- Konu Sahibi Passionatewoman
Eşin haklı ayrıca evlenip aile kurmuşsun tabiki önceliğin eşin olacak herkesin böyle
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evliliğimi tercih ederek tabii ki ! yemişim arkadaşları, onlar bir yere kadar, hayat boyu hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde yanınızda olacak biri varsa o da eşiniz ve tek dostunuz bence !Merhaba;
Ben 4 senedir evliyim, 4 sene öncesinde inanılmaz kalabalık bir sosyal çevrem vardı ve bu çevreyle vakit geçirmekten çok haz alıyordum ancak bay-bayan karışık olan bu arkadaş grubumdan eşim çok rahatsız olduğu için (fazla kıskanç kendisi) bazı arkadaşlarımla görüşmemeye başladım- özellikle erkek olanların birçoğundan vazgeçmek durumunda kaldım sadece dost diye nitelendirdiklerimi hayatımda tuttum..
Bu bahsi geçen arkadaşlarım da genelde bekar, eğitimli, kültürlü, entelektüel, çok prestijli mesleklere sahip, her konuda sohbet edebileceğim, benim herşeyimi bilen ve herşeylerini bildiğim insanlar onlardan asla vazgeçemem ama kendileri yaşam tarzı olarak rahat yaşayan- yani istedikleri vakit istedikleri ortama girip eğlenebilen insanlar ve 4 senedir bu insanlarla evliliğim arasında kalıyorum çünkü ben evliliğim gereği onlar kadar rahat eğlenemiyorum onlara bekar olduğum zamanlardaki gibi uyum sağlayamıyorum hatta onlara yeterince zaman da ayıramıyorum bu durum da hem evliliğim de hem de arkadaş çevremde huzursuzluk yaratıyor.. Eşim arkadaş çevremi tasvip etmiyor çünkü onlarla o da vakit geçirdiğinden bu kişilerin yaşam tarzlarını doğru bulmuyor, örnek vermem gerekirse mesela bazı arkadaşlarım sadakatsiz ya da özel üniversite mezunu olduğumuz için birçoğu çok havalı ve hatta ukala olabiliyorlar. Herşeylerini tabi ki bilmiyor eşim ama gözlemlediği kadarıyla ne kendisi benim ortamıma fazla dahil olmak istiyor ne de benim çok fazla onlarla zaman geçirmemi istiyor..
Bekar arkadaş çevremin çoğu bekar kalmayı tercih ettiler, birçoğu bana ve evliliğime saygı duyuyor- onlara eskisi kadar uyum sağlayamıyor oluşuma- ancak bir kısmı da alınıp kendilerine artık değer vermediğimi düşünüyor ya da içten içe alınıyorlar ve mesafe koyanlar da oluyor öte yandan eşimle de bu konu sebebiyle sürekli tartışma yaşamak istemiyorum yani böyle bir arada kalmışlık durumu söz konusu..
Benim sizlere sormak istediğim ; Siz evlendiğinizde böyle sorunlar yaşadınız mı ve bu sorunları nasıl bertaraf ettiniz? Lütfen konuyla alakasız yorumlar yazmayınız, dikkate alınmayacaktır.
Siz de eşinizin yapısını bilerek evlendiniz.ama o bu çevreyi bilerek, görerek, tanıyarak evlendi..
Merhaba;
Ben 4 senedir evliyim, 4 sene öncesinde inanılmaz kalabalık bir sosyal çevrem vardı ve bu çevreyle vakit geçirmekten çok haz alıyordum ancak bay-bayan karışık olan bu arkadaş grubumdan eşim çok rahatsız olduğu için (fazla kıskanç kendisi) bazı arkadaşlarımla görüşmemeye başladım- özellikle erkek olanların birçoğundan vazgeçmek durumunda kaldım sadece dost diye nitelendirdiklerimi hayatımda tuttum..
Bu bahsi geçen arkadaşlarım da genelde bekar, eğitimli, kültürlü, entelektüel, çok prestijli mesleklere sahip, her konuda sohbet edebileceğim, benim herşeyimi bilen ve herşeylerini bildiğim insanlar onlardan asla vazgeçemem ama kendileri yaşam tarzı olarak rahat yaşayan- yani istedikleri vakit istedikleri ortama girip eğlenebilen insanlar ve 4 senedir bu insanlarla evliliğim arasında kalıyorum çünkü ben evliliğim gereği onlar kadar rahat eğlenemiyorum onlara bekar olduğum zamanlardaki gibi uyum sağlayamıyorum hatta onlara yeterince zaman da ayıramıyorum bu durum da hem evliliğim de hem de arkadaş çevremde huzursuzluk yaratıyor.. Eşim arkadaş çevremi tasvip etmiyor çünkü onlarla o da vakit geçirdiğinden bu kişilerin yaşam tarzlarını doğru bulmuyor, örnek vermem gerekirse mesela bazı arkadaşlarım sadakatsiz ya da özel üniversite mezunu olduğumuz için birçoğu çok havalı ve hatta ukala olabiliyorlar. Herşeylerini tabi ki bilmiyor eşim ama gözlemlediği kadarıyla ne kendisi benim ortamıma fazla dahil olmak istiyor ne de benim çok fazla onlarla zaman geçirmemi istiyor..
Bekar arkadaş çevremin çoğu bekar kalmayı tercih ettiler, birçoğu bana ve evliliğime saygı duyuyor- onlara eskisi kadar uyum sağlayamıyor oluşuma- ancak bir kısmı da alınıp kendilerine artık değer vermediğimi düşünüyor ya da içten içe alınıyorlar ve mesafe koyanlar da oluyor öte yandan eşimle de bu konu sebebiyle sürekli tartışma yaşamak istemiyorum yani böyle bir arada kalmışlık durumu söz konusu..
Benim sizlere sormak istediğim ; Siz evlendiğinizde böyle sorunlar yaşadınız mı ve bu sorunları nasıl bertaraf ettiniz? Lütfen konuyla alakasız yorumlar yazmayınız, dikkate alınmayacaktır.
Bende tam olarak sizin gibi düşünenlerdenimEvlenmeden önce bir hayatımız var arkadaşlarımız var. Bir adam karşına çıkıyor ve kocanim artık bununla görüşme diyor. Bu nasıl büyük bir haksizliktir inanamiyorum. Biz süzme salak miydik evlenmeden önce seçtiğimiz arkadaşlar kötü mü? Hem o kisilere de haksızlık olmuyor mu?
Ben ilk eşimden bosandigim dönem bazı yakın arkadaşlarımın eşleri kocalarının benle görüşme sini istememislerdi hatta akşam yemekleri için ayda bir toplanirdik beni bosaninca bu gruba almadılar. O günleri düşündükçe içim sizliyor. İnsanlara bulunduğu konum, hayattaki seçimleri, inançları vs vs lerle bir değer bicmeyelom. Bir de eşleri bu sinirlamalara müsade ettikçe hayatımızı tamamen ele geciriyoelar izin vermeyelim
Bu şekilde bir yapısı olduğunu bilmeden evlendiğimi kaç sefer daha tekrar etmeliyim?Siz de eşinizin yapısını bilerek evlendiniz.
Ay nolur yorum yapın filan dememi mi bekliyorsunuz lütfen konuyu sabote etmeyin keşke bu kadarını da yazmasaydınıztam konuya yorum yapacakdım ki konu sahibini farkettim. bence burdan ekmek çıkmaz. hadi bay.
niye kim bu üyetam konuya yorum yapacakdım ki konu sahibini farkettim. bence burdan ekmek çıkmaz. hadi bay.
Bari kendi yaptığınız yorumlarla çelişmeyin ya sen bir önceki yorumunda kendin demişsin daha önceki konuları göze aldığımızda diye şimdi nasıl kim bu üye diyebiliyorsun ?niye kim bu üye
tamam sorumu geri aldım :)
celismek?Bari kendi yaptığınız yorumlarla çelişmeyin ya sen bir önceki yorumunda kendin demişsin daha önceki konuları göze aldığımızda diye şimdi nasıl kim bu üye diyebiliyorsun ?
Diğeri de ekmek çıkmaz filan diyor ya buradan ekmek mi çıkartıyorsunuz ne kadar basit ve çirkin söylemler tek derdiniz polemik o kadar belli etmeyin bari
Konuyu toparlamak-kıvırmak için yalan bari söylemeyin baştan beri farkındaydınız bilerek yorum yaptınız baştan bari de düzenleme filan yapmadınız kimse aptal değilcelismek?
önce sadece konuya baktım sonra üye adını görünce zaten mesajimi düzenledim fark ettin mi
ben kaçar
tek derdiniz polemik o kadar belli etmeyin bari