Araba kullanmak

Arkadaşlar 31 yılımı trafik fobisiyle geçirmiş biriyim. 5 ay önce ciddi bi trafik kazası geçirdik. Arabamiz pert oldu ama çok şükür sadece ufak sıyrıklarla kurtulduk.

Birden kendime güvenim geldi ve ben araba sürebilirim dedim ehliyet kursuna yazıldım. Derslere katıldım , sınavlardan geçtim ve ehliyetimi aldim. Alalı 2 ay oldu. 2 aydır eşimle birlikte her gün 15 20 dk trafiğe çıkıyoruz. Sürekli bağırıyor bana çok geriliyorum. Panik atak olmaya başladım. Arabadan inince midem bulanıyor başım dönüyor kusuyorum falan.

Artik eşimle trafiğe çıkmak istemiyorum. Bi insan 2 ayda bu işi çözemez mi anlamıyorum ? Tek çıksam trafiğe bi bmw ye çarpsam falan nolur ?

Aslında 30 km den fazla hız yapmıyorum esimleyken bile. Güzel araba kullananlar fikir versin ben bu sureci nasıl aşabilirim ? Çok korkuyorum araba kullanmaktan. Ne zaman normale dönerim ? Siz ehliyet alır almaz hemen trafiğe akabildiniz mi ? Kendimi kendime ispat etmek istiyorum.
Umarim turkiyede bir gun su ehliyet alma isini ciddiyete bindirirler.
Ehliyet almak okadar kolayki, herkesin ehliyeti var ama sorsaniz yuzde 50si araba kullanmasini bilmiyor. Hic kullanmamis. Ondan sonra neden turkiyede bukadar kaza oluyo... Kimse kural bilmiyo kanun bilmiyo ogrendigi gibi kullaniyo. Bu benim ehliyet alma konusundaki fikrimdi.

Sizin derdinize gelince tavsiyem, tek basiniza trafige cikin. Cesaret edin. (diyorum ama yemin edim turkiyede asla araba kullanamadim cesaret edemedim halbuki yasadigim sehir kalabalik metropol bir sehir hep cikarim trafige)
Yardimcin olsun cnm

Lorentz Lorentz tebrik ederim işte böyle böyle gelecek devamı ,hepimiz ilk başlarda böyleydik, bende manuel araç kullanıyorum ve ilk zamanlar ışıkta stop ettiririm arkadan kornayla panik olurum diye hep dörtlülerimi yakardım.Ama hepsi geride kaldı siz de birkaç aya kalmaz tüm stresi tamamen atacaksınız

Ohooo ben ne hatalar yapmadım ki, gece otobana çıktım.Şehirler arası yolculuk yaptım. Yolda gözlerim yanıyor ve sanki önüm karanlık gibi geliyordu bana.Arabam Siyah renk.Yolda giderken yanımda giden tır birden önüme kırdı ve ben az daha altında kalıyordum.Frene öyle bir bastım ki, zor durdum.Arkamdan gelen tır,sellektör yapıyor ve kornaya acı acı bir basıyor ki ben, Bana sinirlendi sandım ve sol şerite kaçıp 150 basıp kaçtım. En sonunda Gaziantep'e geldim. Takiii bizim sokağa bir döndüm ki, yollar kapkaranlık ve ben o an anladım ki, otobanda farlar kapalı gelmişim:KK57::olamaz::skandal:
Yani öyle hata yapmadan usta şoför olan yok:halay::KK70:

okurken gözlerimi kapattım çok korkunç

Ben ehliyeti daha alamadım bu hafta sonu direksiyon sınavım var 1 kere kaldım :KK42: heyecan ve panikten inşallah tekrardan heyecanlanmam cok acele ediyorum sürerken napıcamı bilemiyorum inşallah bu seferde kalmam :mad::mad:

Trafiğe çıkacaksın başka yolu yok bu işin. Sadece hız yapma,orta şeritten yavaş yavaş git. 1-2 hafta sonra kendindeki farkı göreceksin. Aynalarını sürekli kontrol et,bodozlama hareketler yapma. Şerit değişeceksin mesela,şerit boş mu ? Yada gelen araba nekadar hızla geliyor? Senin hızın nekadar? Bütün bunları düşüneceksin.. kurallara uy,sinyalini ver,hız yapma ve korkma. Güven kendine. Bmv’ye çarparsan durduk yere sahibi kızar tabi :) ama kasko var napalım,canın sağolsun :)

Ben ehliyeti daha alamadım bu hafta sonu direksiyon sınavım var 1 kere kaldım :KK42: heyecan ve panikten inşallah tekrardan heyecanlanmam cok acele ediyorum sürerken napıcamı bilemiyorum inşallah bu seferde kalmam :mad::mad:
Panik yapacak birsey yok. Sakin olun sakız falsn çiğneyin bari. Ve bu panikle de trafiğe cikmazsiniz insallah.
Valla konuyu okuyunca şok oldum. Kimler varmış trafikte. Nolur arazide düzgünce öğrenmeden trafige cikmayin özellikle panikler icin soylüyorum.

Bmw ye çarpsan anahtarını ver ve git şaka kız şaka kasko sigorta halleder sen yinede çarpma :duduk::KK48:
Kocayla babayla araba öğrenilmez
Al arabanı çık akşamları gir biryerlere
Yokuşda kalk dur ara sokağa gir öğrenirsin
Olmadı ders al.

Arkadaşlar 31 yılımı trafik fobisiyle geçirmiş biriyim. 5 ay önce ciddi bi trafik kazası geçirdik. Arabamiz pert oldu ama çok şükür sadece ufak sıyrıklarla kurtulduk.

Birden kendime güvenim geldi ve ben araba sürebilirim dedim ehliyet kursuna yazıldım. Derslere katıldım , sınavlardan geçtim ve ehliyetimi aldim. Alalı 2 ay oldu. 2 aydır eşimle birlikte her gün 15 20 dk trafiğe çıkıyoruz. Sürekli bağırıyor bana çok geriliyorum. Panik atak olmaya başladım. Arabadan inince midem bulanıyor başım dönüyor kusuyorum falan.

Artik eşimle trafiğe çıkmak istemiyorum. Bi insan 2 ayda bu işi çözemez mi anlamıyorum ? Tek çıksam trafiğe bi bmw ye çarpsam falan nolur ?

Aslında 30 km den fazla hız yapmıyorum esimleyken bile. Güzel araba kullananlar fikir versin ben bu sureci nasıl aşabilirim ? Çok korkuyorum araba kullanmaktan. Ne zaman normale dönerim ? Siz ehliyet alır almaz hemen trafiğe akabildiniz mi ? Kendimi kendime ispat etmek istiyorum.
10 yıldır araba kullanıyorum. Kusura bakmada temel şeyleri öğrendiysen yanında seni geren birine ihtiyacın yok otomatikse al D ye baş gaza düz se baş debriyaja al 1 e kalk kızım gerisi gelir sakin ve dikkatli ol yeterli. 3 gün böyle yap bir iki tür at yakın markete git gel mesela sonrasına bi bakmışsın yollar senin

Eşinizle çıkmayın trafiğe. Kendi kendine kullanarak öğrenen çok insan var. Şehir içinde düşük hızda ufak tefek çizilme, vurma dışında ciddi kaza yapmazsınız.

Panik yapacak birsey yok. Sakin olun sakız falsn çiğneyin bari. Ve bu panikle de trafiğe cikmazsiniz insallah.
Valla konuyu okuyunca şok oldum. Kimler varmış trafikte. Nolur arazide düzgünce öğrenmeden trafige cikmayin özellikle panikler icin soylüyorum.

Arabayı iyice kullanmadan trafiğe mi yok o kadar da değil :KK57::KK57: su ehliyeti bi alıyım özel ders alıcam trafiğe cıkana kadar

Bacim erkek milleti böyle. Bağırır ve insanı strese sokarlar.

En iyisi kadın kadına trafige çıkmak.
Ya da geceleri tek başına çık gez arabayla. Güvenin yerine gelsin.

30 la falan da gitme. Bazen yavaş gitmek başkalarına kaza yaptirma sebebidir. Trafigin gerektirdigi hız ne ise onunla gidin

Eşiyle ya da sevgilisiyle trafige çıkıp kavga etmeyen görmedim hiç. Ben dahil.

Çok bilen ve az bilen ile yola çıkmak çok sıkıntı.
Baba ile eş ile de çıkmayın. Uzaktan tanıdığınız,size rahatça bağıramayacak,sakin biri ile çalışın. Ayrıca 30ile de araba gitmez tabii hep küçük sokak arasında sürmüyorsanız. Yani gaza az fazla bassanız hız yaptım sanar eliniz dolaşır manasında.
Kullanmaktan soğumayın. Ablam da korkardı,ehliyeti zorla aldırdık 30lu yaşlarında. Evlenince maşallah iyi alıştı kendileri araba aldı Ankara trafiğinde işe gider oldu. Tabi bunda eşinin sakinliği ve ablamdaki bana göre fazla deli cesaretinin de katkısı var.
Şakın bırakmayın. Bi zaman sonra kendinİz çıkın,kendiniz keşfedİn,ihtimalleri kendiniz hesaplayın daha iyi olacaktır.

konyadayım ben. Özel ders almama gerek kalmadı çünkü bugün sabah erkenden tek çıktım ve galiba hallettim büyük oranda bu isi
Ben de Konyadayım. Konyanın trafiği ayrı berbat. İstanbul trafiğinde araba kullanan bir arkadaşım Konyada korkuyor mesela. Arabayı hareket ettiren sürdüğünü sanıyor. Şimdi ne durumdasınız? Ben de aşağı yukarı 1 yıldır okula gidip geliyorum. Yolları pek bilmediğim için günlük rutinim dışına pek çıkmıyorum açıkçası,magandalardan da korkmuyor değilim.

Ben çok olmadı ehliyet alalı. Neyime güveniyosam çok cesur kullanıyorum. Bir arkadaşın var yılların şoförü ama direksiyonda hiç rahat görünmüyo doğrusu.
Benim de eşim öğretti.Öğretirken hiç sesini yükseltmedi ama dişlerini sıktığını farketmiştim bikaç kez:)
Şimdi bazen veriyo bana. Ben istiyorum yardımcı olsun,hatam varsa söylesin o asla müdahale etmiyo. Akşam sohbet ederken şurda hata yaptın,burda yaptın sıralıyo. Herkes başka türlü:)

Ben de Konyadayım. Konyanın trafiği ayrı berbat. İstanbul trafiğinde araba kullanan bir arkadaşım Konyada korkuyor mesela. Arabayı hareket ettiren sürdüğünü sanıyor. Şimdi ne durumdasınız? Ben de aşağı yukarı 1 yıldır okula gidip geliyorum. Yolları pek bilmediğim için günlük rutinim dışına pek çıkmıyorum açıkçası,magandalardan da korkmuyor değilim.

şuan iyi kullanıyorum cok sukur. Zafere bir kere gittim en boş olduğu bir zamanda. Onun dışında kalabalık trafiklerde çok sorun yaşıyorum. Simdi başkent hastanesinin orda yol yapım çalışması var ya, geçen hafta tali yoldan anayola çıkamadım bi isci sağolsun trafiği durdurdu benim için ve yol verdiler bana. Sürekli magandalar tarafından tacize uğruyorum ama eskisi kadar çok korkmuyorum. Gaz fren olayında daha iyiyim çok şükür. Yağmurda çamurda çok zorlaniyorum . Bi de kaybolunca inanılmaz sinirlerim bozuluyor. Navigasyonum da sorunlu. Geçen gün sinirden eşimi aradım bir suru ariza çıkardım. Adamın ne sucu varsa :))) ama ilk baslardaki kaygılarım %90 azaldı.

Ne babamdan öğrenebildim tam anlamııyla ne kocamdan.. eşim yurt dışına çıktığı dönemde bir cesaretle annemle geçtim direksiyona zaten biliyordum ama tecrübem yoktu. Bir kaç gün site içerisinde sonra site dışında sağa sola çarşıya oraya buraya derken iki ay sonra şehir dışına çıktım.. bir kaç ay sonunda da 850 km yol gittim araba kullanmak terapi benim için. Özgüven cesaret dikkat sahibi herkes kullanabilir bişey yok araba kullanmaya ve bence tıpkı yüzmeyi öğrenmek bisiklete binmeyi öğrenmek gibi aslında insanın kendisinin öğrenebildiği bir durum.. sadece sorumluluğu çok fazla yavaş serin kanlı ve dikkatli olmak gerek.

şuan iyi kullanıyorum cok sukur. Zafere bir kere gittim en boş olduğu bir zamanda. Onun dışında kalabalık trafiklerde çok sorun yaşıyorum. Simdi başkent hastanesinin orda yol yapım çalışması var ya, geçen hafta tali yoldan anayola çıkamadım bi isci sağolsun trafiği durdurdu benim için ve yol verdiler bana. Sürekli magandalar tarafından tacize uğruyorum ama eskisi kadar çok korkmuyorum. Gaz fren olayında daha iyiyim çok şükür. Yağmurda çamurda çok zorlaniyorum . Bi de kaybolunca inanılmaz sinirlerim bozuluyor. Navigasyonum da sorunlu. Geçen gün sinirden eşimi aradım bir suru ariza çıkardım. Adamın ne sucu varsa :))) ama ilk baslardaki kaygılarım %90 azaldı.
Ben hiç zafere gitmedim. Oranın trafiği berbat,heleki gitmem için nalçacıdan geçmem gerekse hiç gidemem. Nalçacı daha berbat. Başkent tarafına da gitmedim de oraya giderken sorun yaşamam herhalde direkt anayoldan çıkılır.
Rutinimin dışındaki yollara da alışmam gerek aslında ama o da zamanla olacak inşallah. Birkaç yıl sonra usta şoförler sınıfına katılırız umarım. Allah kaza bela veemesin

bende takipte kalayım
1 sene oldu ehliyeti alalı fakat hala korkularım var
trafiği de çıktım eşimle
ama olmuyor bacaklarım titriyor hala
rahat olabileyim diye arabayı bile otomatik aldık ama yok
sanırım daha çok çalışmam gerek..
şuan ne durumdasınız? var mı bir gelişme? önerebileceğiniz bir taktik? zira sizinle aynı durumdayım son 1,5 aydır :KK43:

Ya arkadaslar ben de ayni dertten muzdaribim. Ehliyetimi Ankara'da aldim. Direksiyon derslerinde de gayet rahattim tabi Ankara yollari, trafigi gayet guzel. Simdi Istanbuldayim .araba aldik ama surmeye hic cesaretim yok. Esim araci kullanırken bile korkuyorum geçtiği yollardan hayatta gecemem donemem park edemem vs gibi geliyor. Ve insanlar acayip anlayissiz. Hem yola yanlis giriyorlar hata onlarda ama kornaya asilmalar el kol hareketleri kufurler... Ay iyice gozum korktu. Ist trafigi cok degisik alisabilir miyim bilmiyorum. Esim ogreteyim diyor ama kizim var bebek koltuğunda o varken asla gecmem direksiyona dedim. Ozel hoca tutsam bile trafige cikamam gibig geliyor. Bazen görüyorum hemcinslerimi oyle guzel sürüyorlar ki imreniyorum ya burada ozel dersle trafige çıkabilen oldu mu acaba acemiliginizi nasil astiniz?

X