Aralık Ayı Gebelik Planlayanlar 👶🤰

Sendeki rahatliktan istiyorum ama yap netleşsin bence
Ya rahatlık değil gerçekten gecende açıklamıştımm 2 yıllık evlıyız böyle bi kararı yeni aldık ve beklemıyordum böyle bısey herkesin ruh hali değişkenlik gösterebilir bende de biraz saskınlık endise yani duygu karısımı yasıyorum varsa bu mukemmel bi duydu Rabbim herkese yasatsın bu duyguyu ama o an naparım bilemiyorum gibi gibi dusuncelere kapılıyorum belki tam anlamıyla ıfade edemiyorum ama rahatlık değil gerçekten her zamanki gibi hep duamm sizler ve tüm bekleyenler için en hayırlı ve yakın zamanda bu mujdeli haberi almaları inşallah

Canım hayırlı olsun sende almanyadasın benim gibi nasıl test yaptın burda kan tahlili bir hafta sonra çıkıyor bide hangi testi kullandın
Canım teşekkür ederim ben ebay den 20li test aldım evde kendim takip ederim diye günlük test yapıyorum koyulaşmasına bakıyorum. dün doktora gittim idrar testi yaptı onlarda pozitif dediler kan aldılar ama hcg ye bakıcaklar mı bilmiyorum kadın genel birşeylere bakıcağını söyledi kan grubuma filan 4 hafta sonra çağırıcaktı ben erken gitmek istedim 3hafta sonraya randevu verdi

Hergün aynı saatte vs olayına dikkat ediyorsun o zaman. Canım benim bildiğim , zaten yumurtlamadan sonra vücut sıcaklığı 0.5 dereceye kdr artar. Sende bu durumu da göremedim. Aksine daha da düşmüş. Yani bana kalırsa ya ölçme şeklinden kaynaklı bir sorun var ya da yumurtlama ile ilgili. Ateş ölçerini başka ateş ölçerle kıyasladın mı. Mesela benim bir defa pili azalmış hep 35 lerde ölçüyordu. Buna göre donmam gerekiyordu ama normaldim. Sonradan anladım durumu :) Yok herşey normalse, sabah ateşini ölçtüğünü ve yumurtlamadan sonra yükselmediğini, yumurtlama olup olmadığından emin olmadıgını doktorunla da paylaş bana kalırsa , bir de deepblues u etiketleyip sorsana o ateş ölçmede benden daha yetkili :)

Aman canım ben alıştım artık bu ayda jelle denicem bakalım ama sıkıldım yani

Canim benimm ben tabi ki şaka yapıyorum. İnan haberini bekliyorum inşallah en doğru en hayırlı zamanda nasip olur inşallah belli olmaz belki ilk ilişkiden gebe kalırsın ben testlere filtre yapa yapa bı hâl oldum o yüzden sendeki kafa rahatlığından istiyorum dedim beni yanlış anlamadın inşallah

Aynen bu sefer psikolojik olarak kötü etkileniyosun negatifi görünce, ama psikoloji herşeyde olduğu gibi hamile kalmada da çok önemli bir faktör
Evet öyle işte onu korumaya çalışıyorum düşük sonrası bedenim kafayı yedi ama şimdi bile hala net olarak düzene girdim diyemiyorum. Haziran 28den bu güne olduda bayağı umudum hep var ama sanki bazen bir dara düşüyor insan. Bende oralara yaklaştıkça kaçmaya çalışıyorum.

Kızlar merhabalar ,ayın 28inde muayne için kadın doğuma gittim.Bana yumurtaların olgunlaşmış gün aşırı ilişkiye girin demişti doktor.Bizde eşimle 27si 29u ve 1 i olcak şekilde ilişkiye girdik.Su an adetime bugünde sayarsak 4 gün var.Tabi ben dayanamayıp hastaneye gidip beta değerime baktırdım >1.20 şeklinde çıktı. Olsa kanda çıkardı değil mi .Şu an kendime o kadar kızıyorum ki neden gününü beklemeyin diye .Evlilik yildonumuz ayın 20'si eşime supriz yaparım diye bir heyecanla gittim.SONUC hüsran çok mutsuzum

Canim olsa çıkardı
En son ilişki üstünden 12 gün geçmiş çünkü.
Önümüzdeki ay insallah

Bazı arkadaşlar karıştırıyor ya da yanlış öğrenmiş sanırım arkadaşlar kendi cümlelerimle kabaca anlatçam ama netten okursanız daha güzel anlaşılır naçizane tavsiyem
-yumurtlama ve çatlama aynı şey.-
biri bir gün öteki diğer gün diye birşey yok yani.adetten itibaren foliküller yani yumurtalar gelişiyor zaten o yüzden adetin 2. 3. günü gittiğinizde doktor saymıştır tanık olmuşsunuzdur illaki 3 tane 5 tane vs yumurtan var diye..
Adetin ortasına doğru o ufak yumurtalar gelişir 18 20 mm civarı olduğunda folikülün ( folikül=dıştaki zar gibi düşünün içinde sıvıyla birlikte yumurta var) içinden yumurtanın çıkıp( çatlama) tüpe salınması olur( yumurtlama)). Vücut kendince en iyi yumurtayı seçer nadiren birden fazla da çatlayabilir . Yani aynı şeydir. Bazılarının çatlamayı (=yumurtlamayı) kasıkta hissetmesinin sebebi folikül çatlarken yani yumurta çıkarken folikül içindeki o sıvı içerde dağılınca yanma gibi bişey olurmuş hissedilen de buymuş.

Çok istediğinizi biliyorum buradaki tüm kadınlar, Allah hepinize sağlıklı bebekler nasip etsin, sabırlı olun bu insan hayatında büyük bir olay, Allah en hayırlı zamanda nasip edecektir

Şunu demek istedim aynı gün hem yumurtlama hem çatlama sorun mu acabaa
yumurtlama ve çatlama aynı zaten, ovulasyon testlerinde gördüğünüz çizgi lh artışı, lh artışa geçince 24-36 saat sonra çatalama olur, yaklaşık çift çizgisnin kopkoyu olduğu andan itibaren 7-8 saat sonra çatlar yani ovulasyon olmuş olur, çok görüyorum burda çatlama farklı bir şey ovulasyon (yumurtlama) farklı bir şeymiş gibi algılanan, ama esasında aynı anlama gelen kelimeler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…