• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ARABA SORUNU

Abiniz ve babanizdan bir sıkıntınız yoksa km feda olsun onlara. Ne olacak ki, eskise araba.
Siz kullanmiyorsunuz, kapının önünde dursun km si atmasın diyorsunuz.
Dünya malı, artsa ne olur artması ne olur.

Anladığım kadarıyla maddi durumunuz kötü değil.

Ha yok hala km diyorsanız arabayı satiliga çıkarın. Abiniz istiyorsa o alsın.
Parayı bankaya yatirirsiniz. Üstüne her ay eklerseniz alırsınız yenisini yeniden.

Abiniz ve babanizdan bir sıkıntınız yoksa km feda olsun onlara. Ne olacak ki, eskise araba.

Parayı bankaya yatirirsiniz. Üstüne her ay eklerseniz alırsınız yenisini yeniden.

evet durumumuz kötü değil, ama sıfıra yakın bir arabayıda eskittirecek kadar iyi de değil, babama zaten kıyamıyorum o istemeden götürüp veriyorum ama abim öyle değil, kendi arabası varken benimkini alması, içinde sigara içilmesi, onun yüzünden benim mağdur olmam bunları artık kaldıramıyorum, tek sefer değil arada sırada olan bir şey değil, 2 senedir düzenli olarak bu böyle hatta öncesi de var, eski arabam da bu şekilde gitti ama onu umursamamıştım başta.

abim zaten daha iyi bir araba alacak olsa alır, bir benim arabam yok ya. o uygun fiyatlı bir araba aldı, nasılsa sogukta, uzun yolda, sıcakta, karda kışta benimki var. bilmiyorum ben artık abimdir feda olsun diyemiyorum evet eşimle gelirimiz iyi çok şükür ama ikimizde özel sektör çalışanayız, dünyanın bin türlü hali var ve arkamızda kimsemiz yok bende geleceğimiz için, sağlığımız halimiz vaktimiz yerindeyken yatırım yapmak istiyorum.

Kardeşim canım ciğerimdir, her zaman alabilir... asla da alma diyemem, kahrolurum... kan kardeşi gibi var mı be....

offf şu an beni en iyi sen seni de en iyi ben anlarım, şaka gibi ya insanların ayarsızlıkları yüzünden malımızdan oluyoruz. cidden insanın çok canını sıkıyor, ne diyim Allah akıl fikir versin bu insanlara, benim sonumda aynı olacak maalesef. eşin en baştan " araba hanımın arabası, uygun olmaz abi" diyip kestirip atsa istenmezdi belki ama isteyecek adam her türlü istiyor, cidden hayret ediyorum çünkü ben ciddi bir şey olmadığı sürece kimseden araba isteyemem heleki uzun yola çıkarken hayatta istemem :/
Canım seninki en azından abin yani.El değil.İnan abim alsa içine etse gam yemezdim ben.Bilirim şuan başım sıkışsa bir telefona bakar yanıma koşması.
Benim araba onun bunun yüzünden b.k yoluna gitti resmen.

maalesef abimle aramda öyle bir ilişki yok, belki de o yüzden bu kadar sinirim bozuluyor. zaten öyle bir abi olsa böyle sorumsuzlar yapmazdı. düğünümde bile el gibi davrandı, kuşağım bağlanırken bile yoktu arkadaşlar, herkesin kardeşlik ilişkisi öyle değil. adam abilik yapacağı zaman ortada yok ama işte böyle zamanlarda abi :işsiz:

maalesef abimle aramda öyle bir ilişki yok, belki de o yüzden bu kadar sinirim bozuluyor. zaten öyle bir abi olsa böyle sorumsuzlar yapmazdı. düğünümde bile el gibi davrandı, kuşağım bağlanırken bile yoktu arkadaşlar, herkesin kardeşlik ilişkisi öyle değil. adam abilik yapacağı zaman ortada yok ama işte böyle zamanlarda abi :işsiz:
Bence de aranizdaki iliski cok guclu olmadigi icin bunlari dusunuyosun.baksana sana abilik yapmamis ki.ben dusuncende bi gariplik goremedim bu yuzden.ama biz kardesimle birbirimize cok duskun oldugumuz icin benim icin hic sorun olmazdi arabami almasi.herkes boyle olmayabilir.

Yani her seferinde bi işiniz çıkacak. Başka yolu yok. Kırmadan olmuyor.
Arabayı satıcam kmsini yazdım ilanda oyüzden kullanamam deseniz saçma mı oldu yani bilemedim.

bende eşime ikisini de satıp daha iyi bir şey alalım dedim, ona da şirketten araba verilecek yakın zamanda, hani artık ikimzin ortak aracı gibi olur dedim, yok dedi, bende şirket arabası olunca yine istenir dedi. bilmiyorum nasıl olacak :KK43:
şirket arabası olsa bile o alınan ortak mal olacak yani bekarken alınanda hadi diyelim eşinin müdahil olma hakkı yok (lafın gelişi diyorum ailenin bakış açısına göre yani) ama ortak alındığında eşim izin vermiyor deme lüksün var yani bu bir prensip meselesi benim arabam olsa, ben kimseye arabamı veremem kusura bakmayın derdim ki öyle de yapmayı düşünüyorum çünkü param olsa şimdi araba almak isterdim o denli hevesim var
Bu konuda netim, bir kez vermeyince bir daha isteme yüzü olmaz kimsenin
ha aile başka elbette ama benim ailem istemez bence eşinle alın ama o araçta eşinin yetkisi daha fazla olsun dışarıya karşı yoksa siz aranızda senin benim olmaz zaten

Bence de aranizdaki iliski cok guclu olmadigi icin bunlari dusunuyosun.baksana sana abilik yapmamis ki.ben dusuncende bi gariplik goremedim bu yuzden.ama biz kardesimle birbirimize cok duskun oldugumuz icin benim icin hic sorun olmazdi arabami almasi.herkes boyle olmayabilir.

evet canım çok güçlü değil ama bence insanlar normal şartlar altında değerlendiriyor, kardeşiniz de olsa sürekli böyle iyi niyet sömürme herkesi rahatsız ederdi diye düşünüyorum. zaten ben öyle bir insan olmasam kimse bu kadar sık alamazdı arabamı benim artık canıma tak ettiği için, bu duruma düştüm ya.

şirket arabası olsa bile o alınan ortak mal olacak yani bekarken alınanda hadi diyelim eşinin müdahil olma hakkı yok (lafın gelişi diyorum ailenin bakış açısına göre yani) ama ortak alındığında eşim izin vermiyor deme lüksün var yani bu bir prensip meselesi benim arabam olsa, ben kimseye arabamı veremem kusura bakmayın derdim ki öyle de yapmayı düşünüyorum çünkü param olsa şimdi araba almak isterdim o denli hevesim var
Bu konuda netim, bir kez vermeyince bir daha isteme yüzü olmaz kimsenin
ha aile başka elbette ama benim ailem istemez bence eşinle alın ama o araçta eşinin yetkisi daha fazla olsun dışarıya karşı yoksa siz aranızda senin benim olmaz zaten

işte ben arabamı vermem bile demiyordum hatta herkese veriyorum, ablamların bir ay kullandığı oldu bir dönem kendi arabalarını sattıklarında, eşimle sevgiliyken ilk başlarda onun arabası yoktu ona da ne zaman lazım olsa verirdim eski arabamı, araba esirgediğim yok aslında ama bu kadarı olmaz olmamalı, artık sinirden ölüyorum. bazı konularda net olmak lazımmış şimdi anlıyorum gerçekten yoksa böyle mağduriyet çıkıyor ortaya.

ya birlikte üst model araba alcaz ki eşim yanaşmıyor ona, yada ev alırken ben kendiminkini satacağım zaten ben kullanmıyorum, eşim yokken de bulurum bir çaresini başka çözümüm kalmadı maalesef :KK12:

Bu araba mevzusu her açıdan sorunlu.
Sene başında bende gittim üst segment bir araba aldım.Alırken eşim çok masraflı çok pahalı ne gerek diye başımın etini yedi.Kullanmaya gelince benden çok kullandı ama.İlk zamanlar alıyorum diye haber veriyordu sonraları hiç söylemedi bile kendininmiş gibi kullandı.Millet de onun sandı.Zaten mal kıymeti bilmez yetmezmiş gibi düğüne giden tatile çıkan kim varsa arabayı ister oldu.Kendi külüstürleri uzun yola gidemez diye benim araba eşimin sülalesinin umumi uzun yol arabası oldu.Araba yaşına gelmeden 30.000 km.
Bir sürü kavga ettik olmadı.
karım izin vermiyor diyemezmiş.Senin benimmi varmış.
Sinirle sattım ama çok zarar ettim bu işten.Cefasına mı yanayım,sefasını süremediğime mi,zararıma mı,arabasız kalıp perişan olduğuma mı
aynen bende şu an o noktadayım sülale bi yana arkadaşları yetiyor adam gübre almaya eşimi ariyor gel götür bizi diye kızı ünv.gidicek eşsyaları var gel bizi otogara bırak sanki gideceği saatlerde otobüs taksi yok ha bide eşim götürürken benzin falan da koydurmaz ama ben çekinmiyorum söylüyorum direk eşim veremem diyemiyor ama artık demesini öğrendi azda olsa :) eşim ailesi kaldı bi afedersin wc ye giderken bile arabayı isteyecekler ikinci el arabam yapmam dediğim km yaptım yani

Bu araba mevzusu her açıdan sorunlu.
Sene başında bende gittim üst segment bir araba aldım.Alırken eşim çok masraflı çok pahalı ne gerek diye başımın etini yedi.Kullanmaya gelince benden çok kullandı ama.İlk zamanlar alıyorum diye haber veriyordu sonraları hiç söylemedi bile kendininmiş gibi kullandı.Millet de onun sandı.Zaten mal kıymeti bilmez yetmezmiş gibi düğüne giden tatile çıkan kim varsa arabayı ister oldu.Kendi külüstürleri uzun yola gidemez diye benim araba eşimin sülalesinin umumi uzun yol arabası oldu.Araba yaşına gelmeden 30.000 km.
Bir sürü kavga ettik olmadı.
karım izin vermiyor diyemezmiş.Senin benimmi varmış.
Sinirle sattım ama çok zarar ettim bu işten.Cefasına mı yanayım,sefasını süremediğime mi,zararıma mı,arabasız kalıp perişan olduğuma mı
aynen bende şu an o noktadayım sülale bi yana arkadaşları yetiyor adam gübre almaya eşimi ariyor gel götür bizi diye kızı ünv.gidicek eşsyaları var gel bizi otogara bırak sanki gideceği saatlerde otobüs taksi yok ha bide eşim götürürken benzin falan da koydurmaz ama ben çekinmiyorum söylüyorum direk eşim veremem diyemiyor ama artık demesini öğrendi azda olsa :) eşim ailesi kaldı bi afedersin wc ye giderken bile arabayı isteyecekler ikinci el arabam yapmam dediğim km yaptım yani

valla canım doğru diyorsun dünya malı dünya da kalırda yani sen ne emekler veriyorsun birşeyler alıyorsun sizinde olsun o zaman anlarsınız bizi gecenin yarısı arasınlar akülü araba var gel bizi eve götür nasıl indiysen cıkarsın dimi ama yok enayi varken

valla canım doğru diyorsun dünya malı dünya da kalırda yani sen ne emekler veriyorsun birşeyler alıyorsun sizinde olsun o zaman anlarsınız bizi gecenin yarısı arasınlar akülü araba var gel bizi eve götür nasıl indiysen cıkarsın dimi ama yok enayi varken

zaten makul seviyelerde olsa buraya gelip bunu dert etmem kendimi üzmezdim, dediğiniz gibi suyunu çıkarınca insanın canına tak ediyor artık. ne bileyim benim herhangi bir akrabamdan araba istemek aklıma bile gelmez, çok yakın arkadaşım var kardeşim gibi ondan bile hiç istemedim, çok nadir kısa mesafelere bıraktırdım o kadar.

ben tüm üniversite hayatımı arabasız geçirdim çalışmaya başladım 2 yılım arabasız geçti, ki evim hem iş yerime hem okuluma çok ama çok uzaktı bir Allah ın kulundan rica etmedim istemedim. zaten sağlık vb. ciddi durumlar olmadığı sürece istenmesini mantıklı bulmuyorum. araba bu, herhangi bir eşya değil, yatırım bir nevi. yaşmayan benim sıkıntımı anlayamaz ya yıllarca kredi ödeyip aldığım arabayı bırakacaksın alan alsın, gezen gezsin, yada kötü olacağız başka çaresi yok gibi.

"abi arabayı satmayı düşünüyorum. eşine de lazım oluyor almak isterseniz size satayım" diyebilir misiniz acaba? onlara satın sizde kendinize yeni bir araba alın

zaten makul seviyelerde olsa buraya gelip bunu dert etmem kendimi üzmezdim, dediğiniz gibi suyunu çıkarınca insanın canına tak ediyor artık. ne bileyim benim herhangi bir akrabamdan araba istemek aklıma bile gelmez, çok yakın arkadaşım var kardeşim gibi ondan bile hiç istemedim, çok nadir kısa mesafelere bıraktırdım o kadar.

ben tüm üniversite hayatımı arabasız geçirdim çalışmaya başladım 2 yılım arabasız geçti, ki evim hem iş yerime hem okuluma çok ama çok uzaktı bir Allah ın kulundan rica etmedim istemedim. zaten sağlık vb. ciddi durumlar olmadığı sürece istenmesini mantıklı bulmuyorum. araba bu, herhangi bir eşya değil, yatırım bir nevi. yaşmayan benim sıkıntımı anlayamaz ya yıllarca kredi ödeyip aldığım arabayı bırakacaksın alan alsın, gezen gezsin, yada kötü olacağız başka çaresi yok gibi.
ben açık açık herkese dedim arabayı alırken kimse benden arabayı istemesin vermem sağlık dışında dedim ama ailem için dedim sağlık konusunu benim ailem eşimin ailesi fark etmez ama yok 6 yaşında çocuk iğneye götürcekler arabayı ver gideceği yerde ilçe de ki sağlık ocağı :) o derece ben satışa çıkardım bakalım ne olucak

Ben babama ve aileme, aynı şekilde eşimin anne ve babasına aynı dusuncedeyim.
Şuan ailemin böyle bir isteği yok, olmazda ama eşimin ailesinin kapısının önünde benim arabam neredeyse ki haz almıyorum kendilerinden.
Eğer emek diye soyleniyorsa o zaman açık ve net olunacak. " Artık veremem, aktif olarak kullanacağım " denilir.

Back