arkadaşıma alınmakta haklı mıyım?

Ama alınacak birsey yok ki. Çok yakın olsanız bile arkadaşınız evinde uzun süre yatılı istemediği için kendince bu durumun önüne geçmiş.
Eğer yazın onda kalma gibi bir durum yoksa nerede kalacağınizi söyleminiz lazımdı. Kaldı ki sanırım kalmak için o arkadaşınızı düşünmüşsünüz ve o kabul etmeyeceği icin başkalarının evinde kalacakmışsınız bence çok yanlış bu. Anneanne babanne dede dışında uzun süreler kimsede kalmayı uygun bulmuyorum.

Arkadaşlarınız ayıp etmiş ki yakın arkadaşlarınızmıs. Bu dönemde destek olmalari gerekirdi. Sadece iyi gün dostular demekki. Aynı şeyi yaşadım tıpki sizin gibi benim bulunduğum şehre arkadaşım yerleşmeye geldi. arkadaşım ve arkadaşı beraber gelmişlerdi. İkisinde evime aldım. Düzenlerini Kurana kadar bizde kaldılar. Hatta arkadaşımın arkadaşının akrabası olmasına rağmen bizde kaldı.orda rahat edemezdim demişti. Dostluklar böyle günler içinde olmalı.

Korkmakta haksız değiller ki, ülkemizde insanlarin otel,hostel,misafirhane,yurtta kalma adeti yok. Bir şehre gidince este dostta kalırlar. Hele ki siz zaten işsizsiniz, günlük birkaç yüz lirayı kalacak yere veremezsiniz. Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Büyük ihtimalle bir tanıdığın evinde kalacaksınız. Bu kız olmaz ayse abla olur, nurgül teyze olur. Onca zaman bir misafirhanede kalma ihtimaliniz düşük ki alti kişilik öğrenci yurtlarının bile aylığı bin liradan başlıyor. O yüzden kız korkmussa da ben hak veririm.
Alinmayin bence

Konuyu sabote etmeden bir şey söylemek istedim ilk söylediklerinle ilgili.
Kuzenimin eşinin 2. dereceden kuzeni üniversite okumak için onlara geldi kalmaya yurtlar pahalı diye, 2 dönem. Bu arada teklif falan yok, emrivaki olduğu için reddedecek durumu olmadı. 2 dönem sonunda ailesi kıza direkt residance dairesi aldı.

Konu sahibi, bence senin de aklında biraz arkadaşlarınla kalmak vardı. Onların dışında dediğine göre onlar da ihtimal dahilindelermis.
Bu onların "dışında" dediğin yer neresi? Para verip kalacağın bir kurum mu yoksa eşin dostun akraban mi?
Eğer eş, dost, akrabaysa kız tepkisinde bence yüzde yüz haklı. Çünkü sonuçta birilerinde kalma niyetiyle geliyorsun, neden arkadaşında da kalmayasin? Kendini korumak istemistir.
Birkaç gün neyse de daha fazla misafir insanları rahatsız eder . Eğer başka birinde kalacaksan o da 'gel tabii kizim' der ama içten içe onlara da rahatsızlık verirsin. O yüzden bence kim olursa olsun, kimsenin evinde 3 günden fazla kalma.

gerçekten arkadaşlarimda kalma planım yoktu. ama o kadar yakin oldugumuzu dusunuyordum ki onda kalmayi dusunsem bile boyle dolandirarak anlatmasindansa acık acık misafir istemedigini, yapamadıgını vs soylese gercekten anlardim. kalacagim yeri henuz kararlastirmadim sadece bunu ailemle konustum buna dair biseyler ayarlayacagimizi konustuk. ben bu karari henuz vermenin heyecaniyla arkadaslarima artık aynı sehirde olacagimizi soylemek istedim. yokda ben de dediginiz zorluklarin farkındayim

Bulunduğunuz yere ne kadar uzaklıkta iş bakacağınız o büyük şehir? Zaten iş başvurularınızı yapacaksınız önceden, onlar sizi görüşmeye çağırırsa, çağırdıkları zaman gidip 1 2 gece kalacaksınız alt tarafı. Sanki haftalarca orada kalıp, her gün çıkıp kapı kapı iş mi arayacaksınız ki belirsiz süreli olsun? Ayıp etmiş arkadaşınız.

bence sende onlar gibi davran. uzak ama herseyin farkında olarak. çok yakın arkadaslıkların bence bir süresi var. süre bitince bence arkadaslık bitmeli. önüne bak hayatını kur.

Yapma konu sahibi, hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz. Gerçekten siz o şehre geliyorum dedikten sonra açık açık 'misafir istemiyorum, kalabalıkta yapamıyorum' dese anlayisla mi karsilayacaktiniz? Başkaları üzerinden ima etmesine bile bozulmuşsunuz, öyle dese ne kadar üzülürdünüz 'ben ona onda kalayım mi dedim,hemen bana ne diyor' diye.
Keşke açık açık konuşan ve bunlardan gücenmeyen bir toplum olsaydık ama malesef değiliz

gerçekten arkadaşlarimda kalma planım yoktu. ama o kadar yakin oldugumuzu dusunuyordum ki onda kalmayi dusunsem bile boyle dolandirarak anlatmasindansa acık acık misafir istemedigini, yapamadıgını vs soylese gercekten anlardim. kalacagim yeri henuz kararlastirmadim sadece bunu ailemle konustum buna dair biseyler ayarlayacagimizi konustuk. ben bu karari henuz vermenin heyecaniyla arkadaslarima artık aynı sehirde olacagimizi soylemek istedim. yokda ben de dediginiz zorlp
bu konuda neden yalan soyleyeyim anlamiyorum. ben acikca teklif etsem ve o beni reddetse ben ne hakla beni evine kabul etmedi ayip etti diyebilirim ki? her zaman iliskilerimde acik olmayi tercih ederim ve inanin toplumun kabul gordugununden farkli bi hayat gorusum oldugunu dusunuyorum. bu yuzden herkese karsi durust olmayi ve bana da durust olunmasini isterim.

tesekkur ederim zaten cidden o arkadasımda kalma gibi bir niyetim yoktu bundan sonra ben de ona gore davranicam

Hislerinizde haklısınız bence. Belki gerçekten misafir sevmiyordur olabilir ancak 3 lu grup olunan arkadaşların bir iki gece birlikte vakit geçirecek samimiyette eve davet edilmesi gibi bir heves dahi yoksa insanlarda bence o grup boşuna var. Yani sizin hissettiğiniz yakınlık hissi bence onlarda yok. Çünkü eminim siz aynı durumda olsaydınız gerçekten arkadaşınızın gelmesine çok sevinir hatta evinize en azından çay kahve ya da bir iki gün kız kıza takılmak için davet ederdiniz gibi bir izlenim verdiniz bana. Üzülme sebebiniz de bu hislerin onda olmaması.

Siz işinizi bulmanıza ve kendi hayatınıza odaklanın, her şeyinizi de açık açık bundan sonra anlatmayın derim. Size kendi iyi niyetiniz için dahi enayi gibi hissettiren insanlara tamam kötü davranmayın belki ama kendinizi korumayı kendi iyiliğiniz için öğrenin. Yolunuz açık olsun, kolay gelsin.

Açıkçası bende kimseyi evimde istemem zaten yalnızlığı seviyorum ayrıca kimse zaten sende kalayım.gibi birşey demez çünkü o samimiyeti vermem siz zaten başka yerde çalışacaksınız planinizi yapmisinizdir siz teklif ederseniz ozaman söylemeleri gerekir diye düşünüyorum yani gereksiz olmuş kaldık insanlar ailesiyle gecinemiyor

benim de kalbimi kiran acik konusmamasiydi gerginlik ciksa daha iyi boyle bi imadansa ki zaten hayatta boyle bi karsilik vermezdim
Onların şehrine gittiğinde sende hiç oralı olma. Yapışacan kalacan mı sanıyolar seni. Bu ne bencilliktir yahu. Çok iyi niyetli birine benziyorsun bunlar yarı yolda bırakır seni

evet dediginiz gibi ben cok daha fazlasini yapan birisi oldugum icin bu sekilde ima yapılmasi kirici olabiliyor. cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz için

evet ayni evi paylasmak zaten cok zor bisey insanlarin istememesini anlayisla karsilarim

Ya bilemedim bence çok ortada bi konu. Daha doğrusu benim gerçekten yakın arkadaşım ile böyle bi muhabbet geçse alınmam da zaten. O an belki kafası doluydu ya da canı sıkkındı bi anda ortadan dalıverdi kendi derdini anlattı. Hayırlısı olsun demezse de başka bi zaman arar konuşuruz zaten hiç alınmam. Dediğim gibi bu yakın arkadaşım için geçerli. Diğer derdini de üstüme alınmam ki bence kıź haklı küçücük eve bide süresiz misafir gelecekse çok büyük sorun.

Bir de açık açık söyleseydi denmiş bazı yorumlarda da Allah aşkına böyle bi şeyi açık söylemek ne kadar mümkün bizim toplumumuzda. Açık açık dese bu sefer de yüzüme pat diye dedi idare bile etmedi ima etmedi diye olay çıkardı (sizin için değil genel bu söylem).

Bir de iş bulma süreci 1 gün 2 gün değil ki belki 1 ay kalacaksınız ee ne olacak o zaman kız iki gün sonra size git diyemez ki. Siz her ne kadar öyle değildi deseniz de belki bilinç altınızda bile o plan vardı ki bu kadar alındınız. Ha 1-2gun için böyle diyorsa o ayrı insan yeri geliyor samimi olmadığını bile o kadar idare ediyor.

İnşallah hakkınızda hayırlı güzel bir iş bulursunuz bunlara canınızı sıkmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…