Arkadasimi cok kiskaniyorum :(

böyle dost düşman başına
daha yeni senin gibi birinden kazık yedim

Canım bence sen onun aşkına ve mutlu evliliğine imrenmişsin,e dur bakalım okulun bitti ona da sıra gelmiş,inşallah senin de imrendiğin gibi bir aşkın ve evliliğin olur. imrenmek kötü bişey değil,sen bunu kıskançlık olarak düşünme.

Demek ki neymis, ortaya laf atip kacilmiyormus. Biri tepkisini gosterebiliyormus. Bundan sonra daha dikkatli olursunuz herhalde.

Ne alaka ?
Ortaya laf atip kacmadim..sizin sacmaliklariniza cevap vermeyi düsünmüyorum.
Yorumumu cok yanlis yere cektiniz ..
Hic ugrasamam cidden

arkadaşını istediği zaman sevgili bulmasını kaldıramıyorsunuz..sevgiliniz olunca..biraz olsun hafiflersiniz..

konunuz belki sahte belki gerçek sizde takıntı olmuş kısıtlı sıradan bir yaşantınız mı var?hayatı dolu dolu yaşayın uğraş bulun hatta bir uzmandan yardım almak iyi olabilir günde kaç saat onu düşünüyorsunuz ?
bir de şu üniversite mezunu ama bekar/lise mezunu ama evli
çalışıyor mutsuz ama koca eline bakmıyor/çalışmıyor mutlu koca parası yiyor kıyaslamalrı çok antipatik oluyor.

Konu sahibi diyor ki ''ben arkadaşım hakkında kötü düşünüyorum nasıl kurtulabilirim'' gelen öneri (!) ''fesatsın'',''düşman başına''...Konu sahibine çok yardımcı oluyorsunuz devam edin.

Konu sahibi bence bir müddet arkadaşınızdan uzak durun onu da kırmadan.Çünkü farkındaysanız bu durum size zarar veriyor.Karşınızdaki insana karşı ister istemez kötü niyet besliyorsunuz belki de içinizdeki hırs yüzünden düşsün,takılsın istiyorsunuz.Hem kendi sağlığınız için hem de ileride daha sağlıklı arkadaşlıklar edinebilmek için bir müddet beyninizi ''ben kimim ve nasıl biri olmak istiyorum ? '' sorusuyla meşgul edin.Kendinize daha çok vakit ayırın,yapmak istediklerinizi yapın,yeni arkadaşlıklar kurmaya çalışın.Belki de ihtiyacınız olan biraz değişikliktir.

seneler önce benımde senın gıbı bi arkadasım vardı. boyle senın gbı benı cekemezdı. mutlulugumdan mutsuz olurdu. en sonunda asla unutamayacagım kazık attı bana. 11 bucuk yıllık ılıskım var. ozaman kac senelıktık hatrlamıom smdı. senın gbı onunda duzenlı bı ılıskısı yoktu. en sonunda iftira attı göz göre göre bızı ayırmak ıstedı. bende onu bi guzel dövdüm. neden böle bişi yaptın dedgmde utancından gebermişti. ama şimdi iyiki dıyorum onu dövüp hayatımdan cıkarmışım. sonucta evlendgmde ben o karakterde birinin evıme gırmesını ıstemem. benım mutlulugumla mutlu olabılen dostlar edindim şükür. Senın gbı dusunenlerdende Allah korusun

Güzel bir mesleği en mükemmel kocaya tercih ederim.
Kendimi daha güvende hissettirir.

Bence senin aşık olmaya ihtiyacın var sahip olduklarının değerini bile görmez olmuş gözün yalnızlıktan.

tamamen şeytan vesvesesi canım , ne zaman öyle bir duyguya kapılırsan tam tersi dua et, Allah arkadaşımı daha çok mutlu etsin de, bir süre sonra o vesveselerden kurtulursun. hem de allah sana daha fazlasını verir biraz maneviyata yönel istersen dünya nimetlerine gözün kaymış, ilahi kitaplar oku biraz dünyadan kop.

Aylin'i takdir ettim, keşke her kadın onun gibi tek seferde sorumsuzluk yüzünden ilişki bitirebilip önüne baksa, kendisini seven ve kendisinin sevdiği biriyle evlense, mutlulukları hiç bozulmaz umarım.

Size gelince biraz daha zaman geçtikçe ve duruma alıştıkça duygularınız dizginlenir, iyi bir arkadaşı kaybetmemek için ister istemez duygularınızdan arınırsınız zamanla ama yine de ona yansıtmamaya çalışın, cidden kız olumsuz tavırlarınızı hakedecek bir şey yapmamış. Sırf onun gibi olmak için bodoslama bir ilişkiye falan atlamayın kıskançlığın vs. en kötü tarafı o. :/ Hırsla insan kendine zarar verebiliyor.

ne güzel bir cevap :)

Konu sahibi sen mesleğin içine gir çok değişir düşüncelerin. Bu meslek çok zordur herkes her şeyi bilmeni bekler, insanların beklentileri yüksektir ama sosyal çevren hakim, savcı ve avukatlardan oluşacak. Ayrıca çevren çok geniş olacak yıllar geçtikçe her alandan her meslek grubundan arkadaşın olacak. İnsanlara yardımcı olacaksın en mükemmeli ise bu. Bir ortamda avukat olduğun öğrenildiğinde hukuki sorunları olan insanlar sana yönelecek ve sürekli soru soran insanlr olacak çevrende. insanın insanca yargılanmasında savunma kolu olacaksın, dengeyi sağlayan unsurlardan biri yani.. Sana tek tavsiyem kendini geliştir, yabancı dil eğitimi al ve kendinden başka kimseyle yarış içerisinde olma. Nedeni ise iş hayatında zaten beyinsel olarak çok yorulacaksın, biliyorsun bu meslek hata affetmez, başka sorunlarını görmezden gelmeyi öğrenmen gerekli. En acılı gününde bile o cevap dilekçelerinin son cevap tarihini, o bilirkişi raporlarına beyanlarının son gününü, duruşma tarihlerini unutmaman ve insanların hak kaybına sebep olmaman gerekli. İşine odaklan ve yükselebildiğin kadar yüksel. Boşver arkadaşını ve onun hayatını.

çok yakın zamanda o kazığı bende yedim cnm

Şurada yazılanlara bakıyorum da hayret ettim doğrusu. Bir çok kişi buna kıskanmak değil imrenmek demiş.
Benim bildiğim imrenmek '' ne güzel, mutlu, huzurlu umarım bende böyle bir yuvaya sahip olurum'' tipinde istekten ileri geliyor.
Ancak bu arkadaş demiş ki '' Adam nerdeyse babası yaşında eminim daralıyordur ve hiç eğlenemiyorlardır'' bu resmen hasetlik bence kıskançlığı da geçmiş boyutta.

Siz böyle bir arkadaşa sahip olsanız burda ki gibi iyimser olabilir miydiniz merak ediyorum?
Canım senin ki imrenmek yapma böyle seninde olur hem benden daha iyi bir konumdasın en azından iyi bir mesleğin var deyip teselli eder miydiniz yoksa kapı önüne koyup arkadaşlığı bitirir miydiniz.?

İmrenmek ve kıskanmak kelimelerini yanlış biliyorsam lütfen bana doğrusunu açıklayın.
Ama benim anladığım bu.

keske yasanmasa böyle seyler. bu kdr fesat kotu ınsanlar olmasa etrafımızda. malesef oluyor. ve sonucunda paronayak gbı herkese şüpheyle bakmak zorunda kalıyoruz
hayat bu cnm kötü insanlarda çıkıcak elbetteki iyilerin kıymeti bilinsin
hoş gerçi ben 15 sene can dedim kardeş bildimde ne olduysa

Mutluluk eğitim durumuna bakmıyor benim bildiğim. Arkadaşınızın böyle bir evlilik yapması eğitimiyle alakası yok,tamamiyle şans.

kendi elinizdekilerin değerini bilmeye çalışırsanız daha mutlu olursunuz eminim. Başkasında olana göz dikmeyin,kendi sahip olduklarınızla yetinin. Herkesin sahip olup mutlu olduğu şey farklıdır bunu bilmek gerek.

Ve başkasının mutluluğuyla mutlu olmayı da öğrenirseniz hayat sizin için daha çekilir hale gelir. Zira kıskançlık berbat bi duygudur insanı yer bitirir,hayatını zindana çevirir..

ne aylinmiş be maşallah...bence problem aylinin her şeye sahip olması değil,senin bir şeylere sahip olmadığını hissetmen.avukat olacaksın kendine aid bir iş hayatın olacak.belki de aylinden çok daha iyi bir evliliğin olacak.mutlu olmak istiyorsan elindekilerin kıymetini bilmelisin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…