arkadaşıma alınmakta haklı mıyım?

Ben bu arkadaşlık ilişkilerini kafaya takmayı birakali çok oldu. Gerçekten büyük rahatlik. Bosverin neyi ima ettiğini, belli ki gelip kalmanizdan cekinmis, bunu da acemice bir yöntemle savuşturmak istemiş.

Siz de o kisiye bundan sonra ona göre bir tavir takinirsiniz. Kimseden fayda yok bu devirde, arkadaş da neymiş.
cok haklisiniz bu kadar kafa yormamali

direkt olayi soylemesem de taşınmayi düşündüğüm şehirde kalacak yer ayarladığımı söyledim. o da çok iyi yaptığı ayarladığım yerin benim için daha uygun olduğunu söyledi :)
Eee sizde ben zaten sizinle kalmayı düşünmemiştim uygun değilsiniz bana zaten deseydiniz ne garip insanlar var yarabbim

gerçekten arkadaşlarimda kalma planım yoktu. ama o kadar yakin oldugumuzu dusunuyordum ki onda kalmayi dusunsem bile boyle dolandirarak anlatmasindansa acık acık misafir istemedigini, yapamadıgını vs soylese gercekten anlardim. kalacagim yeri henuz kararlastirmadim sadece bunu ailemle konustum buna dair biseyler ayarlayacagimizi konustuk. ben bu karari henuz vermenin heyecaniyla arkadaslarima artık aynı sehirde olacagimizi soylemek istedim. yokda ben de dediginiz zorluklarin farkındayim
yapmayın yaa konu sahibi anlayışla falan karşılamazdınız
biz böyle bir toplum değiliz
ve inanın can ciğer de olsa evinde insan istemeyen nice insan var
buna alışın bence
ne yaptınız gittiğinizde kimde kaldınız?

öncelikle herkese iyi gunler. ilk kez konu yazıyorum yanlışım olursa kusura bakmayin lütfen. benim çok sevdigim üç arkadaşımla bir whatsapp grubumuz var. cok yakınız ve her sorunumuzu birbirimizle paylaşır birbirimize yardımcı oluruz. en azından bu benim için öyle. okulumu yeni bitirdim ancak bazı ailevi durumlardan dolayı iş hayatina henüz atilamadim ve küçük bir şehirde yaşıyorum. iş bulabilmem için büyük bir şehire gitmem gerekiyor. bunun için kendimce yazin bu büyük şehirlenden birine gidip iş aramaya karar verdim. bunu da çok yakın olduğum üç arkadaşımla bu whatsapp grubunda paylaştım. üçü de bu büyük şehirde yaşıyorlar. ikisi kisaca hayırlısı inşallah diyerek konuyu geçiştirdiler gibi geldi. neyse dedim işleri vardır yoğunlardir herkes benim gibi düşünmek zorunda değil. beni asıl kırsan şey ise asıl şu oldu. diğer arkadaşım bu planımı okuyup hiç cevap vermeyip bu hafta ona bir misafir geleceğini ve misafirin onda belirsiz süre kalacağı için çok stres olduğunu evi küçük olduğu için kimseyle yapamadığı tek yaşamaya çok alıştım misafir çok zor diyerek dert anlatti. ben de ona misafiriyle açıkca bunu konusabilecegini karşı tarafın bunu anlayacağına dair kendimce akıllar verdim. o ise üstüne basa basa tek yaşabildiğini misafirle hayatta yapamayacagı bikaç kez dile getirdi. konuşma bir şekilde bitti.ve ben biraz düşününce asnki ona kalma gibi bi teklifte bulunursam şimdiden önünü kapamaya çalıştığını düşündüm. ben onda kalmayi dile bile getirmedim düşünmedim de sadece ne güzel sonunda hepimiz aynı şehirde olucaz diye sevindiğimi belirtmiştim. daha ben böyle bi kalma düşüncesinde bile olmadan bunun önünü kapamaya çalışmasi canımı sıktı. bu konuşmadan sonra da yazasım gelmiyor. görüşmek istemiyorum. şu an başka bir olay için kısa süreliğine onların olduğu şehire gidiyorum ama görüsmek de içimden gelmiyor. uzun yazdıysam affedin. sizce ne yapmalıyım?
Ben de olsam sizin gibi düşünürdüm. Çok yakın arkadas olduğunuza emin misiniz. İnsan sormaz mı arkadaşım geleceksin ne düşünüyorsun nasıl yapacaksın ben de kalabilirsin veya misafir kabul edemiyorum ama nerede kalabilirsin. Nasıl yardımcı olsak sana vs. şeyler söylemeleri kısaca ilgilenmeleri gerekirdi. Birisi direk önünüzü kapatmış sanki siz ona gideceksiniz gibi diğeri de üzerinde durmamış. Yakın olma kısmını bence tekrar gözden geçirin ☺️

yapmayın yaa konu sahibi anlayışla falan karşılamazdınız
biz böyle bir toplum değiliz
ve inanın can ciğer de olsa evinde insan istemeyen nice insan var
buna alışın bence
ne yaptınız gittiğinizde kimde kaldınız?
siz boyle bir toplum olmayabilirsiniz ben de zaten bu toplumun kurallarini kabullenmis biri degilim :) kendi anlayisim deger yargilarim var :) gittigimde de baska bir yer ayarladim kendimi kimseyi de rahatsiz etmedim :)

Ben de olsam sizin gibi düşünürdüm. Çok yakın arkadas olduğunuza emin misiniz. İnsan sormaz mı arkadaşım geleceksin ne düşünüyorsun nasıl yapacaksın ben de kalabilirsin veya misafir kabul edemiyorum ama nerede kalabilirsin. Nasıl yardımcı olsak sana vs. şeyler söylemeleri kısaca ilgilenmeleri gerekirdi. Birisi direk önünüzü kapatmış sanki siz ona gideceksiniz gibi diğeri de üzerinde durmamış. Yakın olma kısmını bence tekrar gözden geçirin ☺️
ben de bu olaya kadar cook yakin oldugumuzu dusunurdum ama bazi olaylar yasamadan gercegi goremiyomusuz demekki :) bundan sonra ben de buna uygun davranmaya karar verdim :)

ben de bu olaya kadar cook yakin oldugumuzu dusunurdum ama bazi olaylar yasamadan gercegi goremiyomusuz demekki :) bundan sonra ben de buna uygun davranmaya karar verdim :)
Çok yerinde bir karar olmuş. Umarım yeni baslangiclariniz size yeni "yakın arkadaşlıklar" kazandırır.

İnşallah büyük şehirde iş bulur ve samimi arkadaşlıkların oldugu yeni bir çevre edinirsiniz. Boyle durumlarda siz soylemeden teklif etmesi gerekir gerçek bir arkadaşın. Arkadaşlık içerisinde samimiyet yok ve böyle dolaylı ise bence olmaması daha iyidir, siz de mesafe koyarak doğru karar almışsınız.

İnşallah büyük şehirde iş bulur ve samimi arkadaşlıkların oldugu yeni bir çevre edinirsiniz. Boyle durumlarda siz soylemeden teklif etmesi gerekir gerçek bir arkadaşın. Arkadaşlık içerisinde samimiyet yok ve böyle dolaylı ise bence olmaması daha iyidir, siz de mesafe koyarak doğru karar almışsınız.
çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :) dersimi aldim ben de :)

Maalesef sizin hissettiğiniz kadar yakın arkadaş degilmissiniz üzülmeyin böyle dostluklar kalmadı zaten
Kendinize güvenerek yola çıktığınızı kimseden bir beklentiniz olmadığını hissettirin onlara
Yazık yani çoluk çocuğunuz da yok sizi tek basınıza misafir etmekte ne var ki bu kadar tedirgin olmuşlar
Gerçekten dost olsalar aynı heyecanı paylaşıp mutlu olurlardi

Maalesef sizin hissettiğiniz kadar yakın arkadaş degilmissiniz üzülmeyin böyle dostluklar kalmadı zaten
Kendinize güvenerek yola çıktığınızı kimseden bir beklentiniz olmadığını hissettirin onlara
Yazık yani çoluk çocuğunuz da yok sizi tek basınıza misafir etmekte ne var ki bu kadar tedirgin olmuşlar
Gerçekten dost olsalar aynı heyecanı paylaşıp mutlu olurlardi
tesekku ederim yorumunuz için :) inşallah kendi kendime yetecek hale gelirim :)

X