ARALIKLI ORUC+DÜŞÜK KARBONHİDRATLI BESLENME

Selamlar...
İlk öğünüm yine klasik, ikinci öğünüm bolca yeşil salata ve fırında balık. O kadar balığı üç kişi yedik...😋

Öğleye kadar 55 dk tempolu yüzdüm, akşam da 45 dk orta tempo yürüyüş yaptim...

Hareket etmek, edebilmek çok güzel. Vücudun tüm stresini alıyor ve gece uykusuna çok faydası oluyor.🙃

Eklentiler

• IMG20240509100107.jpg
    IMG20240509100107.jpg
    164,8 KB · Görüntüleme: 105
  • IMG20240509181014.jpg
    IMG20240509181014.jpg
    159 KB · Görüntüleme: 74
Günün ilk öğünü mantarlı omlet ve diğerleri. Çay fincaninda az kefir ve keten tohumu var. Her gün yemeye çalışıyorum.

İkinci öğünde de bol kıymalı ve köy bulgurlu dolma+ iki kaşık yoğurt...

Spor olarak da 50 dk tempolu yüzme ve 45 dk tempolu yürüyüş yaptım...

Eklentiler

• IMG20240510101709.jpg
    IMG20240510101709.jpg
    167 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG20240510173025.jpg
    IMG20240510173025.jpg
    130,1 KB · Görüntüleme: 62
Selamlar... :KK52:

İlk öğün yine menemen, bol yesillik, tahin, peynir ve zeytinle yapıldı.

İkinci öğünüm fırında sebzeli kuş başı dana ve en bolundan salata oldu...Patateslerden sadece üç küp yedim. 😌😋

Sabah 30 dk tempolu yüzdüm, akşam üzeri de 1 saat kadar yine tempolu yürüyüş yaptım...

Eklentiler

• IMG20240512200957.jpg
    IMG20240512200957.jpg
    100,9 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG20240512180409.jpg
    IMG20240512180409.jpg
    172,8 KB · Görüntüleme: 69
Selamlar... :KK52:

İlk öğün yine menemen, bol yesillik, tahin, peynir ve zeytinle yapıldı.

İkinci öğünüm fırında sebzeli kuş başı dana ve en bolundan salata oldu...Patateslerden sadece üç küp yedim. 😌😋

Sabah 30 dk tempolu yüzdüm, akşam üzeri de 1 saat kadar yine tempolu yürüyüş yaptım...
toplamda kaç kilo verdiniz? Ben de bugün aralıklı oruca başladım sabah 8 de uyanıyorum işe gidiyorum ilk öğünümü 12.30-13.30 arasında yapacağım. Bu zamana kadar su içtim, yeşil çay içtim, türk kahvesi içeceğim tarçınlı. Akşam öğünümüde 6-7 arasında yapacağım. Eve gidince şipşak ne hazırlarsam artık.
Bugünkü ilk öğünüm de şu şekilde olacak; domates, salatalık, erik, cacık

toplamda kaç kilo verdiniz? Ben de bugün aralıklı oruca başladım sabah 8 de uyanıyorum işe gidiyorum ilk öğünümü 12.30-13.30 arasında yapacağım. Bu zamana kadar su içtim, yeşil çay içtim, türk kahvesi içeceğim tarçınlı. Akşam öğünümüde 6-7 arasında yapacağım. Eve gidince şipşak ne hazırlarsam artık.
Bugünkü ilk öğünüm de şu şekilde olacak; domates, salatalık, erik, cacık
Merhaba, hoş geldiniz. 🙃
Dün tartıldım 56 kiloyum. Yani toplamda 40 kg vermişim. İlk mesajımda kilo takibini de paylaşmıştım, inceleyebilirsiniz.

Siz de sağlıkla hedefinize ulaşın insallah. ❣️

Teşekkür ederim, var mı bana öneriniz peki
🌸
Hem diyet programınızda, hem de sporda sabırlı ve istikrarlı olunuz.

Bu süreçte kilo vermekten çok, sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemeye odaklandım.

Çok sık tartilmadim, en fazla haftada bir kez.

Ekmek dahil, pilav, makarna, ve bilumum hamur işlerinden, şekerden uzak durdum.
İlk öğünde mutlaka iki yumurta yedim. Ceviz, çiğ fındık, fıstık, badem yemeyi ihmal etmedim. Bol yeşillik veya salata. Zeytinyağını bolca kullandım. Yeterince protein almaya özen gösterdim ki kas kaybı olmasın.

Temiz, tertemiz beslendim yani.. :KK66:

Günde 3 lt suyu yudum yudum ve oturarak içtim.

Her gün mutlaka bir fincan yeşil çay içtim. Bir fincan da sade kahve.

Sıcak-soğuk, kar-yagmur demeden sağlığımın elverdigi kadarıyla, açık hava yürüyüşleri yaptım. Ara sıra da uzun doğa yürüyüşlerine katıldım.
Yani bol bol hareket ettim.

Pilates, yoga gibi sporları da ihmal etmedim.

Halen de bu şekilde devam ediyorum. Hafiflik kadar güzel bir şey yok...😍

Su an için aklıma gelen önerilerim bunlar... :KK66:

Kolaylıklar dilerim...🤲

Son düzenleme:
Selamlar.
Kampımız bitti ve evimize döndük.
Orda bol bol doğa yürüyüşü yapma fırsatımız oldu. Kampcilar bilir, iş zaten hiç bitmiyor, dolanıp duruyorsun. 😀

Beslenmemizde pek değişiklik olmadı.
Yine iki öğün yaptık. Yalnız arada ahududu toplayıp yedik. Harikaydı...😋😋

Bugün eliptige yeniden başladım. Ayak tabanlarim botlardan dolayı sertleşmiş ve tırnak diplerim acıyor. Bir ikisi muhtemelen atacak. Dizlere de epey yük bindi, rahatlatalim ve yürüyüşe ara verelim.
Ayrıca haftanın üç günü dumbel veya direnç lastiği ile Ayşegül Demirsoy 'dan tüm vücut egzersizler yapacağım.Gece uyumadan önce tabiki yogaya aynen devam...💪

Eklentiler

• Screenshot_20240807-185258.jpg
    Screenshot_20240807-185258.jpg
    47,2 KB · Görüntüleme: 39
Sağlıklı ve bol sporlu, mutlu h.sonlarimiz olsun. 🤗

Ahududusuz, iki öğünlü rutinimize döndük. 🙃

Dün kontrol amaçlı dahiliye uzmanına gittik, eşimin de benim de değerlerimiz çok iyi. Dr maşallahı dilinden düşürmedi. 🙃 Gerçekten "ne yiyorsanız osunuz" sözü çok doğru.

Kilo verme sürecinde en eski başlıkları bile hep okudum. Gördüğüm şey; bir çok kişi kilo vermeye odaklanmış, hedefe ulaşır ulaşmaz da eski alışkanlıklarına geri dönmüş. Ve maalesef verilen kilolar da geri alınmış. Bu bana gerçekten çok iyi ders oldu. Hiç acele etmeden, 300-400 kalori açığı bırakarak, sağlıklı besinler tüketerek, hareketi eksik etmeyerek, en önemlisi asla pes etmeyerek hedefi buldum. Cooook şükür, bin şükür. Sağlıklı geçen her günümüze binlerce şükür.
Konumun okuyanları var, iz birakmasaniz da görüyorum sizi. 🥰
Paylasimlara sırf sizler için devam ediyorum. Kilo vermeye çabalarken basaranlarin öyküsü beni hep cesaretlendirdi, motive etti. İnşaallah benim başarım da birilerini etkiler. Hedef kilolarına, daha da önemlisi tez zamanda sağlıklarına kavuşur.🤗

Günün sporu:
Sabahtan dumbel ile tüm vücut egzersiz yaptım, ikindiye doğru da 50 dk kadar eliptik.💪

Eklentiler

• Screenshot_20240810-195454.jpg
    Screenshot_20240810-195454.jpg
    47,9 KB · Görüntüleme: 32
Selamlarımla...:KK52:

Daha önce de belirttiğim gibi önce beyaz unu, pirinç vs, daha sonraları da tam tahıllı ekmekleri, yulaf ve granolayi bırakmıştım.
Coook nadiren, yılda bir iki kez cantik, lahmacun gibi şeyleri yiyorum.
Upuzun bir aradan sonra bir kaç gündür canım granola istiyordu. Bu konularda şöyle bir metod geliştirdim. Üç gün bekliyorum, hâlâ canım cekiyorsa nefsime zulüm etmeyip yiyorum.
Ve bugün yedim. Afiyet şifa olsun.
Ama ne yaptım, süt tukettigim için peynir yemedim. Karbonhidrat 50 Gr üzerine çıkmasın diye hurma yemedim, fıstık ezmesi yerine de 3 adet ceviz yedim.

Bu arada kalori yerine karbonhidrat saydigimi tekrar söylemiş olayım. 😉

Demem o ki, dengeledigimde istediğim şeyleri rahatça yiyorum. Kilo korumada da sıkıntı yaşamıyorum...😍

Bugün evde temizlik var, sporda rest günü yaptım. 😉

Selamlarımla...:KK52:

Daha önce de belirttiğim gibi önce beyaz unu, pirinç vs, daha sonraları da tam tahıllı ekmekleri, yulaf ve granolayi bırakmıştım.
Coook nadiren, yılda bir iki kez cantik, lahmacun gibi şeyleri yiyorum.
Upuzun bir aradan sonra bir kaç gündür canım granola istiyordu. Bu konularda şöyle bir metod geliştirdim. Üç gün bekliyorum, hâlâ canım cekiyorsa nefsime zulüm etmeyip yiyorum.
Ve bugün yedim. Afiyet şifa olsun.
Ama ne yaptım, süt tukettigim için peynir yemedim. Karbonhidrat 50 Gr üzerine çıkmasın diye hurma yemedim, fıstık ezmesi yerine de 3 adet ceviz yedim.

Bu arada kalori yerine karbonhidrat saydigimi tekrar söylemiş olayım. 😉

Demem o ki, dengeledigimde istediğim şeyleri rahatça yiyorum. Kilo korumada da sıkıntı yaşamıyorum...😍

Bugün evde temizlik var, sporda rest günü yaptım. 😉
Günaydın merhaba Cantorun.Harikasın gerçekten azmine hayranım.Bir olayı sürdürebilmek asıl başarı bence bunu sende çok iyi yapıyorsun.

Günaydın merhaba Cantorun.Harikasın gerçekten azmine hayranım.Bir olayı sürdürebilmek asıl başarı bence bunu sende çok iyi yapıyorsun.
Merhaba canım.
Anne tarafında çok fazla graves, kalp-damar ve tip2 diyabet hastalığı var. Beş dayim ve anneannem bu hastaliklardan, acı çekerek, sürünerek vefat ettiler. 😢

Yaşı çok da fazla olmayan teyzeme de inme geldi. Sosyal medyada karsiladtigim biyokimya uzmanı Dr. Rengin Börekçi 'nin bunun kader olmadigini, beslenmeyi düzelterek, durumu tersine çevirmenin mümkün olduğunu söylemesiyle bir aydinlanma yaşadım. En buyuk motivasyonum, kimseye muhtaç olmadan sağlıklı bir ömür sürme umudu .Dilimin döndüğünce de yakinlarima ve burada anlatmaya çalışıyorum.

Ne çekelim, ne cektirelim. 🤲

Ne yiyorsanız o'sunuz kız kardeşlerim. 🙃

Selamlar...

Düşük karbonhidratlı beslenme ve aralıklı oruca aynen devam. İlk öğünün fotoğrafını çekmiştim, ikinci öğünün unuttum.
İkinci öğünde avuç içi kadar ızgara dana eti, bir kase yeşil salata, az kefir+az yoğurt+bir yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu ve semiz otu kavurması.

Semiz otuna bayiliyorum. 😋
İlk öğün çiğ, ikinci öğün pişmiş. 😃

Günün sporu 30 dk eliptik ve 15 dk kadar ağırlıkla tüm vücut...💪

Eklentiler

• Screenshot_20240815-201659.jpg
    Screenshot_20240815-201659.jpg
    48,7 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_20240815_101723_542.jpg
    IMG_20240815_101723_542.jpg
    141,9 KB · Görüntüleme: 37
Merhabalar...🙋

En son bir hafta önce yazmışım. 🙃
Bugüne kadar neler yaptım, paylaşayım. 🙂
Aralıklı oruç ve düşük karbonhidratlı beslenmeye devam. Çoğunlukla 17/7 oluyor, bazen de 18/8. Duruma göre de tek öğün yaptım.
Geçtiğimiz salı günü yakın bir şehre geziye gittik. Doğal beslenmiş Erkeç güveçte ve yine orada meşhur olan manda sütünden yapılmış dondurma yedim.Eger cizgiden çıkacaksam degmesine ozellikle dikkat ediyorum. Ertesi gün de hemen rutine geri dönüyorum. 😉

Spor olarak da salı -persembe-cumartesi günleri ağırlık egzersizleri, bir gün haricinde de her gün 30 dk kadar eliptik yapıyorum. Dün akşam da 35 dk kadar yürüdüm. Kardiyovasküler sağlık için kardiyo lazım, kas kemik sağlığı için de ağırlık ve direnç egzersizleri iyi oluyor. Malum yaş gidiyor. Daha bir dikkat eder oldum. Allah sağlıkla yaş almayı nasip etsin.

Yogayi spordan saymıyorum, günün yorgunluğunu onunla atıyorum. Rahatlayıp gevsiyorum. 🤗

Bir süre böyle giderim, kış doneminde de reformer pilatese dönerim. Şu an aletin bulunduğu oda aşırı sıcak ve çalışmak mümkün değil.

Merhabalar bir aydan fazladır hastaydım öksürüyordum o arada misafir falanda geldi gitti.O arada dikkat etmedim iki kilo aldım.Balgamı atsın diye bal pekmez vsde yedim.Şimdi yeniden şekersiz ekmeksiz bir hayata başladım.Aldığım o iki kiloyu verdim.Sabah haşlanmış yumurta ,peynir ,zeytin ,yeşil biber, domates yedim.Aralarda da bol bol çay ve su içtim.Akşama sote et,yoğurtlu brokoli salatası var.

Bugün kahvaltıda tel peynir,domates ve biber yedim sadece

Akşama patlıcan közledim salata yaparım yanına et sote var belki birazda yoğurt

X