Arkadasimi cok kiskaniyorum :(

Herkesin hayatı kendine sen onun kapalı kapılar ardında neler yaşadığını biliyor musun veya ömrünün sonuna kadar nasıl neler yaşayacağını. Herkesin yolu farklı ve sen şu aşamaya kadar gayet güzel getirmişsin okumuş saygın bir meslek sahibi olmuşsun. Düşün 20 sene sonra o lise mezunu bir ev hanımı eğer kendini geliştirmezse sen ise yargı camiasının bir ferdi toplum içinde saygın bir yerin olacak. Evli ol ya da olma farketmez sen statün için emek sarfetmişsin boşuna mı bunlar illa maddiyat kısmı da önemli degil. Ama mutluluk başka bişey sen de olabilirsin o da statüye ya da paraya bakmıyor o içten gelen birşey. Sen sahip olduklarınla mutlu ol derim.

kız kıskancım ne yapayım diyor millet sen daha iyisin o seni kıskansın diyor ne ironi

arkadaşlar problem olan kıskançlık bence kimin kıskanılcak durumda olduğu değil

ayrıca yine nasıl çalışmayan kadın konusuna cektiniz hayretler içindeyim kabul edin veya etmeyin çalışmayıp da mutlu olabilir insanlar

Valla arkadasinda kiskanilicak bir sey goremedim.
Okumamis, babasi yasinda adamla evlenmis, simdi onun eline bakan bir kiz. Kulagima hos gelmiyor bile, degil ki kiskanmak... Kiskanilacak durumda bile olsa o kiz, sen kendine odaklansan daha mutlu olursun herhalde. Ama sendeki kiskanclik oturmus artik gibi geldi bana. Doktor yardimi da alabilirsin.

Kıskançlığın insani bir duygu olduğuna inanmıyorum.. hele hele "kim bilir evde nasıl daralıyordur" şeklindeki iç rahatlatmalarınız ciddi anlamda tehlikeli olduğunuzu gösteriyor.. umarım kız bunu bir an önce farkeder ve sizinle arkadaşlığını bitirir.. o da rahatlar, siz de..

kız kıskancım ne yapayım diyor millet sen daha iyisin o seni kıskansın diyor ne ironi

arkadaşlar problem olan kıskançlık bence kimin kıskanılcak durumda olduğu değil

ayrıca yine nasıl çalışmayan kadın konusuna nasıl cektiniz hayretler içindeyim kabul edin veya etmeyin çalışmayıp da mutlu olabilir insanlar
ben de milletim :p hehe
ama ponti niye kıskanır ki bi insan başka bir insanı
demek ki kendi hayatındaki güzellikleri göremiyor :)
komşunun tavuğu komşuya kaz görünür diye bir deyim vardı yanlış hatırlamıyorsam tam o hesap:))

ben de milletim :p hehe
ama ponti niye kıskanır ki bi insan başka bir insanı
demek ki kendi hayatındaki güzellikleri göremiyor :)
komşunun tavuğu komşuya kaz görünür diye bir deyim vardı yanlış hatırlamıyorsam tam o hesap:))

canım senin yorumunu gormemistim cidden : )

ama konu sahibinin hayatini guzel göstericez diye arkadasının hayatını gömmek mi lazım yok hayatta hic saygınlığı olmıcak bilmem ne haksiz mıyım : D

İyi bi kızcağızmış, yaş farkı fazla eşiyle ama umarım mutlu olur sorun yaşamaz. Lise mezunu olması ve çalışmaması onu zavallı yapmaz sende avukatlık okuduğun için yüce bir kişilik değilsin. Hani insanın içidir önemli olan.. O yüzden kalbini temizle bi an önce. Ha deseydin ki sürekli hava atıyo zenginliğiyle çalışmadığı halde çok rahatım falan diyor.. O yüzden düşüncem bu şekilde olmazdı..

Kıskançlığın insani bir duygu olduğuna inanmıyorum.. hele hele "kim bilir evde nasıl daralıyordur" şeklindeki iç rahatlatmalarınız ciddi anlamda tehlikeli olduğunuzu gösteriyor.. umarım kız bunu bir an önce farkeder ve sizinle arkadaşlığını bitirir.. o da rahatlar, siz de..
Bu arkadasinki arkadasinin kotulugune sevinecek boyutta, fesatliga giriyor gercekten. Istemezdim mutsuzlugumu isteyen, bunlarla icini rahatlatan arkadas ben de. Allah uzak etsin.

Merhaba arkadaslar

En yakin arkadasimi o kadar cok kiskaniyorum ki artik kendimden yoruldum ve nefret ediyorum. Yasadigim her saniye hep o kiz var aklimda. Kiskancligin cok kotu bir sey oldugunu biliyorum ama bir turlu vazgecemiyorum.

Kiz arkadasimda bende 23 yasindayiz. Beraber buyuduk sayilir. Kiz arkadasimin adina Aylin diyeyim daha kolay olsun anlatirken. Benim hayatimda uzun suredir kimse yok. Aylin daha gecen seneye kadar kendinden 5-6 yas buyuk birisi ile beraberdi. 1 yillik iliskisini bir seferde bitirdi. Bitirme sebebide adamin cok sorumsuz olmasiymis. Ayrildiktan yaklasik 6 ay sonra baskasiyla beraber olmaya basladi. Beraber oldugu adam 75 dogumlu (kendisi 92). Adam mimar ve maddi durumu cok iyi. Biraz olgun olmasina ramen oldukca yakisikli ve sempatik. Yani 25 yasinda gibi enerjik esprili cok guzel bir enerjisi var. Aylin gibi yani. Kisa bir surede nisanlandilar ve hemen evlendiler. Simdi tam 4 aylik evliler ve cok mutlular. Ilk zamanlarda kendi kendimi avutuyordum 'adam nerdeyse babasi yasinda eminim daraliyordur hic eglenemiyorlardir' diye yalniz bir kac gun once evlerine gittim hicte oyle degil. Ben ordayken kocasi erken geldi isten ve adam iceri girdiginden beri ikisinin arasinda bir kahkahalar bir gulusmeler. Aslinda arkadasimin mutlu olmasina sevinmem lazim ama ben nedense cekemiyorum. Cok kotu bir insanim ben ne yapacigimi bilmiyorum. Sanirim o kizin mutlu olmasi ve istedigi her seye sahip olabilmesi beni cileden cikartiyor. Ben universite mezunuyum ve avukat olacagim staj goruyorum ama Aylin lise mezunu ve calismiyor. Ama istedigi her seye sahip, sadece kocasindan rica etmesi yeterli. Belkide cekemedigim budur, yani benim egitimim durumumun ondan kat be kat yuksek olupta ondan daha 'düsük' bir hayat yasamam. Bu sacma sapan dusuncelerden nasil kurtulabilirim? Cunku çekemememe ragmen Aylin gercekten cok iyi kalpli bir insan ne zaman yardim istesem iki eli kanli bile olsa gelir ve ben onun hakkinda neler dusunuyorum. Elimde olmadan oluyor ama.
kendindeki bu durumu farkedip kendine itiraf edebilmen büyük bir erdem tebrik ederim. benim de bir arkadaşım vardı böyle. ikimiz de aynı dönem üniversiteye hazırlanıyoduk. o hazırlandığı dönem biriyle flört etmeye başladı ve evlilik kararı aldılar. her istediğini ona veren bir erkekti. kız üniversiteye hazırlanmayı bıraktı. face'e hep "kocişimle kahve keyfi" türünden paylaşımlar yapmaya başlayan tiplerden oldu. ben de çok gıcık olmuştum. kıskançlık değildi benimki. ama endişelenme. senin tam tersine arkadaşının hayatında herşeyin kolayca oluvermesi seni ister istemez üzmüştür. tanrı inancın vardır muhtemelen bilemiyorum. ama bi hukukçu adayı olarak içten içe bu durumu adaletsizmiş gibi hissediyosun. her insanın hayatı farklı sonuçta. herkes aynı yaşta aşkı bulup aynı yaşta evlenemiyor. aynı güzel evlilikleri yapamıyor. hayatlarının gidişatları aynı olamıyor. 23 yaşında evlendi peki ya sonra? hayatının bundan sonrasında ne kadar keyif alabilir? hem taze evliler, 5 yıl sonra bu kadar mutlu olucakları ne malum? tabii mutsuz olmasın arkadaşın ama uzaktan kimilerine herşey mükemmel görünebilir. yavaş yavaş emin adımlarla ilerleyen bu hayatına saygı duy ve mutlu ol.

Is hayatina atildiginiz vakit ilkokul mezunuyla da, profesorle de muhattap olacaksiniz zaten meslegiNiz her kesime hitap eden bir meslek. Hayata atilinca goreceksiniz ki bitirdiginiz okula gore degil insanlar size tavirlariniza gore davraniyor. Size okul onemli degil onemli olan hayat tecrubesi diyenler de olacak, insanlik diyen de olacak, üniversite ne ki esegi baglasan bitirir diyen de olacak. Adil bir durum degil ama Aylini ya da bir baskalarini okul kistasina gore degerlendirmeniz objektif bakmanizi engelleyebilir diye soylemek istedim.

Ote yandan, genceciksiniz ve cicegi burnunda bir avukatsiniz. Hayatin size sundugu ve vaad ettigi sahane seyleri ben buradan gorebiliyorum. Oldukca hos ve nufuzlu insanlarla tanisabileceginiz, topluma kendinizi kabul ettirebileceginiz, merhaba ben avukat duygu, ayse vs diyebileceginiz ozguven asilayan bir mesleginiz var. Hayat size guzel yerlerin kapisini acmak icin bekliyor.

Aylin sizden farkli bir hayat secmis ve secimiyle mutlu. Onun adina sevinmelisiniz. Ya onun degerini bilmeyen, ona siddet uygulayan biriyle evli olsaydi, bu kisi sizle aylini gorusturmeseydi, onun adina uzulmez miydiniz? Zannederim uzulurdunuz. Bence sizdeki kiskanclik degil. Aylinin hayati sizinkine gore nispeten daha belirli. Yani evli barkli daha oturmus bir yasam stili var size gore. Siz hayatinizdaki belirsizlikten hoslanmadiginiz icin onun belirli hayatina ozlem duyuyor olabilirsiniz. Halbuki belirsizligin de guzel yanlari vardir. Tadini cikarabileceginiz guzel surprizler sunabilir size.

Kiyaslama yaparak asil mutlu kiskanilan sen olmalisin diyenler var pes :KK70:
Ne alakaysa..
Öyle calisan kadin mutlu olmali calismayan da mutsuz diye birsey yok.
Sacmaligin dibine vurdunuz iyice hee:KK51:
Genc yasinda okuyup meslegini eline almanin, lise mezunu, kendinden 17 yas buyuk biriyle evlenip evde oturmaktan daha avantajli oldugunu dusunuyoruz demek ki. Bir itiraziniz mi var?
Ben kiskanilan sen olmalisin diye bir yorum okumadim. Sacmaligin dibi diye yorumlara hakaret edeceginize kendi yorumunuzu olcup bicin. Yorumlara laf sokmayla konuya yorum yapmis olmuyorsunuz zira.

Bu kiskanclik değil senin olmayana özenme imrenme bence. Sen avukatsin ama o lise mezunu olduğu halde zengin birini bulmuş senin asla sahip olmayacağını dusundugun rahat bir hayatı yaşıyor, aslinda onun yerinde sen olmalıydın değil mi?

Hissettiklerin bunlarsa eğer bu takintili ruh halinden kurtulmak için Arkadasligini bitirmek zorundasın bence. Sen kiskanmaktan ziyade onun yerine geçmek isteği taşıyor gibisin.onun mutsuzluguyla mutlu olmak normal degil.

Sizin hisleriniz "ama Aylinin de şöyle sıkıntısı vardır, böyle mutsuzdur" vs demekle geçmez.

Çünkü hissettiğiniz şey doğal, buna kötü dersek herkese kötü demiş oluruz.

Bunu herkes yapıyor, hepimiz ölelim o zaman.

Siz arkadaşınızı kıskanırsınız, öteki kardeşinin ailesinin göz bebeği olmasını...

Diğeri kuzenini bir diğeri de kaldırımda karşılaştığı sürekli tutturmaya çalıştığı saç rengi tonuna sahip kadını...

Bunu anlık da olsa yaşamayan yoktur, derecesi farklıdır ama herkes yaşar.

"Ben arkadaşımın, kardeşimin mutluluğuyla daha da mutlu olurum" derler.

Ama kendilerini onun evinde, arabasında, kıyafetleriyle vs hayal ederler.

Özenme, yerinde olma isteği yani yüceltme, takdir etme bu ve o kişinin gözünü oymuyorsanız, kuyusunu kazmıyorsanız bir zararı da yok.

Varsa da size olur, haset boyutuna ulaşırsa kendi kendinizi yersiniz, belanızı bulursunuz...

Buna da kimse karışamaz.

Baska arkdsn yokmu bir tek omu vr.bnce kendne gore univ okuyan bi arkds bul ozamn kisknck birsey olmaz :))

Genc yasinda okuyup meslegini eline almanin, lise mezunu, kendinden 17 yas buyuk biriyle evlenip evde oturmaktan daha avantajli oldugunu dusunuyoruz demek ki. Bir itiraziniz mi var?
Ben kiskanilan sen olmalisin diye bir yorum okumadim. Sacmaligin dibi diye yorumlara hakaret edeceginize kendi yorumunuzu olcup bicin. Yorumlara laf sokmayla konuya yorum yapmis olmuyorsunuz zira.

Polemik yaratmayi da ne cok seviyorsunuz.
Günlük stresinizi spor yaparak atabilirsiniz mesela..
Iyi aksamlar

X