Sizdeki sabır büyükmüş, ben Eylül'den beri ne yaşadığımı bilmiyorum. Bende PCOS olmamasına rağmen hormon ilaçlarına yüksek cevap verdim, OHSS'nin kıyısından döndüm. Üç kere yumurta toplatmak için o hormonları almak cesaret istiyor valla. Respect. Histeroskopi neden gerekli eğer özel değilse? Benim Şubat ayında rahim filmim çekildi ve temiz geldi, çok şükür.Merhaba ben de bu konunun acilmasini bekliyordum :) Mayıs ayından beri tedavi sürecindeyim 13 Temmuz 2 Eylül ve 16 Ekimde olmak üzere üç kez yumurta dondurma işlemi geçirdim, şu anda 3 tane 5. gün embriyom var, genetik test yaptırmadım. Ha Eylülde ha Ekimde ha Kasımda derken galiba Aralıkta transfer olacağım diye düşünüyorum sizin gibi. Öncesinde histeroskopi olacağım Kasım ayında.
Tesekkur ederim benim yumurta rezervim az doktorum ignesiz tedavi uyguladi sadece bir tanesinde cok dusuk doz igne kullandik o da cok bir ise yaramadi zaten her seferinde bir embriyom oldu, o yuzden cok hormon aldim diyemem ama 4 ayda uc toplama biraz yordu gercekten 8 kg aldirdi…Sizdeki sabır büyükmüş, ben Eylül'den beri ne yaşadığımı bilmiyorum. Bende PCOS olmamasına rağmen hormon ilaçlarına yüksek cevap verdim, OHSS'nin kıyısından döndüm. Üç kere yumurta toplatmak için o hormonları almak cesaret istiyor valla. Respect. Histeroskopi neden gerekli eğer özel değilse? Benim Şubat ayında rahim filmim çekildi ve temiz geldi, çok şükür.
32,5 diyelim yaşıma :) Bizimki sebepsiz infertilite. 15 ay denedik; 2 ay klomen kullandım, bir kere de aşılama yapıldı. Ancak hem klomende hem de aşılamada yumurtalık kisti oluştu. Bir kisti atmam iki adet sürüyordu. Biz de o sebeple daha fazla zaman kaybetmemek için tüp bebek tedavisine başlamaya karar verdik. Benden 24 tane yumurta toplandı ve işlem öncesi ve sonrası ağrım oldu. Kilomda bir değişiklik olmadı, ben hep tombişim :)Tesekkur ederim benim yumurta rezervim az doktorum ignesiz tedavi uyguladi sadece bir tanesinde cok dusuk doz igne kullandik o da cok bir ise yaramadi zaten her seferinde bir embriyom oldu, o yuzden cok hormon aldim diyemem ama 4 ayda uc toplama biraz yordu gercekten 8 kg aldirdi…
Cok gecmis olsun OHSS cok korkutucu. Histeroskopinin ozel bi sebebi yok, doktorum bildigim kadariyla her hastasına tavsiye ediyor, rahme girmisken cizik de atiyor ve gebelik asisi dedigi bir sey uyguluyor, yapalim dedi ben de rahim filmi de cektirmemistim o yuzden tamam dedim.
Sizin yasiniz kac ve tup bebek tedavisi gorme nedeniniz nedir? (Ozel degilse tabi)
Embriyo glue yu ben de merak ediyorum hangi asamada kullanmak gerekiyor acaba belki deneyimli arkadaslar bize yardimci olur :)32,5 diyelim yaşıma :) Bizimki sebepsiz infertilite. 15 ay denedik; 2 ay klomen kullandım, bir kere de aşılama yapıldı. Ancak hem klomende hem de aşılamada yumurtalık kisti oluştu. Bir kisti atmam iki adet sürüyordu. Biz de o sebeple daha fazla zaman kaybetmemek için tüp bebek tedavisine başlamaya karar verdik. Benden 24 tane yumurta toplandı ve işlem öncesi ve sonrası ağrım oldu. Kilomda bir değişiklik olmadı, ben hep tombişim :)
Gebelik aşısından bize de bahsedildi, doktor gerekli görürse uygulayacak. Bir de glue dedikleri şey bana fikir olarak cazip geliyor. Eşimle glue kullanalım diye karar verdik en son konuştuğumuzda. Doktoruma henüz söylemedim, bir sonraki kontrolümde soracağım. Ancak hayır diyeceğini sanmıyorum.
Biraz forumda arayınca bir açıklamaya denk geldim. Anladığım kadarıyla embriyo çözüldükten sonra bir saat glue adı verilen hormonların içinde marine ediliyormuş, sonra da transfer ediliyormuş. Ben böyle anladım bir başka başlıkta yazılanıEmbriyo glue yu ben de merak ediyorum hangi asamada kullanmak gerekiyor acaba belki deneyimli arkadaslar bize yardimci olur :)
Süreciniz hayırlı olsun.Merhaba! Konu malum :)
5 Ekim'de yumurtalarım toplandıktan sonra oluşan embriyoları dondurduk, teste gönderdik. İki gün önce 2 tane sağlıklı embriyom olduğunu öğrenmemizle birlikte transfer hazırlıklarına başladık. Transfer sürecini başlatacak reglimin Kasım ayının üçüncü veya dördüncü haftası bekliyorum. Hormon ilaçları sebebiyle bazı gecikmeler olması olasıymış. Bu da dondurulmuş olan 5. gün embriyolarımın Aralık ayında transfer edileceği anlamına geliyor, bir aksilik olmazsa inşallah.
Benimle benzer süreçte olanların sohbet edebileceği bir alan yaratmak istedim, keza acayip heyecanlıyım. Bu ilk tüp bebek denememiz, umut etmeye bile çekiniyorum ama beğendiğim bebek odası resimlerini kaydetmeye başladım bile :)
32,5 diyelim yaşıma :) Bizimki sebepsiz infertilite. 15 ay denedik; 2 ay klomen kullandım, bir kere de aşılama yapıldı. Ancak hem klomende hem de aşılamada yumurtalık kisti oluştu. Bir kisti atmam iki adet sürüyordu. Biz de o sebeple daha fazla zaman kaybetmemek için tüp bebek tedavisine başlamaya karar verdik. Benden 24 tane yumurta toplandı ve işlem öncesi ve sonrası ağrım oldu. Kilomda bir değişiklik olmadı, ben hep tombişim :)
Gebelik aşısından bize de bahsedildi, doktor gerekli görürse uygulayacak. Bir de glue dedikleri şey bana fikir olarak cazip geliyor. Eşimle glue kullanalım diye karar verdik en son konuştuğumuzda. Doktoruma henüz söylemedim, bir sonraki kontrolümde soracağım. Ancak hayır diyeceğini sanmıyorum.
Embriyo glue yapıştırma işlemi gibi.Embriyo glue yu ben de merak ediyorum hangi asamada kullanmak gerekiyor acaba belki deneyimli arkadaslar bize yardimci olur :)
Çok teşekkür ederim! Ve evet, ilk denememiz. Çok çok heyecanlıyım. Sizin daha önce denemeniz oldu mu?Süreciniz hayırlı olsun.
İlk denemeniz mi ?
Şimdi gördüm bu mesajı. Biz ne olur ne olmaz diye genetik test yaptırdık ve gönderdiğimiz 4 embriyodan 2 tanesi sağlıklı geldi. Eğer tutsalarmış kesinlikle düşükle sonuçlanırdı dedi doktor bir arkadaşım. İyi ki yaptırmışız diye düşündük biz de sonrasında o acıyı yaşamaktansaEmbriyo glue yapıştırma işlemi gibi.
Embriyoyu rahme yapışmasını sağlıyor.
Bunun için ayrı ücret alıyorlar.
Benim 3 transferimde de yapıldı.
Çok kanıtlanmış bir etkisi yok ama yüzde 1 ihtimali bile artiriyorsa iyidir.
Benim ilk transferim olumsuz oldu.
2 ve 3. Transferim kimyasal oldu.
Yaşım 39 olmak üzere, sanırım embriyolarimin genetiği iyi olmadığı için böyle oluyor
Doktorumun görüşü böyle yani.
Bu 4. Transferim de sanırım 30 Kasım'da olur.
Merhabalar benim de ilk tüp bebek deneyimim, yumurta toplama sonrası 2. Regli bekliyorum , benim de kasım sonu aralık başı transfer olacak gibi gözüküyorMerhaba! Konu malum :)
5 Ekim'de yumurtalarım toplandıktan sonra oluşan embriyoları dondurduk, teste gönderdik. İki gün önce 2 tane sağlıklı embriyom olduğunu öğrenmemizle birlikte transfer hazırlıklarına başladık. Transfer sürecini başlatacak reglimin Kasım ayının üçüncü veya dördüncü haftası bekliyorum. Hormon ilaçları sebebiyle bazı gecikmeler olması olasıymış. Bu da dondurulmuş olan 5. gün embriyolarımın Aralık ayında transfer edileceği anlamına geliyor, bir aksilik olmazsa inşallah.
Benimle benzer süreçte olanların sohbet edebileceği bir alan yaratmak istedim, keza acayip heyecanlıyım. Bu ilk tüp bebek denememiz, umut etmeye bile çekiniyorum ama beğendiğim bebek odası resimlerini kaydetmeye başladım bile :)
PGT sonrası ilk seferde gebelik elde edebilmiş miydiniz?Slm arkadaşlar bende aralıkta nasipse ikinci çocuk için transfer olcam dondurulmuş pgtli bi oğlum var son bi embiriyom kaldı onuda aralıkta yapacağız rabbim herkesin gönlüne göre versin
Evet bitane oğlum var ilk pgtli sağlıklı gelen embiriyom dan bi seferde 3tane göndermiştim onların hiç biri sağlıklı gelmemişti ikinci pgtli embiriyom dan ikitane gönderdim ikiside sağlıklı geldi biri oğlum diğerinide nasipse aralıkta transfer etircemPGT sonrası ilk seferde gebelik elde edebilmiş miydiniz?
Merhaba! Konu malum :)
Merhaba embriyo kalitesi hakkında bilginiz var mı benim de 30 Ekim'de toplandı 18 yumurtadan iki adet embriyo oluştu biri 5. Gün 4bb kalite biri 6. Gün 4cc kalite sizce iyi miMerhaba! Konu malum :)