Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

bu hafta başı değil ama diğer hafta başına bekliyoruz minnakımızı teyzesi..içime hep öyle doğuyo nedense...

Kurban olurum ben onu verene. Ne güzel bir lütuftur onlar bize. Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin canım.

Kızlar benim spinal anastezinin etkileri şimdi görülmeye başladı. İki gündür hiç geçmeyen hafiflemeyen bir başağrım varki dayanılır gibi değil. Kafamı duvarlara vurasım var. Nasıl geçer bilen var mı? Doktorumu aradım iki hafta sürebilir dedi

Ne güzel başım ağrımadı diye seviniyordum. Bu arada sağlık ocağında kontrolü vardı Zeynebimin. Sütüm yetip yetmediği anlaşılsın diye kilo kontrolü yapıldı. Sonuç maşallah süp süper kilo almış :) Boşuna evham yapmışım.

amin canım o mis kokuyu ciğerlerimin her köşesinde hissetmek istiyorum artık...
canım türk kahvesi iyi geliyormuş bilgin olsun bizim iki arkadaş o şekilde kurtuldu..dene belki sende de fayda eder...

maşallah sanada minnakımızada sütün var ne güzel benim o sıkıntım var sütüm yetmiyo benim mama takviyesi yapıyoruz birazda obur bizimki sürekli yemek istiyo yalanıp duruyo durmadan dr da mama takviyesi yapın sarılığı atlatmasına yardımcı olur deyince mecbur kaldık artık malum erken geldiği için sarılık olayı biraz uzun sürdü ama geçti gececek az kaldı,gaz sıkınıtmız vardı onuda bitki çayıyla hallettik aklınızda bulunsun humana still-tea kesinlikle tavsiye ediyorum çocuğun gazına birebir hemde süt artırıyo bol suyla birlikte tükettiğinizde,birde dr iki ay sonra gelin demişti 2 hafta önce gittiğimizde ama ben kilosunu merak ediyorum alıyomu ne durumda diye napcam tavsiyeniz varmı kucakta tartılmayı deniyoruz ondada sürekli başka başka çıkıyo yanlış oluyo yani napcam bilemedim hadi akıl verin bana

Canım ben sağlık ocağına gittim. Ebeme sütüm yetiyor mu anlamıyorum dedim. O da bana bir hafta mama verme sadece anne sütü ver dedi. Sütün yetiyordur merak etme dedi. Ben de dediği gibi yaptım. Ağlasa da mama vermedim. Benimki de senin paşa gibi sürekli aç tok aranıyyor. Ağzı kuş gibi sürekli. Yarım saatte bir emzirsem de memeye bir saldırışı var gülmekten ölüyoruz. Benim de sütüm ahım şahım değil. Öbür çocukalrımda kıyafetlerimden çıkardı süt. Bunda öyle bir şey yyaşamadım. Zamanla artıyor süt. Çok su iç. Rezene iç. Humana da iyyi diyorlar. Ben burada bulamadım netten alacağım. Gaz sıkıntısı varsa çörek otunu da dene. İki çay kaşığı çörek otunu kaynamış suda demle iç her gün. Yiyebilirsen balla karıştır ye. Bir de ben Nurse Harveys diye bitkisel bir gaz ilacı da kullanıyorum. Devlet karşılamıyor birazcık da pahalı ama değer, onu kullandıktan sonra uyku saatleri uzadı, gaz kasılmaları azaldı kızımın. Doktor gaz ilacı vermedi bende kendi doktoruma yazdırdım. Bitkisel olduğu için sorun olmaz dedi. Sen de sağlık ocağına git. Bir haftalık takip verirler sana. Sarılığı geçmek üzereyse mamayı bırak derim. Bir kaşık su versen bebeğe anne sütünü azaltıyor bu. Ek olarak birşey vermezsek sütümüz de artar. Denenmiştir. Biz açlar sanıyoruz ama o ağız açma bir bebek refleksidir. Uyanık oldukları sürece yüzlerine birşey değer değmez ağızlarını açarlar. Ağız yoluyla cisimleri tanıyorlar. Yani tatlara göre. Biz de aç sanıyoruz. Halbuki değil. Yani demem o ki, sağlık ocağına git, tartımlarını ebeye yaptır. Benimki maşallah iyi büyümüş. Seninki de büyümüştür merak etme. Zayıf doğan bebekler daha çabuk kilo alıyorlar.

amin canım o mis kokuyu ciğerlerimin her köşesinde hissetmek istiyorum artık...
canım türk kahvesi iyi geliyormuş bilgin olsun bizim iki arkadaş o şekilde kurtuldu..dene belki sende de fayda eder...

Bugün denedim, bir fincan yapıp içtim bana mısın demedi. Ama sürekli içmek lazım sanırım. Günde iki üç fincan falan. Yarın yine deneyeceğim inşallah. Çok kötü, Allah düşmanıma vermesin. Bebişin kokusuna gelince, inan beklediğine değecek canım. Elin yüzün evin hep bebek kokacak. Benim 4 yaşındaki yeğenim bile kızımı koklayıp koklayıp hala bu mis gibi kokuyor diyor. Allah size de dileyen herkese de nasip etsin bu kokuyu duymayı.

sağlık ocağına topuk kanı vermeye gittiğimizde ebe tarttı 1 hafta sonra doğumdan 150 gr almış görünüyodu bu eski tartılardan var dijital değil yani demirli manav tartısı gibi olanlardan,sonra kendi drumuza gittik ordada 50 gr almış çıktı böyle olunca dr mama ver dedi çocuk toparlasın zaten çok ufaktı 2400 doğdu şükür şimdi biraz toparladı ama ben ne kadar aldı diye merak ediyorum sağlık ocağındaki tartıda öyle olunca güvenemiyorum açıkcası,her fırsatta memeyi sokuşturuyorum ağzına ne kadar emerse o kadar iyi o kadar süt gelir diye ama doymuyor doymayıncada uyumuyor test ettik anlıcağın önce meme veriyorum sonra doymazsa mama veriyoruz zaten süt hemen olmuyor memede olanda doyurmuyor ama ben yinede sık sık meme veriyorum,gaz sıkınıtmız vardı ama humana sayesinde çözdük olayı baya iyi geldi tırt tırt çıkarıyo yavrucum rahat rahat :)) ama ilerleyen zaman ne gösterir bakalım yetersiz kalırsa tabiki denerim çörek otunu,dra söylediğimizde gazını daha ufak ilaç falan vermem demişti öyle deyince bizde alternatif yolları denedik bakalım şimdilik iyi gidiyo inş böyle devam eder :))

canım ben bir arkadaşa denk geldim..öğretmen arkadaşın kızıydı doğum yapan...eşi de doktor..2 su bardağıyla türk kahvesi içti...ağrısı olmadı bildiğim kadarıyla...ama 2 su bardağı da şahsen ben içebilir miyim orasını da bilmiyorum...o kokunun hasretiyle yanıp tutuşuyoruz artık eşimle...geceleri uyku muyku kalmadı...eşim her sabah evden çıkarken kaldı bu kadar gün deyip çıkıyo...

selam kızlrrr yanınıza gelmeye ancak fırsat buldum... Geçmişi okumadım birazdan okuyacağım..

Perşembe günü öğlen evimize geldik çok şükür şimdi iyiyiz. Çarşamba gecesi çok kötü geçtii sabaha kadar uyumadım oğlan mızık mızık mızıldadı sürekli emmek istedi ve sürekli gaz tabikiii üstüne acayip başağrısı ve iştahsızlık çektim.. Emzirdikçe acıktım sabahı zor ettim sabah da kahvaltı da sadece peynir ve zeytin gelmesin miii ben iyice dellendimm açlıktan öleceğimm yemedikçe de midem bulandı.. yanımda vardı meyve bisküvi vs ama insanın canı sıcak birşeyler istiyor neyse ki hastane maceramızı atlattık ve evimize geldikk ağrılarım var halen biraz.. Doğum hikayemi de yazarım artık bir ara hala etkisindeyimm bu etkiyle sanırım bir kaç sene çocuk düşünmem..

Fotoğraf eklemeye çalıştım ama boyutları büyük gelsi sonra yeniden deneyeceğimm

paşan kucağında ya çektiklerini unutursun canım merak etme...sağ salim geldi paşan yanına...sıra bzilerde..mevlam bizlere de kolaylık versin...

Geçmiş olsun canımm nasıl oldunn?? bizim hasta olmamız çok kötü bir şey yaa bebişler bize bağlı biz iyi olmazsak onlar da iyi olmuyorlar Allah acil şifa versin canımm

iremcikkk nasılsın senin kız ne alemde? bak dikkat et yürüyüşlerinee ama bence çok da ihmal etme. Ben 1 aydır annemlerde hiç iş yapmadım çoğunlukla oturdum ya doğuramadım işte

Ablacım senin kilo işine sevindim ah bende verebilirim bu kiloları inşallah.. doğuma giderken 77 kiloydum dün tartıldım 72 kiloyum zaten bebek 4 kilo ben hiç kilo vermemişim anlaşılan Ama iştahsızlık var bende eski iştahımın 1/3 ü ancak var böyle olursam kilo veririm diye düşünüyorum..

Emzirme işini de biraz hallettik gibi.. ARtık eskisi kadar acımıyor göğüslerim yalnız göğsümün birinin ucu var birinin yok (çıkmadı) ona da göğüs ucu kullanıyorum yavrum da şaşıracak bir memeden emiyor bir meme ucundan..

Gaz sıkıntısı için de eşim eczaneden birşey almış çocuğa günde 4 kere bir çay kaşığından az veriyorum hemen rahatlatıyor iyi oldu bizim için..

Bu baş ağrısı çok felaket bir şey bende başımı duvarlara vurasım geliyor o ağrı geldikçe dediğin gibi anestezinin etkisi.. hemşireler söylüyordu türk kahvesi için bol su için ve yürüyüş yapın diye.. benim bugün pek ağrımıor çok şükür inşallah seninki de geçmiştir ablaıcm..

Benim oğlan da balık gibi çırpınıyor sürekli bir bacağı ileri geri oynatıyor çok tatlı sıpa yaa Allah hepinize sırasıyla bebişlerinizi kucağınıza almayı nsaip etsin...

Serapcımm senin paşa ne zaman geliyorr??? Eli kulağında sanırmm?

Fuli kızz seninde sezeryan olursa az kaldı yaa anammm.... Ben sancı çekerken orada herkes ağrıdan bağırıyordu o an aklıma sen geldinn dedim fuli normal doğuma dayanamaz mutlaka sezeryan olsun diye içimden geçirdimm inşallah kolay bir doğum yaparsınız canım..

Fitoş neden hiç uğramıyor yaa doğurdu mu acabaa merak ediyorumm

FAtmişim seninde az kaldı kuzumm yaa bayrama kadar bir kaç kişi daha doğurur heraldee

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 816630

sonunda bu fotoğrafı ekleyebildim kızlar.... hastanedeyken çekmiştim...

oy maşallah kuzuya canım ya...mevlam nazarlardan korusun..benimde az kaldı canım..pazartesi belli olacak..sezeryan olursam bayramdan önce alırız dedi...benimkinin kilosu biraz fazlalaştı..doktor 30unda karar veririz dedi doğum şekline..beklemedeyiz..erken gelecem diye de tutturursa normali deneyeceğim canım...

Hadi hayırlısı canım yaa Allah kolay doğum nasip etsin canımm normal doğumdan benim gözüm çok korktu ama hemen 2 dk da pırt diye doğuran da var inşallah seninki öyle kolay olurr

kızlar aklıma gelmişken söyleyeyim sizlere.. hastane çantanıza bebek battaniyesini en az 2 tane koyun çünkü altını değiştirirken vs kirlenebiliyor

Eki Görüntüle 816630

oyy allahım ya tombik tombik maşallah yaaa yanaklara bak tosbaa :)) allah analı babalı büyütsün inş sağlıkla inş. bu arada canım hamileyken hormonlar bizi koruyormuş bi yerde okumuştum çok doğru gecen kışı 0 hastalıkla geçirdim ama doğumdan 20 gün sonra yakalandım gribe dicem o ki çok dikkat et gelenle gidenle sarılıp öpüşme uzaktan slm ver yeter çünkü gerçekten insanın ödü kopuyor bebeğe bulaşcak diye kendini düşünmüyosun bi yerde ama allahtan sanırım süt bebeği koruyor buda allahın bi hikmeti işte ama yinede dikkatli olmak lazım sana yazdım ama diğer kızlar da okurlar bilgileri olsun diye yani :)) yaww yanaklar tam ısırmalık heee :))

Eki Görüntüle 816630

ayyyyy paşama bakkın yavv. Maşallah sübhanallah. Bu da benim kızım gibi saçlı çıktı :) Allah güle güle büyütmeyi nasip etsin canım. Bin şükür olsun Rabbime bize bu mutluluğu nasip ettiği için. Üç bebeğimiz sezeryanla geldi. Diğerleri de sağlıcakla doğurur inşallah..

kızlar aklıma gelmişken söyleyeyim sizlere.. hastane çantanıza bebek battaniyesini en az 2 tane koyun çünkü altını değiştirirken vs kirlenebiliyor

Ben demiştim ama sen o sıra doğuma gitmiştin tatlım :) Herşeyden fazla götürmekte fayda var. Ne de olsa sırtımıza almıyoruz di mi ama :))
Kloları verirsin didoş merak etme. Sen zaten zayıf bir yapıya sahipsin. Benim karnım dümdüz oldu ama hala bir yağ tabakası sallanıyor yürürken. O da zamanla çekilir inşalah.Bir aylık olunca korse tak dedi doktorum.

Bizim göbeğimiz dün düştü kızlar. Bugün de ilk banyomuzu yaptık. Azcık ağladık :))) Ama çok rahatladık. Hem de büyüdük azıcık 2 nolu beze geçtik maşallah :) O yüzden stok yapmayın kızlar. Deli bir hızla büyüyorlar.

Evet ya ilaç vermiyor çocuk doktorları. Ben kendi doktoruma danışıp aldım. Ama vermeye de korkuyorum. Sabah bir yatarken veriyorum çok az. Benimki gazını çıkarıyor alttan ama sürekli ıkınıyor, yeterli olmuyor. Sanki içine tüpraş rafinerisi yerleştirilmiş. Çocuk doktoru gaz ilacı bebeklerin bağırsak düzenini bozuyor demişti. Ne bileyim iki tane büyüttüm onlarda daha hastaneden çıkmadan vermişti doktor gaz ilacını. Bence sen sağlık ocağında tarttır yine. En azından ne kadar artış olduğunu takip edersin. Bence doktorun tartısında bir anormallik var. Doğumdan bir hafta sonra 50 gr alması imkansız, daha fazladır. İlk başta mama vermen tabi ki gerekliydi. Ama yavaş yavaş azalt bence. Benimki de aynı seninki gibiydi. Biberonu vermeden uyumuyordu. Ne kadar meme emerse emsin hem de. Ama inat ettim ben, mama yok...Geceleri bir buçuk saat uğraşıyorum her uyanışında. Uyuyor uyanıyyor, hep memede. Ama ben kazandım, mama yok artık :) İki kkızımı da mamayla büyüttüm, çok şükür bu yaşlarına kadar grip bile olmadılar. Ama bunu uzun süre emzirmeyi çok istiyorum.

kızlar size bir sorum olacak ,
15aydır bebek ıstıyoruz doktor polıkıstık over var dedı gonderdı benı
hamıle kalırmıyım kalamazmıyım bırsey demedı ..
5 aydır duzenlı adet goruyordum taaaki gecen aya kadar izine memlekete gıttık ve 10 gun gecıktı ..
tam tatile gideceğimiz zamana denk geldı 2 3 gun oldum (artık tampon kullandıgımdan dolayı dıye dusunuyorum) sonra bıttı ama sankı tansıyonum dusuyormus gıbı bırden elım ayagım boşalıyordu ve içim bulanıyordu bir üşüyor bir terlıyordum ve hemen gıdıp yatıyordum uykum olmadıgı halde 4 5 saat uyuyordum (tabı tatılde burnumdan geldı ) .
3 , 4 defa oldu ve daha sonra olmadı , ustunden bır ay gectı
adetıme bır hafta once cok az pembemsi bı kan geldı ayrıca o malum yerde kaşıntım ve tortu şeklınde akıntım gelıyordu,
adet gunum geldıgındede ilişkiden sonra cok cok az yıne pembemsi bı leke geldı akıntıyla bırlıkte ve suan ustunden 4 gun gectı ve hala adet olmadım bu arada sureklı yemek yıyorum (gercı normaldede yemeyı seven bırıyım ama bu kadar degıl ) iştahım acıldı ya
bılıyorum kızlar cok uzun oldu ama artık umutsuzluga kapılmak ıstemıyorum lutfen yardımcı olun
bu kadar acıklayıcı oldugum ıcınde ozr dılerım ama artık ne yapacagımı sasırdım kımseye de anlatamıyorum eşımı umutlandırmak ıstemıyorum ,
bir sizler varsınız derdımı paylasabılecegım benı aydınlatın lutfen yoksa kafayı yıcem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…