- 31 Ağustos 2012
- 21.808
- 35.100
Canim rabbim sabir versin.Bugün üçüncü opumun sonucu belli oldu kızlar, hiç embriyo gelişmedi. Çok üzgünüm ve anlam veremiyorum. Tamam siklusta siklusa farkeder ama bu kadar mı fark eder?
Elimde önceki opudan 1 tane iyi pgtli embriyom var, onu transfer ettirmeye de korkuyorum. Genelde ilk transfer negatif olan çok oluyor, ya o da giderse elimden diyeya giderse, kaç kere daha opu yaptırıcam ben? Hep yavaş gelişiyorlar 6.gün oluyorlar, bu sefer hiç olmamış. İçimden opu olmak da gelmiyor bu yüzden. Tedaviye başlarken bu kadar zor olacağını hiç düşünmemiştim, en fazla iki üç kere denerim zaten olur diyordum. Artık hiç çocuğum olmayacak galiba paniği sardı beni. Durup durup ağlama krizleri geliyor hiç iyi değilim
Teşekkürler ederim sizinde hayırlı olsun. 17 yumurta toplandı 7 tanesi döllendi, 5. güne 1 tanesi gelebildi. Onu da genetiğe gönderdik sonucunu bekliyoruz. Tek embriyo şansımız var bu beni biraz üzüyor. Psikolojik olarak zor bir süreçmiş. Sizin nasıldı acaba?süreciniz hayırlı olsun. benimde 31 ekimde OPU oldu.transferimi bekliyorum.
kaç yumurta toplandı ?
İnşallah sağlıcakla gelir.Teşekkürler ederim sizinde hayırlı olsun. 17 yumurta toplandı 7 tanesi döllendi, 5. güne 1 tanesi gelebildi. Onu da genetiğe gönderdik sonucunu bekliyoruz. Tek embriyo şansımız var bu beni biraz üzüyor. Psikolojik olarak zor bir süreçmiş. Sizin nasıldı acaba?
Psikolojik olarak transfer negatifliğini kaldırabilecek kafaya gelmeden yaptırmayacağım transfer. Şuan negatifi görürsem kaldırabilecek gibi hissetmiyorum. Bakalım geçsin 1-2 ay. Gerçekten opu için hevesim de kalmadı, onca uğraş ve masraf sonrası hep zayıf embriyolar.Sizin adınıza çok üzgünüm. Belki de vücudunuzu ve zihninizi biraz dinlendirmek size iyi gelecektir. Hormonlar gerçekten çok yoruyor. Bir de onun üstüne hayal kırıklığı da eklenince...
Ama elinizdeki bir sağlıklı embriyoyu yıllarca saklayacak haliniz yok, bence biraz zihninizi ve rahminizi dinlendirip kendinizi iyi ve hazır hissettiğinizde transferi yapın. Tutmayacağına ilişkin kaygılarınızın sizi bu kadar etkilemesine izin vermemeye çalışın. Bunlar söylemesi çok kolay şeyler, duymak da sinirinizi bozacaktır ve bunun için üzgünüm. Önünüzde bir mücadele olduğu kesin ama bence önce kendinize iyi gelmelisiniz, sonrasında kendiniz ve eşiniz ve aileniz için en sağlıklı kararı vereceksinizdir. Gerekirse de psikolojik destek almaktan çekinmeyin. Depresyon ve ankseyite hastası olarak söylüyorum, doğru terapi beni çok diplerden çıkardı.
Ben bir tedavi olduğum yerde 4 yumurta gelişti, 1 tane 3. Güne gitti transfer negatif sonuçlandı.Psikolojik olarak transfer negatifliğini kaldırabilecek kafaya gelmeden yaptırmayacağım transfer. Şuan negatifi görürsem kaldırabilecek gibi hissetmiyorum. Bakalım geçsin 1-2 ay. Gerçekten opu için hevesim de kalmadı, onca uğraş ve masraf sonrası hep zayıf embriyolar.
hayırlısı olsun. bize bi tane lazım zaten. inşallah oda olurTeşekkürler ederim sizinde hayırlı olsun. 17 yumurta toplandı 7 tanesi döllendi, 5. güne 1 tanesi gelebildi. Onu da genetiğe gönderdik sonucunu bekliyoruz. Tek embriyo şansımız var bu beni biraz üzüyor. Psikolojik olarak zor bir süreçmiş. Sizin nasıldı acaba?
Bence de en iyisi biraz dinlenmek. Hem mental olarak hem de fiziksel olarak vücudun inanılmaz yorulduğu bir süreç. Sürekli yapay hormon yüklemesi yapılıyor. Arada es vermek kesinlikle gerekli. Eğer bu transfer tutmazsa ben de iki ay kadar ara vermek istiyorum ilaçlara. Arınmak istiyorum resmen. Siz de arının, kendinizle vakit geçirin. Ben kendimi sevmeyi unuttum resmen yahu!Psikolojik olarak transfer negatifliğini kaldırabilecek kafaya gelmeden yaptırmayacağım transfer. Şuan negatifi görürsem kaldırabilecek gibi hissetmiyorum. Bakalım geçsin 1-2 ay. Gerçekten opu için hevesim de kalmadı, onca uğraş ve masraf sonrası hep zayıf embriyolar.
Arınma vurgusu çok doğru, benim embriyolar şuan hazır ama transferi ocak ayına attım. Psikolojime o kadar iyi geldi ki o gündemden uzaklaşmak. Tekrar sporuma başladım, gittim hamburger yedim, tatlılar yedim. Ben düzenli hacamat yaptıran biriyim ona da zorunlu ara vermiştim, ona da gideceğim. Miss gibi arınacağımBence de en iyisi biraz dinlenmek. Hem mental olarak hem de fiziksel olarak vücudun inanılmaz yorulduğu bir süreç. Sürekli yapay hormon yüklemesi yapılıyor. Arada es vermek kesinlikle gerekli. Eğer bu transfer tutmazsa ben de iki ay kadar ara vermek istiyorum ilaçlara. Arınmak istiyorum resmen. Siz de arının, kendinizle vakit geçirin. Ben kendimi sevmeyi unuttum resmen yahu!
Sizin adınıza çok mutlu oldum. Bir forumda bir kadın birkaç sene süren çocuk mücadelesi sonunda şöyle yazmıştı aşağı yukarı: "Kuaföre gittim saçımı boyattım, ojemi sürdüm. Kendimi kadın gibi hissetmeyi özlemişim" Hepimizin kadınlık algısı farklı ama orada aslında bahsettiği mental olarak kendine iyi gelen şeyleri yapmak aslında. Yaşadıklarımızdan sonra bırakın "mental health day"i mental health ayına ihtiyacımız var. Benim röfle de kaldı :')Arınma vurgusu çok doğru, benim embriyolar şuan hazır ama transferi ocak ayına attım. Psikolojime o kadar iyi geldi ki o gündemden uzaklaşmak. Tekrar sporuma başladım, gittim hamburger yedim, tatlılar yedim. Ben düzenli hacamat yaptıran biriyim ona da zorunlu ara vermiştim, ona da gideceğim. Miss gibi arınacağımİş yerinde bile fark edilmiş alakasız kişiler bana “bu aralar çok motivesin” diyorlar. İlaçtır iğnedir yok oldu mu olacak mı, vallahi çok yıpratıcı.
Çok iyi :)) Kesinlikle bu benim için bir mental health month oldu. Kuaföre de gittim tabi, kahkül kestirdim hatta baya radikal olduSizin adınıza çok mutlu oldum. Bir forumda bir kadın birkaç sene süren çocuk mücadelesi sonunda şöyle yazmıştı aşağı yukarı: "Kuaföre gittim saçımı boyattım, ojemi sürdüm. Kendimi kadın gibi hissetmeyi özlemişim" Hepimizin kadınlık algısı farklı ama orada aslında bahsettiği mental olarak kendine iyi gelen şeyleri yapmak aslında. Yaşadıklarımızdan sonra bırakın "mental health day"i mental health ayına ihtiyacımız var. Benim röfle de kaldı :')
Aynı canım.Hanımlar herkese merhaba, ben Salı günü ilk kez opu oldum. Doktorum normal şartlarda pazar günü taze transfer yapmayı planlıyordu ama karnım çok şiştiği için dondurulmuş transfer de yapabiliriz dedi.
Taze veya dondurulmuş transfer tutma ihtimalleri aynı mı oluyor acaba ?
15 yumurta ortalamanın üstünde bildiğim kadarıyla. Boyutları da önemli tabiki. Rahim dinlendirme olması sizin için daha sağlıklı olabilir.Çok fazla da yumurtam toplanmadı 15 yumurta toplandı. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin arkadaşlar
Canım 15 gayet iyi bir sayıÇok fazla da yumurtam toplanmadı 15 yumurta toplandı. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin arkadaşlar
Oksapar nasıl bir sorun yarattı ki?Merhaba kızlar. Eğer aksilik olmazsa , inşallah oksapar bende yine kanama yapmazsa aralıkta tramafer olacaklardanım. Muhtemelen ortası gibi olurum diye düşünüyorum
Ay önüme gelene söyledim sanırım. Stigmalı bir konuymuş gibi yaklaşmak istemiyorum ve de ayaküstü yalan uyduramıyorum bir soru sorduklarında :)) Ama nazar değmesin diye annem herkesten saklıyor :)Birde herşeyi içinde yaşayıp aman kimseye söylemeyelim göze nazara gelmeyelim (neden geleceksek) olsun bitsin öyle söyleriz anlatırız ertelemeleri :)) umarım yalnız değilimdirr:)