E
EU2
Ziyaretçi
- Konu Sahibi divine_time
-
ama bu isimler farklı anlamlı..yerimseniben
hem aman bizene kendi çocukları
alemin derdi bizi gerdi valla
ismi koyanlar memnun sanki biz burda reddedince onlarda değiştircek ismi..:roflol:
o da neymiş öyle: ares.:umursamaz:
Uzaylı ismi gibi farklı olcaz diye garip olmuşlar haberleri yok elaleme güldürsünler kendilerini de çocuğa
da ilerde sen nerden geldin marstan mı dşye sorarlar artıkzemuszemus
Çocukta der Anam babam Seradan etkilenip tersini bana isim diye komuşlar
Bakıyoruz SERA tersten ARES :icecream:
yunan şeysiymiş demiyorlarki seranın tersini bebemize isim ettik
Doğu yörelerimizde bazan insanlar izledikleri dizilerden etkilenip isim koyuyorlarmış biliyormuydunuz...Bir sürü Elizabeth,Pemıla ,Klara var oralarda demişlerdi..:roflol: :roflol:
Ada ve Ege ismini koyanlar da Yunanlılara jest olsun diye mi koyuyorlardır sizce ?? :bbo:
Konuyu açan arkadaş önce siz bu konuda ne düşünüyorsunuz diye yazmış..arkasından da bu ismi çocuğa koyarmısınız diye devam etmiş..ben ilk sorusuna cevap verdim ve cevabım ikinci soruyada yanıt verdi otomatikman..konunun biyere gittiği yok yani..
Yunan mitolojisinde bahsi geçen tanrı Ares maalesef annesi ve babası zeus tarafından dahi sevilmeyen, durduk yere kafa kesebilen, yaramaz herifin tekidir...
evet savaş tanrısıdır fakat herşey için adam öldürebilen psikoloji bozuk bir tipdir yani kendisi bir savaş nedenidir. karakter olarak bu denli zayıf bir şahsın ismini çocuğumun taşımasını asla istemezdim...
ıkizlerine Ares ve Güney isimlerini verdiklerini söyleyen Erdoğan, “Bebekler 7 ay bir haftalık dünyaya geldi. Gülben normal doğum yapmayı çok istiyordu ama ikiz olduğu için sezeryanle doğum yapmak zorunda kaldı. ıkiz olunca sezeryan olması normal. Güney daha sarışın, Ares daha esmer. Ares, sahneye koyduğum Troya’da Anadolu’ya yardım eden güçlü bir tanrı. Güney’i de annesi istedi” dedi.
Benim adım da hem Yunan mitolojisinde geçiyor,hem Fransızca da kullanılan bir isim hem de Orta Asya da bir bitki türü anlamına geliyor...Çok da memnunum adımdan açıkçası...:lepi::asigim:
Ne Yunanlıyım ne de Fransız...Baba tarafından Soyumuz Çerkes..Belki çocuğuma koyacağım isimlerden biri Çerkesce de olabilir....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?