• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba korkusu olanlar...

zaten bayanlar için araba kullanmak gerçekten zor bir şeymiş gibi gelir.
çünkü böyle yetiştiriliyoruz ne yazıkki.
korkunuzu aşmaya çalışın araba kullanmak çok zevkli bişey.
hele de bayan şoförlerden hazzetmeyenlerle aynı yolda onları sollamak paha biçilemez.
benim kullanmam şart değil ama seviyorum zevkine kullanıyorum.
sonuçta kimsenin babasının yolu değil de mi :KK47:
Bir arkadaşım da öyle diyor, o yollarda bizim de hakkımız var. Ben sadece kimseye Muhtaç olmak istemiyorum. Okuldan çıkarken kimseye beni de götürür müsün demek istemiyorum. Bu özgürlüğü elde etsem paha biçilmez olacak benim için.

Bir yakınım da aynı senin gibiydi. Babası kızlar araba kullanmaz mantığıyla vermezdi arabasını evlendikten sonra kullanmaya başladı. Şimdi istanbulda usta şoförlere taş çıkartır. Şehirler arası bile kullanıyor. Biraz dikkat ve istek olduktan sonra kullanabilirsin. İmkan varsa otomatik ve ufak tipli bir araba alın çok daha kolay olur sizin için

5 yıl boyunca bir dağ köyünde çalıştım doğu karadenizin ve yollarımız dar,virajli ve bir tarafı uçurumdu.İlk senemde ölümcül bir kaza geçirdim.Şükürler olsun yaralarla atlatmıştım.Ondan sonrakı senelerde hergün yolda kafa kafaya giricez,çarpışıcaz,uçuruma gidicez korkusuyla gidip geldim.Şimdi ise 1 haftadır direksiyon çalışıyorum ve panik yaptığım,korkutugum tek yer dar,ara sokaklar,yanımdan geçen ve karşıdan gelen arabalar.Korkunu anlayabiliyorum ama aşmamız lazım bunu.Ben mahalle aralarında,dar sokaklarda daha çok çalışmaya karar verdim.Sen de korkunu daha da üstüne giderek yenmeye çalış derim.Kolay gelsin.

Arabayı cok buyutmussun gozunde onu suremeyince ezik hallere dusmessin suruncede cok ozgur filan olmassin bunu once kafana sokmalisin cunku bu sozlerinden gozu de arabayı ne kadar buyuttugunu anliyorum ben sadece once normal ve herkesin kullandigi bir arac oldugunu kabul et kullaninca seni gitmek istedigin yere tasiyacagini dusun sadece ozgurlukmus eziklikmis tabirlerin bile sıkıntılı

Günaydın bayanlar. Kaç gündür içimde sıkıntı olan bir derdi sizinle paylaşmak istiyorum. Ben 10 yaşındayken bisikletle bir arabaya çarptım. Sol bacağımdaki ezilme hariç bi şey olmadı. Ama ben arabalardan çok korktum. Uzun süre Arabanın ön koltuğuna bile oturamadım. Babam da çok evhamlı biridir, 'siz yapamazsınız' diye üç kız çocuğuna bir gün olsun araba sürdürmeye çalışmadı, üçümüz de bilmiyoruz şimdi. 2010 yılında ehliyet alayım dedim. Arabanın sürücü koltuğunda oturuyorum ama elim Ayağım boşalıyor, dizlerim tutmuyor. Eğitmen (kendisi öz dayım oluyor) senden sürücü olmaz dedi. Ehliyeti aldım ama şoförlük kariyerimi bitirdim. 2014 yılında evlendim, eşim bir bayan mutlaka öğrenmeli dedi, bayağı çabaladı, sakin sakin söyledi olmadı, bağırdı çağırdı olmadı. Okul eve bayağı uzak, gidip gelirken sürünüyorum. Özgür olmak istiyorum, kimseye Muhtaç olmamak istiyorum. Bir yandan da ölesiye korkuyorum. Eşim bir hoca tuttu bana. 12 saat ders aldım. Biraz daha iyiyim, ama gaza basamıyorum. Ne trafiği tıkamak, ne de bir canlıya zarar vermek istiyorum. Napayım??? Bırakıp ezik hallerime mi döneyim, 1 ayda olmazsa 2 ayda mı olur diyeyim?? Anksiyetem arttı,çok huzursuzum. Cevaplar için teşekkürler. edit: arabamız vitesli, satıp otomatik almak istedik ama satamadık. Bir araba alsam kendime fuzuli, çünkü eşim hep hastahanede olduğu için araba boşta. Yorumlarınızı buna göre yaparsanız sevinirim.

Öncelikle kendine güvenmekle başla işe. Trafikte vızır vızır araba kullanan insanlardan ne eksiğin var? Sonra arabanın sadece bir makine olduğunu kendine telkin et. O sadece senin dediklerini yapacak bir makine, sen ne istersen onu yapacak. Dur dersen duracak git dersen gidecek. Onun efendisi, hakimi sensin.
Trafik kurallarına uyduğun, trafiği aksatacak her hangi bir şey yapmadığın sürece diğer sürücülerin tacizlerini umursama. Sen dünyanın en iyi araba kullanan kadını da olsan taciz edileceksin bu ülkede. Buna alış, tacizcilerden korkma. Ayağının altında gaz pedalı var, güvenli bir şekilde gaza basarak uzaklaş. Bırak o zırtapozlar senin arkandan bakakalsın.
Yavaş araba kullanmak çoğu zaman tehlikelidir. Bunu aklında bulundur. Ara sokaklardan bahsetmiyorum tabi ki. Ama seyir hızı yaklaşık 60-70 olan bir yolda 40la gidersen başına bişey gelmesi olası. Biraz seri olmaya, etrafında olan biteni görmeye, ona göre hareket etmeye çalış.
Çabalamaktan vazgeçme. Vazgeçtiğin an arabayı unutman gerekir. Başa sararsın.

Sen sürmeye dewam et alışırsın ilk zamanlar senşn kadar korkum olmamasına ragmen çekiniyodum sakın ara werme herşey sıfıra döner

İnsan isterse başaramayacağı şey yoktur. Korkularının üstüne gitmelisin.
Önce sakin yerlerde pratik yap sonra yavaş yavaş trafiğe çıkarsın.

Öncelikle kendine güvenmekle başla işe. Trafikte vızır vızır araba kullanan insanlardan ne eksiğin var? Sonra arabanın sadece bir makine olduğunu kendine telkin et. O sadece senin dediklerini yapacak bir makine, sen ne istersen onu yapacak. Dur dersen duracak git dersen gidecek. Onun efendisi, hakimi sensin.
Trafik kurallarına uyduğun, trafiği aksatacak her hangi bir şey yapmadığın sürece diğer sürücülerin tacizlerini umursama. Sen dünyanın en iyi araba kullanan kadını da olsan taciz edileceksin bu ülkede. Buna alış, tacizcilerden korkma. Ayağının altında gaz pedalı var, güvenli bir şekilde gaza basarak uzaklaş. Bırak o zırtapozlar senin arkandan bakakalsın.
Yavaş araba kullanmak çoğu zaman tehlikelidir. Bunu aklında bulundur. Ara sokaklardan bahsetmiyorum tabi ki. Ama seyir hızı yaklaşık 60-70 olan bir yolda 40la gidersen başına bişey gelmesi olası. Biraz seri olmaya, etrafında olan biteni görmeye, ona göre hareket etmeye çalış.
Çabalamaktan vazgeçme. Vazgeçtiğin an arabayı unutman gerekir. Başa sararsın.
Teşekkür ederim canım mesaj için. Çevre yolunda 60-70 gidiyorum millet korna başında. Halbuki levhada Hız Sınırı 80 km yazıyor. Kurallara uyuyorum ama hareketlerim seri olsa, oklava yutmuş gibi olmasam... Evet çabalamak lazım, herkes 1 saatte öğreniyorsa ben 3 saat çalışmalıyım. Bırakmayacağım bu işi inşallah.

Teşekkür ederim canım mesaj için. Çevre yolunda 60-70 gidiyorum millet korna başında. Halbuki levhada Hız Sınırı 80 km yazıyor. Kurallara uyuyorum ama hareketlerim seri olsa, oklava yutmuş gibi olmasam... Evet çabalamak lazım, herkes 1 saatte öğreniyorsa ben 3 saat çalışmalıyım. Bırakmayacağım bu işi inşallah.

İlk arabamı 2008'in mayıs ayında aldım, aynen öyle oklava yutmuş gibi araba kullanıyordum. İki el birden direksiyonda, kasım kasım kasılmış bir halde. Dedim bu böyle gitmez. Haziran ayında aldım ablamı yanıma (araba kullanabilemez) hadi dedim bodruma gidiyoruz. İzmir bodrum arası 3 saatlik yolu 7 saatte gittim dura kalka. O dönemde daha yollar bölünmemiş, ben sollama yapamıyorum falan eziyetti. Yarım saatte bir kasmaktan uyuşan bacaklarımı açmak için duruyordum. Vardığımızda canım çıkmıştı resmen. Ama dönüşte bildiğin usta şofer olmuştum. Açılın millet ben geliyorum modundaydım artık. O bodrum yolu benim için araba kullanmaya başlama eşiğini geçmek oldu. Biraz cesaret sadece. Belki deli cesareti.

İlk arabamı 2008'in mayıs ayında aldım, aynen öyle oklava yutmuş gibi araba kullanıyordum. İki el birden direksiyonda, kasım kasım kasılmış bir halde. Dedim bu böyle gitmez. Haziran ayında aldım ablamı yanıma (araba kullanabilemez) hadi dedim bodruma gidiyoruz. İzmir bodrum arası 3 saatlik yolu 7 saatte gittim dura kalka. O dönemde daha yollar bölünmemiş, ben sollama yapamıyorum falan eziyetti. Yarım saatte bir kasmaktan uyuşan bacaklarımı açmak için duruyordum. Vardığımızda canım çıkmıştı resmen. Ama dönüşte bildiğin usta şofer olmuştum. Açılın millet ben geliyorum modundaydım artık. O bodrum yolu benim için araba kullanmaya başlama eşiğini geçmek oldu. Biraz cesaret sadece. Belki deli cesareti.
Ben de bi memlekete Gidip gelsem olacak demek ki :)

Canim kimler araba kullaniyor trafikte bir gorsen
Sadece biraz sakin ol derin nefes al ve trafige cik
Yaninda da araba kullanmayi bilmeyen sana bagirip cagirmayan biri olsun
Burda akrabam yok. Apartmandaki bayanların maşallah hepsinin kendi arabaları var. Bilmeyen bi ben ve ablalarım kalmış.

Üstüne gttkçe iyi bir sürücü olursun ben ilk kazamdan sonra kötü olmuştum ama oluyo hepsi sana bişey olmasın. Dikkat et kendne heycan yapma mck

KORKANIN ANASINI AĞLAMAZMIŞSIN ...işte ben bu lafla başladım çok korktuğum arabayla ilk yolculuğuma:)

Bende de kaygı çok yüksek. Bazı yorumlar cesaretlendirdi beni. Şimdi manuel arabamız satip otomatik araba alacağız eşim ise servisle gidiyor ben öğretmenim metrobüslerde sürünüyorum asagida araba yatarken. Okula gitsem gelsem yeter e5 beni geriyor yan yol bağlantıları falan. Bir de korkarım aman biri benim yüzümden rahatsız olacak hakkına giricem küfür yiyeceğim falan... biraz daha rahat olmak lazım saniyorum. Alcagimiz arabayı denedik hiç kaydirmiyor yüksekte oturuyorsun falan bunlar artıları. Bir şekilde alisicam yetti artık 7 yıldır ehliyetim var 1 kere trafiğe çıkmadım daha..

Günaydın bayanlar. Kaç gündür içimde sıkıntı olan bir derdi sizinle paylaşmak istiyorum. Ben 10 yaşındayken bisikletle bir arabaya çarptım. Sol bacağımdaki ezilme hariç bi şey olmadı. Ama ben arabalardan çok korktum. Uzun süre Arabanın ön koltuğuna bile oturamadım. Babam da çok evhamlı biridir, 'siz yapamazsınız' diye üç kız çocuğuna bir gün olsun araba sürdürmeye çalışmadı, üçümüz de bilmiyoruz şimdi. 2010 yılında ehliyet alayım dedim. Arabanın sürücü koltuğunda oturuyorum ama elim Ayağım boşalıyor, dizlerim tutmuyor. Eğitmen (kendisi öz dayım oluyor) senden sürücü olmaz dedi. Ehliyeti aldım ama şoförlük kariyerimi bitirdim. 2014 yılında evlendim, eşim bir bayan mutlaka öğrenmeli dedi, bayağı çabaladı, sakin sakin söyledi olmadı, bağırdı çağırdı olmadı. Okul eve bayağı uzak, gidip gelirken sürünüyorum. Özgür olmak istiyorum, kimseye Muhtaç olmamak istiyorum. Bir yandan da ölesiye korkuyorum. Eşim bir hoca tuttu bana. 12 saat ders aldım. Biraz daha iyiyim, ama gaza basamıyorum. Ne trafiği tıkamak, ne de bir canlıya zarar vermek istiyorum. Napayım??? Bırakıp ezik hallerime mi döneyim, 1 ayda olmazsa 2 ayda mı olur diyeyim?? Anksiyetem arttı,çok huzursuzum. Cevaplar için teşekkürler. edit: arabamız vitesli, satıp otomatik almak istedik ama satamadık. Bir araba alsam kendime fuzuli, çünkü eşim hep hastahanede olduğu için araba boşta. Yorumlarınızı buna göre yaparsanız sevinirim.

Araba kullanırken sizin dikkatli olmanız yetmiyor, karşıdan gelecek hamleleri de önceden kestirmeniz gerekiyor. Başlarda trafiğin yoğun olmadığı yerlerde pratik yapın. Yavaş yavaş alışırsınız. Sanıyorum arabanın vitesli olup olmamasından çok sizin korkunuzu yenmeniz önemli. Sankin olun, aynalardan sağa sola durmadan hareket eden araba varsa aynı şeritte olmamaya çalışın, mümkün mertebe dolmuşa ve taksiye yol verin, tehlikenin büyük çoğunluğunu geçer zaten :KK48:

Sakın bırakmayın, ne güzel araba da varmış, varmı arabayla olan özgürlük başka şeyde. Bir alışsanız o rahatlığa eşinize bile vermezsiniz.

Back