- Konu Sahibi antidepresif
-
- #33.541
bu hafta başı değil ama diğer hafta başına bekliyoruz minnakımızı teyzesi..içime hep öyle doğuyo nedense...
Kurban olurum ben onu verene. Ne güzel bir lütuftur onlar bize. Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin canım.
Kızlar benim spinal anastezinin etkileri şimdi görülmeye başladı. İki gündür hiç geçmeyen hafiflemeyen bir başağrım varki dayanılır gibi değil. Kafamı duvarlara vurasım var. Nasıl geçer bilen var mı? Doktorumu aradım iki hafta sürebilir dedi
Ne güzel başım ağrımadı diye seviniyordum. Bu arada sağlık ocağında kontrolü vardı Zeynebimin. Sütüm yetip yetmediği anlaşılsın diye kilo kontrolü yapıldı. Sonuç maşallah süp süper kilo almış :) Boşuna evham yapmışım.
Kurban olurum ben onu verene. Ne güzel bir lütuftur onlar bize. Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin canım.
Kızlar benim spinal anastezinin etkileri şimdi görülmeye başladı. İki gündür hiç geçmeyen hafiflemeyen bir başağrım varki dayanılır gibi değil. Kafamı duvarlara vurasım var. Nasıl geçer bilen var mı? Doktorumu aradım iki hafta sürebilir dedi
Ne güzel başım ağrımadı diye seviniyordum. Bu arada sağlık ocağında kontrolü vardı Zeynebimin. Sütüm yetip yetmediği anlaşılsın diye kilo kontrolü yapıldı. Sonuç maşallah süp süper kilo almış :) Boşuna evham yapmışım.
maşallah sanada minnakımızada sütün var ne güzel benim o sıkıntım var sütüm yetmiyo benim mama takviyesi yapıyoruz birazda obur bizimki sürekli yemek istiyo yalanıp duruyo durmadan dr da mama takviyesi yapın sarılığı atlatmasına yardımcı olur deyince mecbur kaldık artık malum erken geldiği için sarılık olayı biraz uzun sürdü ama geçti gececek az kaldı,gaz sıkınıtmız vardı onuda bitki çayıyla hallettik aklınızda bulunsun humana still-tea kesinlikle tavsiye ediyorum çocuğun gazına birebir hemde süt artırıyo bol suyla birlikte tükettiğinizde,birde dr iki ay sonra gelin demişti 2 hafta önce gittiğimizde ama ben kilosunu merak ediyorum alıyomu ne durumda diye napcam tavsiyeniz varmı kucakta tartılmayı deniyoruz ondada sürekli başka başka çıkıyo yanlış oluyo yani napcam bilemedim hadi akıl verin bana
amin canım o mis kokuyu ciğerlerimin her köşesinde hissetmek istiyorum artık...
canım türk kahvesi iyi geliyormuş bilgin olsun bizim iki arkadaş o şekilde kurtuldu..dene belki sende de fayda eder...
Canım ben sağlık ocağına gittim. Ebeme sütüm yetiyor mu anlamıyorum dedim. O da bana bir hafta mama verme sadece anne sütü ver dedi. Sütün yetiyordur merak etme dedi. Ben de dediği gibi yaptım. Ağlasa da mama vermedim. Benimki de senin paşa gibi sürekli aç tok aranıyyor. Ağzı kuş gibi sürekli. Yarım saatte bir emzirsem de memeye bir saldırışı var gülmekten ölüyoruz. Benim de sütüm ahım şahım değil. Öbür çocukalrımda kıyafetlerimden çıkardı süt. Bunda öyle bir şey yyaşamadım. Zamanla artıyor süt. Çok su iç. Rezene iç. Humana da iyyi diyorlar. Ben burada bulamadım netten alacağım. Gaz sıkıntısı varsa çörek otunu da dene. İki çay kaşığı çörek otunu kaynamış suda demle iç her gün. Yiyebilirsen balla karıştır ye. Bir de ben Nurse Harveys diye bitkisel bir gaz ilacı da kullanıyorum. Devlet karşılamıyor birazcık da pahalı ama değer, onu kullandıktan sonra uyku saatleri uzadı, gaz kasılmaları azaldı kızımın. Doktor gaz ilacı vermedi bende kendi doktoruma yazdırdım. Bitkisel olduğu için sorun olmaz dedi. Sen de sağlık ocağına git. Bir haftalık takip verirler sana. Sarılığı geçmek üzereyse mamayı bırak derim. Bir kaşık su versen bebeğe anne sütünü azaltıyor bu. Ek olarak birşey vermezsek sütümüz de artar. Denenmiştir. Biz açlar sanıyoruz ama o ağız açma bir bebek refleksidir. Uyanık oldukları sürece yüzlerine birşey değer değmez ağızlarını açarlar. Ağız yoluyla cisimleri tanıyorlar. Yani tatlara göre. Biz de aç sanıyoruz. Halbuki değil. Yani demem o ki, sağlık ocağına git, tartımlarını ebeye yaptır. Benimki maşallah iyi büyümüş. Seninki de büyümüştür merak etme. Zayıf doğan bebekler daha çabuk kilo alıyorlar.
Bugün denedim, bir fincan yapıp içtim bana mısın demedi. Ama sürekli içmek lazım sanırım. Günde iki üç fincan falan. Yarın yine deneyeceğim inşallah. Çok kötü, Allah düşmanıma vermesin. Bebişin kokusuna gelince, inan beklediğine değecek canım. Elin yüzün evin hep bebek kokacak. Benim 4 yaşındaki yeğenim bile kızımı koklayıp koklayıp hala bu mis gibi kokuyor diyor. Allah size de dileyen herkese de nasip etsin bu kokuyu duymayı.
selam kızlrrr yanınıza gelmeye ancak fırsat buldum... Geçmişi okumadım birazdan okuyacağım..
Perşembe günü öğlen evimize geldik çok şükür şimdi iyiyiz. Çarşamba gecesi çok kötü geçtii sabaha kadar uyumadım oğlan mızık mızık mızıldadı sürekli emmek istedi ve sürekli gaz tabikiii üstüne acayip başağrısı ve iştahsızlık çektim.. Emzirdikçe acıktım sabahı zor ettim sabah da kahvaltı da sadece peynir ve zeytin gelmesin miii ben iyice dellendimm açlıktan öleceğimm yemedikçe de midem bulandı.. yanımda vardı meyve bisküvi vs ama insanın canı sıcak birşeyler istiyor neyse ki hastane maceramızı atlattık ve evimize geldikk ağrılarım var halen biraz.. Doğum hikayemi de yazarım artık bir ara hala etkisindeyimm bu etkiyle sanırım bir kaç sene çocuk düşünmem..
Fotoğraf eklemeye çalıştım ama boyutları büyük gelsi sonra yeniden deneyeceğimm
slm kızlar ben geldim ama gidiciyim malesef bi uğrayım dedim iyisiniz maşallah baktım biraz geçmişe heyecan dorukta sizde :)) beni sorarsanız uykusuzluğuma birde grip eklendi fenalardayım evde maskeyle dolaşıyorum bebeğimi maskeyle emziriyorum acıncak haldeyim koklayamıyorum yavrumu o koyuyo bi tek,dün gittim ilaç kullanmaya başladım bakalım geçsin inş biran önce..
Teyzoslar biz geldik bu sefer sancim cikmadi yuruyuste zorlsnirsan yapma oda sanciyasebep olmus olabilirdedi ben 300 gr kicim 400 grdan fszla almis 2 bucuk kilo suan gununden biraz ileriymis ama hala dogum pozisyonunu almamis diger randevuda dogum sekline karar vercez anlasilan belli olmaz donebilir dedi ama anladigim gelecek randevudada donmezse sezercik olcaz :18::18::18: boyunu soylemedi bende sornadim 2 hafta sonra buluscaz tombik yanagimladidos basta kizlar hepiniz emzirirken gogsunuzun kahverengi kismini tum katin bebenizin o kuccuk agzina yerim ben onlari yaw kicimada gelirken 4 liradan 4 tane kulotlu corap aldim civilede iyiki gitmemisim nette daha pahaliydi cunku
Selam kızlar. Ben de uğramayangillerden oldum malesef. Doğuran kaçtı demeyin sakın. Bebiş tam zamanlı bir iş gerçekten.
Tuğbacım süt için bol bol bulgur pilavı, kayısı kompostosu, bol soğanlı salata, mercimek çorbası, açık çay ve kepekli bisküvi tüketiorum. Yemeklerin sularından bo bol yemeye çalışıyorum. Ekmeği hayatımda çıkardım. Baya kilo verdim kızlar. Gebelikten önceki halimden daha zayıfım ama hala dombiliyim tabi :)
İremcim o kahverengi kısmı bebeğin ağzına sokmak hiç kolay değil, hatta imkansız canım. Üç bebeğimde de bunu başaramadım. Başarabilen varsa helal olsun valla :) Ama sadece ucunu değil de biraz da kahverengi kısmı da ağzına verince insanın canı daha az yanıyor. Ne krem fayda ediyor, ne başka bir şey. İKİ üç hafta bu acıyı çekmek zorundayız malesef. Benim bir göğsüm felaket, acısına bayılacak gibi oluyorum, yerleri tekmeliyorum. Ama sütün geldiğini hissedince acı macı kalmıyor.
Baluğumun göbeği bir tuhaf oldu ya. Yarın sağlık ocağında kontrolümüz var. Bir hafta hiç mama vermedim. Boyu kilosu ölçülecek, artışa göre sütümün bebeğe yetip yetmediğine bakılacak. Böylece ben de evhamdan kurtulacağım. Fulicim, insan her bebekte acemi oluyor inan bana. Sadce daha soğukkanlı oluyor insan bir sonrakinde. Ayrıca odana gerçekten bayıldım, düzenine de. Maşallah herşey yerli yerince. Kimse bu ilk bebek,anne de acemi diyemez valla. Güle güle kullanın inşallah.
Didoş, bebek memeyi tutsun, sütün de gelsin acılar geçer tatlım merak etme. Eve gidince her emzirmeden sonra zeytinyağı sür. Çok rahatlatıyor. Acısını alıyor. Hem ıkamana da gerek yok. Bebeğin gazına da iyi memedeki zeytinyağı. Öpütüm paşanı da senide. Sen şimdi resmini de koymazsın...Aşk olsun, hıhhh :)
Tuğba ve irem bebeklerinize maşallah canlar. Hep böyle güzel haberler alıp verin inşallah.
Serapcım, senin de çok az kalmış. Eli kulağında tombişin. Bence o kadar beklemeyecek prensimiz. Ay her doğumda kendimmiş gibi heyecanlanıyoorum. Allah hayırlısıyla kucağına almaı nasip etsin.
Öznurcum, seni de öpüyorum. Öptüm hepinizi. Hadi kalın sağlıcakla.
oy maşallah kuzuya canım ya...mevlam nazarlardan korusun..benimde az kaldı canım..pazartesi belli olacak..sezeryan olursam bayramdan önce alırız dedi...benimkinin kilosu biraz fazlalaştı..doktor 30unda karar veririz dedi doğum şekline..beklemedeyiz..erken gelecem diye de tutturursa normali deneyeceğim canım...
kızlar aklıma gelmişken söyleyeyim sizlere.. hastane çantanıza bebek battaniyesini en az 2 tane koyun çünkü altını değiştirirken vs kirlenebiliyor
sağlık ocağına topuk kanı vermeye gittiğimizde ebe tarttı 1 hafta sonra doğumdan 150 gr almış görünüyodu bu eski tartılardan var dijital değil yani demirli manav tartısı gibi olanlardan,sonra kendi drumuza gittik ordada 50 gr almış çıktı böyle olunca dr mama ver dedi çocuk toparlasın zaten çok ufaktı 2400 doğdu şükür şimdi biraz toparladı ama ben ne kadar aldı diye merak ediyorum sağlık ocağındaki tartıda öyle olunca güvenemiyorum açıkcası,her fırsatta memeyi sokuşturuyorum ağzına ne kadar emerse o kadar iyi o kadar süt gelir diye ama doymuyor doymayıncada uyumuyor test ettik anlıcağın önce meme veriyorum sonra doymazsa mama veriyoruz zaten süt hemen olmuyor memede olanda doyurmuyor ama ben yinede sık sık meme veriyorum,gaz sıkınıtmız vardı ama humana sayesinde çözdük olayı baya iyi geldi tırt tırt çıkarıyo yavrucum rahat rahat :)) ama ilerleyen zaman ne gösterir bakalım yetersiz kalırsa tabiki denerim çörek otunu,dra söylediğimizde gazını daha ufak ilaç falan vermem demişti öyle deyince bizde alternatif yolları denedik bakalım şimdilik iyi gidiyo inş böyle devam eder :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?