ARABA SORUNU

iyide sefasını siz sürmüyorsunuz ki başkaları sürüyor.Arabayı alınca benzin katıyorlar mı peki,yada bir kaza falan yapsalar arabanızı siz yaptıracaksınız kaza anında bir ceza gelse size gelecek ceza.kırmızı ışıkta geçse cezası size gelecek yine.

arabanızı satın. E madem cok kullanmıyorsunuz her yere taksiyle gitseniz bile onun masrafından az olur. Parasını da dolar alın koyun kenara. Yarın oburgun baska ihtiyaca lazım olur. Hem sigortası vergisi susu busu onlar da sizden cıkıyor hem de binemiyorsunuz. Bizim de iki tane var. sehrin iki ters ucuna gidiyor olmasak ben de satacagım birini. Cunku yıllık 6 bin lira kasko vergi ve sigorta masrafımız var su anda. daha yetkili servisi saymadım.
Aileye bu kadar yuz verdiyseniz artık açık açık soylemeden laftan anlamazlar. Satın kafanız rahat olsun. Esiniz yokken cagırın bi taksi binin gidin. ne var ki.

Cok dusuncesizce. Hic hos bir davranis degil. Anne veya babaniza soyletseniz musait bir dil ile?

Cocugu kursa goturmekle sizin arabaniz ne alaka?

Iyi kotu kendi arabalari varmis onunla gotursun kursa cocugunu?

Hem size mi guvenip cocugu kursa yazdirmislar?

Siz olmasaydiniz ne olacakti? Cocuk kursa gitmeyecekmiydi? Hayir gidecekti ama baska yolunu bulacaklardi ama simdi sizin arabaniz varya ne gerek var baska yollar aramaya.

Ben olsam abimin arabasi varken cocuk kursa gidiyor diye yengeme araba maraba vermezdim.

Begenmiyorlarsa satsin model yukseltsinler.

kahve kokması gerçekten sinir bozucu
onun dışında işin yoksa kullansın sonuçta onlarda çocuk da var

ama bu şekilde kokutacaksa vermeyeceğim arabayı diye annene babana bir söylen onlar kulağına kar suyu kaçırsın onun dışında kapıda boşa duracağına işiniz yok ise verin

Böyle bir durumda bende açık açık isteyemem. Hadi baban tamam da kendi arabası varken ne alaka? Kişinin kendi düşünmesi lazım bence. Hadi karısı aldın araba onda lazım vs diye.
Siz eşinle konuşup kulağına kar suyu kaçırın satmayı düşünüyoruz filan gibi. Aklıma başka bişey gelmedi..

Bir daha istediğinde veremem sigara icirtmedigimi bildiğin halde her yer sigara kulu olmuş kahvehaneye çevirmissin diye kızarsin. Babana da arabayi bırakma artık. Oradan gelip alabiliyor çünkü.

İki seçeneğin var.

1. Her seferinde farklı bir bahane uydurarak sana lazım olduğunu söylemek, lazım olmasa dahi vermemek için bahaneler üretmek.
  2. Arabanı satıp, yenisini almak. İyi veya kötü ve arabanı sattıktan sonra bu yeni alım işini biraz araya zaman koyarak yapmak ki, biraz unutulsun.
  3. Tekrar istediği taktirde, eşinin kullandığını belirtmek.

Ayrıca neden araba babanın orada duruyor? Sizin kapınızın önünde yer mi yok?

abinizin arabası varmış iyi ya da kötü neden sizinkine ihtiyaç duyuyor ki? Bence de satın ve atın parasını bankaya hiç dokunmayın. Çocuk olduğu zaman alırsınız yeni araba

bir anda kendimi gördüm aman yarabbiiimmm canım sat canının sıkıtısını da gidermiş olursun
eşinde de araba varsa boşver git sat

aynı dert bende de var arabayı alırken eşime demiştim kimseye vermem ben sanki aksini dedim gelen istedi giden istedi
ama ben vermedim kötü oldum hatta eşim benimle kavgalar etti neymiş ne değerli malım varmış ya arkadaş malım kıymetli ya sadece benzin atmakla olmuyor ki km'si vergisi muayanesi bakımı hatta arabanın kredi ödemesi :) bitmiyor ama insanlar anlamıyor maalesef vermiyeceğimi bildikleri halde istiyorlar bende satıcam istemiyorum ama başkaları yüzünden mutsuz huzursuz oluyorum eşimde destek vermez bu konuda mesela ver ne olcak demekten başka araba dendimi içim gidiyor bi yandan sinirlerim ttepeme çıkıyor off

Bir yandan eşinde hakli kasko yu vergisini ödeyen sensin..kasko 1000 tl civarlardinda ve vergiside 600tl civarlarinda. Cebinde kalmis olacak satarsan.. Bende abimi cok severim ama cok, beraber buyudumuzden, ama bir yere kadar evli oldugundan dolayi..

Farkli konularda benim de başima geliyor.. Sirf digerleri yuzunden ön adim atamiyorum...

satın arabayı en iyisi eşiniz haklı
arabayı satıyoruz diyin bakın nasıl bozulacaklar abiniz yengeniz :)
babanıza üzülürüm sadece..

E siz arabayı babanızın kapısına bırakırsanız onlar da kullanır. Demek ki size lazım olmuyor diye düşünürler. Baştan yanlış yapmışsınız. Arabaları olmasa neyse, kendi arabaları da varmış. Yazık olmuş. Satın yenisini alın bu sefer kimseye vermeyin.

Ben olsam satardim taksiyi aradimmi kapimda zaten.Hem masraf hem arabanin degeri dusuyor.

Bir kac ay gecsin yeni alin nasil iste calisiyosunuz bilmem ama sirket araci deyin asla vermeyin.

onceden kılıfı hazırla lazım de.yada annenız falan desın ayıp dıye

kısa ve öz abinize kendiniz diyeceksiniz abi araban var benim arabamı kullanma diye ben olsam derim diyorumda zaten o yüzden hep kötü kadın oldum :) binbir surat herkez de buna nazaran yüzsüzlük parayla değil yine istiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…