• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmak

Daha önce ki konu açmıştım. Eşimle konuştuk. Arabayı alırken 35 kredi çekmiş. 55 ödedi. Ailesi 20 bin civarı vermiş. Bunu ödeyelim dedi. Tamam ödeyelim dedi.İlerde az daha katar otomatik alırız sende kullanırsın dedi.
Şuan büyük şehirdeyiz. Araba büyük aile arabası. Linea gibi birşey ve Manuel. Düz yolda galan rahat sürüyorum. Ama merkezdeyiz ve burasının trafiği bayaa kalabalık.Oturdugumuz yer hep yokuş. Eşimde bana güvenemiyor. Hem yokuş hem trafik yogun diye.Özel bi ders mi alsam ne önerirsiniz?Büyük geniş araba sürmek çok mu zor. Eşim park ederken zorlanırsın diyor.
sende müsait yerlere parkedersin.bu bir bahane....tipik arabasını eşinden sakınan erkek.

Sürersin alışırsın onda sıkıntı yok da o araç engelli babaannenin üzerine alınmış ve senin kullanmanın kanuni sıkıntı olacağı araç değil mi? Eşin belki olası bir kazada başınızın derde girmesinden korkuyor olabilir.
Sanmıyorum. Soyadımız tutuyor. Sıkıntı olmaz dedi eşim

Neden böyle yaparlar anlamam. Halbuki kullanman en çok onun işine yarar. Market pazar alışverişini halledersin tek başına. Her yere eşine ihtiyaç olmadan gidersin. Uzun yolda bölüşürsünüz.
Üşeniyor heralde senin yerine 🤣
Kıskanıyor arabayı cıddıyım

Arabayı ilerde değiştirme düşünceniz var sanırım. Eşiniz kilometresini arttırmamak ve hasar almasını engellemek için sürmenizi istemiyor, bu yüzden de işi yokuşa sürüyor bence. Kolayca satabilelim diye.
Hiç umursamayın. Ben de yaklaşık bir yıldır kullanıyorum, araba da oldukça büyük. İyi bir şöför olduğumu iddia edemem ama şükür işimi halledebiliyorum, zamanla daha da iyi olacağım mutlaka. Kendinize güvenin, herkes kullanıyor siz de kullanabilirsiniz.
Yoo ondan degil. Büyük ve burada trafık cok dıyor. Güzel bır hocadan ders alacagım. İnşallah ögrenırım ıyıce

Madem gündüz vaktin var vınla derim. Çık önce sakin caddelerde takıl sonra da anacaddeye çıkarsın. Çarparsan, sürtersen de çarparsın yani kasko ödüyor zaten o kadar korkma derim.
Eşim kaçırma sakın arabayı burda trafık cok var dıyor. Düşündüm kacırmayı. Ama her yer yokmus ve anayol

Evet sakınıyor cidden. Ayrı alayım diyorum. Annesıgıl özel arabayı napcan dıyor. Oglunu vermıyor arabayı dıyorum. Cocuk olunca verır dıyorlar
bizdede vardı bu ama inat la ben aştım bunu.o evde yokken aldım uzaktaki kuzenime gittim.2 kere kaydırdım 2 kere sürttüm ama sonra alıştım.
cumartesi leri işe araba ile gidiyorum.
öyle keyifli ki.
zamanla aştı şimdi biraz daha rahat.
o yokken ufak ufak alın zamanla kendinize güveniniz gelir.

bence siz araba kullanmaktan cok arabaya bir sey olursa esinizin tepkisinden cekiniyorsunuz. ne demek bir araba kolay mi aliniyor yani tamam ama kazayi herkes yapabilir, kendisi de yapabilir. araba pahali bir sey diye siz kullanmayacak misiniz? ehliyeti alip pratik yaptiktan sonra butun dunyanin yapabildigi seyi siz niye yapamayasiniz?
Evette bırazdan kıskanıyor bence arabayı

Arabam olsunda yeterki tek derdim manuel buyuk araba bu olsun 😂
Ogrenirsiniz herkes anasinin karninda ogrenip gelmiyor sonucta pratik yapin esiniz yaninizdayken alisirsiniz

Bekarken kendi arabam küçücüktü her yere giderdim. Evlenince geniş araba aldık, sizin gibi yoğun trafik ve hep yokuş olan bir şehirde yaşıyordum.Kendimi hiç araba kullanmayı bilmiyormuş gibi hissettim resmen özgüvenim kaçtı. Vazgeçmedikçe gördüm ki hiç bir farkı yok küçük arabayla hatta manevra kabiliyetleri daha fazla, alışıcaksınız sadece vazgeçmeden trafiğe çıkmak gerekiyor. Arabaya bişey olur korkusunu da yaşamayın sonuçta eşinizdeykende olabilir..

Daha önce ki konu açmıştım. Eşimle konuştuk. Arabayı alırken 35 kredi çekmiş. 55 ödedi. Ailesi 20 bin civarı vermiş. Bunu ödeyelim dedi. Tamam ödeyelim dedi.İlerde az daha katar otomatik alırız sende kullanırsın dedi.
Şuan büyük şehirdeyiz. Araba büyük aile arabası. Linea gibi birşey ve Manuel. Düz yolda galan rahat sürüyorum. Ama merkezdeyiz ve burasının trafiği bayaa kalabalık.Oturdugumuz yer hep yokuş. Eşimde bana güvenemiyor. Hem yokuş hem trafik yogun diye.Özel bi ders mi alsam ne önerirsiniz?Büyük geniş araba sürmek çok mu zor. Eşim park ederken zorlanırsın diyor.
manuel de olsa otomatik de olsa fark eden birşey yok sonuçta aracı siz yonlendiriyorsunuz araç kendi gitmiyor korkmayın cesaretli olun sakin olun istedikten sonra yaparsınız

Bekarken kendi arabam küçücüktü her yere giderdim. Evlenince geniş araba aldık, sizin gibi yoğun trafik ve hep yokuş olan bir şehirde yaşıyordum.Kendimi hiç araba kullanmayı bilmiyormuş gibi hissettim resmen özgüvenim kaçtı. Vazgeçmedikçe gördüm ki hiç bir farkı yok küçük arabayla hatta manevra kabiliyetleri daha fazla, alışıcaksınız sadece vazgeçmeden trafiğe çıkmak gerekiyor. Arabaya bişey olur korkusunu da yaşamayın sonuçta eşinizdeykende olabilir..
Eşim bin tane bahane yaptı.Yok debriyaj bitirirsin, yok zarar verirsin. Sonund pes etti tamam al ders dedi.

Sürersin alışırsın onda sıkıntı yok da o araç engelli babaannenin üzerine alınmış ve senin kullanmanın kanuni sıkıntı olacağı araç değil mi? Eşin belki olası bir kazada başınızın derde girmesinden korkuyor olabilir.
engellilerin üstüne araba alanlara hakkımı helal etmiyorum.o araçlar engelli kişiler kullansın diye uygun fiyata veriliyor devlet tarafından .akrabaları faydalansın diye değil.sıfır araba diye bir de hava atıyorlar ya pes.babanne acaba hiç binebiliyor mu o arabaya sanmam

Linea büyük mü? Eşiniz malını kıskanıyor açık ve net. Ben şuan doblo kullanıyorum mecburen hergün kullanmam gerek normal araba da kullandım hiçbir farkı yok. Al anahtarı git senin hakkın yok mu o arabanın parasında? Bir mal alındıysa kimin çalıştığı önemli değil eşler arasında ortak maldır. Kaza yaparsan da hasarı çok olmaz yavaş gittiğin sürece.

Linea büyük mü? Eşiniz malını kıskanıyor açık ve net. Ben şuan doblo kullanıyorum mecburen hergün kullanmam gerek normal araba da kullandım hiçbir farkı yok. Al anahtarı git senin hakkın yok mu o arabanın parasında? Bir mal alındıysa kimin çalıştığı önemli değil eşler arasında ortak maldır. Kaza yaparsan da hasarı çok olmaz yavaş gittiğin sürece.
Linea tarzı aıle arabası. Ben ufacık kalıyorum ıcınde. Bakalım al ders dıyor. Ben işe gırınce düzenli ders alacagım bu arabada. Insallah yaparım. O kıskanıyor arabasını. Cok kıymetlı arabası

Linea tarzı aıle arabası. Ben ufacık kalıyorum ıcınde. Bakalım al ders dıyor. Ben işe gırınce düzenli ders alacagım bu arabada. Insallah yaparım. O kıskanıyor arabasını. Cok kıymetlı arabası
İşe girmeyi beklemeyin. Şuan nisbeten okullar açık olduğu için öğlene doğru yollar boş oluyor. Tatille birlikte böyle bir şansınız olmaz. Siz bilirsiniz

Back
X