• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ARABA SORUNU

iyide sefasını siz sürmüyorsunuz ki başkaları sürüyor.Arabayı alınca benzin katıyorlar mı peki,yada bir kaza falan yapsalar arabanızı siz yaptıracaksınız kaza anında bir ceza gelse size gelecek ceza.kırmızı ışıkta geçse cezası size gelecek yine.

cnım araba o kadar uzun süredir bende durmuyor ki haftaiçi babamda haftasonu abimde o yüzden gazına suyuna karışmıyorum, gerçi geçenlerde bir 50 tl lik aldım, 20 km lik yere gttim yine istediler, bu sefer aldığımda da50-60 tl lik dolrurulmuştu. Allah korusun kaza olsa tamam kaskosu var aracın ama araba değerini yitirecek, bizde aşırı zengin insanlar değiliz ki içim sızlar yani, kaç yıl kredi ödedim ben.

sanırım haklıyım ve kendimi kötü hissedeceğim bir durum yok değil mi? valla artık içim içimi kemiriyor bunu düşünmekten.

İki seçeneğin var.

1. Her seferinde farklı bir bahane uydurarak sana lazım olduğunu söylemek, lazım olmasa dahi vermemek için bahaneler üretmek.
  2. Arabanı satıp, yenisini almak. İyi veya kötü ve arabanı sattıktan sonra bu yeni alım işini biraz araya zaman koyarak yapmak ki, biraz unutulsun.
  3. Tekrar istediği taktirde, eşinin kullandığını belirtmek.

Ayrıca neden araba babanın orada duruyor? Sizin kapınızın önünde yer mi yok?

babamların arabası yok yaşlı insanlar üzülüyorum benim kapının önünde duracağına orada dursun diyorum onlar zaten uzun mesafe gitmiyorlar, hemen lazım diyincede getiriyor babam. ve vermesem bile bozulmaz bir şey demez. ama ben abimin her hafta bilemedin 2 haftada bir alıp, içinde sigara içilip birde uzun km ler yapılmasından rahatsızım. cidden bazen ben kötü müyüm diyorum ama bence haklıyım. bu kadar olmamalı.

arabanızı satın. E madem cok kullanmıyorsunuz her yere taksiyle gitseniz bile onun masrafından az olur. Parasını da dolar alın koyun kenara. Yarın oburgun baska ihtiyaca lazım olur. Hem sigortası vergisi susu busu onlar da sizden cıkıyor hem de binemiyorsunuz. Bizim de iki tane var. sehrin iki ters ucuna gidiyor olmasak ben de satacagım birini. Cunku yıllık 6 bin lira kasko vergi ve sigorta masrafımız var su anda. daha yetkili servisi saymadım.
Aileye bu kadar yuz verdiyseniz artık açık açık soylemeden laftan anlamazlar. Satın kafanız rahat olsun. Esiniz yokken cagırın bi taksi binin gidin. ne var ki.

eşim de aynısını dedi, zaten servisim var, çok acil bir şey olursa araç kiralarız yada taksiye binersin, ödediğin kasko, vergi, sigortasına denk düşmez dedi. cidden satış en mantıklısı çünkü düzelmeyecek bir durum ve ben sürekli kötü hissediyorum.

Arabayı abinize satmayı teklif edin. Zaten sizden çok o kullanıyormuş. Babanızdan da biraz destek alır ödeme konusunda. Hem babanızın hem abinizin arabası olmuş olur böylece. Siz de isterseniz kendinize yeni bir araba alırsınız.

aynı dert bende de var arabayı alırken eşime demiştim kimseye vermem ben sanki aksini dedim gelen istedi giden istedi
ama ben vermedim kötü oldum hatta eşim benimle kavgalar etti neymiş ne değerli malım varmış ya arkadaş malım kıymetli ya sadece benzin atmakla olmuyor ki km'si vergisi muayanesi bakımı hatta arabanın kredi ödemesi :) bitmiyor ama insanlar anlamıyor maalesef vermiyeceğimi bildikleri halde istiyorlar bende satıcam istemiyorum ama başkaları yüzünden mutsuz huzursuz oluyorum eşimde destek vermez bu konuda mesela ver ne olcak demekten başka araba dendimi içim gidiyor bi yandan sinirlerim ttepeme çıkıyor off

bende resmen tüm hafatsonumu bu yüzden mutsuz geçirdim, bi annemi arıyorum dertlerinyorum bi arkadaşımı. mecburen eşime de yansıttım artık, oda bu kadar istenmesi normal değil ama salla gitsin sen artık rabayı kaybetmişsin dedi bana :işsiz: nasıl diyorsunuz veremem diye ben diyemiyorum işte, bana lazımsa da bin tane açıklama yapıyorum, aramasınlar istiyorum artık :mad:

Arabayı abinize satmayı teklif edin. Zaten sizden çok o kullanıyormuş. Babanızdan da biraz destek alır ödeme konusunda. Hem babanızın hem abinizin arabası olmuş olur böylece. Siz de isterseniz kendinize yeni bir araba alırsınız.

canım onu bile dedim biliyor musun? yok dedi ben arabaya o kadar para veremem, ama dediğim gibi önemli bir yere giderken benden, hava sıcaksa benden, uzun yolsa benden, çünkü kendinin ki kötü bir model, onunla istediğini yapamıyor. bide surat yapıyor isteyince, yani gerçekten canımdan bezdim, telefon ne zaman çalsa geriliyorum. arabaya 2 senedir binmediğim halde düşünün 30 bin km olmuş, çok sık kullanılmasa da kullanılca maşallah gitmediği yer kalmıyor :işsiz: yani 2 senede kullanılan 30 bin km, öncesini saymıyorum.

canım onu bile dedim biliyor musun? yok dedi ben arabaya o kadar para veremem, ama dediğim gibi önemli bir yere giderken benden, hava sıcaksa benden, uzun yolsa benden, çünkü kendinin ki kötü bir model, onunla istediğini yapamıyor. bide surat yapıyor isteyince, yani gerçekten canımdan bezdim, telefon ne zaman çalsa geriliyorum. arabaya 2 senedir binmediğim halde düşünün 30 bin km olmuş, çok sık kullanılmasa da kullanılca maşallah gitmediği yer kalmıyor :işsiz:

Ama sizi resmen sömürmüşler. Ne kadar bencil bir insanmış. O zaman ben de diğer arkadaşlara katılıyorum. Arabayı satın, parasıyla da farklı bir yatırım yapın. Arabaya ihtiyacınız olursa eşinizin arabasını kullanırsınız veya araba kiralarsınız.

bir anda kendimi gördüm aman yarabbiiimmm :KK43: canım sat canının sıkıtısını da gidermiş olursun
eşinde de araba varsa boşver git sat

valla ilan vericem artık sadece sinirim bozuluyor çünkü artık, sırf arabayı eskitmesinler diye malımdan olucam rahatımdan olucam. ne kadar saçma bir şey ya

Arabayı her istediğinde bir bahane bulun ya da eşiniz konuşsun. Babanızla ortak bir araba alma ihtimalleri Yok mu? Yani arabası varmış gerçi sonuçta araba arabadır arkadaşlarına şekil yapmaya alıyor gibi sizinkini sinir bozucu :110: Aslında arabayı değiştirip eşim aldı filan deseniz belki ondan istemeye çekinir

Abi de olsa baba da olsa bu kadar düşüncesizlik yapılmasından nefret ederim. Ya açık açık söyleyeceksiniz istemiyorum artık diye ya da her istediğinde bahane bulup reddedeceksiniz ki kendisi anlasın. Valla benim de arabam var, evli değilim, ailemle yaşıyorum. Araba otoparkta durur haftaiçi. Babam ihtiyacı olursa kullanır ona da çekinir. Bu kadar yüzsüzlük biraz saçma artık yani

evet değil mi? ben kendi kendime çok düşünüorum abartıyor muyum diye? ama değil araba bu sonuçta bu kadar sık istenmez. haftada bir bile çok bence, zaten ben haftaiçi çalışıyorum bana da lazım olacaksa haftasonu oluyor. üstelik olmasa bile kullanıldıkça değer kaybeden bir şey bu. cidden sürekli kendi kendime ben haklıyım diyip duruyorum :( çünkü yine ben suçlu olucam sonunda, senelerce verdim, şimdi adım arabasını bile esirgiyora gidecek.

Arabayı her istediğinde bir bahane bulun ya da eşiniz konuşsun. Babanızla ortak bir araba alma ihtimalleri Yok mu? Yani arabası varmış gerçi sonuçta araba arabadır arkadaşlarına şekil yapmaya alıyor gibi sizinkini sinir bozucu :110: Aslında arabayı değiştirip eşim aldı filan deseniz belki ondan istemeye çekinir

bakalım haftaya yine istenecek biliyorum bahane bulacağım, 2-3 sefer böyle deneyeceğim. eşim olmaz canım, zaten sıkı sıkı tembihledi beni sakın karıştırma diye, bide evlenmeden önce aldığım bir şey olduğu için, geldi 3 ayda kızın malını sahiplendi diye kin besler, iyice gerilir ortalık :)

araba sendeyken bozuldu artık kilometresi fazla da oldu deyip satın. aradan biraz zaman geçince yenisini alıp babanıza da ihtiyaç oldukça al baba ama diğer araba ora bura git gel mahvoldu bu da öyle olmasın deyin. anlar herhalde.

Eşinizin arabasinı siz sizinkini eşiniz kullansın.Isterlerse esim benimkini gotürdü onunkini de vermemden hoslanmaz deyin.
Hofff zor bi durum .Abiniz kendi arabasını kullansin yaffff.Beğenmiyorsa yenisini alsın .

babamların arabası yok yaşlı insanlar üzülüyorum benim kapının önünde duracağına orada dursun diyorum onlar zaten uzun mesafe gitmiyorlar, hemen lazım diyincede getiriyor babam. ve vermesem bile bozulmaz bir şey demez. ama ben abimin her hafta bilemedin 2 haftada bir alıp, içinde sigara içilip birde uzun km ler yapılmasından rahatsızım. cidden bazen ben kötü müyüm diyorum ama bence haklıyım. bu kadar olmamalı.

Hayır kötü düşünmüyorsunuz.
Sonuçta mal kolayla edinilmiyor.
Bizim aracımızda da sigara içilmedi hiç, içilmesine de karşıyım.
Çünkü ne kadar olmasa iğrenç bir koku siniyor arabaya, hiç gerek yok.

En mantıklısı satın arabayı, ya da abinize tatlı dille eşiniz izah etsin siz değil.
Siz kötü olmayın, abiniz size birşey derse de "abi artık evlendim, eşim de haklı" der kapatırsın konuyu.
Çok istiyorlarsa kendileri edinsinler bir araba.

Eşimin abisinin arabası vardı.
Nişanlılık döneminde en fazla 1 - 2 defa istemişizdir bir daha istemedik.
Ki abisi hep derdi "bak araba kapıda yatıyor, biz kullanmıyoruz lazım olunca al muhakkak" diye.
Fakat biz hiç bir zaman bunu sömürmedik, istemedik.

Kendi arabamız olduktan sonra biz ihtiyaçları olduğunu bildiğimiz zamanlarda o kadar ısrar ettik yine almadılar mesela.

Demem o ki, düşünceli değil abin.
Nasıl olsa var, biz de kullanıyoruz, sesini de kimse çıkartmıyor, böyle devam edelim mantığı var.
Ama olmaz işte.

Hayır kötü düşünmüyorsunuz.
Sonuçta mal kolayla edinilmiyor.
Bizim aracımızda da sigara içilmedi hiç, içilmesine de karşıyım.
Çünkü ne kadar olmasa iğrenç bir koku siniyor arabaya, hiç gerek yok.

En mantıklısı satın arabayı, ya da abinize tatlı dille eşiniz izah etsin siz değil.
Siz kötü olmayın, abiniz size birşey derse de "abi artık evlendim, eşim de haklı" der kapatırsın konuyu.
Çok istiyorlarsa kendileri edinsinler bir araba.

Eşimin abisinin arabası vardı.
Nişanlılık döneminde en fazla 1 - 2 defa istemişizdir bir daha istemedik.
Ki abisi hep derdi "bak araba kapıda yatıyor, biz kullanmıyoruz lazım olunca al muhakkak" diye.
Fakat biz hiç bir zaman bunu sömürmedik, istemedik.

Kendi arabamız olduktan sonra biz ihtiyaçları olduğunu bildiğimiz zamanlarda o kadar ısrar ettik yine almadılar mesela.

Demem o ki, düşünceli değil abin.
Nasıl olsa var, biz de kullanıyoruz, sesini de kimse çıkartmıyor, böyle devam edelim mantığı var.
Ama olmaz işte.

aynen canım siz zaten doğru olanı yapmışsınız ben araba nasılsa yatıyor alın desem herlde hiç kendi arabasını kullanmaz ben öyle düşünüyorum :/ eşimi karıştırmak istemiyorum, bu sefer ona kin besler, kızın malını sahiplendi 2 günde diye, zaten dediğim gibi eşim sıkı sıkı tembihledi, beni karıştırma da ne yaparsan yap diye. satmak en mantıklı çözüm gibi, zaten 6-7 aya ev almayı düşünüyoruz, peşinata faydası olur.

sigara olayında ise çok kızgınım, kendi olsa birisi onun arabsına böyle yapsa, agzına geleni söyler. ben sevgiliyken bile eşime bi tane içtirmedim. en azından yıkatsaydın da belli olmasaydı bildiğin arka taraf kül içindeydi ve baya kokmuştu. ki bu sigara kokusu daha önce mevzu olmuştu, arabayı bırakıp yürüyerek gitmişti evine, istemem arabanı diye birde vicdan yaptırmıştı bana, ee ne değişti, yine içilmiş yine içilmiş :işsiz:

araba sendeyken bozuldu artık kilometresi fazla da oldu deyip satın. aradan biraz zaman geçince yenisini alıp babanıza da ihtiyaç oldukça al baba ama diğer araba ora bura git gel mahvoldu bu da öyle olmasın deyin. anlar herhalde.

babamlar durumun farkında canım, hiç istemiyorlar zaten ben diyorum işiniz varsa kalsın diye, hani 3-4 km lik mesafeye gidiyorlar en fazla o yüzden onlardan yana sıkıntım yok. bide babam temiz kullanır, yıkar eder, öyle pis pis bırakmaz. satıcam sanırım herkes böyle düşünüyor, hamile falan kalırsam yeniden alırız ne yapayım, para bir şekilde elimizden çıkarda bir daha da araba alamam diye korkuyorum ama böyle de haşatı çıktı güzelim arabanın.

aynen canım siz zaten doğru olanı yapmışsınız ben araba nasılsa yatıyor alın desem herlde hiç kendi arabasını kullanmaz ben öyle düşünüyorum :/ eşimi karıştırmak istemiyorum, bu sefer ona kin besler, kızın malını sahiplendi 2 günde diye, zaten dediğim gibi eşim sıkı sıkı tembihledi, beni karıştırma da ne yaparsan yap diye. satmak en mantıklı çözüm gibi, zaten 6-7 aya ev almayı düşünüyoruz, peşinata faydası olur.

sigara olayında ise çok kızgınım, kendi olsa birisi onun arabsına böyle yapsa, agzına geleni söyler. ben sevgiliyken bile eşime bi tane içtirmedim. en azından yıkatsaydın da belli olmasaydı bildiğin arka taraf kül içindeydi ve baya kokmuştu. ki bu sigara kokusu daha önce mevzu olmuştu, arabayı bırakıp yürüyerek gitmişti evine, istemem arabanı diye birde vicdan yaptırmıştı bana, ee ne değişti, yine içilmiş yine içilmiş :işsiz:

Doğru düşünüyorsun.
En doğrusu arabayı satmak eve peşinat yapmak.
İlerde de araba alırsanız eşinizi mecbur araya sokarsınız.
Gerçi o zaman diyemez "kardeşimin malına kondu" diye çünkü araba alırsanız daha sonralarda bu ikinizin arabası olacak.
Senin araban değil...

Neyse, her ne karar verirsen hakkında hayırlısı olsun.
Fakat sana da büyük ders olmuş, hayatta hiç kimseye bu kadar müsama göstermek iyi birşey değil.
Hep denildiği gibi, iyilikten maraz doğar.

Eşinizin arabasinı siz sizinkini eşiniz kullansın.Isterlerse esim benimkini gotürdü onunkini de vermemden hoslanmaz deyin.
Hofff zor bi durum .Abiniz kendi arabasını kullansin yaffff.Beğenmiyorsa yenisini alsın .

aynen canım çok kötü bir durumun içindeyim, yalandan yere malımla rezil oluyorum, ya arabayı gözden çıkarıcam istedikleri gibi vericem yada kötü olucam. yani başka çözümü yok, yada satacağım işte yoksa anlaşılacağını sanmıyorum. artık her seferinde lazım dicem, yapacak bir şey bırakmadı çünkü. bekliyorum bakalım hafatsonunu neler olacak.

Back