Aralık Ocak transfer olanlar ve tüp bebek süreci

6. Aydan sonra rahatız aşı konusunda istemeye istemeye vurduruyorum. Napim aşı karşıtlarının sayısı çok arttı. Riske atamam
Geçmiş olsun koficim, yavrucun kolaylıkla atlatsın inşallah Dayanıklıdır o annesi, ne de olsa anası onu covidken yaptı
Nosking bacım, iyiyiz Allaha şükür, sayılı günler kaldı, becerebilirsem normal doğum istiyorum, o yüzden tam tarih belli değil, 18 şubata kadar yolu varmış Arada kasılmalar ağrılar sancılar oluyor, çantamız hazır bekliyoruz bakalım

Yaparsın kız güveniyorum ben sana
Rabbim kolaylıklar versin
Her an bekliyorsunuz yani hadi bakalım çok heyecanlı
Ben doğurdum canım 13gun oldu erken geldiler.sua dada covid oldum karantinadayim
Aa hiç görmedim canım çok geçmiş olsun
Kaçıncı günündesin karantinanın hastanede mi kaptın acaba?
Bebisler nasıl sen nasılsın?
Doğum nasıl geçti kaçar kilo doğdu kuzular?

Dün akşam çıktı test sonucum canım daha yeni yani.evet hastanede herkes hasta hemşireler doktorlar muhtemelen orda kaptım.insallah bebislerime geçmemiştir çift maske taktım hep diğer tarafa baktım yüzlerine değil.bebisler büyümeye calisiyorlar.oglum 1990,kızım 1765dogdu baya bı verdilerdi şimdi akmaya basladilar

Ilk zamanlar ödem atıyorlar canım vermeleri normal
Sonrasında çok hızlı toparliyorlar
Maşallah sağlıkla büyüsünler
Kuvozdeler sanırım şu an kilodan dolayı.
Sağlıklarıyla ilgili bi problem yok dimi solunum, enfeksiyon falan?

Oğlumda antibiyotik tedavisi başlanmıştı.kizda göbekten serum tedavisi veriyorlar her ihtimale karşı diye çok psikolojim bozuktu aslında sormadimda biliyormusun çünkü çok ağlıyordum üzgündum birşey diyarında kaldiramam diye.oksijeni falan kestiler beslenme takibi yapıyorlar oğlum zor içiyor sütü 30cc yarım saatte zor iciriyorum neden bilmem

Daha çok küçükler kuzum mideleri ne kadar
Şu an hala göbek kordonundan besleniyor olmaları lazımdı normalde zamanında doğan bebek o kadar içiyor
Antibiyotik benim kıza da başlanmıştı çok çabuk toparladı
Oksijeni kesmeleri de çok iyi solunumla ilgili bir şey yok demek ki
Serum tedavisi de muhtemelen sıvı takviyesi içindir başka bir şey demediyseler
2 kiloyu geçtikleri zaman çıkartacaklar hemen bak görürsün hiç canını sıkma.
Biraz daha bekleselerdi falan diye de düşünme hayırlısı buymuş demek ki
Belki daha geç doğum yapman daha büyük sorunlara yol açacaktı Allah korusun.
Ben bir hafta daha beklesem belki sezaryen masasından sağ çıkamayacaktım mesela

Son düzenleme:
Ayyy canım okadar haklisinki benim yaşadığım yerde kuvoz yok 1.5saat mesafedeki bı üniversite hastanesine gitmek zorundaydık egerki geçen hafta değil bu hafta olsaydı doğum yollar kapalıydı için vermiyordu geçişlere yaşadığım yerde doğurmak zorunda kalacaktım düşün kuvoz falan yok kendi Dr demişti 2000gram altındaki bebekleri yaşatacak teknolojide değiliz diye rabbim o kadar güzel ayarlıyor ki.suyum patladı benim dahada beklenemezdi kaçınılmaz olmuştu doğum yani.hayirlisi buymuş yanlış yazmışım oğlumda antibiyotik başlanmadi kızımda göbekten veriliyordu.oksijende fazla kalmadılar iki gün falan en fazla demekki iyiydi solhnumlari maşallah çok şükür.oglum sürekli uyuyor sarılık tekrarlıyor.sende durum neydi

Merhaba herkese, ilk deneme, tek embriyo transferi sonrası 10.gün beta hcg değerim 8 çıktı.5.gün embriyosuydu.Bu durumda olup sonradan yükselen ve hamile kalan oldu mu? Negatif mi kabul etmeliyim? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Suyun gelmeseydi sen en az 36 37yi görürdün bence boşuna stres yaptırdılar kuzum
Zaten kalp atışlarında düzensizlik varsa su gelirse acil sezaryene alıyorlar diğer durumlarda bekleyebildikleri kadar bekliyorlar
Bak ne güzel iyi demissin Rabbim hepsini yazmış bu hafta doğuracak olsan çok daha zor bir duruma girecekmişsiniz
Insan çok kötü oluyor karnı boş kucağı boş ama emin ol orda onlara çok iyi bakıyorlar gözün arkada kalmasın
Sebin için de bi fırsat aslında bebekler yanındayken docid olduğunu düşün iyileşme sürecin en az 2 kat uzayacaktı
Dikişlerin de iyileşmiş olacak onlar geldiğinde süper anne olacaksın
Kuzum benimkilerin isimleri Beren ve Begüm anlatacaklarimi karıştırmamak için isimleriyle yazcam.
Beren 2160 Begüm 2170 gr doğdu ikisini de kuvöze aldılar.
Beren 1 gece kaldı ertesi gün yanıma verdiler.
Biz hastanede 4 gün kaldık Beren o süre içerisinde bi kere fototerapi aldı sarılık değeri düşmediği için.
Begüm'de solunum sıkıntısı vardı bi de emme refleksi gelişmemişti.
2.gün oksijeni kestiler 4 gün de sondayla beslediler.
Biz hastaneden taburcu olmadan önce crpsi yuksek çıktı antibiyotik başladık dediler
Eve geldikten 2 gün sonra da taburcu ediyoruz diye aradılar. 6 gün kaldı yani.
Eve geldikten bir hafta sonra sarılık değeri üst sınıra dayandı ona da fototerapi verelim yatış yapalım dediler ertesi gün düşmüştü son anda döndü geri kuvöze girmekten.
Şu an onunla ilgisi var mı bilmiyorum ama Begüm'ün iştahı çok daha iyi.
Eve ilk geldiğinde memeye öyle bi yapışmıştı ki Beren şimdiye kadar emmemiş memeyi çiğnemiş demistim
Sonradan Begüm'ün topuk kanında kistik fibriozis değeri yüksek çıkmıştı antibiyotik tedavisi gören bebeklerde olabiliyormuş aklında bulunsun.

Büyüyor canim Evet büyüyor canim. Bugün ek gıdaya başlıcam çok heycanliyim

İlk kaç CC süt ile besliyordun?iki kere foto açıldı benimkilerede oğlum çok uyuyor yine tekrarlarını acaba sarılık diye düşünüyorum anne sütü aldığında düşüyor degilmi satılık emzirmeni istiyorlar ama çeneleri de kuvvet yok emmeyi bilemiyor oğlum kızım ondan daha iyi emme konusunda.kistik için ne yapmamız gerekmiş peki bize birşey diyen olmadi

Kuzum uyumaları çok normal onlar daha küçücük
Yenidoğanın uyanıklık süresi maksimum 5 dakika.
Sarılık olsa söylerlerdi bilgi veriyorlardir
Sarılık için anne sütü şart değil canım.
Bi pediatristin eğitimine katılmıştım.
Gebelikte göbek kordonu yoluyla annenin kan hürceleri bebeğe geçiyormuş. Doğum sonrası bebek annenin kan hücrelerini parçalayıp vücuttan atıyormuş dolaşım sistemini tamamen kendi kan hücrelerine döndürüyormus.
Bu sırada da bilirubin maddesi açığa çıkıyormuş sarılığa sebep olan şey. O da kakayla vücuttan atılıyormuş.
Yanı bebek ne kadar kaka yaparsa bilirubin seviyesi o kadar düşük oluyor
Sarılığın düzelmesi kaka miktarıyla orantılı ne kadar çok yer ne kadar çok kaka yaparsa o kadar çabuk geçer.
Anne sütü veya mama önemli değil yani

Ben doğurdum canım 13gun oldu erken geldiler.sua dada covid oldum karantinadayim
Umut bebekiiimmm, Gözün aydın canım ben de diyorum bu kızın niye hiç sesi çıkmıyor. Merak etme bir an önce gelecek bebekerin kucağına, bizim şubat anneleri grubu hep ocakta erken doğum yaptılar, hepsi toparlandı çok şükür,bu süreç ilk zamanlar anneyi biraz yıpratıyor belli ki ama bebekler için en iyisi bu, birazcık sabır, sonra tombik tombik besleyeceksin kuzularını inşallah

Merhaba, en iyisini Allah bilir tabi ki ama benim 12. Gün değerim 19 du, olmadı gözüyle bakmıştım, çok üzülüp ağlamıştım,değerlerimde de öyle büyük büyük artışlar olmamıştı ilk zamanlarda. Benim de 5. Gün tek embriyoydu. Bu değerlere rağmen meğer tutunmuş kızım bana Ümitlendirmek istemem, ama ümidinizi de kaybetmeyin derim. Hakkınızda hangisi hayırlıysa o olsun. Testlerinizi tekrarlayın tabi ki, kalp atışını duyana kadar rahat yok tüp bebek annelerine.

Cevabın için çok teşekkürler canım.Ümidimi kaybetmeyeyim o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…