• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

kızlar bu hayıt suynu bnde hep duyuyordum, yani aktarlarda hayıt tohumu diye satılıyor bilidğim kadarıyla.
ama iste suda demlenip mi içiliyor tam bilemiyorum da.
çokk acayipp faydası var, geçen netten epey bi faydasını okmustum.
o yazıyı bulyim, eklerim burayada. bekleyin.
hatta suan bulunduğum yerde yok, haftasonu gidince alıcam.

canım tohom olarakta satılıyor su olarakda ben su olarak aldım daha pıratik oluyor.. cay bardagının 4/1 kadar koyuyorum üzerine normal içme suyu ilave edip sabah akşam içiyorum tadı biraz bayat çaya benziyo ama şifa niyetine gidiyor işte :25:sabah akşam içiyorum ayrıca onu belirteyim almak isteyen arkadaşlar olur diye

kızlar bu hayıt suynu bnde hep duyuyordum, yani aktarlarda hayıt tohumu diye satılıyor bilidğim kadarıyla.
ama iste suda demlenip mi içiliyor tam bilemiyorum da.
çokk acayipp faydası var, geçen netten epey bi faydasını okmustum.
o yazıyı bulyim, eklerim burayada. bekleyin.
hatta suan bulunduğum yerde yok, haftasonu gidince alıcam.

HAYIT TOHUMU FAYDALARI :

Açıcı ve söktürücü özeliği vardır. Kadınların adet kanamalarını düzeltir. Hazımsızlığa faydalıdır, mide ve bağırsak gazlarını giderir. Karın ağrısını ve ishali keser. Karaciğer ve dalak tıkanıklıklarını giderir, kalp çarpıntısına, baş dönmesine, uykusuzluğa faydalıdır. Ayak şiş*lerini indirir. Akrep ve arı sok*malarına fayda verir.
Yüksek ateşe, adet sancısına, gaz sorununa iyi gelen ve idrar söktürücü özelliği olan hayıt otu özellikle kadınlar için çok faydalıdır. Kadındaki doğurganlık özelliğini arttırır. Özellikle de regl dönemlerinde adet sancısı sorunu yaşayan kadınlar için hayıt bitkisi oldukça yararlıdır. Regl öncesi dönemdeki stres, adet gecikmesi, göğüslerde hassasiyet, ağrılar, adet krampları ve depresyon için etkili bir bitkidir.
Hayıt tohumu hipofiz bezini tetikler ve kadınlık hormonlarının dengeye ulaşmasına yardımcı olur. Ayrıca bu hormon dengeleme işlemini doğal yöntemlerle yaptığından dolayı, sentetik hormon tedavisine maruz kalan kadınlardaki gibi yan etkiler görülmez.
Adet stresi ve adet depresyonu yaşayan kadınların hayıt otu kullanmasıyla sorunları 2 hafta içerisinde azalmaya başlar ancak etkili bir çözüm için hayıt bitkisinin en az 3 ay kadar kullanılması gerekmektedir.

Günaydın kızlar bızde bebegımız olsun ıstıyoruz ama 4 aydır olmuyor ekımın 19 da hastalandım kasım 15 te hastalandım aralıkta 9 da hastalandım benım dogurganlık gunum yanı hamıle kalma oranımın yuksek oldugu yumurtlama gunum hangı gunlerde yuksektır acaba bılgısı olan varsa yardımcı olabılır mı ?

Günaydın kızlar bızde bebegımız olsun ıstıyoruz ama 4 aydır olmuyor ekımın 19 da hastalandım kasım 15 te hastalandım aralıkta 9 da hastalandım benım dogurganlık gunum yanı hamıle kalma oranımın yuksek oldugu yumurtlama gunum hangı gunlerde yuksektır acaba bılgısı olan varsa yardımcı olabılır mı ?

canım kac günde bir adet oluosun o da önemli

normalde 26 gunde bı cok nadır 27 gunde bır oluyordum canım. ama bu ay bıraz degıstı gıbı eylulun 24 de olmustum mesela ekımde 26 gunde bır oldum

buranın hesaplayıcısıyla hesapladm canım son adet tahini 9 aralık adet döngünüde 26 gün olarak girdim yumurtlama gününü 21 aralık olarak cıkardı :26:

ama kasımda 28 gunde oldum aralıkta 25 gunde bır oldum kasımda ılk defa gecıkınce hamıleyım sandım bı baktım adet oldum sonra aralıkta 25 gunde olunca yanı ayın 9 da kahverengı gıbı geldı netten arastırdım yerlesme kanaması olabılır yazıyordu umıtlendım ama sabah bı kalktım normal adet olmusum.

Back