Dogacak bebegimin ismine kaynana

Selamlar , aynı konudan muzdaribim ne yapacağımı bilmiyorum . Oğlum olacak allahın izniyle ama adını kayınpederimin ismini koymak istemiyorum. 27 haftalık hamileyim ve hala isim konusunu konuşmadık eşimle ne o konuyu açıyor ne ailesi ne ben 😅 bana biraz akıl verin noluuurrr 🙏🏼😂
Ben babamin adini koyacam de bakalim ne diyecekler.

Bugün hastanede gittim, bebeğimin cinsiyeti öğrendim.Erkekti.💙💙
Kaynanam hemen erkek berekettir, ben bilmiyordum en başta,hep söylüyordum.
Ondan sonra dedi hayırlı olsun dedi
Kayınpederimin adı örnek alıyorum" Mehmet "
Küçük Mehmet geliyor dedi kaynanam.( Gerçek kayınpederimin ismi çok eski bir isim ve güzel değil, hoşuma gitmedi hic
O anda cok sinir oldum ama bi şey demedim.
Büyük Görümcem hamile kalmadan önce bi şey sormuştu ilerde Bebek için isim düşündün mu,
Hayır dedim düşünmedim dedim zamanı var.zamani gelince dedim
Küçük görümcem hemen dedi gerek yok düşünmeye dedi kız olursa annemin adı, erkek olursa babamin adı
Yok öyle bı şey dedim
Ben eşimle beraber karar vereceğiz.
Sürekli bunu diyor bana ama ben istemiyorum
Benim çocuğum,ben taşıyorum 9 ay karnimda, kusmalar, ağrılar,kramplar, düşük riski hepsi ben cekeyim
Kaynanam ismini koysun yok öyle bi dünya.
İlk hamileliğim benim kurduğum hayaller var isim için, ama kaynanam fırsat vermiyor.
Sız ne düşünüyorsunuz kızlar
Merhaba. Böyle bir durumda eşinizle kurduğunuz iletişim çok önemli. Bence eşinizle konuşun ve bu konuda birlikte karar verin. Bana kalırsa bebeğin isim hakkı sadece anne ve babadadır. Geri kalanların söylediği şeyler öneriden öteye gidemez.

Ben babamin adini koyacam de bakalim ne diyecekler.
Babamla görüşmüyorum ki 🙂 onların oralarda evin tek erkek çocukları babalarının isimlerini koyarlarmış.
Ve şöyle de bir durum var geçen sene ikiz gebelik yaşadım ikiside erkekti. 24 haftalık erken doğum yaptım. İkizlerden birinin adını kayınpederimin ismini koydum ama iki bebeğimizide kaybettik.
Şimdi ikinci gebeliğim bundada baba ismi koymak ister diye konuyu açamıyorum

Küçük Mehmet geliyor dedi kaynanam.( Gerçek kayınpederimin ismi çok eski bir isim ve güzel değil, hoşuma gitmedi hic
Büyük Görümcem hamile kalmadan önce bi şey sormuştu ilerde Bebek için isim düşündün mu,
Küçük görümcem hemen dedi gerek yok düşünmeye dedi kız olursa annemin adı, erkek olursa babamin adı
Yok öyle bı şey dedim
Benim çocuğum,ben taşıyorum 9 ay karnimda, kusmalar, ağrılar,kramplar, düşük riski hepsi ben cekeyim
İlk hamileliğim benim kurduğum hayaller var isim için, ama kaynanam fırsat vermiyor.
Eşinle karar ver onlara sormaya gerek yok. Kimliğine siz ne istiyorsanız onu yazdırın. İstediklerini söylesinler, kimliği görünce kimse bişey diyemez

Kayın babamın ismi çok uzun, eski ve çok ağır bebeğe uygun olmayan bir isim yani

Selamlar , aynı konudan muzdaribim ne yapacağımı bilmiyorum . Oğlum olacak allahın izniyle ama adını kayınpederimin ismini koymak istemiyorum. 27 haftalık hamileyim ve hala isim konusunu konuşmadık eşimle ne o konuyu açıyor ne ailesi ne ben 😅 bana biraz akıl verin noluuurrr 🙏🏼😂
Sen eşinle konuş,soyle açik açik istemiyorum diye.Ben eşimle bi kac kere konuştum, istemiyorum dedim.Birlikte karar vereceğiz isim için.Esim Kabul etti.
Bı gün kaynanama gitmiştik eşimle, görümcemin eşi var,bana sordu isim düşündünüz mü, henüz değil dedim
Kaynanam hemen düşünecek ne var
Kızlarım çocuklarına kayınpederlerinin ismini nasıl koyduysa gelinim de bebeğe kayınpederinin ismini koyacak.
Benim orda yüzüm düştü çok kızdım.
Tek bi laf söylemedim
Kaynanam esimi sordu ne oldu diye
Eşim dedi karım istemiyor
Biz birlikte bi isim bulucaz.
Sonra Kürtçe bi şeyler söylüyordu kaynanam.
O günden sonra açılmadı o konu

Merhaba. Böyle bir durumda eşinizle kurduğunuz iletişim çok önemli. Bence eşinizle konuşun ve bu konuda birlikte karar verin. Bana kalırsa bebeğin isim hakkı sadece anne ve babadadır. Geri kalanların söylediği şeyler öneriden öteye gidemez.
Eşimle konuştum
Bana söz verdi
Birlikte isim koyacağız diye.

Babamla görüşmüyorum ki 🙂 onların oralarda evin tek erkek çocukları babalarının isimlerini koyarlarmış.
Ve şöyle de bir durum var geçen sene ikiz gebelik yaşadım ikiside erkekti. 24 haftalık erken doğum yaptım. İkizlerden birinin adını kayınpederimin ismini koydum ama iki bebeğimizide kaybettik.
Kaybettiğiniz bebişlerden birinin adı oymuş zaten. Acım var tabiki aynısıni bu bebeğime de koyamam der geçersiniz. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Kaybettiğiniz bebişlerden birinin adı oymuş zaten. Acım var tabiki aynısıni bu bebeğime de koyamam der geçersiniz. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Amiiinnn 🙏🏼 bende aynısını düşünüyorum bu bebeğin kendi kaderi kendine özgü bir isim olsun diyeceğim artık ne kadar anlarlarsa. Konuyu açmak için çekiniyorum biraz artık doktorumda sürekli soruyor doğumda koyacağım diyip espiri yapıyorum 🥰

Ben anlamıyorum bu Kv kp ismi için direten kocaları ya da ana babalarını. N’oluyo yani onların ismi konulunca? Çoğu yorumu da okuyup yazıyorum benzer durumda olan kişileri de görüp yani.. iyice sinirm tepeme çıkıyor. Bence koca kişisi bile karışmamalı, en fazla fikir beyan etmeli anne beğenirse o zaman okey. 14 haftalık hamileyim 1,5 senede tedavi ile kaldım. Mide bulantısını, ağrıları, sancıları, yemek yiyememeyi, kilo vermeyi, kilo almayı hepsini ben çekeyim… neymiş efendim dış kapının mandalları isim koyacakmış. Hoşt köpek diyesim geliyor!
Şuan cinsiyeti bilmiyoruz isim konuları gündeme gelmedi anne baba ismi koyma hiç konuşulmadı böyle bir şey olmaz ama yine de eşim bile istemediğim bir isimde diretirse çıldırırım yani!

Ölmeden birine ismini vermek nedir ya. Diğer konu içinde diğer arkadaşlar söylenmesi gerekeni söylemişlerdir.

Ben anlamıyorum bu Kv kp ismi için direten kocaları ya da ana babalarını. N’oluyo yani onların ismi konulunca? Çoğu yorumu da okuyup yazıyorum benzer durumda olan kişileri de görüp yani.. iyice sinirm tepeme çıkıyor. Bence koca kişisi bile karışmamalı, en fazla fikir beyan etmeli anne beğenirse o zaman okey. 14 haftalık hamileyim 1,5 senede tedavi ile kaldım. Mide bulantısını, ağrıları, sancıları, yemek yiyememeyi, kilo vermeyi, kilo almayı hepsini ben çekeyim… neymiş efendim dış kapının mandalları isim koyacakmış. Hoşt köpek diyesim geliyor!
Şuan cinsiyeti bilmiyoruz isim konuları gündeme gelmedi anne baba ismi koyma hiç konuşulmadı böyle bir şey olmaz ama yine de eşim bile istemediğim bir isimde diretirse çıldırırım yani!
Eşlere kalsa isim konusuna hiç karismazlar belki ama aileleri öyle bir baskı yapıyorki onlarda aptallaşıyorlar. Benim kayınvalidem eltimin oğluna kayinpederin ismi verilmesine rağmen eşime tavır yaptı neden babanın adını koymadın diye.

Valla hamile kalmadan önce ben de eşimle birlikte karar vermeliyiz diye düşünürken hamilelikten sonra bence isim koyma hakkı sadece annede olmalı diye düşünüyorum 😁 8 aylık hamileyim çok zahmetli bir şey gerçekten. Neden kocam koyacakmış ismini? Kocalar yatsın kalksın hamileliği kadınlar yaşadığı için dua etsin bence.
Aynısını düşünüyordum ama iki isim koyacağız ikisini de ben seçtim😄 eşim de çok sevdi içine çok sindi ama seçen kişi ben oldum çünkü o çocuğu ben taşıyorum. Benim eşimin ailesi de doğulu ben Selanik göçmeniyim amcası erkek olursa ben koycam gibi bir şeyler dedi. Güldüm geçiştirdim yok ısrar ediyor hala. Yaptığın çocuğa koyabilirsin dedim en sonunda gülerek😄 aşırı bozuldu. Bir daha da demedi.
Yok öyle bı şey dedim

Kaybettigim cocuklarimi hatirliyorum diyin. Kaybedilen bebegin ismini baska bebege vermek nasil bir sacmalik olur hem.

Eşlere kalsa isim konusuna hiç karismazlar belki ama aileleri öyle bir baskı yapıyorki onlarda aptallaşıyorlar. Benim kayınvalidem eltimin oğluna kayinpederin ismi verilmesine rağmen eşime tavır yaptı neden babanın adını koymadın diye.
Valla sınır koymayı bilecekler. Benim kp rahmetli, Kv de karışmaz, karışamaz. Belki öyle bi söyler geçer. Asla dinlemeyeceğimi koymayacağımı bilir çünkü. Eşim de zaten konuşturmaz. Ama kendi istediği isimler için benimle zıtlaşabilir ben sadece o kısmı düşünüyorum😂

Valla sınır koymayı bilecekler. Benim kp rahmetli, Kv de karışmaz, karışamaz. Belki öyle bi söyler geçer. Asla dinlemeyeceğimi koymayacağımı bilir çünkü. Eşim de zaten konuşturmaz. Ama kendi istediği isimler için benimle zıtlaşabilir ben sadece o kısmı düşünüyorum😂
İki oğlum var, iksininde adının eşimle birlikte seçtik. Sağolsun karıştırtmadı kimseyi. Dışardan müdahale olmasa eşler ortak bir isim seçerler zaten, binlerce isim var sonuçta.

Kaybettigim cocuklarimi hatirliyorum diyin. Kaybedilen bebegin ismini baska bebege vermek nasil bir sacmalik olur hem.
Umarım eşimde bu fikirde olur. Eninde sonunda konuşulacak bu konu en kısa sürede de açacağım kendisine. Önemli olan bebeğimin sağlığı tabi ki ilk olarak ama kaybettiğimin bebeğimin kaderini bu bebeğime taşımak istemem hem ağır ve uzun bir isim. İster istemez beni huzursuz ediyor. 😔 hayırlısı bakalım

Umarım eşimde bu fikirde olur. Eninde sonunda konuşulacak bu konu en kısa sürede de açacağım kendisine. Önemli olan bebeğimin sağlığı tabi ki ilk olarak ama kaybettiğimin bebeğimin kaderini bu bebeğime taşımak istemem hem ağır ve uzun bir isim. İster istemez beni huzursuz ediyor. 😔 hayırlısı bakalım
Bence anlayış gösterir gerekirse ağlayın vicdanına oynayın. Başınız sağ olsun inş bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Benim eşim baştan anne baba ismi koymayacağız dedi önlerini kesti. Onlar da istemedi. Ama amcası erkek olursa ben koymak istiyorum diye diretti. Birkaç kere gülüp geçiştirdim anlamayınca da bozdum gayet. Bu çocuğun annesi sizsiniz babası da eşiniz bu kadar. Kocamın anası babası diye taşıdığım çocuğun ismine kadar karışamazlar. Kızıma içimden gelen ismi seçtim eşim de öyle sevdi ki durup durup ne kadar güzel diyor. Hayır dese ısrar etmezdim. Ortak karar alınmalı siz de mutlu hissetmelisiniz

Bence anlayış gösterir gerekirse ağlayın vicdanına oynayın. Başınız sağ olsun inş bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Benim eşim baştan anne baba ismi koymayacağız dedi önlerini kesti. Onlar da istemedi. Ama amcası erkek olursa ben koymak istiyorum diye diretti. Birkaç kere gülüp geçiştirdim anlamayınca da bozdum gayet. Bu çocuğun annesi sizsiniz babası da eşiniz bu kadar. Kocamın anası babası diye taşıdığım çocuğun ismine kadar karışamazlar. Kızıma içimden gelen ismi seçtim eşim de öyle sevdi ki durup durup ne kadar güzel diyor. Hayır dese ısrar etmezdim. Ortak karar alınmalı siz de mutlu hissetmelisiniz
Amcasına neymiş o ne alaka da kendinde bu haddi buldu çok merak ediyorum 😅 gerçekten bu düşüncede insanları anlamakta güçlük çekiyorum saçma geliyor bana. Her türlü zorluğu anne baba çekiyor hatta anne çekiyor bel ağrısı, uykusuzluğu, sırt ağrısı sancısı yeri geliyor kanaması nefes alması bile zorlaşıyor hayatı değiliyor bebek doğmadan vücudundan psikolojisinden fedakarlık yapıyor. Bebeğin ismini amcası koyacakmışmış dış kağının dış mandalı yani şakası bile hoş gelmiyor bana cidden. Eşiniz ne güzel sizinle aynı fikirde şanslısınız sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🥰🙏🏼 benim birde tüp bebek serklajlıyım şuan 27 haftadır yatarak geçiriyorum gebeliğimi. 12 hafta boyunca kalçamdan iğne yedim kalçamın üstüne oturamıyordum ilaçları serklaj ameliyatı, rahim ameliyatı vs vs neler beler geçirdim şimdi gelip kimse bana ismini ben koyacam diyemez ama huzursuzluk çıkacak diye stresleniyorum işte . Bu anne baba ismini koyma işini anlamıyorum cidden 😒

Back
X