Sevgilimin bağlanma problemi var ve kafasının karışık olduğunu söyledi.

Birbirimize aşık olduk diyorsun. Onun adına konuşma bence. Karşındaki elini tutmaktan aciz, en ufak tartışmadan kaçınan korkak biri. 1.5 ayda ilişkiyi sağlıklı bir zemine oturtamamışsınız.
Mühendisiz, yl yapıyoruz, dil biliyoruz diye hava mı basıyorsunuz öfke kontrolü olmayan kitap fırlatan hemcinsim? Yaptığın bir hareket tüm birikimini alır götürür vasat insandan farkın kalmaz.
Aman evlenin bir birbirinizle başkasının kader çizgisine girmeyin yanlışlıkla

Bu arada sen merak etme arada başkaları da oluyor o sebepsiz uzaklasmiyor sen giderken o dönüyordu yavrum sana yakalanması sence mümkün mü
Cesaretin varsa sen onu bir de ayrıldığı esine sor :) genelleme yapmıyorum ama yüzde 90 i için diyorum ki iyi bir şey olsa karısı bosamazdi iki iki dört
Adam evlenmis boşanmiş mi? Orayi kaçırmışım

istemediğini söylediğinde, biz iş yerinde tartışmıştık sonra ben de kitap fırlattım ona doğru o da çok sinirlendi ben bir anda parladım falan dedim ama şu an çok gerginiz sonrasında konuşalım dedi. üstüne gittim akşam konuşmak istedim, bana biraz müsaade et çalışmam lazım dedi ben de belki de bu bir işarettir deyip konuyu ayrılığa getirdim o da tamam sen bilirsin dedi, aslında amacım o değildi sadece kaygıdan öyle davrandım.
ilişkimin başında aniden hararetlenen bir kavga geçmişti aramızda ki normalde hiç kavga boyutuna gelmeyiz bile. ikimiz de şok geçirip ne oldu öyle yav diyerek ne olmuş olabileceğini konuşmuştuk. gerginliğin pik yaptığı yerde sakinleşmiştik çünkü üzülmüştük birbirimize ters davranmamıza. ben ayrılmaya çalışmıştım ondan yine en başında, çünkü bir ilişkiye adapte olamıyordum bazı yaşadıklarımdan sonra. sonuç olarak ayrılmadık ve bugüne dek yaşadığımız en güvenli bağlandığımız ilişkiyi inşa ettik. buradaki herkes elbette tanımadığı insanlar hakkında genellemeler yaparak ve konu sahibinin verdiği detay kadarıyla yorum yapabilir. ki haklılık payı da vardır çoğunun çünkü kendi tecrübeleri öyle söylüyordur ama bazen de bir istisna olur, özgür irade konuşur ve insanlar başka bir şeyi tercih eder. o istisna karşılıklı emek, dürüst iletişim ve sevgi istiyor olabilir. bunu geçen gün onunla da konuşmuştuk, belki sen ya da ben o zamanlar foruma veya arkadaşlara birbirimizden bahsetsek bize gelecek haklı tavsiyeler belliydi ama öyle olmadı dedim. bu geçen yine burada bir konuyu okurken aklıma düşünce garip geldi bana. sebebi karşılıklı emek verilmiş olması ve benim sorunumu ona yüklemeden kendim çözmüş olmam. onun da benim sorunumu kişisel algılamayıp bana sevgi ve sabırla yaklaşmış olması.
şuan senin için de başka ihtimaller gerçek olabilirdi, böyle düşün. ayrılmamış veya o kavgayı başka şekilde çözmüş olabilirdiniz. ve seni o kadar sinirlendiren neydi? normalde böyle öfkeli davranışların var mı? biraz kendini de analiz etmiş gibi duruyorsun sen. mesela seni kaygılı bağlandıran şey ne? bu adama niye tutuldun? niye 10 yaş büyük biri mesela? niye herkesten gizli yaşadığın bir ilişki? neden sorunlarını üstlendiğin birisi? senin sorunların neler? gibi gibi sorular sormalısın bence

Son düzenleme:
o yüzden işe bazen içerek geliyordu.İ
tekrar konuştuk aslında ailesi arkasında olmadığı böyle yaptığını anladım.Onun öncesinde her şey gayet iyi gidiyordu arkadaşlarıyla tanıştık ama sanırım ikizler burcu olmasında kaynaklı git gel yaşıyor.
34 yasinda adam, ise alkollu geliyor ve sorumsuzlugunu ailesinin arkasinda durmamasina mi atiyor.
Kacarak uzaklasirim. Siz hala ikizler burcu cart curt diyorsunuz.
Adam sorumsuz! Surekli bahaneleri var belli ki. Kendi elini tasin altina koymaktan aciz, sorunlarini cozmeye calismaktan aciz ve ickiye siginiyor.

Evlenmeden böyleyse, evlendikten sonra kat kat artacak. İkizler burcuna bağlamayın psikolojik sorunları var gibi…

Kaldı ki evlenesi de yok.

Merhaba, 1.5 ay önce iş yerimden biriyle bir ilişkiye başladık, her şey güzel gidiyordu ancak iş yerinden kimseye belli edemiyoruz çünkü patronumuz benim halamın eşi. bazı şeyler kesinleşmeden duyurmama kararı aldık,ben 24 yaşındayım o da 34 yaşında son 2 yıldır oldukça tatsız şeyler yaşamış ailesi tarafından biz ilk tanıştığımızda da dengesi kaymıştı o yüzden işe bazen içerek geliyordu.İçinden çıkılamaz olduğunu düşündüğü problemler yaşayınca 1 şişe içip sızdığını görüyorum ilişkimizin başından beri.Ancak ben bu konuda hassas olduğumu söyleyince dikkatli davranmaya başladı.Benimle ciddi şeyler düşündüğünü söylüyor ama bazen çok tahammülsüz davranıyor ve geçen iş yerinde tartıştık ben de büyük bir tepki verdim diye benden ayrılmak istedi, çok üzüldüm böyle olunca yine de bana karşı bir adım atmadı istemiyorum seni diye diretti hatta. Biraz vakit geçtiğinde tekrar konuştuk aslında ailesi arkasında olmadığı böyle yaptığını anladım.Onun öncesinde her şey gayet iyi gidiyordu arkadaşlarıyla tanıştık ama sanırım ikizler burcu olmasında kaynaklı git gel yaşıyor. Ne yapmamı önerirsiniz bazen rest çekmek istiyorum kalbimi kırdığını düşünüyorum ama sonrasında buna değeceğini zor bir dönemden geçtiğini hatırlıyorum.
Aslında ne yapman gerektiği çok açık. Adam her özelliğiyle ben sana göre değilim diye bağırıyor resmen. Ama işte insan sevince kafasında hep karşısındaki insanı ve davranışlarını aklamaya çalışıyor. Sevgiliyken böyle olan evlendiğinde, cicim ayları geçtiğinde , iş ev çoluk çocuk stresi yaşadığında ne yapacak sence ? İçmeye devam edecek. Değiştiririm diye düşünme, her kadın bu hatayı yapıp evleniyor ama sonuç hüsran oluyor genelde. Ama dedim ya insanlar seni ne kadar uyarırsa uyarsın sen sevdiğin sürece onu iyileştirebileceğine inanacaksın. Ama ilişki devam edince ne olacak biliyor musun, sen kendini tanıyamayacaksın. Öfkeli , huzursuz , karşındaki insana kitap fırlatacak hale geleceksin. Sonra da dönüp sana sen problemlisin diyecek.

Aşık olduk birbirimize o yüzden de size danışmaya karar verdim, aynı iş yerinde olduğumuz için sürekli dikkat etmek zorundayız hatta dışarda bile birisi görür diye el ele tutuşamıyoruz geç saat değilse. Sadece sorunları olduğunda içiyor onu da benimle beraber olduktan sonra azalttı zaten
Bana pek güven vermedi hakınızda hayırlısı 💐

Merhaba, 1.5 ay önce iş yerimden biriyle bir ilişkiye başladık, her şey güzel gidiyordu ancak iş yerinden kimseye belli edemiyoruz çünkü patronumuz benim halamın eşi. bazı şeyler kesinleşmeden duyurmama kararı aldık,ben 24 yaşındayım o da 34 yaşında son 2 yıldır oldukça tatsız şeyler yaşamış ailesi tarafından biz ilk tanıştığımızda da dengesi kaymıştı o yüzden işe bazen içerek geliyordu.İçinden çıkılamaz olduğunu düşündüğü problemler yaşayınca 1 şişe içip sızdığını görüyorum ilişkimizin başından beri.Ancak ben bu konuda hassas olduğumu söyleyince dikkatli davranmaya başladı.Benimle ciddi şeyler düşündüğünü söylüyor ama bazen çok tahammülsüz davranıyor ve geçen iş yerinde tartıştık ben de büyük bir tepki verdim diye benden ayrılmak istedi, çok üzüldüm böyle olunca yine de bana karşı bir adım atmadı istemiyorum seni diye diretti hatta. Biraz vakit geçtiğinde tekrar konuştuk aslında ailesi arkasında olmadığı böyle yaptığını anladım.Onun öncesinde her şey gayet iyi gidiyordu arkadaşlarıyla tanıştık ama sanırım ikizler burcu olmasında kaynaklı git gel yaşıyor. Ne yapmamı önerirsiniz bazen rest çekmek istiyorum kalbimi kırdığını düşünüyorum ama sonrasında buna değeceğini zor bir dönemden geçtiğini hatırlıyorum.
Aynen, ikizler burcu olduğu için böyle davranıyor, aslında şeker gibi adam. Sakın bırakma, daha iyisini bulamazsın 😒

Ne yapmamı önerirsiniz
Büyümeni ve gerçek dünyaya dönmeni öneririm. Rehabilitasyon merkezi misyonunu bir kenara bırakmanı öneririm. Kendine eş seçemediğin belli en azından çocuklarının nasıl bir babaları olmasını isterdin bunu bir düşünmeni öneririm. Ayrıca gurur seviyeni seni istemediğini söyleyen birinin yanında bir saniye daha durmayacak seviyeye getirmeni öneririm.

Kusura bakma ama daha 1.5aylık bir ilişki her şey çok daha heyacanlı olması gerekirken uğraştığın sorunlara bak
Ayrıca adam 34 yaşında bu yaştaki adama yara bandı mı olacaksın ?
En güzel yaşındasın
Onu iyileştirmeye çalışırken sen hasta olursun.
Ayrıca git gel yaşamasının burcuyla alakası yok tamamen zayıf karakteriyle alakası var
Her canı sıkkın olduğunda alkole sarılan adamdan zaten uzak dur.

Bence sen konuyu olduğu gibi aktarmadığın için bu kadar tepki alıyorsun insanlardan şu anda.
Mesela başta işe içerek geliyordu diyorsun, sonradan düzeltip işe içkili gelmiyor akşamında içiyordu diyorsun.
Çok tahammülsüz davraıyor, kavga ettik büyük tepki verdim diye ayrılmak istedi seni istemiyorum dedi diyorsun, sonra düzeltip kendisine kitap fırlattım, ayrılalım dedim, sen bilirsin dedi diyorsun. Tahammülü yok diye şikayet ettiğin şey adama kitap fırlatman.
Yani adamı önce öyle sonra böyle anlatıyorsun.
İnsanlar da haliyle hangisi doğru anlayamıyor, adamı savunmak için olayları yumuşattığını düşünüyor ya da inanmıyor.
Olayları en baştan doğru aktarsan sorun kalmayacak.

Ben ilk anlattıklarını yorumlayarak aktardığını, sonradan söylediklerini ise olayın doğrusu olarak kabul edip yorumumu yazayım sana. (Olayın doğrusu nedir bilinmez ama)
Aranızdaki on yaş farkının fazla olduğunu söyleyenler haklı, neden fazla olduğunu ise adama kitap fırlatmandan (yaşın 24) ve adamın kendine kitap fırlatan, bir kavgada ayrılalım diyen birini istemediğini söylemesinden (yaş 34) anlayabilirsin.
Ayrıca şiddetin hiçbir türlüsünü savunmamakla birlikte, senin yaptığın şey de bir şiddet bunun altını çizelim.
Şişe bitirecek kadar içip sızmasını hiç tasvip etmiyorum. Sorunlarını sahiplenmen de 1.5 aylık ilişkide mantıklı değil. Herkes kendi sorununun derdinin sorumluluğunu almalı.
Adamın haksız olduğu konular var ancak senin kendi tarafında da doğru olmayan bazı yönler var.
Bu noktada ben ikinizin de hem yaş hem olgunluk hem de ilişkiyi yaşama anlayışı açısından uygun olmadığınız kanaatindeyim.

ciddi ciddi bazi gec kadunlarda büyük sorunlar oldugjnu düsünuyorum.
Sürekli bu tiplerdeki adamlarla iliski kinulari.

Hayir bu tipten simdi ne bekliyorsun, evlensen ne hayir gelecek bi söyle bi konu sahibi

İlk fırsatta sizi gözden çıkaran adam için mi soruyorsunuz, ne yapmam gerekir diye?

Aranızda 10 yaş var, işine saygısı yok , içip içip iş yerinde sızıyor, sana da tahammülü saygısı yok, ailevi sorunları var.

Bir erkekten uzak durman için tüm seçenekler mevcut. Seni istemiyorum diyor. Hâlâ neden ısrar ediyorsun? Seni istemeyen biriyle ilişkiye devam etmek için çabalarsan kendi değerini kaybedersin. Üstelik iş yerinin patronu halanın eşi. Seninki de iyi cesaret. Kendine saygın, değerin varsa uzak durursun bu heriften. Ayrıca burcu ikizler diyorsun bu ne alaka:) her sorunun altına burç meselesini kılıf uydurmayın bence.

ama sanırım ikizler burcu olmasında kaynaklı git gel yaşıyor.

o müdür olduğu için işi çok stressli o yüzden bazen çok geriliyor.

karşımdaki adam da oldukça zeki, yakışıklı ve sorumluluk almayı bilen biri.

kalbimi kırdığını düşünüyorum

Burdan bakınca senin de bağlanma problemi yaşadığın anlaşılıyor.
Şu an duyguların çok yoğun ve onu kaybetmemek için davranışlarına gerekçeler buluyorsun ama inan ki sağlıklı bir şekilde seven bir insan hayat ne kadar yorucu olsa da sevdiği insanı kırıp incitemez.
Senin de bu ilişkide davranış problemlerin varmış, sonradan yazmışsın, yapabileceğin tek şey kendi duygularını regüle etmeyi ve tepkilerini kontrol etmeyi öğrenmen. Gerisi çorap söküğü gibi gelecek.
Senin yaşlarında ben de çok uç tepkiler verirdim. Sevgilime tokat atmışlığım var. Şu an beni lime lime doğrasan yapmayacağım şeyleri yapmışlığım var. Bunların hepsi kaygılı/güvensiz bağlanmadan kaynaklanıyor. O yüzden sen sevgilini bi bırak, önceliğin kendini iyileştirmek olsun.
Sonra zaten sınır çizmeyi ve hiç kimseye kendini üzdürmemeyi öğreneceksin.

Back
X