• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralık ayı Tüp bebek tedavisine başlayanlar buraya ☺️

merhaba transfer öncesi tutunmayı artırmak için herhangi bir işlem ya da ilaç verdiler mi size? rahim içi çizik veya progestan gibi?

bir de transfer günü vajinal enfeksiyon vs olmasın diye öncesi bi ilaç fitil vs verdiler mi?
Merhaba , transfer öncesi kullandığım ilaçlar oldu. Promester (progestan) iğne, fitil, progynova hap,oksapar iğne de kullandım. Rahim duvarı ince olduğu için ilaç kullandirmisti

Merhabalar tekrardan opu sonrası biraz hayal kırıklığına uğradım ben 😔 10 yumurta toplandı 8 ine işlem yaptık 5 ine dollendi dediler. Ertesi gün 4 e indi. 3. Günde ikisini dondurun demiş doktorum. Bugün de 5.gundu ve 1 tanesini dondurmuşlar diğeri geriden geliyormuş 6.gun için onu izlemeye devam edeceğiz dedi. Amh problemim yok eşimde de bir problem yok. Bu sayı bana az geldi açıkçası sizce durum nasıl? 3.gün olanlardan umut var mı ya da 6.gün olandan ?
Canım selam üzme kendini lütfe çevremde 3 gün embriyosu ile çocuğu olan çok var üzme stres yapma Rabbim verirse tek embriyo ile Çifter Çifter de verir imtihan edecek ise de sayısız embriyo olsun yine de vermez modunu düşürme ❤️
Beni de az önce aradılar aynı anda başlamıştık tedaviye biz benim opu sizden sonra olmuştu 18 yumurta toplanmış 13 ü işlem görmüş 12 tane dölenmiş iyi olanda var geriden gelen de var dediler bekleyip göreceğiz pazartesi ararız dediler fakülte olduğu için cumartesi bilgi alamayacağız maalesef sabır ile dua ile olacak tutacak inşallah

Canım selam üzme kendini lütfe çevremde 3 gün embriyosu ile çocuğu olan çok var üzme stres yapma Rabbim verirse tek embriyo ile Çifter Çifter de verir imtihan edecek ise de sayısız embriyo olsun yine de vermez modunu düşürme ❤️
Beni de az önce aradılar aynı anda başlamıştık tedaviye biz benim opu sizden sonra olmuştu 18 yumurta toplanmış 13 ü işlem görmüş 12 tane dölenmiş iyi olanda var geriden gelen de var dediler bekleyip göreceğiz pazartesi ararız dediler fakülte olduğu için cumartesi bilgi alamayacağız maalesef sabır ile dua ile olacak tutacak inşallah
Merhabalar evet hatirladimm. İnşallah kaliteleri çok iyi olur 🫶 beni de aradılar bugün 6.gun olanı da dondurmuşlar iyi dedi. 5.gundeki 4bb 6.gundeki 5bc dediler . 3.gundeki ikili de gayet güzel dediler. Bilemiyorum artık hakkımızda hayırlısı olsun . Telefon başında beklemek çok zor gerçekten

Merhabalar evet hatirladimm. İnşallah kaliteleri çok iyi olur 🫶 beni de aradılar bugün 6.gun olanı da dondurmuşlar iyi dedi. 5.gundeki 4bb 6.gundeki 5bc dediler . 3.gundeki ikili de gayet güzel dediler. Bilemiyorum artık hakkımızda hayırlısı olsun . Telefon başında beklemek çok zor gerçekten
Çok şükür inşallah güzel sonuçlar akacağız ❤️🌺

Kızlar birşey sorucam bugün 4.günüm hiç ağrım falan yok ama sarı su gibi akıntım var neden olabilir enfeksiyon kaynaklımıdır sizce , başına gelen var mı

Kizlar merhaba , bugün transferimim günü dahil 5.gün test yaptım ama negatif çıktı 2 tane embriyo transfer edilmişti sizce sonradan pozitif olur mu ?

Merhaba arkadaslar. Bende 13 Aralıkta tüp bebege başladım. Tüp bebege başlamadan önce kendi araştırmalarım sonucu bazı testler yaptırdım.
Muhakkak prolaktin değerinizi baktirin. Süt hormonunuz yüksekse ilaç veriyorlar. Düzenliyorlar.
Muhakkak tsh t4 ve t3 değerinizi baktirin. Tiroit hastası iseniz, doktorunuz ilaç veriyorlar ve düzenliyorlar.
Muhakkak devlet hastanelerinde tıbbi genetik isimli bölümden siz ve eşiniz randevu alsın. Kadın kromozom analizi ve pıhtılaşma var mi diye baktirsin. Kromozomda sorun varsa genetikli yani pgt li tüp bebek yapilir. Pıhtılaşma varsa, tüp bebek surecinde, kan sulandirici igne , hap kullandırırlar. ( hibor, coraspirin, oksapar gibi ) erkek olan tarafta tıbbi genetikten randevu alarak kromozom analizi baktırmali. Kromozomda sorun varsa şayet, pgt li yani genetikli tüp bebek yaptirirsiniz. Yoksa var olan genetik bir rahatsızlık veya pihtilasma problemi ,duşuklere veya engelli bir bebeği dünyaya getirmenize sebep olabilir.
Muhakkak eşinize sperm dna hasarı testi yaptırın. Spermlerde dna hasarı varsa tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklar yapabilirsiniz. Sağlıksız bir gebelik olabilir dusukle sonuçlanabilir.
Muhakkak rahim filmi cekilin, rahimde bebeğin tutulacağı noktada var olan miyim, polip, cikolata kisti , bebeğin rahime tutulmasını engelleyebilir. Veya kullandığınız ilaçlar var olan kitleleri buyutebilir. Varlığını bilmeniz iyi olur. Büyük ise doktor gerek gorurse , histeroskopi olursunuz. Ameliyatla kurtulunur bu sorundan.
Muhakkak rahimde katil hücre testi yaptırın. Özellikle lupus veya tiroit hastaligi gibi ottoumminn bir rahatsızlığınız varsa, rahimde katil hücre olabilir.bu hücreler bebeği kanser gibi görüyor, ve dusuge sebep oluyor. Bunu önlemek için, hap veya sari serum dedikleri veya altin serum dedikleri ilaci kullaniyorsunuz. İstanbulda sadece mikrogen isimli laboratuvarda yaptırılıyor. Testin ismi flow sitometri kır testi.

Tüp bebek basarisizliklarinin bildiğim sebepleri bunlar. Bunların hepsinin yaninda yumurta ve spermin kaliteli olması da önemli. Bu sebeple avakado kabak cekirdegi, yumurta , yemenizi öneririm.

Benimde ilk tüp bebek deneyimim. Insallah pozitifleri.goruruz. Allah yardımcımız olsun.

Merhaba kızlar bende bugün opu oldum , çok fazla yumurtam toplandı ağrım çok ohss olmaktan korkuyorum, opu sonrası için önerileriniz var mı ?

Kızlar tekrar selam 16 atalıda 18 yumurtam toplandı 13 işlem gördü 3 güne kadar 12 tane döllenmişti bugün aradılar 5 güne kalan 3 embriyo kaliteleri 3AA ilk tüp bebek denemem olacak dondurulucak 2 adet sonrası transfer olacak dedi doktorum ama kaliteleri orta tutmamasından korkuyorum açıkçası tedirginim korkuyorum inşallah sizin süreçleriniz güzel geçiyordurAmin

Kızlar tekrar selam 16 atalıda 18 yumurtam toplandı 13 işlem gördü 3 güne kadar 12 tane döllenmişti bugün aradılar 5 güne kalan 3 embriyo kaliteleri 3AA ilk tüp bebek denemem olacak dondurulucak 2 adet sonrası transfer olacak dedi doktorum ama kaliteleri orta tutmamasından korkuyorum açıkçası tedirginim korkuyorum inşallah sizin süreçleriniz güzel geçiyordurAmin
Merhabalar inşallah tutar içinizi ferah tutun. Bundan sonrası için zaten elimizden gelen bir şey yok maalesef. Rabbim ne derse 🫶

Merhabalar kızlar,
Heyecanla tüm yazdıklarınızı okudum. (Özellikle transfer günü denk gelen arkadaşların haberlerini soluksuz okudum, umarım güzel sonuçlar alırsınız ya da almışsınızdır🙏🏽)
Hangi süreçte olursak olalım hepimiz de güzel haberler alalım inşallah 🙏🏽
Benim hiyakem de benzer şeylerden oluşuyor. Kısaca özetlemek gerekirse;
23 Aralık ta 3. Kez 5. Gün embriyosu transferimiz yapıldı✨
Test günüm 2 ocak ( transferden çıktığımdan beri zaman durdu elbette 😬)
İlk 2 denemede de ne yazık ki gebelik ile sonuçlanmamıştı. Test günü sonuç negatif çıktı. (yani hiç tutunma olmadı)
Sonra era testi yapıldı ve farklı bir plan çıkartıldı.
Transferimin normalden erken yapılması gerektiği ortaya çıktı bu test sonucunda. Bir de bu şekilde şans verdik ve bu kez 2 embriyo transferi uygun gördü doktorumuz.
Bu gün 2 miniğimle 2. Günüm 😊 hiçbir belirtim yok diyebilirim. Ama kendimi çok yakın takip ettiğimden olsa gerek ufacık şeyleri bile hissettiğimi sanıyorum.
Ufak batma hisleri oluyor rahmimde. Belki ilaçlardan, belki bebişler yerleştiğinden belki de regl yaklaştığındandır.. bilinmezlikler eşliğinde 12 günü doldurmaya çalışıyorum. Sabırla test yapmamaya kararlı kalmaya çalışıyorum 😂
İlk 2 denemede erken test yaptığım için olumlu olacaksa da olumsuza çevirmişimdir o üzüntüyle diye düşünüyorum. Çok yıkılmıştım çünkü ☹️
O yüzden benim tecrübemce erkenden test yapmayın, sabırla beklemeyi deneyin. Ben de bu kez direneceğim inşallah 🙏🏽
Bu arada Ankara dayım. Doktorum tolga hoca, genart ile çalışıyor.
Hepimizin hakkında da hayırlısı olsun, Rabbim isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin en doğru zamanda.
Hepiniz dualarımızdasınız ailecek, güzel haberler alalım hepimiz de inşallah 🙏🏽

Merhabalar kızlar,
Heyecanla tüm yazdıklarınızı okudum. (Özellikle transfer günü denk gelen arkadaşların haberlerini soluksuz okudum, umarım güzel sonuçlar alırsınız ya da almışsınızdır🙏🏽)
Hangi süreçte olursak olalım hepimiz de güzel haberler alalım inşallah 🙏🏽
Benim hiyakem de benzer şeylerden oluşuyor. Kısaca özetlemek gerekirse;
23 Aralık ta 3. Kez 5. Gün embriyosu transferimiz yapıldı✨
Test günüm 2 ocak ( transferden çıktığımdan beri zaman durdu elbette 😬)
İlk 2 denemede de ne yazık ki gebelik ile sonuçlanmamıştı. Test günü sonuç negatif çıktı. (yani hiç tutunma olmadı)
Sonra era testi yapıldı ve farklı bir plan çıkartıldı.
Transferimin normalden erken yapılması gerektiği ortaya çıktı bu test sonucunda. Bir de bu şekilde şans verdik ve bu kez 2 embriyo transferi uygun gördü doktorumuz.
Bu gün 2 miniğimle 2. Günüm 😊 hiçbir belirtim yok diyebilirim. Ama kendimi çok yakın takip ettiğimden olsa gerek ufacık şeyleri bile hissettiğimi sanıyorum.
Ufak batma hisleri oluyor rahmimde. Belki ilaçlardan, belki bebişler yerleştiğinden belki de regl yaklaştığındandır.. bilinmezlikler eşliğinde 12 günü doldurmaya çalışıyorum. Sabırla test yapmamaya kararlı kalmaya çalışıyorum 😂
İlk 2 denemede erken test yaptığım için olumlu olacaksa da olumsuza çevirmişimdir o üzüntüyle diye düşünüyorum. Çok yıkılmıştım çünkü ☹️
O yüzden benim tecrübemce erkenden test yapmayın, sabırla beklemeyi deneyin. Ben de bu kez direneceğim inşallah 🙏🏽
Bu arada Ankara dayım. Doktorum tolga hoca, genart ile çalışıyor.
Hepimizin hakkında da hayırlısı olsun, Rabbim isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin en doğru zamanda.
Hepiniz dualarımızdasınız ailecek, güzel haberler alalım hepimiz de inşallah 🙏🏽
Bu arada söylemeyi unutmuşum, ilk 2 transferimde de kasıklarımda bu batma hissi birebir aynıydı. Yani belirtiler belirti olsa bile çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Ne gebe kaldım sonunda ne regl oldum. Öğrendiğim gün bütün batma hissi kayboldu gitti. Elimden geldiğince kendimi dinlemeye son vermeye çalışıyorum 🙈

Back
X