Serit değiştirirken çektiğim sıkıntı

Dikiz aynasından gözetlemek mi maşallah nasıl bir göz varsa o insanlarda eşin de bunu nasıl gorebiliyorsa bravo x men ler mubarek bu yeteneklerini daha faydalı amaçlara kullansınlar bari.
Eşin seni ter türlü kıskanıyor zaten erkekler kadınların kendilerine yetebilmelerini genellikle kıskanırlar. Kadınlar onlara bağımlı olsun isterler. Kavga etme bence söylediklerini duyma o konuşurken ilgilenme kendi kendine boş konuşuyor ciddiye alınacak şeyler değil diye dusun umursama hiç yanında araba kullanma. Zamanla mutlaka ilerleme kaydedeceksin üzülme.
Dikiz aynasından milleti gözetlemek demişler de, o doğru gerçekten. Sıkışık trafikte, sıkıntıdan arkadaki öndeki arabaları izleye izleye giderim ben:süslü: bayağı bayağı görünüyoruz yani. Hatta bazen müzik açıp oynuyordum hafiften, sonra görüldüğümü fark edince yapmıyorum artık öyle şeyler.:rapci: Çok utandım şimdi kendimden ama bunlar hep sıkıntıdan. Yani 10 dakikalık yolu 1 saatte alıyorsun bazen.

Sorun eşin bence kendine güvenini kırıyor. Bende yaşıyorum aynı şeyler zorlanabiliyorum ama eşim sağolsun düzgünce uyarır destek olur, korkma kendine güven vs. diyor. Bende rahatlıyorum. Eşinin yaptığını eşim yapsa çok güvenim kırılırdı mesela..

eşinizin tavrı çok yanlış. ilkokul mezunu adamlar kamyon otobüs sürüyor. taksicilik yapıyor, sizinde kafanızın onlar kadar çalıştığını eşinize anlatın.

bayanlara yol verilmeyeceğine inanıyorsa maddi sıkıntıda yok gibi, gidin camlara film çektirin içerisi görünmez, kimse de bayan bu demez.

gel gelelim sorununa. Türkiyede yol verilmez, yol alınır. yani kimse yol vermez. sürekli 6-7 saniyede bir orta aynadan arka trafiği kontrol etmeyi alışkanlık haline getirin. trafiğe tümüyle halim olursunuz. eğer arka aynada daha önce orada olan araba yoksa tam arka çaprazında kör noktada olabilir.
gelelim şerit değiştirmeye; sinyali ver yan aynadan geçeceğin şeride bak ön tarafın hakimiyetini kaybetmeden 4-5 saniye izle ya da boş olana kadar izle. boşluk gördüğünde sizi geçecek araba geçer geçmez şeride doğru yavaşça hamle yap yani sanki araba varda sıkıştırıyormuş gibi yavaşça gir. arkadan korna gelmezse sıkıntı yok değilse yavaşça şeride doğru hamle yaptığında kör noktandaki araba kornaya basar sende şeride girmeyi bırakıp yavaşça çıkarsın. önemli olan birden hamle yapmamak. planlı şerit değiştirme böyle yolları bilirken rahat olursun.

ani karar verilen şerit değiştirmede ise dediğim yukarıdaki 6-7 saniyede bir ritmik olarak arkayı kontrol etmek önemli. boş olduğundan kesin emin değilseniz birden diğer şeride girmeyin. her zaman sinyal verip yavaşça girin. korna gelmediği sürece girmeye devam edin.

Hazır konu açılmışken kamuoyuna duyuru yapcam.

Lütfen sol şeridi parsellemeyin erkek veya kadın yapanlara söylüyorum.
Sol şerit hız için aheste aheste gideceklerse sağı kullansinlar bir zahmet hem yavaş hem yol vermiyorlar

Bigun kornaya uzun uzun basicam artık

Ay içimi döktüm. Iyi oldu cute bu konu

canım heyecan yapma
şerit değiştirirken sinyalini mutlaka ver ve şerit değiştirirken seri ol
hızının şeridinde ol
hız şeridine geçip arkadan gelen araca mani olma
ve panic yapma

Dikiz aynasından milleti gözetlemek demişler de, o doğru gerçekten. Sıkışık trafikte, sıkıntıdan arkadaki öndeki arabaları izleye izleye giderim ben:süslü: bayağı bayağı görünüyoruz yani. Hatta bazen müzik açıp oynuyordum hafiften, sonra görüldüğümü fark edince yapmıyorum artık öyle şeyler.:rapci: Çok utandım şimdi kendimden ama bunlar hep sıkıntıdan. Yani 10 dakikalık yolu 1 saatte alıyorsun bazen.
Arabanın içindeki görülür ama dekoltesini kesecek kadar da göremezsin çalışırken hergün araba kullanıyordum o zaman arabam otomatikti rahat kullanıyordum etrafı seyrediyorum ama kimsenin dekoltesini görmedim.sapık ruhlular kara çarşafın altındaki dekolteyi bile görür onda da kadının bir suçu yok

Kendi başına kullan arabayı. Uzun yolculuklara çık. Eşinden hiçbir şeyde bekleme. Destek olmuyorlar ne yazık ki. Birde korkma. Aman bir şey olur mu kaygısını taşırsan daha çok yanlışa sürüklersin kendini. Rahat ol ve benim dediğim gibi de sende. Bu arabayı milyonlarca insan rahat bir şekilde kullanabiliyorsa, ben neden kullanamayayım. :) Kendi başına pratik yaptıkça alışacaksın. İstanbuldaysan Maltepe sahile in. Hem yol rahat, hem pratiğinde artar.

Arabanın içindeki görülür ama dekoltesini kesecek kadar da göremezsin çalışırken hergün araba kullanıyordum o zaman arabam otomatikti rahat kullanıyordum etrafı seyrediyorum ama kimsenin dekoltesini görmedim.sapık ruhlular kara çarşafın altındaki dekolteyi bile görür onda da kadının bir suçu yok
Ben de direksiyondayken dekolteye kadar kimsenin inceleyeceğini sanmıyorum. O erkeklerin kendileri direksiyonda değilken her şeyi abartmalarından kaynaklanan bir bahane gibi. Benim bahsettiğim arabanın içinde bağırıp çağıranlar, şarkı söyleyenler, burnunu karıştıranlar, komik şeyler yani..

Araba kullanma konusunda anladığım tek şey var: Kocadan hoca olmaz.
Teoriğini öürenince alıcan arabayı çıkıcan trafiğe.
Ben de önceleri çok sıkımtı çektim.4 lü leri yakıp trafiği az felç etmedim.bayağı bi korna ve küfür de yedim.sırf dik yokuşlara sarmamak için yolumu da çok uzattı ama sonuçta ist trafiğinde her yere gidiyorum abartmadan.
Eşe gelince.bir kaç kez kaza yapacaksın arabayı hurdaya çıkaracaksın falan dedi.bana bak kafamı bozma iner garaja levyeyle cam çerçeve indiririm dedim.çarpa çarpa öğreneceğim karışma dedim.bi yerini vururum diye ondan çok korkuyorum ama allaha şükür 4 yıldır vukuatım yok.
Yemek yapmak gibi zamanla ustalaşıyosun araba kullanmakta da stres yapma yeter.allah kazalardan korusun.

Can'ım normal yeni başlamışsın kullanmaya bende öyleydim ilk başta hiç şerit değiştirmiyordum zorunlu haller dışında da onda da arkamda araç yoksa öyle yani :) şimdi makas bile atarım :) araba park etmek kabustu şimdi saniyesinde iki arabanın en dar arasına ters park ediyorum sadece kendine güven ,bana eşim öğrenemedi park etmeyi kendim çözdüm o da öyle çarpacaksın falan bağırır halen ben görüyorum çarpmauacağımı ama hepsi aynı sanırım :) ben hiç duymuyorum onu korkma falan diyip gülüyorum bi şey demiyor bir daha :) birde o kullanırken benden kötü kullanıyor çok dikkatsiz kaç kere uyarımla kazadan yırttık ama sor halen der kendisi en iyi kullanan :) eşinden iyi kullanırsın Zaman'la ama bunu kabullenmez :)

Yanınızda eşiniz varken trafiğe ÇIK-MA YINN....
Benim eşim sakin yapılıdır ama o bile bana öğretirken kavga gürültü öğretti. Eli hep el freninde durdu. Sen yapamıyorsun nasıl döndün nasıl durdun aman yavaş aman hızlı derken iyice panikleyip hata üstüne hata yapıyordum...
Zaman içinde refleksleriniz oturur, ben de çok panik bir insanım ve otomatik vites kullanmama rağmen başlarda direksiyon hakimiyetini bile sağlayamıyordum yamuk yumuk gidiyordu araba.
İş ve ev arası gidebiliyordum o da çok sakin dümdüz bir yol,üni kampüsü şehir dışında ve kısa sürüyor park sorunu da olmayan bir yer.
Sonra sonra eşim işteyken kendi kendime çıkmaya başladım çarşı tarafına doğru ama ne hatalar ne hatalar yaptım. Nerelerde sıkıştım kaldım, ters yönlere mi girmedim, kaldırımlara mı çıkmadım anlatsam roman olur herhalde... :KK70: Hatta koca sitenin ve kampüsün kosskocaman gepgeniş park yerlerinde milletin arabalarına vurdum. İş yerinde herkes benim arabamın uzağına park ediyordu. :KK70:
Şerit değiştirmekten, yanda giden kamyon otobüs vs den aklı gidiyor insanın zaten millet önüne atlayıveriyor az tedirgin görmesin.
Demem o ki zaman içinde olacak bir şey, arabaları ve trafiğin akışını izleyin, nasıl şerit değiştiriliyor nasıl dönülüyor. Takip mesafesi ve arkadan gelen araçlara karşı gözünüz aynalarda olsun. Aniden girmeyin şeride yavaştan girin. Önce sakin yollara gidip çalışın sonra yoğun trafiğe çıkın. Ama yalnız olun yanınızda kimse olmasın. Çünkü birisi varken asla öğrenilmiyor onun komutlarına uyuyorsun robot gibi. Denetleniyor olma duygusu da cabası.
Kendi başınıza olsanız hem öz güven gelir hem de kendiniz yaptığınız için oturur.
Şimdi gayet her yere gidiyorum çok da iyi kullanıyorum en dar alanlara bile park edebiliyorum ama bunları yapabilkeceğimi hiç düşünemezdim çünkü ben gerçekten panik biriyimdir yapı olarak...Ben öğrendiysem herkes öğrenir. :)

Ben de ilk kez burda okudum dikiz aynasından taciz edilebildiğini yeni yöntemler bulmuş sapıklar herhalde...
Öyle görülebilmesi için baya bir yakın olması lazım kolay bakılamaz. Tabii.yan şeritte aynı hizadaki şoför bakıyordur o olabilir Ama aynalardann dikizlemek için baya bir sapık olmak ve sapıklıkta master yapmış olmak lazım :KK70:

X