Arkadasimi cok kiskaniyorum :(

Simdi baska bir konudan bahsetmis olacagim ama yapilan yorumlarda bu konu dikkatimi cekti. Bana gore evlenince calismakta, calismamakta tercih meselesidir. Kimi ev kadini olmak ister, kimi is kadini olmak ister. Kimisi cocuk ister, kimisi asla cocuk istemez. Bunlar tamamen tercih meselesidir ve bence burda konunun icindeki 'Aylin'e gereksiz yere giydiriliyor. Elbette kisisel gorusum kadinlarin ekonomik ozgurluklerini oncelikle kazanmalari yonunde. Ben 16 yasinda is hayatina atildim,oyle de devam ediyor, aksini dusunemezdim. Ama bu benim, baskasi farkli dusunur. Simdi bu hikayedeki Aylin'i koca parasi yiyor, hicbir vasfi yok diye hakir gormek bana kusura bakmayin cok sacma geliyor. Tercihlere saygi duymaliyiz.

Konu sahibinin sorununa gelince. Ben olsam kendi hayatima odaklanirdim. Inanin kimse sorunsuz bir hayat yasamiyor. Eminim 'Aylin' arkadasinizda sorunsuz,dertsiz tasasiz bir hayat yasamiyordur. Bazen imrendigimiz, kiskandigimiz hayatlar distan cok guzel gozukselerde, icine girdigimizde o pembe hayattan eser kalmiyor. Bir de bu acidan bakmaya calisin. Ve kendi hayatinizi degersiz gormeyin. Geleceginize odaklanin. Hersey zamanla olur.

Kıskanirsin Ah benimde olsa dersin ama imrenme dolu kıskançlıkta o Ah in yerini keşke benimde olsa neden onun yerinde degilim cümlesi alır aradaki fark bu :)

Konu sahibini anlıyorum aslında tek takıldığı şey o lise mezunu ben üniversite ama yaşam şartları benden daha iyi durumu bence.

Buna anneannem söyle felsefi bir yaklaşım getirmisti; kizum ellerinki altından da bizimkisi caputtan zahar:KK70: işte yaşanılan duygu bu bence ve tek çözümü bu arkadaşlığı bitirmek.

Merhaba arkadaslar

En yakin arkadasimi o kadar cok kiskaniyorum ki artik kendimden yoruldum ve nefret ediyorum. Yasadigim her saniye hep o kiz var aklimda. Kiskancligin cok kotu bir sey oldugunu biliyorum ama bir turlu vazgecemiyorum.

Kiz arkadasimda bende 23 yasindayiz. Beraber buyuduk sayilir. Kiz arkadasimin adina Aylin diyeyim daha kolay olsun anlatirken. Benim hayatimda uzun suredir kimse yok. Aylin daha gecen seneye kadar kendinden 5-6 yas buyuk birisi ile beraberdi. 1 yillik iliskisini bir seferde bitirdi. Bitirme sebebide adamin cok sorumsuz olmasiymis. Ayrildiktan yaklasik 6 ay sonra baskasiyla beraber olmaya basladi. Beraber oldugu adam 75 dogumlu (kendisi 92). Adam mimar ve maddi durumu cok iyi. Biraz olgun olmasina ramen oldukca yakisikli ve sempatik. Yani 25 yasinda gibi enerjik esprili cok guzel bir enerjisi var. Aylin gibi yani. Kisa bir surede nisanlandilar ve hemen evlendiler. Simdi tam 4 aylik evliler ve cok mutlular. Ilk zamanlarda kendi kendimi avutuyordum 'adam nerdeyse babasi yasinda eminim daraliyordur hic eglenemiyorlardir' diye yalniz bir kac gun once evlerine gittim hicte oyle degil. Ben ordayken kocasi erken geldi isten ve adam iceri girdiginden beri ikisinin arasinda bir kahkahalar bir gulusmeler. Aslinda arkadasimin mutlu olmasina sevinmem lazim ama ben nedense cekemiyorum. Cok kotu bir insanim ben ne yapacigimi bilmiyorum. Sanirim o kizin mutlu olmasi ve istedigi her seye sahip olabilmesi beni cileden cikartiyor. Ben universite mezunuyum ve avukat olacagim staj goruyorum ama Aylin lise mezunu ve calismiyor. Ama istedigi her seye sahip, sadece kocasindan rica etmesi yeterli. Belkide cekemedigim budur, yani benim egitimim durumumun ondan kat be kat yuksek olupta ondan daha 'düsük' bir hayat yasamam. Bu sacma sapan dusuncelerden nasil kurtulabilirim? Cunku çekemememe ragmen Aylin gercekten cok iyi kalpli bir insan ne zaman yardim istesem iki eli kanli bile olsa gelir ve ben onun hakkinda neler dusunuyorum. Elimde olmadan oluyor ama.
avukatlik staji yapsan da yas kucuk daha:))klasik "ben daha iyisine layigim" sendromu.
kiskancliktan da oteye tasimissin artik.
ne yazik ki gercek dost degilsin bu halinle.
arkadasin lise mezunu olabilir calismaz vs. Vs. Ama bunlar onun mutlu ve rahat bir hayat haketmedigi anlamina gelmez .
Esiyle gercekten mutlu bir omur surebilir guzel cocuklar dogurur masal gibi de bi hayat surebilir.
hayat bu kime ne verir kimden ne goturur bilinmez.
sen kendi hayatina odaklan.hepimizin yolu ayri bu hayatta.
avukat olacak olmanla arkadasinin rahat hayat surmesini teraziye koymak buyuk hata.
bence artik uzaklasmalisin arkadasindan eger kendini dizginleyemiyorsan.
Sonycta kimse boyle bir dost istemez uzgunum.
ha nurada arkadasin icin kocasinin eline bakacak o nesini kiskaniyoesun demek te dogru degil.
dedigim gibi bu kadin esiyle bir omur cok mutlu cok rahat dolu bir hayat surebilir hic ezilmeden itilip kakilmadan.
hayat bu dedik ya:))
kadina hemen yakistirma yapip alasagi etmekte olmamis pek.

Her çalışan/çalışmayan kadın olayına da kocasının eline bakmak deyiminin sıkıştırılması:KK51:

Cunku baziları calismasa hakikaten koca eline bakar :))) oyuzden bu tripler :KK70:
Ben suan calismiyorum esim maasini elime veriyor oldugu gibi
Ben yonetiyorum parayı bundanda gocunmuyor .. bisey alsam hesap kitap yapmiyor
Herkeste oyle koca olmayinca nappsinlaar
Calismak kotu degil tabi 1-2 ay icinde bende calismaya basliyorum ama suanda calismiyorum diye dilenci durumunda degilim keyf benim degil mi ?
Kendi kocalarini yaziyorlar buraya :KK70: cunku calismasalar para yuzu goremezler Allah bilir naaapsinnnn :)))

O kadar yaş farkı olan çiftler gerçekten çok itici duruyor kıskanılacak bir şeyi yok yani. Bence siz sevmek sevilmek istiyorsunuZ ondan bu düşünceler

niyeyse bu başlıkta hep pelin şarkısı geliyor aklıma. pelindi galiba şarkı adı nil karaibrahimgilin.konu sahibi bir köşede duruyor sinsice başını sallıyor pelini pelini pelini seçer... konu sahibi kayboldu

O kadar yaş farkı olan çiftler gerçekten çok itici duruyor kıskanılacak bir şeyi yok yani.

Eşimin ve benim aramda da 14 yaş var. Aksine herkes de yakıştırır bizi. Eşim yaşını göstermez çünkü.. İtici duran bir tarafımızda yok Allah'a şükür :KK66:

Cunku baziları calismasa hakikaten koca eline bakar :))) oyuzden bu tripler :KK70:
Ben suan calismiyorum esim maasini elime veriyor oldugu gibi
Ben yonetiyorum parayı bundanda gocunmuyor .. bisey alsam hesap kitap yapmiyor
Herkeste oyle koca olmayinca nappsinlaar
Calismak kotu degil tabi 1-2 ay icinde bende calismaya basliyorum ama suanda calismiyorum diye dilenci durumunda degilim keyf benim degil mi ?
Kendi kocalarini yaziyorlar buraya :KK70: cunku calismasalar para yuzu goremezler Allah bilir naaapsinnnn :)))

Bazıları gercekten calısmayanları kocası höt deyince oturan, hop deyince kalkan, ezilen, kocasına 3kuruşun hesabını veren, sosyal hayatı olmayan tipler zannediyor.
Çevrelerinde hep öyleleri oldugundanmıdır yoksa çalışıyor diye kendini statü sahibi görerek üstün hissetme çabası mıdır anlamam.
Çokta umrum değil açıkçası :KK48:

Bazıları gercekten calısmayanları kocası höt deyince oturan, hop deyince kalkan, ezilen, kocasına 3kuruşun hesabını veren, sosyal hayatı olmayan tipler zannediyor.
Çevrelerinde hep öyleleri oldugundanmıdır yoksa çalışıyor diye kendini statü sahibi görerek üstün hissetme çabası mıdır anlamam.
Çokta umrum değil açıkçası :KK48:

Bunlar hep hazimsizlik iste :)))
Calisan calismayan kadin farki diye bisey yok istedikleri kadar hikaye okusunlar yok gucluymus bilmem ne
Daha gecen insallah kocam maas kartimi almaz ,ikna ederim diyen kadin vardi buralarda amaaan ne gucluler ne gucluler :KK70:
Sorma gitsin

Meslek sahibi olmakla, evindeki mutluluğun, eşine duyduğun aşkın ne alakası var. Üniversite mezunuyum evlenene kadar da çalıştım çok güzel bir işim vardı ama istifa etmek zorunda kaldım çünkü eşimin işi için bir süre yurt dısında yaşamamız gerekiyordu. Ne yani ben şimdi koca eline bakan ezik bir ev kadınımı oluyorum. Genelleme yapmayın bayanlar herkesin hayatı kendine.
Ayrıca konu sahibide bal gibi kıskanıyor, imrenme falan değil bu, arkadaşının mutsuz olacağını düşünüp zamanında kendini avutmuş bile.

Birden kendi arkadaşlarımı duşundum, acaba boyle iyi arkadaş rolu yapıp deli gini kıskanıyorlar mı ...
yazık uzuldum konu sahibine....

OTE="Tacsiz Prenses, post: 40726281, member: 663297"]Eşimin ve benim aramda da 14 yaş var. Aksine herkes de yakıştırır bizi. Eşim yaşını göstermez çünkü.. İtici duran bir tarafımızda yok Allah'a şükür :KK66:[/QUOTE eevet arkadaşım birbirinizi beğenip evlendiğinize göre yoktur sizegöre ama ben beğenmiyorum dedim. Küçük göstermek de yetmiyor bence on dört yaşın neresini kapatsın. Herkes bir emre Altuğ olamıyor. O adam mesela gerçekten küçük gösteriyor ama kim bilir neler yapıyodur. Allah yuvanızda mesut etsin inşallah. Ben kötü bişey söylemek istemedim tercih meselesi görünce hoşuma gitmiyor dedim sadece

O kadar yaş farkı olan çiftler gerçekten çok itici duruyor kıskanılacak bir şeyi yok yani. Bence siz sevmek sevilmek istiyorsunuZ ondan bu düşünceler

Eşimin ve benim aramda da 14 yaş var. Aksine herkes de yakıştırır bizi. Eşim yaşını göstermez çünkü.. İtici duran bir tarafımızda yok Allah'a şükür :KK66:

Benim de esimle aramda 14 yas var.. itici durdugumuzu da dusunmuyorum. esimle oldukca uyumluyuzdur. Hos ablamla enistem arasinda 16 yas var enistem de yasli duruyor yasindan... iyi de bundan kime ne ki insan mutluysa mutludur yas kilo boy o kadar da sorun edilecek seyler degil bence.

Elimde olmadan oluyor ama demissin ya iste onun sebebi kiskancligin en ilkel duygumuz olmasi.Herkeste var.(kim bende yok derse yalan soyluyordur) Hee ne vardir biliyor musun? Bu duygularini bastirip kendine yonelen insan vardir.Bunu dene.Daha mutlu olacaksin.Kotu bir insan degilsin merak etme.

Konu çalışan çalışmayan kadın kıvamına nasıl geldi acaba? Konu Konu doğurmus:KK53:

Çalışan bayanların konu sahibine, sen avukat olacaksın lise mezunu çalışmayan birini ne kıskanıyorsun yorumlarıyla,
çalışmayan bayanların, biz çalışmıyoruz ama mutluyuz yorumlarından buraya geldi sanırım :KK53:

Çalışan bayanların konu sahibine, sen avukat olacaksın lise mezunu çalışmayan birini ne kıskanıyorsun yorumlarıyla,
çalışmayan bayanların, biz çalışmıyoruz ama mutluyuz yorumlarından buraya geldi sanırım :KK53:
Evet şimdi konuyu baştan okudum olayi anladım :) şimdi de büyük yaş farkı itici mi değil mi tartışması var, bu konu çok canlar yakar :)

Evet şimdi konuyu baştan okudum olayi anladım :) şimdi de büyük yaş farkı itici mi değil mi tartışması var, bu konu çok canlar yakar :)

Ben kıskançlık boyutunu imrenmek gibi masum bir duyguya bağlayanlardan sonra konunun çokta normal gitmediğini fark ettim, kolay gelsin bundan sonra yorum yapacaklara :)

Ben kendi adıma çalışan/çalışmayan kadın karşılaştırması yapmadım . Benim dediğim şuydu : Bir avukatın zengin koca bulmayı bu kadar kıskanması normal değil, ben anlayamıyorum.

Elinde değerli bir şeyleri olmayan insanlar öteyi beriyi kıskanır. İnsanın elinde hukuk diploması olması zaten hayatta çok şeye sahip olması demek, bunu görmeyip zengin adam avlamayı bu kadar gözünde büyütmesi normal değil. Benim karşı çıktığım yer, kendi elindekileri zengin koca avlamış olmak marifetinden az görmesi.

Konu sahibesinin yaşı genç, her şeyin bir zamanı var, vakti gelince o da güzel bir evlilik yapar. Dikkat ederseniz konu arkadaşının güzel evliliği değil, zengin, statülü bir herifle olan güzel evliliği. Eğer ki koca züğürt biri olsaydı bu konu buraya açılmazdı. Kendi de yazmış zaten, bu arkadaşın bir iş yapmadan benden daha iyi şartlarda yaşamasına hasetim demiş.

Burda eleştirdiğim şey alında, ne kadar okumuş olursa olsun kadının zengin koca merakından kurtulamaması. Toplum kızların beyinlerini öyle işliyor ki, hayattaki ennnnnnn büyük başarı zengin adam avlamak. Kendin çok iyi bir meslek edinebilirsin , çok iyi kazancı olabilir lakinnnnnnnnnnnnnnnn asla zengin adam avlayan kadın kadar başarılı değilsin. Zaten evlenememişsen!,evde kaldıysan , istersen atomu parçala ama şu toplumda bir hiçsin, bir kız kurususun.

Meslek edinmenin 1 numaralı amacı bağımsız , eyvallahsız bir birey olabilmek bence. Ehh canım genç kızlar, siz hala zengin koca avlamayı hayattaki en büyük marifet olarak görüyorsanız, kendi başarınızı, başarabileceklerinizi düşünmek yerine büyük kupayı hava kaldırmış kadınlara hasetseniz.......o okula gitmek size sadece diploma vermiş ama sizi birey yapamamıştır, üstünüzde avukat cübbesi de olsa , doktor önlüğü de olsa siz haremdeki cariye zihniyetindesiniz. Önce bir kendinizi evlilikle , erkeklerle tanımlamayı bırakın .

Benim elestirim calismak istemeyen kadinlara degil; toplumun egitimli ama cariye zihniyetinden kurtulamamis genc kizlarina. Kendinizi hiç etmeyin ne olur. Bir avukat zengin adam avlamayı kıskanıyor, olacak iş mi?

Özet: Konu sahibesinin zengin koca avlamış birini kıskanmasına gerek yok, çok da özeniyorsa konu sahibesi de bulsun bir zengin koca, içi soğusun.

Son düzenleme:
Onun hakkında iyi niyetli olsan, Allahım daha çok mutlu olsun, herşey gönlünce olsun arkadaşımın desen emin ol Allahım sana daha çok verirdi..

X