arabayi kullanamiyorum :(

Beni amcam boş bir arazide pet şişe ile çalıştırmıştı. Yere bir pet şişe koydu ve aracın tekerleğinin bu şişenin üstünden geçmesini istemişti. O dışarıdan bana baktı ve neyi yanlış yaptığımı gösterdi. Bu egzersiz aracın sınırlarını öğrenmemizi sağlar. Yeni sürücülerde en büyük sıkıntılar genelde şeritleri ortalayamamak, yolda giderken istemsizce fazlaca sağa yaklaşmak gibi durumlar. Uzamsal olarak aracın ölçülerine alışmak zaman alıyor. Her gün araç kullandığınızda bir süre sonra alışırsınız. Haftada 1-2 kere pek yeterli bir zaman dilimi değil. Araya zaman giriyor, insan soğuyor, unutuyor. Boş arazilerde yollarda bol bol çalışmanızı tavsiye ederim.

Evet Yakın arkadasım vazgecmedi pes etmedi psikokojisi alt üst oldu ilaç kullanıyo gururu kırılıyomuş olmuyo artık psikolog arabasını satmasını söyledi bence çoluk çocuguna zarar vermesinden iyidir kullanmasın varsın..

Bence o psikologdan vazgeçsin arkadaşınız. Arkadaşınızın fiziksel olarak bir rahatsızlığı yoksa psikologun yapması gereken psikolojik olarak onu araç sürmeye hazırlamak, durumun üstesinden gelmesine yardımcı olmaktı. Devlet hastanesinde çalışıyor bu arkadaş galiba işini bu kadar savsakladığına göre...

Özel dersle araba kullanmayı çatır çatır öğreneni görmedim. Kaç gün oluyor ki zaten o dersler? Panik halinde ne yapılacağını öğretiyorlar mı? Yağmurlu ve buzlu yollarda kullandırıyorlar mı? Sonuç olarak öğrenmeniz için trafiğe çıkmanız şart.

Türkiyede kurallara uygun ve düzgün araba sürmeyi basarabilen heryerde sürebilir sanirim :KK53: altin madalye felan hak ediyor bence öyleleri.
Zaten korku araba sürmekten degil trafikden ve baska sürücülerden kaynaklaniyordur muhtemelen ve kendini yola atan insanlarida unutmamak lazim..
Siz kendinizi üzmeyin. Avrupadan gelen bir insan da türkiyede zor sürür o arabayi.
Zamanla alisirsiniz.. hop diye olmasini beklemeyin.

Yanında biri olsun sabah 4:30 gibi çık trafige 1 2 haftada ısınırsın :KK66:

Araba ehliyetini önüne gelene veriyorlar diyincede bana kizarlar herkes anasinin karninda mi ögreniyor diye .. Yok trafikte ogreniyorsunuz ya trafigi alt ust ediyorsunuz ya oraya buraya vuruyorsunuz.Cunku trafik egitim alani ! Baska turlu nasil ogrenceksiniz zaten ..

2 senelik ehliyetin var egitimde almissin ama hala dunya kadar eksigin var ve bunun bir aciklamasi yok bence

Araba kullanmak ozgurluk diye her konuda cigiran bazı kadinlarada ayriyetten acıyorum :KK70:
Koyunun olmadiği yerde keci abdurrahman celebi :KK70:

Araba ehliyetini önüne gelene veriyorlar diyincede bana kizarlar herkes anasinin karninda mi ögreniyor diye .. Yok trafikte ogreniyorsunuz ya trafigi alt ust ediyorsunuz ya oraya buraya vuruyorsunuz.Cunku trafik egitim alani ! Baska turlu nasil ogrenceksiniz zaten ..

2 senelik ehliyetin var egitimde almissin ama hala dunya kadar eksigin var ve bunun bir aciklamasi yok bence

Araba kullanmak ozgurluk diye her konuda cigiran bazı kadinlarada ayriyetten acıyorum :KK70:
Koyunun olmadiği yerde keci abdurrahman celebi :KK70:

Güvenli bir sürücü değilsiniz. Durduk yere birine çarpmanın açıklanabilir bir bahanesi yok. Araba sürmeyi bilmiyorsanız lütfen öğrenmeden çıkmayın trafiğe. Kimsenin sağa sola çarpa çarpa öğrenme lüksü yok. Tüm cevapları okumadım, ama bu konulara bazen yazılan "olsun canım, çarpa çarpa öğreneceğiz hihihi" yorumlarına ithafen de söylüyorum bunu. Daha kendi yoluna giden bir yayaya bile çarpıyorsunuz, 9 yıllık sürücü olarak diyorum, bunun önüne atlayan çocuğu var, trafikte beklenmedik manevra yapan arabası var, var oğlu var. Araba kullanmak çok dikkat isteyen bir şey. Tehlikeli. Gaz-fren-direksiyondan ibaret değil. Araba sürmek gaza basmaktan ibaret de değil.
Bu sevdadan vazgeçmek zorunda değilsiniz. Ama süremeden trafiğe çıkıp can yakma hakkınız yok. Özel ders alın. Hocanız ne zaman uygun görürse trafiğe çıkarır sizi.

ben ilk kazamı gece vakti bir ahıra dalarak yapmıştım ,o ineğin bakışını hiç unutmam ,iyi ki korkuyla arabanın üstüne atlamadı :KK70: Neyse ki vazgeçmedim devam ettim de şu an iyiyim :KK66: Sizde vazgeçmeyin bol bol pratik yapın ..

X