Birine çarpmanız kötü olmuş. En korktuğum şeydir bir insana zarar vermek. Allahım esirgesin. Birşey olmamıs ama olabilirdide,moralinizi bozmak için söylemiyorum ama özel ders alsanız nasıl olur? Çok üzülmüssünüz belli ama inanın 2 sene uzun bir süre , bilen biriyle pratik yapmak iyi gelir size. Özel ders imkanınız yoksa şayet,sakin ve yavaş gidin,acele etmeyin,tüm aynalarınızı kontrol ederek temkinli hareket edin. Unutmayin,her an bir yerden topun peşinde koşan bir çocuk,kedi,insan ve tabi hızlı gelen bir araç çıkabilir ara sokaklarda özellikle.
Trafikte paniklemek sadece kendimize zarar değil,başkalarına zarar verebilir. Sakin olup,alışana kadar yavaş yavaş gidin,arkanizdan kornaya basan olur,taciz eden olur ama kulaklarınızı tıkamayı öğrenmelisiniz. Ve tabiki vazgeçmeyin asla ama ders alarak ama pratik yaparak herkes gibi sizde kullanabilirsiniz,cesur olun.
Benim ilk araba kullanmaya karar verisim 80 yaşındaki şık şıkıdım bir teyze vardı yaşadığımız yerde,kırmızı bir vosvosu vardı,saçlar hep yapılı,başında çiçekli şapkasıyla vosvosunu kullanırdı. 18 yaşıma girdiğim gün ehliyet kursuna yazıldım,o kadar özenmiştim ki o bayana. Tam bir İstanbul hanımefendisi derdim. Ehliyetimi aldım,arabamı kullandım ,kendi arabamıda aldim ama vosvos hala hayalimdir. En sevdiğim arabadır. Sizde vazgecmeyin. İnanın yaparsınız.
Kolaylıklar dilerim.
Araba demek ozgurluk demek. Vazgecmeyin bu ozgurlukten. Cesur olun.
pardon ama madem araba kullanmayi çok bilmiyporsunuz,kurallarida ço bilmiyorum demisiniz
bu halde neden trafikdesiniz, tam ogrenin ondan sonra butun yollar sizin
gerçi sizde haklisiniz sizde bi suç yok,araba kullanmasini bilmeyen insanlara ehliyet verenlerde kabahat
lutfen ders alip araba kulanmasini ogrrenin oyle çikin trafige ...adam oturuyormuydu omzuna nasil çarptiniz anlamadim
Kizlar ben ehliyeti alali tam iki sene oldu. Son zamanlarda araba kullanmayi artirdim ama su dar yollara ve sehir ici trafigine bir turlu adapte olamadim. Ezberledigim guzergahi guzel gidip geliyorum ama farkli bir yere gidilecek olunca isler karisiyor. Mesela bugun esimi sinava getirdim uni ic yolu cok dar ve ben karsi seride gecmeyim diye cok sagdan gittim bir adamin omzuna vurdum cok kotuyum adama bisey olmadi ama ben kendime cok kiziyorum, ne zaman duzelcem ben ya ne zaman o cok iyi kullananlar gibi olcambir de sinava giren herkes esimin is yerinden cok fenada rezil oldum ayrica tabi esimde kizdi o da ayri bir mesele canim cok sikkin su an yaptigim hatayi affedemem ya
Canım dar yollarda Karşıdan kimse gelmediği sürece sağa çok yapışma biraz daha açıktan git bi araba gelirse de frenle yavaşlayarak sağa yanaş ve frenle kontrolla geçiş yap. Zaten dar yolda hızlı gidemezsin. Birde kendine güven döneceğin Sokağı karıştırırım diye korkuyorsan da rahat ol bi üst sokaktan dönersin. Yeter ki kararsız olma trafikteKizlar ben ehliyeti alali tam iki sene oldu. Son zamanlarda araba kullanmayi artirdim ama su dar yollara ve sehir ici trafigine bir turlu adapte olamadim. Ezberledigim guzergahi guzel gidip geliyorum ama farkli bir yere gidilecek olunca isler karisiyor. Mesela bugun esimi sinava getirdim uni ic yolu cok dar ve ben karsi seride gecmeyim diye cok sagdan gittim bir adamin omzuna vurdum cok kotuyum adama bisey olmadi ama ben kendime cok kiziyorum, ne zaman duzelcem ben ya ne zaman o cok iyi kullananlar gibi olcambir de sinava giren herkes esimin is yerinden cok fenada rezil oldum ayrica tabi esimde kizdi o da ayri bir mesele canim cok sikkin su an yaptigim hatayi affedemem ya
Önce güveniniz gelsin pat diye trafiğe çıkmayınsizin gibi insanlar oluyo herkes illa her şeyi yapmak zorunda mı ya adamın suçu ne omzuna vurmuşsun kendi canına yoldakilere kastın mı var kullanamıyosan zorlama bence..Kizlar ben ehliyeti alali tam iki sene oldu. Son zamanlarda araba kullanmayi artirdim ama su dar yollara ve sehir ici trafigine bir turlu adapte olamadim. Ezberledigim guzergahi guzel gidip geliyorum ama farkli bir yere gidilecek olunca isler karisiyor. Mesela bugun esimi sinava getirdim uni ic yolu cok dar ve ben karsi seride gecmeyim diye cok sagdan gittim bir adamin omzuna vurdum cok kotuyum adama bisey olmadi ama ben kendime cok kiziyorum, ne zaman duzelcem ben ya ne zaman o cok iyi kullananlar gibi olcambir de sinava giren herkes esimin is yerinden cok fenada rezil oldum ayrica tabi esimde kizdi o da ayri bir mesele canim cok sikkin su an yaptigim hatayi affedemem ya
Evet Yakın arkadasım vazgecmedi pes etmedi psikokojisi alt üst oldu ilaç kullanıyo gururu kırılıyomuş olmuyo artık psikolog arabasını satmasını söyledi bence çoluk çocuguna zarar vermesinden iyidir kullanmasın varsın..Araba demek ozgurluk demek. Vazgecmeyin bu ozgurlukten. Cesur olun.
adam cucemiydi, omuz en az 1.50 m yukarda olsa araba nasil degecek adamin omzunaKurallarda sorun yok canim pratik bilgiden bahsettim ben. Adam yolun kenarinda yuruyordu. Hergunde arac kullanmiyorum sonucta belki haftada bir belki daha az.
Hevesini kırmak istemem ama nasıl adama vurdun anlayamadım valla ve bence şimdiye kadar öğrenmediysen ders almalısın.5sene bitti ehliyet alalı dığrudeğil biliyorum ama sürücü kursuna bile arabayla gidiyordum.kendi kendime öğrendim üstelik 2 kere eşim gösterdi o kadar.cok şükğr kazam fln da olmadı bir tek marketin önünde iki araba aynı anda hareket ettik hafif sürtük birbirimizeKizlar ben ehliyeti alali tam iki sene oldu. Son zamanlarda araba kullanmayi artirdim ama su dar yollara ve sehir ici trafigine bir turlu adapte olamadim. Ezberledigim guzergahi guzel gidip geliyorum ama farkli bir yere gidilecek olunca isler karisiyor. Mesela bugun esimi sinava getirdim uni ic yolu cok dar ve ben karsi seride gecmeyim diye cok sagdan gittim bir adamin omzuna vurdum cok kotuyum adama bisey olmadi ama ben kendime cok kiziyorum, ne zaman duzelcem ben ya ne zaman o cok iyi kullananlar gibi olcambir de sinava giren herkes esimin is yerinden cok fenada rezil oldum ayrica tabi esimde kizdi o da ayri bir mesele canim cok sikkin su an yaptigim hatayi affedemem ya