- 1 Nisan 2022
- 12.544
- 15.411
- Konu Sahibi Papatyamaviss
Bir tek çocuk konusu diğilki..mesela benim kız kardeşim 22 evlendi..şimdi 32 yaşi var..benden küçuk 2 yaş..ben ona demedim o zaman..şimdi diyorum yüzüne artık büyük kızın 10 yaşi var MaşAllah.Ama o zaman kendime diyordumki bu kız manyakmı..birde okumuş kız..git çalış sonra evlenirsin..yok yemek et..evi temizle..kocanla ilgilen..kendime zor bakıyorumBen kesin yapamazdım..ama kardeşim çok güzel ev kadını oldu..hatda diyorum kaş ben cocuklarımda onun çocukları gibi çok akıllı terbiyeli olsalar..ama mesela o çalışmadı..hep bana hasretle bakıyordu..kimisi hazır oluyor kimisi bizim gibiKuzum birebir aynı şeyleri düşünüyordum ben de hep kariyer başarı peşinde koştum sonra acaba geç mi kaldım dedim ama baktım öyle değil. Herkesin hayat dinamiği farklı ben dediğim gibi kafa olarak çok geç olgunlastim daha erken anne olsaydım eminim çok zorlanacaktim beklemiş olmam maddi manevi çocuğa daha hazır hissetmemi sağladı. Yirmilerimde anne olsaydım çocuk da ben de çok zorlanacaktık belki de ama şimdi yine zorlansam da bazı konularda kendime daha çok güvenim olacak daha mutlu büyüyecek böylece çocuk da belki.
Kişiden kişiye göre değişir tabi bazısı yirmi yaşında hemen olgunlaşır hazır hisseder kendini anneliğe ama demek ki bizim için doğru zaman o yaşlar değildi şimdiydi