- 4 Mart 2014
- 67
- 3
- 18
- 34
- Konu Sahibi Omurboyubirkan
-
Otomatik vitesle hic süremem nedense. Ailemin otomatik benim kendi arabam manuel vitesli. Benim ehliyet kursunda sürdügüm dizel di simdi kullandigim benzin. Cok zorlandim ilk. Daha arabayla ilerliyemeden stop ettirip babami delirtirdim. Annem beni hic yalniz yollamazdi. Taki bosuna mi aldim ehileyeti ben, birakinda kendim gidim gidecegim yere diyene kadar. Insan zamanla alisiyor. Iki senedir ehileyetim var bazen 3 yerine 5 e takiyorumInsanlik hali
Tek basımayken yapsam sorun değilde nişanlım varken yapınca fırça yioyorum korkuyo insan sonra :) ehliyet sınavındada bana vitesi 2 ye at demişlerdi hangi kafayla yaptısam carrttt diye 4 e takmıştımve evet ehliyet aldım :)))))))
Peki o zaman gelirsen bi mesaj at yönlendiririm seni birilerine
Bi kaç tane sorum olucak öncelikle viteste çok karasızım manuel vitesli araba almakmı mantıklı yoksa otomatik mi? Otomatikte arıza çıkıyo diyolar otımatik vites arabası olanlar yazarsa sevirinirim. Bide otomatik vites arabalar daha pahalı aynı arabayı daha ucuza manuel almak daha mantıklı ama trafikte rahat edebilir miyim? İstanbulda oturuyorum bi kaç kere manuel vitesli araba kullandım stop ettirme derdim yok ama vites değiştirirken yerlerini karıştırıyorum falan. Ne kadar zamanda kendinize güvenerek araba kullandınız ilk tek basıma araba kullanırken nelere dikkat etmek lazım yardımcı olursanız çok sevinirim :)
merhaba arkadaşım 6 yıldır araba kullanıyorum ilk araban triptonik benzinliydi aman allahım yokuşlarda çıkamaz konvoy olurdu arkam. sonra onu satıp düz vites aldım ama ne korku nasıl yapıcam nasıl olucak ilk iki gün arabayı kullanırken ne ağlamıştım düz vites istemiyorum vazgeçtim diyeancak aracımda yokuş kalkış desteği var bir cesaretle trafiğe çıktım o yokuşları 3 üncü viteste cıkmaya başlayınca bir mutlu oldum anlatamam sonra o aracıda satıp kendime 0 bir araç aldım ve yine düz vites. merak etme kullanırsın erkeklerden bile daha iyi olursun sonra
merhaba arkadaşım 6 yıldır araba kullanıyorum ilk araban triptonik benzinliydi aman allahım yokuşlarda çıkamaz konvoy olurdu arkam. sonra onu satıp düz vites aldım ama ne korku nasıl yapıcam nasıl olucak ilk iki gün arabayı kullanırken ne ağlamıştım düz vites istemiyorum vazgeçtim diyeancak aracımda yokuş kalkış desteği var bir cesaretle trafiğe çıktım o yokuşları 3 üncü viteste cıkmaya başlayınca bir mutlu oldum anlatamam sonra o aracıda satıp kendime 0 bir araç aldım ve yine düz vites. merak etme kullanırsın erkeklerden bile daha iyi olursun sonra
valla canım bence manuel ben 8 yıldır kullanıyorum.bende korkardım vitese bakçam die direksiyonu yamultuyodum :)ama zamanla alışıyosun.ben artık anlamıyorum bile elim kendi gidip geliyo
Bi kaç tane sorum olucak öncelikle viteste çok karasızım manuel vitesli araba almakmı mantıklı yoksa otomatik mi? Otomatikte arıza çıkıyo diyolar otımatik vites arabası olanlar yazarsa sevirinirim. Bide otomatik vites arabalar daha pahalı aynı arabayı daha ucuza manuel almak daha mantıklı ama trafikte rahat edebilir miyim? İstanbulda oturuyorum bi kaç kere manuel vitesli araba kullandım stop ettirme derdim yok ama vites değiştirirken yerlerini karıştırıyorum falan. Ne kadar zamanda kendinize güvenerek araba kullandınız ilk tek basıma araba kullanırken nelere dikkat etmek lazım yardımcı olursanız çok sevinirim :)
Ayyy inşallah ya düz vites kullandım az çok biliyorum o yokuşları halledip trafiğe bi girsem çok mutlu olucam :) daha trafikte arabayla hiç dur kalk yapmadım düşün :) yokuş kalkış desteğni ilk defa duydum onuda bi araştırım :)
işimle ilgili soru sordugun için cevaplamak istedim..
otomatik vitesin arıza çıkartıgı dogru ama markasına göre değişiyo
mesela suzuki otomatik asla arıza yapmaz.ben suzukide çalışıyorum bu şirkette 10 yılda bi kez bile otomatik şanzıman açılmadı arıza yapmadı.
suzuki swift otomatik alabilirsin benzinli..
otomatikte arıza yapmaması sadece suzuki değil japon grupta
japon araba her zaman sağlamdır.suzuki mazda toyota vb..
ıkıncısı maunel vites benım arabam çok severim manuelın zevkı başka bence[SUP][/SUP]
ama istanbulda yaşasam kesınlıkle otomatik kullanırdım.
dur kalk dur kalk trafıkte çekılmez.
alttakı aracın eskı kasaları 2006dan başlıyo 2013e kadar
18bin tl ye bulabılırsın otomatıkEki Görüntüle 1130701
benim aracım fiat punto hillholder diye geçer özellikle o özellikle aldım çünkü bizim buralar bildiğiniz dik bayır (çamlıca -beylerbeyi-acıbadem arası ) birde el freniyle uğraşmıyım dedim. ayağınızı frenden çektikten sonra fren yaklaşık 3-4 sn kendi kendini tutuyor sizde o arada kalkıyorsunuz aracınız geri kaymıyor. bence iyice bir bakın araştırın alın . ilk arabam opel corsa 1,2 idi nefret etmiştim resmen ..
teknolojinin nimetlerinden faydalanmak lazım, tabii ki otomatik.
iş yerim ve evim çok yakın, bir de tüplü olunca bir depo gaz bir ay oldu daha bitmedi.
tasarrufsa tasarruf kolaylıksa kolaylık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?