- 10 Nisan 2014
- 42.443
- 113.727
- 798
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
selam evli değilseniz evet birikim yapabilirsiniz maaşınızla rahat rahat ama şu an 2. el araçlar değerinin çok üstünde satılıyor alınmamalı acil değilse.çünkü hem pandemi dolayısıyla toplu taşımaya binmek istemeyenler hem de sıfır araba alsak bile teslimatları en erken yıl sonunda olduğundan herkes 2. el araba peşinde almayın para biriktirin ve fiyatlar normale dönünce çoğu peşin alırsınız zatenHerkese selam
Iyi günler dilerim
Benim kendimce büyük bir problemim var. Para biriktiremiyorum. 2.5 senedir çalışıyorum. 9 çeyrek + 200 dolar+ 2000 tl ve 5 6 bin tl lik çeyiz alışverişi dışında birikim yapamadım. Sabit bir giderim yok.
Elim çok açıktır ve birikim yapma becerim yok. Geldiği kadar harcarım. Maaşım ise 3500 + mesai şeklinde olduğundan gelirim aylık 4000-4500 tl arasında değişiyor. Lüks sayılabilecek marka kıyafetler kullanmam. Yeme içme olayında çok harcama yapıyorum. Ama pandemiden dolayı bunu da azalttım. Eve gelirken markete uğramak dışında ve zaman zaman anneme harçlık vermek dışında giderim bulunmuyor.
Dün artık annem ve babam isyan ederek seni borca sokalim yoksa sen birikim yapamayacaksın dediler. Ve bana 50000 60000 bandında bir araba almamı ve uzun vadeli kredi ile ödem e yapmamı önerdiler. Bu fiyat aralığında 2004 model 170000 km de araçlar oluyor genellikle.
Biraz kredi oranlarına baktığım zaman 48-60 ay vadeli çekebilme durumunda yaklaşık 20 bin tl faiz oranı çıkıyor. Bundan 5 sene sonra kredi bittiğinde araç 20 yaşında olacak ve satış durumunda ben paramı amorti edebilecek miyim diye düşünüyorum.
Aslında araca ihtiyacım da var işim eve 5 dk uzaklıkta olmasına rağmen babam bırakıyor veya akşam geç bir vakitte arkadaşlarımla buluşmadan eve dönerken yine ailemden beni almalarını rica ediyorum.
Sizce şuan araç almak yatırım sayılır mı ? Böyle bir riske girmeli miyim ?
Sevgilim düzenini kurabilir ise seneye evlenme düşüncemiz de var. Arabayı o zamana kadar kullanıp satsam kâr eder miyim diye de düşünüyorum. Araçlar 1 sene sonra üzerine 10000 tl kadar koyarsa da ödemiş olduğum kredi bana kâr olarak kalır evliliği kolaylaştırır diyorum.
Finansal kurt olan hanımların kıymetli yorumlarını bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Bunu bir dert olarak görmeyip konum taşınır ise de aşk olsun. Para birikimi yapamamak benim için gerçekten sıkıntılı bir durum
148 bini cebe koyup arabasız devam edecekseniz belki yatırım sayılabilir ama 148 e satıp kaça araba alacaksın? Biz de arabamızı sıfır almıştık 76 bine, satsak 150-160 bin eder ama yerine alacağımız sıfır araba da en az 230-250 bin. Kısaca senin arabanın fiyatı arttıysa alacağın arabalar da bir hayli arttıAraba fiyatlarının uçtuğu doğru.Arabam 4 yaşında sıfır almıştım 58 bin TL ye şu an 148 bin veriolar arabama ben şokkk baya büyük yatırım yapmisim
ha ha ha aynısını eşim söyledi bugün148 bini cebe koyup arabasız devam edecekseniz belki yatırım sayılabilir ama 148 e satıp kaça araba alacaksın? Biz de arabamızı sıfır almıştık 76 bine, satsak 150-160 bin eder ama yerine alacağımız sıfır araba da en az 230-250 bin. Kısaca senin arabanın fiyatı arttıysa alacağın arabalar da bir hayli arttıniye anlattım bunu dersen, bugün evimin değeri 450bin olmuş diye sevinen arkadaşıma da dedim “peki alacağın ev kaç para oldu?” Yerine yenisini alacaksam Hiç bişeyin değeri artmıyor.
En iyi yatırım yine altın,dolar vs
Kredi cekip altin almak mantikli degil. Krediye de faiz odeyeceksin. Kendi maasini altin hesabina yatir.Bundan 1 sene önce arkadaşım 10 bin tl kredi çekip altin almıştı biz ona kızmıştık falan iyi kâr etti. Acaba böyle birşey mi denesem
Kredilerde aracın yaşı konusunda sınırlama var. O kadar eski arabalara araç kredisi vermezler.Herkese selam
Iyi günler dilerim
Benim kendimce büyük bir problemim var. Para biriktiremiyorum. 2.5 senedir çalışıyorum. 9 çeyrek + 200 dolar+ 2000 tl ve 5 6 bin tl lik çeyiz alışverişi dışında birikim yapamadım. Sabit bir giderim yok.
Elim çok açıktır ve birikim yapma becerim yok. Geldiği kadar harcarım. Maaşım ise 3500 + mesai şeklinde olduğundan gelirim aylık 4000-4500 tl arasında değişiyor. Lüks sayılabilecek marka kıyafetler kullanmam. Yeme içme olayında çok harcama yapıyorum. Ama pandemiden dolayı bunu da azalttım. Eve gelirken markete uğramak dışında ve zaman zaman anneme harçlık vermek dışında giderim bulunmuyor.
Dün artık annem ve babam isyan ederek seni borca sokalim yoksa sen birikim yapamayacaksın dediler. Ve bana 50000 60000 bandında bir araba almamı ve uzun vadeli kredi ile ödem e yapmamı önerdiler. Bu fiyat aralığında 2004 model 170000 km de araçlar oluyor genellikle.
Biraz kredi oranlarına baktığım zaman 48-60 ay vadeli çekebilme durumunda yaklaşık 20 bin tl faiz oranı çıkıyor. Bundan 5 sene sonra kredi bittiğinde araç 20 yaşında olacak ve satış durumunda ben paramı amorti edebilecek miyim diye düşünüyorum.
Aslında araca ihtiyacım da var işim eve 5 dk uzaklıkta olmasına rağmen babam bırakıyor veya akşam geç bir vakitte arkadaşlarımla buluşmadan eve dönerken yine ailemden beni almalarını rica ediyorum.
Sevgilim düzenini kurabilir ise seneye evlenme düşüncemiz de var. Arabayı o zamana kadar kullanıp satsam kâr eder miyim diye de düşünüyorum. Araçlar 1 sene sonra üzerine 10000 tl kadar koyarsa da ödemiş olduğum kredi bana kâr olarak kalır evliliği kolaylaştırır diyorum.
Bunu bir dert olarak görmeyip konum taşınır ise de aşk olsun. Para birikimi yapamamak benim için gerçekten sıkıntılı bir durum
pandemiden önce alınanlar aşırı arttı haklısınız çok kar getirdi ama satana ve yerine araba almayana kar getirdi.şu an alınmaz araç çünkü değerlerinin çok üstünde fiyatlandırılıyorlar aşı çıksın anında düşerlerAraba şuan yatırım aracı. 2 senede 38 bine aldıgımız bir aracı 65 bine sattık. Şuan kullandığım aracı 5 ay önce 115 bine almıştık. 3 ay sonra 140bine cıktı degeri ve gitgide artıyor. Ama en aşagı o fiyatlarda araçlar şuan. Şöyle 100 bine alma şansın varsa daha yaşı küçük olan araç alabilirsin olur olmadık yerde sanayiye gitme diye diyorum
Aldığım yerde imar var hatta yeni geldi.Ama teşekkür ederimtarlalara artik imar izni verilmiyor
tarim alani oldugu icin haberiniz varmi acaba?
konuya direk daldim ama uyarmak istedim :)
Canım.merhaba yapabiliyorsan ev alıp içine kiracı oturtman..krediyi öderken zorlamazsın en azından..Herkese selam
Iyi günler dilerim
bizim yillar once aldigimiz bir tarlamiz vardi ankarada icine bu korona doneminde kucuk bir ev yaptiralim cocuk hic degilse hafta sonlari falan kendi keyfine gore bahcesinde oynar dedik kendi tarlamiza ev yapmamamiza bile izin vermediler.Aldığım yerde imar var hatta yeni geldi.Ama teşekkür ederim
Aldığım yerin etrafında müstakil küçük evlerle dolu yani sorup soruşturarak aldımbizim yillar once aldigimiz bir tarlamiz vardi ankarada icine bu korona doneminde kucuk bir ev yaptiralim cocuk hic degilse hafta sonlari falan kendi keyfine gore bahcesinde oynar dedik kendi tarlamiza ev yapmamamiza bile izin vermediler.
tarim arazilerine artik ev bile yapamayacagimizi ogrendik imardan gectik.
sansliymissiniz ozaman
Buna gerek yok ki. Maasinin yattigi bankanin internet bankaciligi uygulamasini cep telefonuna indiriyorsun. Orada altin alma doviz alma kismi var. Aktif degilse bankaya gidip aktif hale getirtiyorsun. Sonra da istediginde istedigin gramda ya da tl olarak istedigin miktari girerek altin aliyorsun o gunku kurdan. Hatta istediginde aninda bozdurabiliyorsun. Altini kuyumcudan alinca evde saklama hirsizlik gibi problrmleri var. Bunda oyle birsey. Istediginde de bozduruyorsun o gunku kurdan.Eğer ailene guveniyorsan her ay kredi oduyormuş gibi 3500 TL yi ellerine sayacaksin. Annen de sana altın gibi şeyler yapacak. Ya da ayrı bir banka hesabı açıp EFT emrinvereceksin. Maasindan otamatik oraya EFT yapılacak. Ona da dolar ya da altın alman mantıklı. Ve o hesabi unutacaksın. Kalan paranla idare edeceksin. Her iş çıkışı markete de gitme bence. Her gidisimiz yüz lira en az çok para gidiyor oyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?