- Konu Sahibi Omurboyubirkan
-
Mesele manueli kullanıp kullanma derdi değild de,kolayı varken neden kendini zorlayasın.Fren debriyaj,fren debriyaj.Hele ki İstanbul gibi bir yerde en iyisi otomatik.
Tabiki ekonomik kısmına birşey diyemem.Tebrik ederim,Allah bir yastıkta kocatsın.Aynen canım bende öyle diyodum salakmıyım otomatik varken ugraşıcam onla diye ama arada 5 milyar fark var canım ya 1 yıl sonrada düğünüm var allah kısmet ederse vites için 5 milyar fark verceğme o paraya 2 milyar daha ekler begendiğim yatak odasını alırım diye düşündüm 😁 yaparım kullanırım inşallah bi yerlere çarpmadan 😁
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Mesele manueli kullanıp kullanma derdi değild de,kolayı varken neden kendini zorlayasın.Fren debriyaj,fren debriyaj.Hele ki İstanbul gibi bir yerde en iyisi otomatik.
Tabiki ekonomik kısmına birşey diyemem.Tebrik ederim,Allah bir yastıkta kocatsın.
Bi kaç tane sorum olucak öncelikle viteste çok karasızım manuel vitesli araba almakmı mantıklı yoksa otomatik mi? Otomatikte arıza çıkıyo diyolar otımatik vites arabası olanlar yazarsa sevirinirim. Bide otomatik vites arabalar daha pahalı aynı arabayı daha ucuza manuel almak daha mantıklı ama trafikte rahat edebilir miyim? İstanbulda oturuyorum bi kaç kere manuel vitesli araba kullandım stop ettirme derdim yok ama vites değiştirirken yerlerini karıştırıyorum falan. Ne kadar zamanda kendinize güvenerek araba kullandınız ilk tek basıma araba kullanırken nelere dikkat etmek lazım yardımcı olursanız çok sevinirim :)
bir bayan için hele hele istanbul trafiğinde otomatik vites öğrenmeniz açısından daha kolay olacaktır. ama tabikiki manüeli hiç bişeye değişmem. eğer manüelde stop ettirme ya da kalkışlarda sorun yaşamıyorsanız vites geçişlerini de elbet zamanla hatasız şekilde öğreneceksiniz.ki dediğiniz gibi manüel otomatiklere göre daha sağlam arabalar. otomatik de bazen araç kendini kilitleyebiliyor benim bildiğim.
2 ay için de kendime güvenerek araba kullanmaya başladım. kendime güvenim çoktu benim biraz da arabaya merakım vardı. ilk zamanlar çok hata yapıyordum ben de en kolay vites 3 olmasına rağmen bir türlü 3e alamazdım :) zamanla oturdu tabi. bu arada en verimli araba kullanımı yalnızken karışanın olmayınca oluyor. benim tavsiyem araba kullanırken yanınızda baba, eş, abi asla olmamalı herşeye çok karışırlar. sonra trafığe kapalı bir alanda denemelerinizi yapın kendinize güvendikçe trafiğin az olduğu yerlerde daha sonra usta bi şöför olarak yogun trafıkte kullanabilirsinizen önemlisi kendinize güvenin.
Allahtan bizde çocuk falan yok daha evlş değilim 😃 çocuga 2-3 yıl var allahtan gercekten bagajı küçük diyolar 😊 ay bi günde gitmesine çok sevindim ne kadara verdiniz acaba? Bende bakıyorum şimdi o arabalara ama alırken kazıklamasınlar beni😃 otomatik vitesti dimi sizin ki ben büyük bi ihtimal manuel alıcam 😃
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
20 bin satti esim...hatta yasadigimiz sehirde satilik micra yok istanbulda bile bulsak gelip alacaktik....benim arabami alanda bayandi hayirlisiyla kullansin insallah....
Bende araba kullanmanin zevki neresinde onu anlamiyorum....ayagimi yerden kesip toplu tasima aracina binmeyip,yagmurda karda sicakta arac beklemek yerine aracima biniyorsam bir elimde cocugum digerinde esyalarim bir yerlere yetismek yerine koltuguna oturtup kimseye minnet etmiyorsam arabanin zevki orada....buyuk sehirlerde bas gaza gidip surekli vites degistirip keyiflenmiyoruz ralliciler gibi....zevk nerede ben hala anlamis degilim.....
Ilk arabam manueldi 6 yıl kullandim, şimdi otomatik kullaniyorum ve kiyaslarsam Istanbul trafiginde otomatik vites büyük kolaylık, keşke daha önce degistirseymisim diyorum. Bebekle yolculuk yapiyorum manuel vitesle zorlandim acikcasi ki 2008den beri arac kullaniyorum. Size önerim imkaniniz varsa 1er gün arac kiralayin,1 gün manuel,1 gün otomatik, hangisinde daha güvende hissederseniz ona yönelin. Karar vermenizde çok faydasi olur.Bi kaç tane sorum olucak öncelikle viteste çok karasızım manuel vitesli araba almakmı mantıklı yoksa otomatik mi? Otomatikte arıza çıkıyo diyolar otımatik vites arabası olanlar yazarsa sevirinirim. Bide otomatik vites arabalar daha pahalı aynı arabayı daha ucuza manuel almak daha mantıklı ama trafikte rahat edebilir miyim? İstanbulda oturuyorum bi kaç kere manuel vitesli araba kullandım stop ettirme derdim yok ama vites değiştirirken yerlerini karıştırıyorum falan. Ne kadar zamanda kendinize güvenerek araba kullandınız ilk tek basıma araba kullanırken nelere dikkat etmek lazım yardımcı olursanız çok sevinirim :)
Dizelle benzin arasinda öyle uçuk fiyat farkları yok artık, benzinli araba dizele nazaran daha uzun ömürlü olur diye biliyorum, dizeller belli bir km'den sonra çok gürültülü çalışıyor.Çok sıkıştıran oluyomu ki zaten alışık değilim panik yapmam inşallah. Dizel bulamadım begendiğim arabada malesef ama az yakıyomuş micralar öyle diolar tabi bilemiycem bi depo benzin 1 ay bile yetse razıyım şahsen :) ne kadar fulluyosun depoyu aynı mı bütün arabaların depoları acaba :)
Bi kaç tane sorum olucak öncelikle viteste çok karasızım manuel vitesli araba almakmı mantıklı yoksa otomatik mi? Otomatikte arıza çıkıyo diyolar otımatik vites arabası olanlar yazarsa sevirinirim. Bide otomatik vites arabalar daha pahalı aynı arabayı daha ucuza manuel almak daha mantıklı ama trafikte rahat edebilir miyim? İstanbulda oturuyorum bi kaç kere manuel vitesli araba kullandım stop ettirme derdim yok ama vites değiştirirken yerlerini karıştırıyorum falan. Ne kadar zamanda kendinize güvenerek araba kullandınız ilk tek basıma araba kullanırken nelere dikkat etmek lazım yardımcı olursanız çok sevinirim :)
aldınız mı arabayı canım merak ettim ? bence kimseyi önemsme araba işide şakaya gelmez ne manueli ne otomatiği, hepsi kazaya vesile ve herkeste öğretemez.öğrettiğini sanır cesaretlendiremez ders alınca anladım (cesaret eksiği olanlar için çok önemli en azından) ve tartışmaya sebep olmak istemiyorum da bazı arkadaşlar şurda bile manuel kullanmayı bi farklılık olarak değerlendirmişsiniz ve zevkine girmişsiniz ya , pes. araba kullanmak (kabul etmesenizde asıl sebebiniz beni doğrulayacaktır) birçok kişi için zevkten ziyade ihtiyaçtır işini görmek için sürersin öncelikle zevki için değil ... zamanla zevk alırsın o ayrı ... herşeyde olduğu gibi araba kullanmakta pratiğe bakar manuel için ektra zekaya ihtiyaç yok hepimiz biliyoruz
Elbette otomatik daha kolay ama manueli de herkes bilmeli bence.zaten sınava manuelle giiriliyor.tek başınıza çıkmadan önce eşinizle gidin.(evli misiniz bilmiyorumyada bilen biriyle)sonra kendiniz kısa mesafe olarak başlayın.zamanla acemiliği atarsınız.bu arada ben kullanıyorum ama eşim izin vermiyor manuelle tek çıkmama otomatik alınca diyor.ona da ölme eşeğim ölme :26: 27bin falan desek en az 6 bin falan koymak gerek üstüne :44:
Elbette otomatik daha kolay ama manueli de herkes bilmeli bence.zaten sınava manuelle giiriliyor.tek başınıza çıkmadan önce eşinizle gidin.(evli misiniz bilmiyorumyada bilen biriyle)sonra kendiniz kısa mesafe olarak başlayın.zamanla acemiliği atarsınız.bu arada ben kullanıyorum ama eşim izin vermiyor manuelle tek çıkmama otomatik alınca diyor.ona da ölme eşeğim ölme :26: 27bin falan desek en az 6 bin falan koymak gerek üstüne :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?