Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

selam kızlar nasılsınız???
aynur abla hiç uğramamış dünden berii acaba o da ani bir şekilde doğuma mı gitti??:44::44:

Tubişimm buraar da çok soğukk dikkat edelim de üşütmeyelim. Fulicimm sen de üstüne bişey almadan uyuma çünkü farkında almadan üşürsün o da ağrı yapar dikkat et.

Benim yarın kontrolüm var bakalım bi gelişme var mı çok merak ediyorum...

yaa kızlar bir de bu hani doğum izni raporu nasıl alınıyo yani adı ne ? mesela benim kaçıncı haftamda olduğum mu yazacak yoksa şu tarihe kadar izinlidir diye mi yazacak ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

kızlaaaaar benim göğsümün hemen altı karnımla ikisinin arası sanki iğne batıyo ya da yırtılıyo gibi gerginn ve acıyoo bir iki gündür başladı neyin nesi yaa anlamadım :44::44::44:

Aynur abla hiç uğramamış dünden berii acaba o da ani bir şekilde doğuma mı gitti??:44::44:

Tubişimm buraar da çok soğukk dikkat edelim de üşütmeyelim. Fulicimm sen de üstüne bişey almadan uyuma çünkü farkında almadan üşürsün o da ağrı yapar dikkat et.

Yaa kızlar bir de bu hani doğum izni raporu nasıl alınıyo yani adı ne ? Mesela benim kaçıncı haftamda olduğum mu yazacak yoksa şu tarihe kadar izinlidir diye mi yazacak ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

doğumu gösterir belge tatlım şu zamana kadar izinli yazmıyo doğumdan itibaren 8 hafta hesaplıyo bizim burdakiler .....

Bu arada kızlar bana odamda ki doğum yapan kız dedi ki doğuma girerken çoraplarını çıkartma çok soğuk oluyo ameliyathane hem kendimiz hastalanmayalım hemde biz üşütürsek sütle bebişler hepsini çekiyo biliyonuz :34::34::34:

aynur abla hiç uğramamış dünden berii acaba o da ani bir şekilde doğuma mı gitti??:44::44:

yaa kızlar bir de bu hani doğum izni raporu nasıl alınıyo yani adı ne ? mesela benim kaçıncı haftamda olduğum mu yazacak yoksa şu tarihe kadar izinlidir diye mi yazacak ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

hoşgeldin didoşum.
valla ben bi de gripten yeni kurtuldum fena dağıtır beni bi daha hastalanırsam. bizim burda kaloriferleri hafif yaktılar bile :18:
canım doğum izni şöle. dr. raporu ile istersen 37. haftaya kadar çalışabiliyosun, doğum öncesi 5 haftayı doğum sonrasına aktarıyosun. ama sen öncesinde çalışmadığın için bu kural sana işlemez tahminim. doğum sonrası şu an 8 hafta olan izni kullanırsın.
yeni kanun ile bunun 10 hafta olma durumu var.
ayrıca 20+20 günlük heyet raporu, 20 gün yıllık izin ve 10 gün mazeret izni hakkın olur.
ücretsiz izne çıkarım dersen eğer, doğum izninden hemen sonra çık. eğer ücretsiz izinden önce rapor falan alırsan, raporu ücretsiz iznin içine dahil ediyolar, dikkat et. tabi sen yeni atanacaksın aday memurluk durumun var, mutlaka amirinle iletişime geçerek izinlerini planla.
her şeyden önemlisi inşallah sağlıkla doğur ve gönlüne göre bi yere atan canım :16::16::16::16::16:

magnorm diye bir ilaç kullanıyom akşamları süt içiyom gündüz de öğle yemeğinden bir süre sonra asitsiz maden suyu içiyom benim sıkıntım yok kramplar konusunda akşam birde dondurma keyfimiz var :56::56::56:kalsiyum desteğimiz tam anlıycağın
canım benim bahsettiğim kramp girmesi deil. kramplarım allaha şükür hiç olmuyo. bol süt ve düzenli ilaçlarımı alıyom.
benimki uyuşma. hani kolunun üzerine yatarsın, uyuşur karıncalanır, acır ya ondan.
dr. a gittiğimde sorcam, kan dolaşımı ile ilgili sıkıntı olmasın diye.

kızlaaaaar benim göğsümün hemen altı karnımla ikisinin arası sanki iğne batıyo ya da yırtılıyo gibi gerginn ve acıyoo bir iki gündür başladı neyin nesi yaa anlamadım :44::44::44:

hiç bilmiyorum bi tanem.
benim de 2 gündür göbek deliğim acıyo. artık ,iyice gerildi ve açıldı ondan diye düşünüyorum.

doğumu gösterir belge tatlım şu zamana kadar izinli yazmıyo doğumdan itibaren 8 hafta hesaplıyo bizim burdakiler .....

Bu arada kızlar bana odamda ki doğum yapan kız dedi ki doğuma girerken çoraplarını çıkartma çok soğuk oluyo ameliyathane hem kendimiz hastalanmayalım hemde biz üşütürsek sütle bebişler hepsini çekiyo biliyonuz :34::34::34:

normal doğumda çıkartmıyosun da iremiko sezeryanda tam soyuyolar o sıkıntı :18::18::18:
bi de benim arkadaşım da hani doğuma giderken ılık duş aldırıyolar ya, doğum rahat olsun diye, saçını iyi kurut git yoksa hemen nezle sinüzüt olursun demişti:34:

Tubişimm ben atamadan önce doğurmazsam da doğum öncesi 5 haftayı sonraya aktaramaz mıyım??:44::44: bir de o saydığın heyet raporu vs ben öyle izin kullanmayı düşünmüyorum ki adaylığım kalksın seneye kocamın yanına gidebileyim...
of kafam çok karışık yaa ben 13 hafta evimde olurum sonra göreve başlarım diye düşünüyordum :31::31::31:

canım benim bahsettiğim kramp girmesi deil. Kramplarım allaha şükür hiç olmuyo. Bol süt ve düzenli ilaçlarımı alıyom.
Benimki uyuşma. Hani kolunun üzerine yatarsın, uyuşur karıncalanır, acır ya ondan.
Dr. A gittiğimde sorcam, kan dolaşımı ile ilgili sıkıntı olmasın diye.

kasım annelerinde de bahsediyodu kızlar uyuşmadan onların ki el koldaymış galiba hamilelikte olabiliyo ve doğumdan sonra geçiyomuş adınıda dediler ama hatırlamıyorum canım inş. Senin ki geçicidir...
Bu arada bana çoraplarını çıkarma diyen kişi sezeryanla doğum yaptı ve ebe demiş çıkarma diye :44::44::44:

tubişimm ben atamadan önce doğurmazsam da doğum öncesi 5 haftayı sonraya aktaramaz mıyım??:44::44: Bir de o saydığın heyet raporu vs ben öyle izin kullanmayı düşünmüyorum ki adaylığım kalksın seneye kocamın yanına gidebileyim...
Of kafam çok karışık yaa ben 13 hafta evimde olurum sonra göreve başlarım diye düşünüyordum :31::31::31:

tatlım 5 haftayı çalıştığın için aktarıyorsun ama sen o deönemde çalışmış olmadığın için aktaramazsın :31::31::31:

Tubişimm ben atamadan önce doğurmazsam da doğum öncesi 5 haftayı sonraya aktaramaz mıyım??:44::44: bir de o saydığın heyet raporu vs ben öyle izin kullanmayı düşünmüyorum ki adaylığım kalksın seneye kocamın yanına gidebileyim...
of kafam çok karışık yaa ben 13 hafta evimde olurum sonra göreve başlarım diye düşünüyordum :31::31::31:

canım atamadan sonra doğum yaparsan sadece 8 haftalık izni kullanabiliyosun, öncesinde atanmış olmadığın için o izinleri (5 haftalık) haketmiyosun. bi de doğumdan sonraki 8 haftalık izninin, mesela 3. haftasında işe başlarsan 5 hafta daha izin kullanabilirsin diye biliyorum ben. geçmişe doğru kanun işlemiyo yani.
bu arada yukarıda yanlış yazmışım aday memeurun ilk bir yıl yıllık izin hakkı yok. sadece rapor ve mazeret izni kullanabiliyosun.
heyet raporu, mazeret izni 1 yıllık aday memurluğun içinde kullandığın süreler canım. bunları kullanman aday memurluk süreni uzatmaz. önemli olan kullanacağın rapor ve izinlerin aday memur eğitim programına denk gelmemesi ve eğitimlerde yer alman. amirin iyi olursa eğitimler arası sana bu izinleri kullanma hakkı verir.

normal doğumda çıkartmıyosun da iremiko sezeryanda tam soyuyolar o sıkıntı :18::18::18:
Bi de benim arkadaşım da hani doğuma giderken ılık duş aldırıyolar ya, doğum rahat olsun diye, saçını iyi kurut git yoksa hemen nezle sinüzüt olursun demişti:34:

bu dediğin aklımda olsun , ben de suyu geldikten sonra ılık duş alıp hastaneye gidiyolar diye biliyorum, işte çok soğuk luyo doğumhane dediler banada uyy şimdiden dişlerim zangırdadı :18::18::18: ....

kasım annelerinde de bahsediyodu kızlar uyuşmadan onların ki el koldaymış galiba hamilelikte olabiliyo ve doğumdan sonra geçiyomuş adınıda dediler ama hatırlamıyorum canım inş. Senin ki geçicidir...
Bu arada bana çoraplarını çıkarma diyen kişi sezeryanla doğum yaptı ve ebe demiş çıkarma diye :44::44::44:

tatlım 5 haftayı çalıştığın için aktarıyorsun ama sen o deönemde çalışmış olmadığın için aktaramazsın :31::31::31:

hmmmm o zaman no panik olabiliyomuş yani :34:
peki göbek deliğiniz acıyomuydu sizin karnınızın gerildiği dönemlerde.
bizim burda sadece ameliyat önlüğü ile giriliyor sezeryana canım. benim sezeryandan çıkan arkadaşlarımın her yeri buz kesmiş oluyodu :18::18::18: normal doğum yapanlar da kan ter içinde çıkıyolardı :37:

Teşekkür ederim iremim ve tubişimm yaaa hayallerim yıkıldı ben 13 hafta kullanırım diyodum:31::31::31: pufff desenee 8 hafta kullanabilecem:31::31: öğretmenin 40 gün rapor hakkı var diye biliyorum belki parça parça o raporları kullanarak (eğitime denk getirmeyerek) evime git gel yaparım :31::31:

bu dediğin aklımda olsun , ben de suyu geldikten sonra ılık duş alıp hastaneye gidiyolar diye biliyorum, işte çok soğuk luyo doğumhane dediler banada uyy şimdiden dişlerim zangırdadı :18::18::18: ....

su her zaman önden gelmiyebiliyomuş canım. bazen kanama bazen sadece sancı olabiliyomuş :34:
ay dur burası soğuk zaten bi de ameliyathane falan dedik ya benim de içim ürperdi :18::18::18::18:

hmmmm o zaman no panik olabiliyomuş yani :34:
Peki göbek deliğiniz acıyomuydu sizin karnınızın gerildiği dönemlerde.
Bizim burda sadece ameliyat önlüğü ile giriliyor sezeryana canım. Benim sezeryandan çıkan arkadaşlarımın her yeri buz kesmiş oluyodu :18::18::18: Normal doğum yapanlar da kan ter içinde çıkıyolardı :37:

benim göbek deliğimde ara ara sızlar hatta eşime diyorum bu kız içerde kordonla ip mi atlıyo napıyo diye :9::9::9: Sen yinede uyuşmayı doktoruna sor , ayrıca doğuma giderken her türlü çıkarma çorabını onlar desin çıkart diye belki senin arkadaşlar çorapla gitmeyi denemedi olamaz mı :9::9::9::9:

su her zaman önden gelmiyebiliyomuş canım. Bazen kanama bazen sadece sancı olabiliyomuş :34:
Ay dur burası soğuk zaten bi de ameliyathane falan dedik ya benim de içim ürperdi :18::18::18::18:

canım benim bildiğim ilk hamilelikte nişandan sonra bir hafta bekleyenler bile var ama 2. Si ise hemen doğum başlıyabiliyo ama su geldiyse her türlü doğum yakın çünkü bebeğin suyu yok :34::34: Yani suyun geldiyse pılını pırtını topla eve 2 kişi gidip 3 kişi dönecek gibi git hastaneye :46::46::46:

Teşekkür ederim iremim ve tubişimm yaaa hayallerim yıkıldı ben 13 hafta kullanırım diyodum:31::31::31: pufff desenee 8 hafta kullanabilecem:31::31: öğretmenin 40 gün rapor hakkı var diye biliyorum belki parça parça o raporları kullanarak (eğitime denk getirmeyerek) evime git gel yaparım :31::31:

657ye tabi tüm memurların rapor hakkı 40 gündür canım. ama artık raporu bütün 40 gün olarak vermiyolar. 20+20 olarak bölüyolar. ayrıca heyet raporu hariç diğer raporlarda 7 günden sonrası ücretinden kesiliyor.
senin öğretmen olarak en büyük şansın sömestir tatili ve yaz tatili:34:

canım benim bildiğim ilk hamilelikte nişandan sonra bir hafta bekleyenler bile var ama 2. Si ise hemen doğum başlıyabiliyo ama su geldiyse her türlü doğum yakın çünkü bebeğin suyu yok :34::34: Yani suyun geldiyse pılını pırtını topla eve 2 kişi gidip 3 kişi dönecek gibi git hastaneye :46::46::46:

ayyy eve 3 dönecek gibi diyince sen bi hoş oldum kısss :9: içim ılık ılık aktı, sevindirik oldum :16::16::16:

bu arada dr. benim randevumu 3 hafta sonraya verdi. artık kontrol aralarını sıklaştırcam dedi. ben de şaşkın sorsana niye diye :37: umarım içerde farklı bi şey görmemiştir, görse söylerdi herhalde. benden önde olup arayı kapattığım arkadaşımı tam 1 ay sonra çağırmış tekrar:44:

ayyy eve 3 dönecek gibi diyince sen bi hoş oldum kısss :9: Içim ılık ılık aktı, sevindirik oldum :16::16::16:

Bu arada dr. Benim randevumu 3 hafta sonraya verdi. Artık kontrol aralarını sıklaştırcam dedi. Ben de şaşkın sorsana niye diye :37: Umarım içerde farklı bi şey görmemiştir, görse söylerdi herhalde. Benden önde olup arayı kapattığım arkadaşımı tam 1 ay sonra çağırmış tekrar:44:

benim adama bugün diyo ki ben galiba heyecanlanmaya başlıyorum , dedim emin değil misin dur ben daha başlamadım heyecana :9::9::9::9: 30-32 den sonra 2 haftaya düşüyo belki onu denk getirecektir bende 3 hafta sonra gidiyom sonra 2 hafta olacak, gelecek hafta bugün son 8 haftaya girmiş olcam :52::52::52:

Kızlarr doğum heyecanı için durun daha bende başlamadı yaa ya da azcık da bana bulaştırın hiç doğuracakmışım gibi gelmiyo:1::1::1::1:

tubişim yaa kendi kendine evham yapma bence 3 hafta sonra çağırdı diye sevinirdim ben olsam :1::1:

deniz hoşgeldiniz canım. gelmiş geçmiş olsun, yat dinlen hiç kıpırdama yerinden, inşallah bebişin daha gelmez de ama artık hiç bi şey eskisi gibi deil. allaha şükür bi çok şeyin kolayı var. dün bi kişiden duydum bebek 6 aylık doğmuş, maşallah şu an fır dönüyo ortada. sadece 43 gün kuvözde kalmış. yani her durumda içini ferah tut, dualarım seninle.
bi de yine hemşire bi arkadaştan duymuştum, bu tür durumlarda rahim ağzını dikiyolarmış, sonra doğumda tekrar dikişleri söküyolarmış. olmadı bi Dr.una sor bunu canım.
kendine dikkat et, yine bekleriz uğra arada:3:

Allah razı olsun kızlar yaralı gibi ne yapacamı şaşırdım...:25: Ama dahaiyiyim progestanı biri vajinal olmak üzere 3 doza çıkardık 34. haftadan sonra asla korkma dedi Allah'ın izniyle kızım üzmicek inş. Bana da dedi 350 gr. bebeği bile yaşatan yerler var bu tamamen bebiğin karakteriyle alakalı tabiki herşey faklı şuan da tabi ama biz yine elimizden geldiğince doğmamasını tercih ederiz bu haftalarda inş. 20 gün sonra randevum var Allah'ın izniyle yoluna girer inş. Dualarınız yeter inanın

canımmm çok geçmiş olsun iremin de dediği gibi dinlenmeyle düzeldiğini biliyoruz fitoş yani gülücükte dinlenerek toparlamıştı yüreğini ferah tut ve evinde bol bol dinlen wc ihtiyacın dısında gerekmedikçe kalkma dualarımız seninle ve minik kızçenle... rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin yawrularımızı...

Allah razı olsun fulya m manevi desteğiniz den emin olduğum için hemen size bildirdim hepsine dua ediyorum tabiki Rabbim Ailelerine sağlıkla bağışlasın inş. :16:

Kızlarr doğum heyecanı için durun daha bende başlamadı yaa ya da azcık da bana bulaştırın hiç doğuracakmışım gibi gelmiyo:1::1::1::1:

tubişim yaa kendi kendine evham yapma bence 3 hafta sonra çağırdı diye sevinirdim ben olsam :1::1:

bende heyecan yok tatlım aksine stres var , kaynanam hala hastanede ve eşimde evle ilgilenemiyo doğal olarak tadilat işimiz bekliyo mecbur yetişmeyecek diye korkuyom sadece eve çıksaydı biraz işler yapılmaya başlardı ......

Back