• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralık Ayı Gebelik Planlayanlar 👶🤰

ahahaha benım yaptıgım extra hıcbısey yok bu ay yapsammı acaba dedım bende ama vazgectım :KK70: vıtamın alam desem 350 tl jel alam desem 280 tl olacagı varsa olur dıyıp devamke :KK70:
Sorma ya herşey ateş pahası insan biran çocuk yapmaktan vazgeçer gibi oluyor

Kızlar bir kaç güm önce yazmıştım buraya belirtilerim gebelik olur mu felan diye hatta herafro herafro bana benim belirtilerim de bu şekilde inşallah gebesindir demişti hala regl olmadım perşembe günü kan vereceğim çok heyecanlıyım belki gebelik vardır diye bekleyemiyorum resmen kimseye de söyleyemiyorum bende buraya yazıp içimi rahatlatmak istedim dua edelim bu ay isteyen hepimize hayırlısı ile gelsin bebeklerimiz☺️
Hala adet olmadığınıza sevindim valla 😂🥲 belirtilerde bi değişiklik var mı?

Arkadaslar merhaba hoşgeldim

Bu ay ilk kez ovulasyona başladım
Bi bakarmısınız
Piki gördum fakat çatlamayı göremedim😔
Ha çatladı ha çatlıcak dıye habıre değerlendiriyoruz 😀
Canım bak @Deepblues adlı arkadaş açıklamıştı, benim hiç fikrim yok.

"Deepblues .!.:

yumurtlama ve çatlama aynı zaten, ovulasyon testlerinde gördüğünüz çizgi lh artışı, lh artışa geçince 24-36 saat sonra çatalama olur, yaklaşık çift çizgisnin kopkoyu olduğu andan itibaren 7-8 saat sonra çatlar yani ovulasyon olmuş olur, çok görüyorum burda çatlama farklı bir şey ovulasyon (yumurtlama) farklı bir şeymiş gibi algılanan, ama esasında aynı anlama gelen kelimeler"

"Deepblues .!.:

yumurtlama ve çatlama aynı zaten, ovulasyon testlerinde gördüğünüz çizgi lh artışı, lh artışa geçince 24-36 saat sonra çatalama olur, yaklaşık çift çizgisnin kopkoyu olduğu andan itibaren 7-8 saat sonra çatlar yani ovulasyon olmuş olur, çok görüyorum burda çatlama farklı bir şey ovulasyon (yumurtlama) farklı bir şeymiş gibi algılanan, ama esasında aynı anlama gelen kelimeler"
Kuzum diyo ki bende hep pik ne zaman siliklesmeye başlayacak anormallik mi var 😁 silikleşmeye başlasa anlayacağım ki yumurtladim (çatladı) 3 gündür pikim 😂😂 bunun cevabı yok . kızma sakın bana T TASUU cum 😘 tercüme edeyim dedim.

"Deepblues .!.:

Anladım canım çok saol
Fakat biz hep silikleştiğinde çatlama olur dıye bılıyoruz

Aslında sorum şu:aynı gün pik oldu ve siliklesti de,mesela geçen ay pik 2gun sürdü ,o yüzden bı sorun mu var diye düşündüm 🌸
Bir sorun yok aksine silinmesi çatlama olduğunu gösteriyor günlerce çift çizgi görenler var onların işi daha zor bence

İki gün üst üste pik görüp kafası karışanlar için okuduklarımdan derlediklerimi söyleyeyim arkadaşlar..
- iki gün üst üste pik görmüyorsunuz :))

foliküller belli bir boyuta ulaştığında lh salgılanmaya başlar evet.. idrarda algılanabilecek yani testte görülebilecek kadar yükselmesi ve yüksek kalması yaklaşık 48 saat sürer bazı kaynaklarda 60 saat diye de geçiyor
Yani sizin üst üste iki gün, bikaç gün pik görüyorum dediğiniz bu ; LH YÜKSEKLİĞİ ( lh piki ve yüksekliği aynı şey değil. Lh piki lh ın zirvesi demek)

Asıl önemlisi şu ; asıl piki anlayamayız farketmesi çok zor sık sık yapmak gerekir, bu her an olabilir belli bir saati yok gece sabah gündüz. Asıl pikten yani lh zirvesinden sonra çatlama ( yumurtlama) 7-10 saat sonra gerçekleşir. O yüzden çatlatma iğnesi olanların doktorları der ki 24 36 saat sonra değerlendirin diye , o iğne yapay lh gibi olmasına rağmen onca saat sonra çatlama olur diye hatta belki olmaz diye 36 saat sonra da bir boş bir dolu yine de yapın derler..
Yani arkadaşlar özetle kusursuz saat gibi işleyen makina değiliz bazen tam denk gelebilir bazen gelmeyebilir bazen kandırabilir bazen çatlamayadabilir bazen hem sağ hem soldan çatlayabilir bezen tek taraftan iki tane çatlayabilir herşey olabilir yani . Ama yüksek olasılıkla olan şey tek bir taraftan vücudun seçtiği dominant folikül çatlar..

Zaten testlerin üzerinde de yazıyor c ve t aynı koyuluktaysa ya da t daha koyuysa POZİTİF demektir bu. Yani bu testlere pik yaptı gözüyle değilde pozitif gözüyle bakmak lazım. Belki bir gün ya da bikaç gün pozitiften silikleşince büyük olasılıkla çatlamış oluyor artık.
Çok uzattım🙏🌺

Kuzum diyo ki bende hep pik ne zaman siliklesmeye başlayacak anormallik mi var 😁 silikleşmeye başlasa anlayacağım ki yumurtladim (çatladı) 3 gündür pikim 😂😂 bunun cevabı yok . kızma sakın bana T TASUU cum 😘 tercüme edeyim dedim.
Yok kızmam bebemm, ben zaten başdan dedim hiç bir fikrim yok diyee🙈 Burada yazılan kürleri yöntemleri ilaçları jelleri falan görüp okuyunca baya baya (çok şükür, Rabbim hepinize hayırlı evlatlar nasip etsin🤲) 2 bebeyi kör cahal yapmışız olmuş :D 🙈😅🤪 çok şükür bin şükür🤲🤲

Yok kızmam bebemm, ben zaten başdan dedim hiç bir fikrim yok diyee🙈 Burada yazılan kürleri yöntemleri ilaçları jelleri falan görüp okuyunca baya baya (çok şükür, Rabbim hepinize hayırlı evlatlar nasip etsin🤲) 2 bebeyi kör cahal yapmışız olmuş :KK70: 🙈😅🤪 çok şükür bin şükür🤲🤲
Walla doğru dedin. Ovülasyon testi, jel hiç bilmiyordum 10 sene önce yaptık bizde bitane.😁 Allah'ım ömürlerini uzun etsin.

Jel deyince birde bu jel varmış yorumlar baya iyi

Eklentiler

• Screenshot_2022-12-13-23-25-17-799_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-12-13-23-25-17-799_com.android.chrome.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 57
Back
X