Arafta kaldım...

Mutsuzluğa onunla varım ne demek ki?
Sizin çocuğunuz var hakkınız var mı onu da mutsuzluğa sürüklemeye?
Ve yine sizin canınız çocuğunuz var yaşınız geçiyor diye çocuk yapmalıyız diye düşünmeye ihtiyacınız yok o,sevgilinizin düşüncesi.
Siz bir ailenin ve onun kuyruğu gibi davranan birinin peşinde sürükleniyorsunuz şu an ve mutsuzluğa varım diyorsunuz tekil şahıs halinde ama çoğulsunuz siz.
Böyle biri için enerjinizi harcamamalısınız.
Algıyı nereye yönlendirdiğimi de anlamadım şahsen.
İsterseniz bir iki sene daha böyle sürüncemede kalın aile aşığı ile biri ile olmaz yani.

Ailesine rest çekmek mi? Onu rüyanızda bile göremezsiniz. Benim eşim doğulu, ailesinin %100 haksız olduğu konuda bile daha haksızlar diyemez. Hala onları savunur. Allah onlara öyle bir gelin verdi ki düşman başına vermesin. Ama onlara iyi oldu. Sakın ailesine rest çeker diye beklemeyin.

Sizin sütten ağzınız yanmış ama yoğurduda maşallah üfleyerek yemeniz gerekirken....cesaretinize hayran kaldım.
Bu arada,arafta olan birtek sizsiniz,sevgiliniz muhtemelen ailesinin söylediklerini haklı buldu düşününce...ben size bir doğulu eşi olarak neler döndüğünü söyliyim,gerisi size kalmış...
Ailesi oğullarına uygun bir gelin adayı bakıyor...sizden habersiz sevgiliniz onlarla görüşmeler yapacak ve içinin ısındığı kişiyi bulana kadar sizle devam edecek...bulur bulmazda bir bahane ile ilişkinizi bitirip yoluna bakacak...
Ahanda buraya yazıyorum...
Size rahat batmış bence..

Ben de aynısını düşünüyorum.

İlaveten kimsenin günahını almak istemem ama konu sahibiyle de cinsel ihtiyaçlarını gideriyor muhtemelen
Benimde eşim doğulu ve gerçekten dediğiniz gibi
Dahası ailesine verdiği " oynar oynar sıkılınca bırakırım " izlenimi şu an gözümde canlandı
Aileye göre şu an sorun yok oğulları " gönlünü eğliyor"

Not: çocuğumun tırnağına yer yüzündeki bütün erkekleri kurban ederim çocuğumu istemeyecek erkegide sesime nefesime yüzüme hasret bırakırım
Biraz kendi değerinizi bilin biraz agirliginiz olsun bir duruşunuz olsun biten evliliginizden bir sürü ders almış olmanız gerekiyor hani nerde onlar ? Daha boşanma gerçekleşmeden bosluktayken ona tutunmussunuz bu da çok yanlış umarım zarar görmeden bitirirsiniz

Çok haklısınız çok! Güvenim de sarsıldı ama kolay değil mücadele ediyor o da ailesine karşı savaşıyor diye kalbime telkinde bulundum. İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim
Gerçekten seni iyi anlıyorum olayı doğu batı diye ayırmak istemiyorum ama sanki bu durum bı de ona çıkıyor bende doğulu biriyle evliyim kendim de Antalyaliyim onların örf adetleri bizden daha farklı onlar kendi kanından canından olması soylarının yürümesine çok önem veren insanlar aslında ayrım yapılmamalı ama maalesef ki oluyor ama benimsemek çok önemli ya hayatımızda bı bayan olarak dicem işte zor o karşı taraf için ben teşekkür ederim sen bı anne olarak nasıl doğru karar vereceğinden şüphem yok önce canımız yani evladımız

Maalesef bunlar onun size anlattığı, gerçekler böyle değil. Ayrıca istese bulur diye bir şey yok erkeklerin kafası ayrı çalışıyor bunu kabul edin lütfen ve kendi yolunuzu başkalarının çizmesine izin vermeyin yoksa çok yazık olur, üstelik bir de evladınız var, sizin 1000 kere düşünüp hareket etmeniz lazım.

Kısa ve net: Ayrılın ve daha sakin bir hayatın hayalini kurun. Bu şartlar sizi yorar, akıllı davranın. Sütten ağzınız yanmış, yoğurdu üfleyerek yiyin.

Boşandıktan sonra duygusal boşlukta olduğunuz için gerçekleri göremiyorsunuz bence. Bu yüzden ayrılamıyorum modundasınız. Siz 6 yaşındaki çocuk ile eski eşinize eyvallah demeyip boşanmışsınız bu adamda mı boşanamayacaksınız. Yapmayın lütfen, görün gerçekleri. Malesef sevgiliniz yeterince olgun değil, hala ailesinin ağzına bakan, aylık düzenli olarak onlara para gönderen, onların sözünden çıkmayan biri. Hadi diyelim bir şekilde ikna oldular, evlendiniz. Mutlu olabilecek misiniz sanıyorsunuz. Kayın aile ile sorunlar başlayacak, çocuğunuza laflar gelecek, sürekli alttan alta laf sokacaklar, sizi kabullenemeyecekler ve malesef sevgiliniz sadece susacak, sizi ailesine karşı savunamayacak.
Ayrılın gitsin, gerçekten boşa dememişler davul bile dengi dengine diye. Çocuğunuza abi olabilecek olgunlukta değil bu adam.

Şok oldum. Evleneyim de gerisi önemsiz diyorsunuz resmen. Bu aile size ve çocuğunuza neler yaşatır düşünmediniz sanırım. 8 yaş küçük olması da cabası. Erkekler zaten bizden geç olgunlaşıyor, üstüne siz 1 evlilik geçirmiş çocuklu bir kadınsınız. Bu adam sizi kaldıramaz. Kendinizi neden bu kaosa sokmaya çalışıyorsunuz. Çocuk sahibi olmaktan bile bahsetmişsiniz. Muhtelemen evlenirseniz yaşınız geçmesin diye hemen 2.yi yapacaksınız. Evliliğiniz oturmadan hoop 2. çocuk. Sonra Allah muhafaza 2 çocukla 2. boşanma. Üzücü ama senaryo bu gibi gözüküyor.

Kadınlar sırf duygusal oldukları için daha babasına fikrini dahi söyleyemeyen 30 yaşına gelmiş adamlara olgun demesinler artık lütfen ya. Gerçi siz de neredeyse 40 olmuşsunuz bu şartlara rağmen arafta kalmayı başarabiliyosunuz. Belki tencere kapaksınızdır.

Algıyı siz değil başkası yönlendirmiş siz yazmıştınız ben de size katıldığımı belirtmek istedim. Kendi adıma belki mutsuz olma ihtimalini de hesaplayabilirim ama elbette dediğiniz doğru kızım adına böyle konuşmadım. O da biliyor o evde kızımın mutsuz olması demek benim ve onun da mutsuz olması demek. Valla inanın kafam karıştı ne düşüneceğimi de bilemez hale geldim. Herkesin var bir sürü yanlışı o da ailesinden dolayı böyle zorlanıyor diye düşündüm. Ki sonuçta dışarıda kalacaklar bi yere kadar müdahale edebilirler dedim. İnsan yeter ki istesin aşarız diye inandım.

Ailesine kendini kabul ettirememiş biri nasıl olgun oluyor onu anlamadım.
Bence adam olgun değil, evlenme derdi de yok, belki de ailesini öne sürüp keyfine bakıyor onları da bahane ediyor.
Yanlış anlamayın lütfen ama hiçbir erkek çocuklu kendinden yaşça çok büyük bir kadınla evlenmeyi düşünmez. Genelde bunu kadınlar düşünür, erkekler fiziksel kriterlere daha fazla düşkün oldupundan kadının yaşı onlar için önem arz ediyor, yaratılışları böyle, istisnalar elbette vardır ama geneli böyle.sizin olayınızda da adamın bakış açısı sizinle evlenmekten ziyade vakit geçirmek gibi geldi bana da.
Gerçekten seviyor olsa idi herşeyi göze alırdı diye düşünüyorum. Doğulu batılı da olsa farketmez, gönül ferman dinlemez çünkü.

Sakın evlenme yaş farkı çok çocuk var adam ufak aile istemiyor. Hem çocuğun var daha ne hayallerinin peşinde koşuyorsun çocuğuna odaklan bence onu düşünmüyor musun o ailede nasıl büyüyecek. Hadi tekrar evlenmek istiyorsan kendine uygun birini bulmalısın. Bekar evlenince bile 8 yaş farkı sıkıntı oluyor ki sizinki daha zor. Başta laylaylom baslasaniz bile Bi iki aya sıkıntılar patlak verir. O hayallerinizin pembesi gider tozu kalır.

Bende bir kız annesiyim. Bir kadın ve bir anne olarak böyle ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünüz bir ilişkide üstelik hayatınızdaki insan da adam gibi elinizden tutmadığı bir durumda kızınıza çok kötü örnek oluyorsunuz. Erkek arkadaşınızın sizinle evlenmeye niyeti yok bu buradan bile anlaşılıyor. Adamın derdi böyle devam etmek, anladığım kadarı ile sorumluluk almadan ilişkinin nimetlerinden yararlanma derdinde. Bu sizin de tercihiniz olsa neyse ama sizin niyetiniz evlenmek, kaldı ki bir anne olarak yaşadığımız toplumun konuda görüşleri az çok belli, bence boşuna hem kendinize hem kızınıza zarar vermeyin. Bir evlada en büyük görev yaşayabileceği sağlıklı bir ortam sunmaktır. Erkek arkadaşınız ve ailesinde o medeniyet yok bu belli, bir şekilde evlenseniz bile o insanlar hem size hem de en kötüsü kızınıza çok büyük sıkıntılar yaşatır.

Cinsiyet farketmeksizin bir tarafın çocuklu olması zaten zor bir durum. Bir de beyefendinin yaşı küçük. Bilemedim. Aranızda ten uyumu falan varsa onun yarattığı çekimden dolayı iki tarafta istekli olabilir. Evlendikten sonra mantık daha baskın geleceği için problem yaşarsınız gibi geliyor.

Doğudakilerin Güneydoğudakilerin her gün dayak yediğini mi düşünüyorsunuz gerçekten ?
Kim demiş kadının değeri yok diye ?
Aşiret filmi çok izlediniz sanırım nerden bu kanıya vardiysaniz .... Değişik .....

Haklısınız, ne desem yanlış olur ama toplumumuzda sanki ikinci sınıf insanmışız, kusurluymuşuz gibi algılanmamız ne kötü Bana sabret çözelim diyor ama yapması gerekeni yapmaktan başka da seçeneği yok ki.. Artık çok yorgun, ümitsizliğe doğru bir yol alır gibiyim. Allah'a sığınıyorum gerçekten O en hayırlısın neyse ona razı etsin kalbimi de aklımı da

Başkasıyla evlenecek çocuk yapacak sizle takılmaya devam edecek bence bu adam iyi biri değil.kendi ve çocuğunuzun iyiliği için ayrılın.ailesini silmesi gerekmiyor kararlı bir duruş sergilese onlarda zamanla kabullenir.onun amacı hem keyfi bozulmasın hem sizle olmaktan faydalansın.sizin artık her geçen zamanınız çok kıymetli biyolojik saatiniz işliyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…