- 27 Eylül 2018
- 5.406
- 11.121
-
- Konu Sahibi Uykusuz Koala
Çok uzun ve yıpratıcı bir süreç olmuş Allah en kısa zamanda uğraşlarınızı mutlulukla sonuçlandırır biz 2 buçuk yıldır evliyiz ve 1 buçuk yıldır çocuk istiyoruz ilk 1 sene normal olmaması dediler ama bu sürede ben neden olmuyor diye doktora gittim hep yapılan sonuçlar temiz çıktı en son hsg çekildim ve o gün eşim ilk semen testini verdi o gün öğrendik ki sorun eşimdeymis doktor normal yolla çocuk sahibi olamazsınız tüp bebek dedi bizde kızdık 1 tane testle nasıl bunu söyleyebilirsiniz kan tahlili bile vermedi eşim dedik. Bir üroloji doktoru bulduk muayene oldu eşim varikosel çıkmadı bize tahlil vs verdi onları yaptırdık ve tekrar semen testi verdik ama sonuç değişmedi gerçekten de normal yolla ihtimal çok düşükmüş aşılama da olmuyormuş çünkü sperm 5 milyondan az doktor bize vitamin verdi eşim 2 aydır kullanıyor bende vitamin aldım kendime tüp bebek öncesi öneriyorlar zaten. Inşallah hayırlı sonuçlar alırız aralıkta tüp bebek randevusuna gideceğizAltı senenin 2 senesinde dedik ki çocuk istemiyorum maddi anlamda borçlarımızı ödeyelim sonra bakarız deneriz dedik
Böyle olacağını bilmiyorduk
Sonra 3 sene denedik olmadı ben hiç hap vesairede kullanmadım korunmak için ama nasip değilmiş olmadı
4. Sene Bir yerle görüştük tüp bebek merkezi varikosel olduğunu söylediler eşimin
Bir ihtimal düzelir denildi ve sonrasında ameliyat oldu eşim
Bir ay sonrada 6 - 7 ay kadar vitamin ve hormonel ilaçlar kullandı
bu süreçte hamilelik bekleyin denildi bir seneye kadar kendini toparlar denildi
Bekledik olmadı 8-9 aylarda eşime iğneler verildi bu seferde bu denendi fakat bir faydası olmadı
hadi dedik biraz daha bekleyelim belki bir ihtimal toparlar yok olmadı hiç bir şekilde hamile kalamadım
o zamandan bu zamana geldik
Zamanı geriye döndürsem hemen ameliyatı bırakırdım ihtimalleri sıfırlarım hemen tüp bebeğe başlarım
maddi manevi yıprandık ..Çok uzun oldu kusura bakmayın
Sizin durumunuz nedir herhangi bir tedavi uygulandı mı?
İyiyim canım sen nasılsın? Bahçecide başlıyorumNasılsın nerede başlıycaksın tedaviye :)
siz direkt tüp bebek için mi konuştunuz yoksa vitamin sürecini değerlendirmek mi istiyorsunuz ?Çok uzun ve yıpratıcı bir süreç olmuş Allah en kısa zamanda uğraşlarınızı mutlulukla sonuçlandırır biz 2 buçuk yıldır evliyiz ve 1 buçuk yıldır çocuk istiyoruz ilk 1 sene normal olmaması dediler ama bu sürede ben neden olmuyor diye doktora gittim hep yapılan sonuçlar temiz çıktı en son hsg çekildim ve o gün eşim ilk semen testini verdi o gün öğrendik ki sorun eşimdeymis doktor normal yolla çocuk sahibi olamazsınız tüp bebek dedi bizde kızdık 1 tane testle nasıl bunu söyleyebilirsiniz kan tahlili bile vermedi eşim dedik. Bir üroloji doktoru bulduk muayene oldu eşim varikosel çıkmadı bize tahlil vs verdi onları yaptırdık ve tekrar semen testi verdik ama sonuç değişmedi gerçekten de normal yolla ihtimal çok düşükmüş aşılama da olmuyormuş çünkü sperm 5 milyondan az doktor bize vitamin verdi eşim 2 aydır kullanıyor bende vitamin aldım kendime tüp bebek öncesi öneriyorlar zaten. Inşallah hayırlı sonuçlar alırız aralıkta tüp bebek randevusuna gideceğiz
hayırlısı olsun canım Çok sevindimİyiyim canım sen nasılsın? Bahçecide başlıyorum
Aynen canım eşim sigarayı bıraktı ve vitaminle çok düzelme oldu Allah’a şükürler olsun ki bir de ben hep keçiboynuzu pekmezi yedirdim sende dikkat et bunlara erkekler pek ilgilenmiyor sen üstüne düş çünkü gerçekten yıpratıcı bir süreçİnşallah bu defa güzel ilerlerler.. Yeterki olsunda uzun olsun gerekirse
Canım 3 tanıdığım asm ye gitti aydın beyi 3 üde ilkinde gebelik elde etti inşallah seninki de ilkinde olurBen Gebze asm aydın arıcıya gidiyorum
Bizim ailede de eşim tarafta da genetik bir sorun yok ama genetik test isterlerse de baktiririz muhtemelen. Vitamin kullanalı 3 ay olacak fakat biz direk tüp bebek için konuştuk yani 5 milyon olan sperm vitamin takviyesi ile 150 milyonlara ulaşamayacağına göre mecbur dediksiz direkt tüp bebek için mi konuştunuz yoksa vitamin sürecini değerlendirmek mi istiyorsunuz ?
genelde vitamin sürecinde 4 aylık veya 5 aylık bir süreçte bekletiyorlar
Allah'tan sizde varikosel yok birde o çıkacaktı ama varikosel olsa da olmasa da genetik bir yapı diye düşünüyorum
Çünkü bizimkilerin akrabalarınında olmuyor
ve bu süreçte sigara vs. içiyorsa mutlaka bıraktır ben benimkine bıraktırdım
Gerçekten elimden geleni yapıyorum ilk başta kür yaptım bende keçiboynuzu ile şimdi sadece özünü içiyor gerçekten çok yıpratıcıAynen canım eşim sigarayı bıraktı ve vitaminle çok düzelme oldu Allah’a şükürler olsun ki bir de ben hep keçiboynuzu pekmezi yedirdim sende dikkat et bunlara erkekler pek ilgilenmiyor sen üstüne düş çünkü gerçekten yıpratıcı bir süreç
Ben sarımsak limon kürü ve keçiboynuzu veriyorum hergün bir de progeny m diye bir ilaç var vitamin o da çok iyi geldi daha hızlı düzelme oluyor zaten ürologlar o tarz ilaçlar veriyorlarGerçekten elimden geleni yapıyorum ilk başta kür yaptım bende keçiboynuzu ile şimdi sadece özünü içiyor gerçekten çok yıpratıcı
Yok canım Ebru hanıma gidiyorum çok tatlı bi kadınhayırlısı olsun canım Çok sevindim
Cem beyden mi gün aldınız ?
Bende devlette olmazsa tercihlerimin arasında orası :)
Eşim vitamin olarak Promen K ve Omepa Q10 kullanıyor bende multivitamin ve balık yağı kullanıyorum tedavi öncesi ikimiz içinde vitamin gerekiyormuş çünkü. Eşiminkileri üroloji doktorumuz vermişti. Sarımsak limon kürünü duymamıştımBen sarımsak limon kürü ve keçiboynuzu veriyorum hergün bir de progeny m diye bir ilaç var vitamin o da çok iyi geldi daha hızlı düzelme oluyor zaten ürologlar o tarz ilaçlar veriyorlar
canım sarımsak sperme iyi geliyor bak okuEşim vitamin olarak Promen K ve Omepa Q10 kullanıyor bende multivitamin ve balık yağı kullanıyorum tedavi öncesi ikimiz içinde vitamin gerekiyormuş çünkü. Eşiminkileri üroloji doktorumuz vermişti. Sarımsak limon kürünü duymamıştım
Çok iyi yapmış gerçekten evet ama 150 milyona ulaşmasına gerek yok çocuk olması için bazılarınınki bunlardan daha az hamile kalıveriyor ben anlayamıyorumBizim ailede de eşim tarafta da genetik bir sorun yok ama genetik test isterlerse de baktiririz muhtemelen. Vitamin kullanalı 3 ay olacak fakat biz direk tüp bebek için konuştuk yani 5 milyon olan sperm vitamin takviyesi ile 150 milyonlara ulaşamayacağına göre mecbur dediksigara falan kullanmıyor çok şükür. Haftada bir nargile içerdi onuda bıraktı
çok iyi yapmışsın yöntemlerinin ve laboratuvarlarının güzel olduğunu duydumYok canım Ebru hanıma gidiyorum çok tatlı bi kadın
bende içiriyorum pekmez vs. ama herkese aynı etkiyi göstermiyor vücutEşim vitamin olarak Promen K ve Omepa Q10 kullanıyor bende multivitamin ve balık yağı kullanıyorum tedavi öncesi ikimiz içinde vitamin gerekiyormuş çünkü. Eşiminkileri üroloji doktorumuz vermişti. Sarımsak limon kürünü duymamıştım
Amiin inşallah hepimize nasip olsun canımmçok iyi yapmışsın yöntemlerinin ve laboratuvarlarının güzel olduğunu duydum
İnşallah muvaffak olursun ki içimden geçen de o inşallah güzel haberlerini duyacağız..
Yaa inşallah ya umut olıyo böyle şeyler duyunca banaCanım 3 tanıdığım asm ye gitti aydın beyi 3 üde ilkinde gebelik elde etti inşallah seninki de ilkinde olur
Okuyayım bakayım dermanı nerden buluruz belli olmaz sonuçta..canım sarımsak sperme iyi geliyor bak oku
Malesef öyle umarım olumlu etki eder..bende içiriyorum pekmez vs. ama herkese aynı etkiyi göstermiyor vücut