Araba kullananan bayanlar yardım!

Mesele manueli kullanıp kullanma derdi değild de,kolayı varken neden kendini zorlayasın.Fren debriyaj,fren debriyaj.Hele ki İstanbul gibi bir yerde en iyisi otomatik.

Aynen canım bende öyle diyodum salakmıyım otomatik varken ugraşıcam onla diye ama arada 5 milyar fark var canım ya 1 yıl sonrada düğünüm var allah kısmet ederse vites için 5 milyar fark verceğme o paraya 2 milyar daha ekler begendiğim yatak odasını alırım diye düşündüm 😁 yaparım kullanırım inşallah bi yerlere çarpmadan 😁

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tabiki ekonomik kısmına birşey diyemem.Tebrik ederim,Allah bir yastıkta kocatsın.

Mesele manueli kullanıp kullanma derdi değild de,kolayı varken neden kendini zorlayasın.Fren debriyaj,fren debriyaj.Hele ki İstanbul gibi bir yerde en iyisi otomatik.

Valla bende aynen böyle düşünüyodum ama dün begendiğim modele baktım aynı özellikteki araba manuel 15 otomatik 20 milyar 5 milyar vites farkı için vericeğme düğünüm var zaten 1 yıl sonra yatak odası takımını alırım ona vericeğim parayla siye düşündüm. Manuelde karar kıldım. Daha 22 yasındayım biraz zorlanim viteste napalım artık 😁 faha ekonomil diye manuelde karar kıldım yani :)

konuyla alakasız ama aklıma geldi de... abim bana araba kullanmayı öğretirken 2 lafından biri şu direksiyonu kız gibi tutma idi

manuel ya da otomatik. nasıl alışırsanız öyle gider

kazasız belasız sürüşler

bir bayan için hele hele istanbul trafiğinde otomatik vites öğrenmeniz açısından daha kolay olacaktır. ama tabikiki manüeli hiç bişeye değişmem. eğer manüelde stop ettirme ya da kalkışlarda sorun yaşamıyorsanız vites geçişlerini de elbet zamanla hatasız şekilde öğreneceksiniz.ki dediğiniz gibi manüel otomatiklere göre daha sağlam arabalar. otomatik de bazen araç kendini kilitleyebiliyor benim bildiğim.
2 ay için de kendime güvenerek araba kullanmaya başladım. kendime güvenim çoktu benim biraz da arabaya merakım vardı. ilk zamanlar çok hata yapıyordum ben de en kolay vites 3 olmasına rağmen bir türlü 3e alamazdım :) zamanla oturdu tabi. bu arada en verimli araba kullanımı yalnızken karışanın olmayınca oluyor. benim tavsiyem araba kullanırken yanınızda baba, eş, abi asla olmamalı herşeye çok karışırlar. sonra trafığe kapalı bir alanda denemelerinizi yapın kendinize güvendikçe trafiğin az olduğu yerlerde daha sonra usta bi şöför olarak yogun trafıkte kullanabilirsiniz en önemlisi kendinize güvenin.

Ya manuel viteste şeyi sevmiyorum vitesi nereye değiştirdim anlamıyorum vitesin altını çadır gbi kapatmışlar. Otomatik viteste ne güzel nereye doğru itiyosun vites kolunu görüyosun. Şimdiye kadar hep az trafikli yerlerde nişanlımın arabasını kullandım baktım kalabalık oluyo sağa çekip veriyodum. Bakşm şimdi işe gelip gitsem hafta sonları nişanlımın yanına gidebilirsen sorun kalmıyo 😃

20 bin satti esim...hatta yasadigimiz sehirde satilik micra yok istanbulda bile bulsak gelip alacaktik....benim arabami alanda bayandi hayirlisiyla kullansin insallah....

Bende araba kullanmanin zevki neresinde onu anlamiyorum....ayagimi yerden kesip toplu tasima aracina binmeyip,yagmurda karda sicakta arac beklemek yerine aracima biniyorsam bir elimde cocugum digerinde esyalarim bir yerlere yetismek yerine koltuguna oturtup kimseye minnet etmiyorsam arabanin zevki orada....buyuk sehirlerde bas gaza gidip surekli vites degistirip keyiflenmiyoruz ralliciler gibi....zevk nerede ben hala anlamis degilim.....

Manueli kullanınca bi zevki var mı yok mu bakıcam artık :)))) zevk işini bilmem ama benim manueli seçmemdeki tek amaç fiyatı :) bende manuel micrayı 15 e buldum bakim olursa alıcam onu direk. O arabada kadınları kendine çeken bişey var ama ney bilmiyorum jeep seven benim bile hoşuma gidiyo :)

bence otomatik alın ben her ikisinide kullandım otomatik inanılmaz rahat geçen yıl kardişim manuel sıfır araç aldı pişman oldu şimdi tekrar otomatik alıcak gerçi bir yerde iyi oldu arabayı bana sattı

manuel kullanıyorum, Maşallah gayette iyi olduğumu düşünüyorum. hiç zor değil sadece pratik gerektiriyor biraz. hiç otomatik kullanmadım ama o da zevklidir heralde. Bu arada otomatikler biraz daha fazla yakıyormuş benzin ben öyle duydum...

bana gore yeni öğrenenler düz viteste kullanmayi ögrenmeli.daha sonra otomatige gecebilirler.Duz viteste ogrenenler her aranayi kullanabilir.ama otomatokte killananlar düz viteste cok zorlanir.ben şu anda otomatik kullaniyorum.Bazen şirketin arabalarini kullaniyorum.onlar duz vites.Benim icin hiç farketmiyo.ikisi de zevkli.ama çok sıkışık trafikte vitesli sinir bozucu oluyor.1 e at 2 ye at şeklinde oluyor surekli.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

19 yaşındayım düz vites kullanıyorum. İstedikten sonra yapamayacağım bir şey değil. En zorunu öğrenmekte fayda var.

aldınız mı arabayı canım merak ettim ? bence kimseyi önemsme araba işide şakaya gelmez ne manueli ne otomatiği, hepsi kazaya vesile ve herkeste öğretemez.öğrettiğini sanır cesaretlendiremez ders alınca anladım (cesaret eksiği olanlar için çok önemli en azından) ve tartışmaya sebep olmak istemiyorum da bazı arkadaşlar şurda bile manuel kullanmayı bi farklılık olarak değerlendirmişsiniz ve zevkine girmişsiniz ya , pes. araba kullanmak (kabul etmesenizde asıl sebebiniz beni doğrulayacaktır) birçok kişi için zevkten ziyade ihtiyaçtır işini görmek için sürersin öncelikle zevki için değil ... zamanla zevk alırsın o ayrı ... herşeyde olduğu gibi araba kullanmakta pratiğe bakar manuel için ektra zekaya ihtiyaç yok hepimiz biliyoruz

Son düzenleme:
Ilk arabam manueldi 6 yıl kullandim, şimdi otomatik kullaniyorum ve kiyaslarsam Istanbul trafiginde otomatik vites büyük kolaylık, keşke daha önce degistirseymisim diyorum. Bebekle yolculuk yapiyorum manuel vitesle zorlandim acikcasi ki 2008den beri arac kullaniyorum. Size önerim imkaniniz varsa 1er gün arac kiralayin,1 gün manuel,1 gün otomatik, hangisinde daha güvende hissederseniz ona yönelin. Karar vermenizde çok faydasi olur.
Dizelle benzin arasinda öyle uçuk fiyat farkları yok artık, benzinli araba dizele nazaran daha uzun ömürlü olur diye biliyorum, dizeller belli bir km'den sonra çok gürültülü çalışıyor.
Yakıt konusuda kişiye göre değişir, yani araç kullanma tarzına göre, agresif arac kullanan daha çok benzin yakacaktir.
Hayirlisi olsun simdiden, kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin Rabbim.

Düzenli yani her gün kullanmadıktan sonra manuel'e çok zor alışırsın.
İmkanın varsa dizel+otomatik al, diğerine göre çocuk oyuncağı gibi kalıyor.

Ben babamın manuel arabasını 5 yılda öğrenemedim, eşimin dize+otomatik arabasını bir haftada söktüm.
Diğerine göre gerçekten çok kolay. Öyle stop etme yok, geri kaçma derdi yok, vitesle dikkatinin dağılması yok...

Yok canım almadım nişanlıma begendiğim arabayı gösterdim manuel diye almadı. Buarada araba izmirde nişanlım gidicek almaya otomatik vites kullancaksın diyo böylede bi despot :)))) şuan nişanlımın bana uygun gördüğü arabayı bulmasını bekliyorummm :) bakim manuel istiyorum fiyattan dolayı ama otomatik alıcaz galiba bi kaç gün beklemedeyim :)

Son düzenleme:

Elbette otomatik daha kolay ama manueli de herkes bilmeli bence.zaten sınava manuelle giiriliyor.tek başınıza çıkmadan önce eşinizle gidin.(evli misiniz bilmiyorum yada bilen biriyle)sonra kendiniz kısa mesafe olarak başlayın.zamanla acemiliği atarsınız.bu arada ben kullanıyorum ama eşim izin vermiyor manuelle tek çıkmama otomatik alınca diyor.ona da ölme eşeğim ölme :26: 27bin falan desek en az 6 bin falan koymak gerek üstüne :44:

Bende manuel almak istiyodum çünkü manuelde ögrendim nişanlımın arabasıda manuel onuda kullandım ama nişanlım otomatik alıcaz başka süremezsin diye tutturdu. Yoksa bi araba begendim izmirde gidip alıcaktı sırf manuel diye gitmiyo almaya. Bu erkeklerin hepsi bi garip oda ben yanında yokken manuel kullanamazsın diyo :)))

Bende manuel almak istiyodum çünkü manuelde ögrendim nişanlımın arabasıda manuel onuda kullandım ama nişanlım otomatik alıcaz başka süremezsin diye tutturdu. Yoksa bi araba begendim izmirde gidip alıcaktı sırf manuel diye gitmiyo almaya. Bu erkeklerin hepsi bi garip oda ben yanında yokken manuel kullanamazsın diyo :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…