- 15 Kasım 2022
- 69
- 65
- 23
-
- Konu Sahibi midnightsrain
ben henuz ne kadar sure kalıcagımı nerde kalacagımı daha planlamamısken varsayimlar uzerinden boyle imalardansa acıkca soylenmesini istersim en azından zan aştı kalmış gibi hissetmezdim tesekkur ederim fikriniz icin :)Ya bilemedim bence çok ortada bi konu. Daha doğrusu benim gerçekten yakın arkadaşım ile böyle bi muhabbet geçse alınmam da zaten. O an belki kafası doluydu ya da canı sıkkındı bi anda ortadan dalıverdi kendi derdini anlattı. Hayırlısı olsun demezse de başka bi zaman arar konuşuruz zaten hiç alınmam. Dediğim gibi bu yakın arkadaşım için geçerli. Diğer derdini de üstüme alınmam ki bence kıź haklı küçücük eve bide süresiz misafir gelecekse çok büyük sorun.
Bir de açık açık söyleseydi denmiş bazı yorumlarda da Allah aşkına böyle bi şeyi açık söylemek ne kadar mümkün bizim toplumumuzda. Açık açık dese bu sefer de yüzüme pat diye dedi idare bile etmedi ima etmedi diye olay çıkardı (sizin için değil genel bu söylem).
Bir de iş bulma süreci 1 gün 2 gün değil ki belki 1 ay kalacaksınız ee ne olacak o zaman kız iki gün sonra size git diyemez ki. Siz her ne kadar öyle değildi deseniz de belki bilinç altınızda bile o plan vardı ki bu kadar alındınız. Ha 1-2gun için böyle diyorsa o ayrı insan yeri geliyor samimi olmadığını bile o kadar idare ediyor.
İnşallah hakkınızda hayırlı güzel bir iş bulursunuz bunlara canınızı sıkmayın
ben konuşurken olayin sicakligiyla anlayamamistim sonradan fark ettim ama boyle bi konuşma yapıcambahsettiğiniz gibi yakın arkadaşsanız, o mesajlara cevap olarak "ben gelirim diye korkuyorsan zaten sen de kalmayı düşünmüyorum" diyebilirdiniz. çok yakın arkadaşlar arasında böyle serzenişler ve tripler normal.
Farklı bir şehirde çalışmak istiyoruz madem şimdiden çalışmalara başlayın.henuz tam olarak bir plan belirlemedim. sadece ailemle bu konuyu gorustum ve yazin buyuk sehire gitmem konusunda anlastik. ben de daha plan yapmadan bunu arkadaslarimla paylastim. kalacak yer konusunda zaten kimseyi istemedigi bir duruma sokmam. arkadaslarim disinda da kalabilecegim yerler var.
çok tesekkur ederim evet bu yontemi de denemek için biraz araştiriyimFarklı bir şehirde çalışmak istiyoruz madem şimdiden çalışmalara başlayın.
Önce cv hazırlayın sonra LinkedIn'e üye olun çalışmak istediğiniz alanda ki insan kaynakları, meslektaşlarinizi ekleyin LinkedIn'e bir sürü iş ilanı olur onlara cv gönderin anasayfanizda paylaşın işiniz daha kolay olur zaten mülakatlar online yapılıyor hemen hemen.
Böyle bir yöntem sizin için daha iyi olabilir.
durumu öyle güzel acıklamıssınız ki bir kez daha aydinlandim cok tesekkur ederim. sizin gibi iyi insanlarla karsilasiriz umarimBiri size bir şeyi direkt söylemediği sürece kendiniz konuya girmeyin yoksa haksız çıkarsınız. Arkadaşınız pasif agresiflik yapıyor hem önünüzü kesmeye çalışıyor hem de tepki vermenizin de önüne geçiyor. Bence direkt ima etmiş. Ben de başka şehre taşındığımda normalde ballı börek olduğum insanlardan hiç yardım görmedim. Evi olan insanlar genelde kalınmasını istemiyorlar. Şimdi benim evim var şehir dışından arkadaşım gelse direkt davet ederim istediği kadar da kalsın isterim. Sonuçta kırk yaşında çocuklu insanlar değiliz ne güzel kalsın işte gülüş çığrış takılırız. Zaten yakın arkadaşımsa huyunu suyunu biliyorumdur.
Malesef acı bir yüzleşme olmuş, buna göre pozisyon alın siz de ve kesinlikle onlara bel bağlamadığınızı net belli edin. Arksdaş kaybetmekten de korkmayın. Kimsr vazgecilmez değil. Dostluğun naifliğini, iyi niyetini üstlenemeyenlerle whatsapptan goygoy yapmazsanız fazla bisey kaybetmezsiniz
evet aci da olsa yüzlestim ben de buna göre davranicam artikMalesef acı bir yüzleşme olmuş, buna göre pozisyon alın siz de ve kesinlikle onlara bel bağlamadığınızı net belli edin. Arksdaş kaybetmekten de korkmayın. Kimsr vazgecilmez değil. Dostluğun naifliğini, iyi niyetini üstlenemeyenlerle whatsapptan goygoy yapmazsanız fazla bisey kaybetmezsiniz
Hicbirinden bir halt olmaz buyuk sehire gidince anlarsin.öncelikle herkese iyi gunler. ilk kez konu yazıyorum yanlışım olursa kusura bakmayin lütfen. benim çok sevdigim üç arkadaşımla bir whatsapp grubumuz var. cok yakınız ve her sorunumuzu birbirimizle paylaşır birbirimize yardımcı oluruz. en azından bu benim için öyle. okulumu yeni bitirdim ancak bazı ailevi durumlardan dolayı iş hayatina henüz atilamadim ve küçük bir şehirde yaşıyorum. iş bulabilmem için büyük bir şehire gitmem gerekiyor. bunun için kendimce yazin bu büyük şehirlenden birine gidip iş aramaya karar verdim. bunu da çok yakın olduğum üç arkadaşımla bu whatsapp grubunda paylaştım. üçü de bu büyük şehirde yaşıyorlar. ikisi kisaca hayırlısı inşallah diyerek konuyu geçiştirdiler gibi geldi. neyse dedim işleri vardır yoğunlardir herkes benim gibi düşünmek zorunda değil. beni asıl kırsan şey ise asıl şu oldu. diğer arkadaşım bu planımı okuyup hiç cevap vermeyip bu hafta ona bir misafir geleceğini ve misafirin onda belirsiz süre kalacağı için çok stres olduğunu evi küçük olduğu için kimseyle yapamadığı tek yaşamaya çok alıştım misafir çok zor diyerek dert anlatti. ben de ona misafiriyle açıkca bunu konusabilecegini karşı tarafın bunu anlayacağına dair kendimce akıllar verdim. o ise üstüne basa basa tek yaşabildiğini misafirle hayatta yapamayacagı bikaç kez dile getirdi. konuşma bir şekilde bitti.ve ben biraz düşününce asnki ona kalma gibi bi teklifte bulunursam şimdiden önünü kapamaya çalıştığını düşündüm. ben onda kalmayi dile bile getirmedim düşünmedim de sadece ne güzel sonunda hepimiz aynı şehirde olucaz diye sevindiğimi belirtmiştim. daha ben böyle bi kalma düşüncesinde bile olmadan bunun önünü kapamaya çalışmasi canımı sıktı. bu konuşmadan sonra da yazasım gelmiyor. görüşmek istemiyorum. şu an başka bir olay için kısa süreliğine onların olduğu şehire gidiyorum ama görüsmek de içimden gelmiyor. uzun yazdıysam affedin. sizce ne yapmalıyım?
cok tesekkur ederim yorumunuz için ben de arayi bozmak degil de sadece benim dusundugum kadar kotu gun dostu degilmis bunu bilerek arkadaslıgıma devam etme karari aldım. cok sagolunBence üzerine düşünüp kendinizi üzmeyin derim arkadaşınız kendine bir alan oluşturmuş ve başkasının müdahale etmesini istemiyor olabilir belki çok dağınık ve öyle mutlu siz gelince veya herhangi biri kendisini ister istemez evdeki ikinci bir kişiye adapte etmek zorunda kalacak belki sizi bir emanet gibi görüp sorumluluk içine girecek bu tamamen kişisel bir konu.Sizinle konuştuğu an çok farklı hisler içinde olup size durumu öyle yansıtmış da olabilir kaldı ki insanlar düzenine ailesini bile almıyor yeri gelince bu kimseyi kötü ve düşüncesiz yapmaz siz arkadaşınızla görüşüp kurabileceğiniz düzenden planınızdan bahsedin eminim ki size her türlü yardımcı olacaklardır herkesin kişisel bir alanı kendine ait huyları fikirleri var size kötü niyetle yaklaşacağını düşünmüyorum.Arayı bozup alınganlık yapmak bu konuda doğru bir karar değil bazen etraflıca düşünmek lazım ve bu platform elbette derdinizi paylaşmanız için var fikir alırsınız fikir verirsiniz fakat olumsuz cevaplara itibar etmeyin arkadaşınızı siz tanıyorsunuz biz değil onun kişiliğini ne hisle neyi söylemek istediğini bahsettiğiniz samimiyete göre siz anlayıp ona göre davranmayı biliyor olmalısınız umarım her şey gönlünüzce olur
İnanın bu yöntem daha iyi zaten birçok şirket internet üzerinden alıyor başvuruları.çok tesekkur ederim evet bu yontemi de denemek için biraz araştiriyim
çok teşekkürlerİnanın bu yöntem daha iyi zaten birçok şirket internet üzerinden alıyor başvuruları.
benim de on iki yillik arkadasimdi seneler tanimaya yetmiyor demekkiBende belki 19 yıllık arkadasligima bu tür bı sebepten güncelleme yaptım.
benim de bahsettiniz tipte arkadaşlarim vardi. onlarla iliskimi kestim ama bu arkadasimdan hiç boyle bir sey beklemiyordum. tecrübe oldu diyelimŞaşırmadım.
Bu tipler böyle.
Zerre kadar faydası olmaz insana .
Benimde vardı bir tane böyle zerre faydası olmadığı gibi sürekli laf sokup strese sokardı.
Çıkarttım hayatımdan valla.
Gereksiz tipler.
Gerçek dost bulamazsın bu devirde.
O yüzden ye iç gez o kadar bunlarla