gebelikti diye ama 35 yaş üstü değilim, genetik sebepli düşüğüm yok, ultrasonda şüphe uyandıran birşey yok , ben niye bir de amniyosentez stresine gireyim, zaten travma üstü travma yaşammaktan bir mutluluğuna varamamışım. size de teklif etti mi doktorlarınız?
ya bi de bu sefer gittiğimde yeter biraz da olumlu konuş moral ver diicem walla, her seferinde olumsuz düşünceler, felaket senaryoları, şöyle yemem içmem gerekeni anlatan, moral veren, umut veren bir doktor istiyorum, ama değiştirmeye de cesaret edemiyorum.
evet yavrukirpi cnm üçlü test için geç değil ve 20 haftanda detaylı ultrasona girersinn
ben ne ikili ne üçlü test ne de amniyosentez yaptırmadım.sadece ense kalınlığı ve burun kemiğine baktırdım.ayrıca zaten her ultrasona girdiğimde ayrıntılı ultrasonla dopler bakıyor dr um..sabah 11 de muaynemiz vardı..iki sıpam da 1350 gr civarı çıktılar..
ama çok hareketliler,dr um da hareketli olduklarını söyledi..erken doğum riskim olmasa rahat edicem ama endişeliyim..
ayşecimmm bende yaptırmıycam zaten bu saatten sonra sorun çıksa da aldıramamki, nasıl kıyarım. yaşadıklarım bana yeter. senin rahim ne durumda canım?
Kocaman bir myomum var.plesanta kaplamış üzerini..doktor doğum öncesi kan bulundurun dedi,plesantayı çekerken çok kanama olabilir ve hayatıma mal olabilirmiş..Ama bebeklerim gayet iyilermiş çok şükür..rahim ağzı uzunluğunu 1,3 cm ölçtü dr..9 mm ölçülmüştü 15 gün evvel..
kızlar sabah 7,30 da sezeryana giriyorm dualarınızı eksik etmeyin......kuzularım sağlıkla gelsinler inşallah........kendinize iyi bakınnnnopuyorumnanaktan
selam arkadaslar bende bugun bebıslerımın ıkısınınde kız oldugunu ogrendım .18.haftadayım daha yenı gosterdıler kendılerını.