Selam kızlar. Ben de uğramayangillerden oldum malesef. Doğuran kaçtı demeyin sakın. Bebiş tam zamanlı bir iş gerçekten.
Tuğbacım süt için bol bol bulgur pilavı, kayısı kompostosu, bol soğanlı salata, mercimek çorbası, açık çay ve kepekli bisküvi tüketiorum. Yemeklerin sularından bo bol yemeye çalışıyorum. Ekmeği hayatımda çıkardım. Baya kilo verdim kızlar. Gebelikten önceki halimden daha zayıfım ama hala dombiliyim tabi :)
İremcim o kahverengi kısmı bebeğin ağzına sokmak hiç kolay değil, hatta imkansız canım. Üç bebeğimde de bunu başaramadım. Başarabilen varsa helal olsun valla :) Ama sadece ucunu değil de biraz da kahverengi kısmı da ağzına verince insanın canı daha az yanıyor. Ne krem fayda ediyor, ne başka bir şey. İKİ üç hafta bu acıyı çekmek zorundayız malesef. Benim bir göğsüm felaket, acısına bayılacak gibi oluyorum, yerleri tekmeliyorum. Ama sütün geldiğini hissedince acı macı kalmıyor.
Baluğumun göbeği bir tuhaf oldu ya. Yarın sağlık ocağında kontrolümüz var. Bir hafta hiç mama vermedim. Boyu kilosu ölçülecek, artışa göre sütümün bebeğe yetip yetmediğine bakılacak. Böylece ben de evhamdan kurtulacağım. Fulicim, insan her bebekte acemi oluyor inan bana. Sadce daha soğukkanlı oluyor insan bir sonrakinde. Ayrıca odana gerçekten bayıldım, düzenine de. Maşallah herşey yerli yerince. Kimse bu ilk bebek,anne de acemi diyemez valla. Güle güle kullanın inşallah.
Didoş, bebek memeyi tutsun, sütün de gelsin acılar geçer tatlım merak etme. Eve gidince her emzirmeden sonra zeytinyağı sür. Çok rahatlatıyor. Acısını alıyor. Hem ıkamana da gerek yok. Bebeğin gazına da iyi memedeki zeytinyağı. Öpütüm paşanı da senide. Sen şimdi resmini de koymazsın...Aşk olsun, hıhhh :)
Tuğba ve irem bebeklerinize maşallah canlar. Hep böyle güzel haberler alıp verin inşallah.
Serapcım, senin de çok az kalmış. Eli kulağında tombişin. Bence o kadar beklemeyecek prensimiz. Ay her doğumda kendimmiş gibi heyecanlanıyoorum. Allah hayırlısıyla kucağına almaı nasip etsin.
Öznurcum, seni de öpüyorum. Öptüm hepinizi. Hadi kalın sağlıcakla.