Araba alma sorunsalı

20.000 ile otomatik ve düzgün bir araç çok zor..
35.000 ila 45.000 arası gerekir. Kilometresi az, hasarsız derken.
Ancak sıfır araç tavsiye etmiyorum çünkü aldığınız anda 2. el olacak ve siz acemisiniz, çook sürtecek, çarpacaksınız.
İçiniz acır.
Arabayı aldım, ilk hafta kapıyı sürttüm, aynayı sürttüm, tamponu çarptım.
Benzinli, yarı otomatik bir şey ile acemiliğinizi atın.
Veya ehliyetleriniz müsaitse ilk etapta manuel alın, nerede manuele ihtiyaç olur bilinmez.
Çğrenmiş olursunuz, manuel araba zor değil. Kullanınca anlayacaksınız ki; vites değiştirmek ya da arabayı yürütmek sorun değil esas sorun trafikte mücadele etmek.

eşim otomatik vites ehliyeti aldığı için mecburen otomatik bakıyoruz. Acemiliğimizi 2.el bir araçla atmak bana da mantıjlı gelen şey ama bizim bütçeyle güvenip de binebileceğimiz temiz bir şey bulmak zor malum. O sebeple eşim sıfır olsun üst segment bir şey olmasa da kafamız rahat olsun mantığında.

Bence sakın ha kmsi düşük dediğiniz kaç km tanıdık kaçıncı sahibi

105 bin de araç. 3.sahibiydi yanlış hatırlamıyorsam. güvendiğim bir akrabam aslında bu aracı satan, kendisi de şansa böyle temiz bir araç bulduğunu ve 3 yıldır bakımlarını düzenli olarak yaptırdığını söylüyor. ama bilemiyorum tabii, arabadan anlamadığımız için keklenmek de istemem. malum işin içine alışveriş girdi mi dostluk akrabalık nereye kadar.

acemisiniz 0 araç almayın bence. bir yere değseniz içiniz yanacak. çocuk yoksa çok büyük bagaja ihtiyaç olmuyorsa 20 binin üstüne 15 bin daha çekip 2.el güzel bir jazz veya yaris alabilirsiniz.

ben acemi şoför olsam sıfır araç almam,biliyorum ki bir yerlere çarpa çarpa arabayı hurdaya çıkararak kullanırım :KK53:

Biz bir kaç ay önce aldık, ufak bir araç ancak bir micra kadar değil. Yalnız bizim bir kaç ay önce aldığımız aracın fiyatı şu an artmış durumda.
Acemi olarak sıfır araç almanız pek mantıklı değil, ufak tefek şeyler olabiliyor araca alışana kadar. Ayrıca ikinci el araçların fiyatı pek düşmüyor.

İstanbul da otomatik araba çok büyük rahatlik. Ben düz de kullanıyorum ama araba otomatik olduğundan beri çok rahatladım. Düşük kilometrede 2. El alın. Güvenilir bir galeriden.

20 bine araba aldı tanıdığım, tasarruf etmek için. Neredeyse arabanın kendisi kadar masrafı çıktı.

Benim araba da 2. El ama km si düşüktür, hiç sorun yaşamadım. Corsa 2014 model, tavsiye ederim. Evet lüks araba konforunda değil ama gayet ideal. 55 bine bulursunuz sanırım.Micra dan daha rahat içi.

Uzun zamandır otomatik araba almak istiyorum, işe ilk girdiğim zamanlara dayanıyor ama evlilik hazırlıkları vs derken harcamalar artınca bir türlü fırsatımız olmadı almaya. Şu anda 20 bin tl var elimizde. Eşim de ben de acemi şoförüz, ancak eşim ehliyetini daha yeni aldığı için deneyimi daha taze şu an. Arabalardan da pek anlamıyoruz açıkçası. Benim aklımda bütçemizi fazla aşmadan temiz bir 2.el otomatik araç bulursak onu almak var, bu yüzden uzun zamandır 2.el araç ilanları olan sitelere bakıyorum ancak oralarda yalan dolanın çok döndüğü ve neredeyse hurdaya çıkması gereken araçların allanıp pullandığı malum. Düşündüğümüz aracı ekspertize sokarız diye düşünüyordum ben de. Ancak eşim o fiyata sağlam bir araç bulamayacağımızı, bulacaımız aracın yaşının büyük olacağını ve bizi masraftan masrafa sokacağını düşündüğü için 2.el araç almak istemiyor. Kredi çekelim, 50 bin tl civarı sıfır araç alalım diyor. Kafamız rahat olsun diyor.

Bizim zaten hali hazırda borçlarımız ve bir kredimiz varken sırf araba için kredi çekmek ve bu borçları arttırmak bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki henüz evimiz de yok, 1-2 sene içerisinde arabayı satıp ev peşinatına katmayı filan düşünüyorum ama kontağı çevirdiğimiz anda araç 2.el olacak ve değer kaybedecek. Hiç araba işine girmeyelim diye bile düşündüm ama oturduğumuz yer merkezi bir yer değil ve özellikle benim işe gidip gelirken, alışveriş yaparken arabaya çok ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız? Özellikle araç kullanan bayanlardan da 2.el araç tavsiyesi bekliyorum.

Kredi çekin 2. El araç alın ama 2014 ve üstü araç alabilirsiniz. Böyleve 50 bin tlye alacağınız sıfır araca göre daha iyi bir model alabilirsiniz. Öncesinde de isterseniz bir kaç gün araç kiralayıp deneme yapabilirsiniz.

Micra kullanıyorum. Şu an ki 2013 model, bir önceki 2007 idi. Dışarıdan görüldüğü kadar dar bir araç değil aslında, tavan yüksekliği sedanlara göre çok fazla, tek sıkıntısı bagaj. Ancak kullanımı, parkı çok kolay, çok fazla da yakmayan bir araç. He bir de yokuşlarda hiç geri kaçırmıyor, mükemmel bir özellik Tavsiye ederim...

Uzun zamandır otomatik araba almak istiyorum, işe ilk girdiğim zamanlara dayanıyor ama evlilik hazırlıkları vs derken harcamalar artınca bir türlü fırsatımız olmadı almaya. Şu anda 20 bin tl var elimizde. Eşim de ben de acemi şoförüz, ancak eşim ehliyetini daha yeni aldığı için deneyimi daha taze şu an. Arabalardan da pek anlamıyoruz açıkçası. Benim aklımda bütçemizi fazla aşmadan temiz bir 2.el otomatik araç bulursak onu almak var, bu yüzden uzun zamandır 2.el araç ilanları olan sitelere bakıyorum ancak oralarda yalan dolanın çok döndüğü ve neredeyse hurdaya çıkması gereken araçların allanıp pullandığı malum. Düşündüğümüz aracı ekspertize sokarız diye düşünüyordum ben de. Ancak eşim o fiyata sağlam bir araç bulamayacağımızı, bulacaımız aracın yaşının büyük olacağını ve bizi masraftan masrafa sokacağını düşündüğü için 2.el araç almak istemiyor. Kredi çekelim, 50 bin tl civarı sıfır araç alalım diyor. Kafamız rahat olsun diyor.

Bizim zaten hali hazırda borçlarımız ve bir kredimiz varken sırf araba için kredi çekmek ve bu borçları arttırmak bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki henüz evimiz de yok, 1-2 sene içerisinde arabayı satıp ev peşinatına katmayı filan düşünüyorum ama kontağı çevirdiğimiz anda araç 2.el olacak ve değer kaybedecek. Hiç araba işine girmeyelim diye bile düşündüm ama oturduğumuz yer merkezi bir yer değil ve özellikle benim işe gidip gelirken, alışveriş yaparken arabaya çok ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız? Özellikle araç kullanan bayanlardan da 2.el araç tavsiyesi bekliyorum.
o fiyata temız ıkıncı el bulamazsanız bulsanız bıle arac 10 yıldan eski olur.....
araba alınca sıfır almak mantıklı tabıkı uzun sureclı kullanacaksanız ama sıfır arabanın vergısı falan cok yuksek oluyor...
bırde arabanın su yanı var, yakıtı,bakım masrafı,vergısı, sıgortası yattıgı yerden aylık 200 tl yıyen bırsey araba dedıgınız...
bence sız bırıkım yapmaya devam edın, eve yonelın borcunuz bıtınce...

Aynı durumdayız ben de 2 aydır 2.el araç arıyorum 35 binlik bulamıyorum bize de şart yeni oğlum oldu çalişiyorum anneme bırakmak için ötv falan diye bayağı şişirdiler değerinin çok üzerinde söylüyorlar..

Geçen haberlerde gördüm 0 gibi ikinci eller vardı vergiler çok fazla olduğundan çok fazla tercih ediliyor en azından öyle arabalara bakın :KK66:

Yok gibi bir şey hakkaten. Seçenekler kısıtlı. Düşük model opel corsa ve golf var 20 bin tl civarında. 50 bin tl ye sıfır olarak micra ve seat ibiza var düşündüklerimiz içinde.
Sıfır herzaman daha iyidir. Sıkıntısı olmaz. Micra tam bayan işi eşinde kullanacaksa iyi bi tercih olmaz. İbiza micraya göre daha büyük diye düşünüyorum. Bagaj hacimlerini karşılaştırın.. çocuk olunca en büyük mevzu o oluyor :) ben büyük araba seviyorum,micrayı elerdim o yüzden.

O fiyata otomatik araç bulmak çok zor. Bana kalırsa ya bütçeyi bir tık daha artırın ya da otomatikten vazgeçin. Bulacağınız en iyi araç 2007-2008 model fiat panda falan olur otomatikte.

Bence de sıfır araç işine henüz girmeyin. Hem ikinizde acemisiniz hem de satma planınız var ileride. Sıfır araç pek mantıklı görünmüyor bu durumda.

ben de aynı şeyi düşünüyorum, ikimiz de acemiyiz ve ufak tefek sürtmeler etmeler olacak muhakkak. bizden kaynaklı olmasa bile malum trafik bu. benim içim gider kesin.

yedek parçası ucuz ve az yakan araç önerilerinizi bekliyorum =)
Skoda fabia idi bizim ilk arabamız. Çok da severdik. Şimdi tanıdığa sattık yan sitede. Arada eşimle görüp aa mavişimiz diyoruz :nazar:

ben de ufak araba istiyorum aslında park sorunu yaşamamak için. malum İstanbul dayız ve acemiyim. Yaris ve Micra düşündüklerim arasında. Peki Yaris in yakıt tüketimi nasıl?

Benim arkadaşımda vardı yaris. Otomatik vites ama yokuslarda kaydiriyordu. Ben onun arabasıyla ilgili bir problem sanıyordum. Toyotalarin genelinde vardı. Biz de auris bakıyorduk o ara. Hatta bulduk sahibi ile test sürüsüne çıktık. Adam söyledi yokuslarda kaydırır ama işte şöyle kullanırsanız kaydirmiyor falan diye anlatmıştı. Biz de gittik fiesta aldık. Memnunuz ama otomatik çok yakıyor. Yokuş kalkış desteği var. Sorun olmuyor. Bu özelliği olan araçlad ararsan iyi olur. Diger yandan Citroën ler az yakıyor diye biliyorum. C3 ler çok küçük ama size uygun dizel 2. El bir c4 bulabilirsiniz.

20 bin TL lik arabadan hayır gelmez, sağı solu bozulur sürekli para harcarsın, sıfır araba da sıkıntı çünkü 2 sene sonra satacağız diyorsun. eğer araba ihritacı varsa az daha kredi çekin 40 bin TL ye falan 2011-2012 model temiz bir araç bulmaya bakın. benim ilk arabam da ucuzdu ama maşallah derdi tasası bitmedi, eski araba çok parar harcıyor aman uzak durun.

eşim otomatik vites ehliyeti aldığı için mecburen otomatik bakıyoruz. Acemiliğimizi 2.el bir araçla atmak bana da mantıjlı gelen şey ama bizim bütçeyle güvenip de binebileceğimiz temiz bir şey bulmak zor malum. O sebeple eşim sıfır olsun üst segment bir şey olmasa da kafamız rahat olsun mantığında.
O tamamen kader kısmet ya, aylarca aradım ben. Sahibinden, tanıdık, galeri.
Derken çok alakasız bir yerden piyasanın altına aldım. Acele etmeyin derim.. Galeriler genelde hem pahalı hem de kandırıyor.
Bir tek doğuş galiba garantili 2. el.
Sahibinden.com 'a bağlı kalmayın, letgo'da bile dürüst ilanlar var. 2-3 ay zaman tanıyın kendinize.

X