• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba korkusu olanlar...

Araba kullanmayi sonradan ogrenebiliyoruz ama sonradan egitemedigimiz sey refleksler. Yani ani bi durumda ayaginiz otomatik olarak frene gitmiyorsa, heyecandan direksiyonu saga sola kiviriyorsaniz bence trafige cikmamalisiniz. En azından heyecaninizin mantığınızı gecmesini izin vermeyecek kadar kontrollü olana kadar cikmayin. Kendi kendinizi telkin edin. İlk kurs gunumde bos bi araziye gittik hocam aniden dur kalk dur kalk diye diye calistirdi. Sesinide bilerek yukseltip aniden soylerdi panik aninda ne yapacagimi olcmek, ustesinden gelebilmek icin

Uff ayni derttenmişiz benim en büyük korkum bir başkasına zarar verirmiyim ya bir çocuğa çarparsam tam dört defa direksiyon sinavini kaybettim aslinda güzel sürüyorum arabayı ama çok panikliyorum ama yapmam lazım bunuda biliyorum
Ben de öyleyim, Çarşı'nın içine falan girmiyorum. Bugün gittim bakalım.

Bildiğiniz bütün duaları okuyun , dikkatinizi toplayın, öyle çıkın..inşallah sıkıntısız gidip gelin :)
Şanslısınız; İstanbul'da değilsiniz zannediyorum , burada kadın sürücüysen, direkt sıkıştırmalar kornalar ve o bakışları insanı pes ettiriyor , ama onlara inat pes etmemek lazım ,
İnşallah kazasız sağlıkla kullanmak nasib olsun bütün isteyen hanımlara :)
Hayır küçük bir ildeyim, İstanbul'da yaşasam beni döverler kesin :)

ne yap et otomatik al kendine güvenin geliyor çok rahat oluyor bende düzde başaramamıştım ama otomatik alınca sürebildim, birde yapamıyorum deyip bırakma üstüne git sık sık kullan ilerlet cesaret öğrendikçe gelen bişey ayrıca şoförlük sart gerçekten birine bağımlı kalmıyorsun
Of ya, arabayı satamıyorum, hasarlı :( otomatik çok istiyorum geçen babamla gittik almaya, satıcı arabanın tekerlerini değiştirmiş, yoksa kredi çekmiştim bankada duruyor para. Önerebileceğiniz bir model var mı acaba ??

Araba kullanmayi sonradan ogrenebiliyoruz ama sonradan egitemedigimiz sey refleksler. Yani ani bi durumda ayaginiz otomatik olarak frene gitmiyorsa, heyecandan direksiyonu saga sola kiviriyorsaniz bence trafige cikmamalisiniz. En azından heyecaninizin mantığınızı gecmesini izin vermeyecek kadar kontrollü olana kadar cikmayin. Kendi kendinizi telkin edin. İlk kurs gunumde bos bi araziye gittik hocam aniden dur kalk dur kalk diye diye calistirdi. Sesinide bilerek yukseltip aniden soylerdi panik aninda ne yapacagimi olcmek, ustesinden gelebilmek icin
Aynen çok paniğim. Direksiyonu hemen sağa sola döndürüyorum, vitesli arabadan nefret ediyorum.

Ulaşım o kadar berbat ki... Geçen ders bittikten 3 saat sonra eve gidebildim.. Okulun yanında tutabileceğim bir ev yok. Tamamen mecburum Allah hepimizi kazadan beladan korusun.
.o zaman bol bol pratik arkadaşım
allah korusun ben kendim kadar başkasına da bişey olur diye endişe ediyorum
geçen gün bir arkadaşımız otomatik vites arabasıyla iş yerimizin önündeki yolda bir kaza yaptı. önüne yaya çıkınca heyecandan fren yerine gaza basmış. karşı şeride geçip 2 araca çarpıp kaldırıma çıkıp durabilmiş ve arabadan arkadaşı indirmeye çalıştıklarında hala gaza basıyormuş.
eğer reflekslerin çok iyi değilse ( benim değil mesela) çok dikkatli panik olmadan ve sağ şeritten yavaş yavaş git

Of ya, arabayı satamıyorum, hasarlı :KK43: otomatik çok istiyorum geçen babamla gittik almaya, satıcı arabanın tekerlerini değiştirmiş, yoksa kredi çekmiştim bankada duruyor para. Önerebileceğiniz bir model var mı acaba ??

Kardeşim otomatik Honda City almış çok memnunmuş. 2. el bulursanız kapın.

.o zaman bol bol pratik arkadaşım
allah korusun ben kendim kadar başkasına da bişey olur diye endişe ediyorum
geçen gün bir arkadaşımız otomatik vites arabasıyla iş yerimizin önündeki yolda bir kaza yaptı. önüne yaya çıkınca heyecandan fren yerine gaza basmış. karşı şeride geçip 2 araca çarpıp kaldırıma çıkıp durabilmiş ve arabadan arkadaşı indirmeye çalıştıklarında hala gaza basıyormuş.
eğer reflekslerin çok iyi değilse ( benim değil mesela) çok dikkatli panik olmadan ve sağ şeritten yavaş yavaş git
Allah korusun. Okula çevre yolundan sağdan sağdan yavaş yavaş gidiyorum daha 4. Vitese çıkamadım :)

Back