- Konu Sahibi Omurboyubirkan
-
Yok aynı değil tabi ki depoların boyutları. 230 civarı fullüyorum yaklaşık 1000 km yapıyorum. Benzinlide bir depo bir ay gider mi hiç bilmiyorum. Hiç benzinli kullanmadım. Önceki arabam lpgliydi benzin 3 ayda bir koyardım ona 20 liralık. Bak bu da tavsiye sakın lpgli araba alma :)
Tek bir markaya takılma bence. Aylarca polo peşinde koştum sonra gidip clio aldım. Hiç de pişman olmadım. En tasarruflu, en sağlam, en kolay kullanacağın arabayı seç. Ford ka hiç düşündün mü? Hem çok güzel hem çok az yakıyor, kullanması rahat, bi de çok ucuz. İlk araba içşn ideal olabilir bence. Seneye iyice öğrendikten sonra değiştirirsin mesela.
Ahahahadoğru demiş valla da kim ögretcek o zaman baska ögretcek adamda yok ki bi annem var oda güzel kullanıyo ama ögretme konusunda sıfır
Bi kaç tane sorum olucak öncelikle viteste çok karasızım manuel vitesli araba almakmı mantıklı yoksa otomatik mi? Otomatikte arıza çıkıyo diyolar otımatik vites arabası olanlar yazarsa sevirinirim. Bide otomatik vites arabalar daha pahalı aynı arabayı daha ucuza manuel almak daha mantıklı ama trafikte rahat edebilir miyim? İstanbulda oturuyorum bi kaç kere manuel vitesli araba kullandım stop ettirme derdim yok ama vites değiştirirken yerlerini karıştırıyorum falan. Ne kadar zamanda kendinize güvenerek araba kullandınız ilk tek basıma araba kullanırken nelere dikkat etmek lazım yardımcı olursanız çok sevinirim :)
istanbul trafiğinde özellikle tam otomatik arabayla çok rahat edersin..yarı otomatikte yokuşlarda kaydırma oluyor malesef hemde düz vites gibi..toyotanın tam otomatik arabaları çok rahat..
ben 4 ders özel ders aldım istanbul trafiğinde..ondan sonra trafiğe çıkmaya başladım sürekli beşiktaş-üsküdar arası gidip geldim köprü trafiğinde dur kalk daha iyi öğreniyosun valla..
aynalara hakim olucaksın ve direksiyona..dikkatli kullanıcaksın başka bir esprisi yok bence..
Lpg patlar diye korkarım zaten :) fordlara baktım şimdi 20 civarı bulursam kibar bişey oda olabilir:) micraların fiyatı uygun hemde kibarr ufak tefek diye istiyorum acıkcası tam bayan arabası :)
Benim ilk arabam ford ka oldu o yüzden yeri ayrıdır. Geçen ay eşimin yeğeni için aldık yine bir Ka daha. 8000 liraya. O yüzden diyorum ilk araba için 20000 çok değil mi? En fazla 13-15 lik bişey bence daha mantıklı. Kaza yapmazsın umarım da oraya buraya sürteceksin kesin ,ç,n yanmasın sonrasında.
Bencede otomatikle çok rahat ederim ama fiyatları pahalı rahat etmek için değer mi 5 milyar fazla vermek acaba? A en çok korktugun şey yokuşta arabayı kaydırmak zaten bide vitesleri güzel değiştiremiyorum
valla canım hele istanbul trafiğinde gerçekten değer...
kafan rahat...
tek ayağın frende, tetikte gidebiliyosun..
aniden önüme köpek atlamıştı benim beşiktaş balmumcudan aşağı inerken resmen bir salisede aynaları kestim ve frene asıldım..
düz vites olsa o anda debriajı düşünemezdim..
istanbulda bir de ara sokaklar yokuşlar çok fazla..
istediğin yere giderken arabayı nasıl çıkarıcam diye düşünmezsin..
ben modanın ve üsküdarın o ara ve yokuş sokaklarında çok rahat geziyodum full otomatik toyotayla..
ama şimdi kendi arabamız yarı otomotik polo..
onda aynı yokuşlarda el freniyle çıkarsan anca kaymıyosun.
biraz sıkıntılı yani düz vites ve yarı otomatik..
15 e almak istiyorum bende ama otomatik alırsam 20 den aşşağ bulamadım8 milyara kaç model aldınız? Ben 2005 model micraya baktım şimdi manuel 15 milyar dio :)
Bencede otomatikle çok rahat ederim ama fiyatları pahalı rahat etmek için değer mi 5 milyar fazla vermek acaba? A en çok korktugun şey yokuşta arabayı kaydırmak zaten bide vitesleri güzel değiştiremiyorum
2000 model canım, micra iyidir hoştur ama parçası pahalıymiş. Eşimin çalıştığı holdingin otomotiv grubu da var bir arkadaşa sordurdum şimdi. Nissan ben size vermem demiş. O da peugeot önerdi mesela. Çok kafa karıştırıcı bir süreç, her kafadan bir ses çıkıyor. Sen şu ka lara bir bak bakiim. Beğenirsin belki.
Manuel vitesli araçta kullandım, otomatik vitesli araçta kullandım. Araba dediğin manuel vitesli olur. otomatik vites arıza olarak başınızı çok ağrıtabilir. Ağrıtır demiyorum ama ağrıtabilir. Ben sürücü kursundan dosyamı aldım, daha trafiğe gidip ehliyeti bastırmaya fırsat bulamadan şehir dışına çıkmak zorunda kalmıştım. Araba kullanmak cesaret işi, asla arabaya değil kendinize güvenin.
2000 model canım, micra iyidir hoştur ama parçası pahalıymiş. Eşimin çalıştığı holdingin otomotiv grubu da var bir arkadaşa sordurdum şimdi. Nissan ben size vermem demiş. O da peugeot önerdi mesela. Çok kafa karıştırıcı bir süreç, her kafadan bir ses çıkıyor. Sen şu ka lara bir bak bakiim. Beğenirsin belki.
Çok sağol canım :) dün peugeot 206 baktım oda erkek arabası gbi cici bişey istiyorum :) benim bütün tanıdıgım erkeklerşn ilk arabası o :) o yüzden sogudum belki ama hemen bakşm o dediğin arabaya :)
Çok sağol canım :) dün peugeot 206 baktım oda erkek arabası gbi cici bişey istiyorum :) benim bütün tanıdıgım erkeklerşn ilk arabası o :) o yüzden sogudum belki ama hemen bakşm o dediğin arabaya :)
Bi kaç tane sorum olucak öncelikle viteste çok karasızım manuel vitesli araba almakmı mantıklı yoksa otomatik mi? Otomatikte arıza çıkıyo diyolar otımatik vites arabası olanlar yazarsa sevirinirim. Bide otomatik vites arabalar daha pahalı aynı arabayı daha ucuza manuel almak daha mantıklı ama trafikte rahat edebilir miyim? İstanbulda oturuyorum bi kaç kere manuel vitesli araba kullandım stop ettirme derdim yok ama vites değiştirirken yerlerini karıştırıyorum falan. Ne kadar zamanda kendinize güvenerek araba kullandınız ilk tek basıma araba kullanırken nelere dikkat etmek lazım yardımcı olursanız çok sevinirim :)
206 nın kırmızısı falan gayet dişi bir araba bence. Gri siyah biraz erkeksi. Bi bak bakalım. İzmirde olsan yardımcı olurdum ama oraya elim uzanır mı bilmiyorum. Bi araştırayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?