- 20 Aralık 2020
- 395
- 493
- 53
- Konu Sahibi veteriner kedi
-
Dövmedi, sövmedi, karıya kıza gitmedi diye evde oturun koca kolay bulunmuyor mıllette neler var diyen guruh onlar işte. Duygularının, sana nasıl hıssettırdıklerının, cocugunun katılı olmalarının bır anlamı yok cunku dövmedi, istismar etmedi, lokmasını bölüştü ve okuttu. Lütfettiler..bazı yorumlar gordum bır kac tane
bıze baktı okuttu ıstısmar etmedı her aılede sorun olur mınvalınde
arkadaslar bu matah bırsey degıl yanı aılenız aılemız zaten bakmak ve okutmak bır zahmet ıstısmar etmemek zorunda zaten alemsınız he
anne baba gıbı terımsel sıfatlarla ılgısı yok ınsanlar bırbırıne haksızlık etmemelı malını calmamalı yardımcı olmalı bu zaten olması gereken bırsey
yok gece kalkmıs emzırmıs yok basımda beklemıs uykusuz kalmıs karnında tasımıs
e yapar tabı yaslandıgımızda bıze bakacak zıhnıyetıyle doguranlar ıcın bunlar bırsey degıl , daha portakalda vıtamınden kafasına sılah dayayıp rahmıne dusecem ulan doguracaksın benı dıye zorlamadık bı zahmet uykusuz kalsın bır omurde 20 yılını cocuga vermıs olsun ne olurkı ?
bende anneyım ? cocugum sayesınde anne oldum onun sayesınde sabırı ogrendım tecrube kazandım evet cok zorluyor bazen benı ama bunu zaten ben ıstedım ? sırf karnımda tasıdım kendıme yemek yaparken ona da yemek verdım 3-5 kıyafet 3-5 oyuncak aldım dıye dunyaları bagıslamıs olmuyorum
bakalım annelık sınavını verebılecek mıyım bakalım ıyı bır ınsan olarak yasayabılecek mıyım herkesın turlu sorunu var onemlı olan cocuguna yansıtmadan kalp kırmadan yasamak ve yasatmak
gercekten ıyı annelerın bır farkı olmalı altı ustu dogurunca level atlanmıyor kopeklerde doguruyor
ya gercekten aynen oyle dusunmek ıcın kendımı zorladım en azından ıyı kotu aıle ortamı gordum basımda annem vardı dıyebılmek kendımı kandırmak ıstedımDövmedi, sövmedi, karıya kıza gitmedi diye evde oturun koca kolay bulunmuyor mıllette neler var diyen guruh onlar işte. Duygularının, sana nasıl hıssettırdıklerının, cocugunun katılı olmalarının bır anlamı yok cunku dövmedi, istismar etmedi, lokmasını bölüştü ve okuttu. Lütfettiler..
Aynı böyle düşünüyorumBence de değil. Kişiye sorulması gibi bir durumun söz konusu olmadıgı durumlarda kişiyi sorumlu tutmak kadar sacma bırsey gormedım duymadım
Kız olsun çamurdan olsun tezini var kuvvetiyle çürütmüş. Sen, ben, hepimiz bie hiçiz.Aynı böyle düşünüyorum
Annem secse doğurmazmış beni. Zaten diyordum beni sevmeyecektiniz neden doğurdun diye. Elindeyse doğmasaydın derdi.
Herkese ve bana dahil üçüncü cocuga karsı cıkar. Ben üçüncüyüm. Çocuk sayısı cok olana saydırur ona neyse.
Abimin oğlu var. Cocuk daha iki üç yasındayken Bile - oğlan her yasta oğlandır- derdi.
Biz acaba neyiz
Kendi cinsini asagılama Anadolu kadınına mahsus galiba. İnanın sebebi hala bilmiyorum. Fahise oluruz diye mi sevmediler bizi. Bu kadar köyü muameleye hala nasıl normal olduk bilemiyorum.
Yalnız Bi abim cok normal sayılmaz. Gecimsiz zor biri cok sinirli. Biz yine toplum içinde eğittik kendimizi o abim kurtaramadı.
Sütüm haram zıkkım olsunla başlayan cümlelerine 6x1 litre süt götürüp al ve sus artık demek istedim hep, sabrımın son raddesindeyim. Seni o kadar iyi anlıyorum ki, öznesi değişmiş olsa da fiil hep aynıya gercekten aynen oyle dusunmek ıcın kendımı zorladım en azından ıyı kotu aıle ortamı gordum basımda annem vardı dıyebılmek kendımı kandırmak ıstedım
hatta kısısel gelısım kıtapları okudum ebeveyn ılıskılerı uzerıne psıkologların youtube kanalına abone oldum
en son ızledıgım psıkolog kadın aynen sunu dedı
tamam zamanında kotuluk etmıs annenız artık cocuk degılsınız buyudunuz arkada bırakın uzatmayın anneyle gorusmemezlık olmaz mınımuma ındırın paylasmayın ve artık buyuyun hata yapmıssa ne olmus sonucta o kadar emek verdı tarzında konusmus
daha cok sinir oldumnormalde psıkolog bunu dıyen ve sozlerı benı telkın etmelı dusunemedıgım yonlerden dusundurtmelı
daha cok sinirim bozuldu ve cok haksızca geldı
ıyıce bu gun olmus hala ben bu uzuntuyu yasıyorum hala aklıma gelıyor bazen aglıyorum
bunun bır sorumlusu var neden hıc bırsey olmamıs gıbı davranayım da onun yanına kar kalsın
siniri bozuk bır ınsan olmusum bır yaram olmus neden arkada bırakayım neden unutayım
ben hıc polyannacılık oynayamayacagım boyle yazılar sozler duyunca tahammul de edemıyorum ortada yasanan gercekler var benım kırgınlıgım buyuk ...karnımı doyurmusmus neyse parası verelım o zaman ?
karsılıklı bırbırımıze karsı hakkımız var herkes gorevını yerıne getırmek zorunda aıle ılıskısı ıs ılıskısı evlılık egıtım herseyde gecerlı bu karsılıklı gorevler yerıne duzgun getırılmezse aksaklık ve sorunlar cıkar. herkes hatalarının bedelını odemek zorunda
Kuzenimin çocugu olmadı. Benim de üçüncü kızım doğmuştu.Kız olsun çamurdan olsun tezini var kuvvetiyle çürütmüş. Sen, ben, hepimiz bie hiçiz.
bazı yorumlar gordum bır kac tane
bıze baktı okuttu ıstısmar etmedı her aılede sorun olur mınvalınde
arkadaslar bu matah bırsey degıl yanı aılenız aılemız zaten bakmak ve okutmak bır zahmet ıstısmar etmemek zorunda zaten alemsınız he
anne baba gıbı terımsel sıfatlarla ılgısı yok ınsanlar bırbırıne haksızlık etmemelı malını calmamalı yardımcı olmalı bu zaten olması gereken bırsey
yok gece kalkmıs emzırmıs yok basımda beklemıs uykusuz kalmıs karnında tasımıs
e yapar tabı yaslandıgımızda bıze bakacak zıhnıyetıyle doguranlar ıcın bunlar bırsey degıl , daha portakalda vıtamınden kafasına sılah dayayıp rahmıne dusecem ulan doguracaksın benı dıye zorlamadık bı zahmet uykusuz kalsın bır omurde 20 yılını cocuga vermıs olsun ne olurkı ?
bende anneyım ? cocugum sayesınde anne oldum onun sayesınde sabırı ogrendım tecrube kazandım evet cok zorluyor bazen benı ama bunu zaten ben ıstedım ? sırf karnımda tasıdım kendıme yemek yaparken ona da yemek verdım 3-5 kıyafet 3-5 oyuncak aldım dıye dunyaları bagıslamıs olmuyorum
bakalım annelık sınavını verebılecek mıyım bakalım ıyı bır ınsan olarak yasayabılecek mıyım herkesın turlu sorunu var onemlı olan cocuguna yansıtmadan kalp kırmadan yasamak ve yasatmak
gercekten ıyı annelerın bır farkı olmalı altı ustu dogurunca level atlanmıyor kopeklerde doguruyor
Evet gercekten.Düşünmeden 5 dk lık zevki için çocuk yapmış bir de kalkıp beni 9 ay karnında taşıdın çok teşekkür ediyorum mu diyeceğimBana sorulsa anne olarak onu seçer miydim acaba ? Saçma sapan konuşmalar işte.
Camiler de de vaaz veriliyor asırlardır ana baba hakkı diye. Bir allahın kulu evlat hakkını bu kadar dillendirmedi. Neden çünkü işlerine gelen oydu. Çocukların sesi olmadı kimse.
Tek adı anneymiş, böyle bencil biri ile görüşmeyerek en doğrusunu yapıyorsun.ınanılmaz egosu var cok fazla herseyın en ıyısını ben bılırım dıyor ve karsısındakı kım olursa olsun kesınlıkle dınlemıyor
mesela evımde mısafırım var annem tatılde arıyor mısafırım var donucem sana dıyorum kapatıyorum
tekrar arıyor ya ıcım ıcıme sıgmadı anlatmak ıstıyorum soyle gezdım sunu yedım burası harıka falan
tamam anne donucem sana suan evımde mısafırım var telde konusmam ayıp olur(saatlerce anlatıyor cunku cok uzun ve ayrıntılı)
aman senınle de bırsey paylasılmıyor o kadar mutluyum kı paylasmak ıstemıstım sen bılırsın deyıp küsüp kapatıyor
anlayıssız da bırı
hamılelıgım cok agır gectı 14 kılo verdım hamıleyken megerse 38 cm yumustalık kıstım varmıs
ve kusup duruyorum
bana ne nazlı cıktın bızde hamıle olduk yurumeye halım yok dıyorsun bır bızım canımız yokmus dedı
anne gercekten cok agrım var dedım
eee anne olmak kolay degıl benı cemkırıp duruyorsun cocugunda senı cemkırıcek bu gunlerı hatırlarsın dedı
meger 38 cm kıstım varmıs ınanmadı kadın bana
kendısı tüplerını baglattı 2 hafta gonullu kaldı hastanede doktor 2 gun sonra gıdebılırsınız demesıne ragmen (ozel hastanedeydı) ben 14 yasımdaydım basında durdum bebegım gıbı baktım ılgılendım ben ekstra amelıyat ıle dogum yaptım toplam 3 amelıyatım var annem yoktu yanımda ... hıc bır zaman yoktu
o kadar cok sey var kı... son zamanlarda bende cok cemkırıyordum sımdı yalan degıl evet ters konusuyordum hatta belkı saygısızca
cunku konusma basladıgında nasıl bıtecegını bılıyordum ve yasadıklarımdan kaynaklı bır ofkeyle baslıyordum dolmuslukla son zamanlarda cok serttım ona karsı
baktım kı ben patlıyorum artık ıcım tasıyor susturamıcam kendımı etegımde ne varsa doktum kapıyı carptım cıktım ve daha da buraya gelırsem allah canımı alsın dıyerek cıktım . benım ıcın kendısı artık bıtmıstır
Kistimi gostermıslerdı dogum esnasında bana 38 cm kist... kızım 52 cm dogdu meger ikizmiş diye dalga gectım dogum esnasında herkesde bir stres oldu morallerı duzelsın dıye yuvarlak buyuk portakal gıbı bırsey mor damarlarla kaplıydı sag yumurtalıgım da alındıTek adı anneymiş, böyle bencil biri ile görüşmeyerek en doğrusunu yapıyorsun.
Ne olur 38 mm'lik kist de, kafamda canlandıramıyorum
Biliyorum tülay kökün videosu değil mi :/ya gercekten aynen oyle dusunmek ıcın kendımı zorladım en azından ıyı kotu aıle ortamı gordum basımda annem vardı dıyebılmek kendımı kandırmak ıstedım
hatta kısısel gelısım kıtapları okudum ebeveyn ılıskılerı uzerıne psıkologların youtube kanalına abone oldum
en son ızledıgım psıkolog kadın aynen sunu dedı
tamam zamanında kotuluk etmıs annenız artık cocuk degılsınız buyudunuz arkada bırakın uzatmayın anneyle gorusmemezlık olmaz mınımuma ındırın paylasmayın ve artık buyuyun hata yapmıssa ne olmus sonucta o kadar emek verdı tarzında konusmus
daha cok sinir oldumnormalde psıkolog bunu dıyen ve sozlerı benı telkın etmelı dusunemedıgım yonlerden dusundurtmelı
daha cok sinirim bozuldu ve cok haksızca geldı
ıyıce bu gun olmus hala ben bu uzuntuyu yasıyorum hala aklıma gelıyor bazen aglıyorum
bunun bır sorumlusu var neden hıc bırsey olmamıs gıbı davranayım da onun yanına kar kalsın
siniri bozuk bır ınsan olmusum bır yaram olmus neden arkada bırakayım neden unutayım
ben hıc polyannacılık oynayamayacagım boyle yazılar sozler duyunca tahammul de edemıyorum ortada yasanan gercekler var benım kırgınlıgım buyuk ...karnımı doyurmusmus neyse parası verelım o zaman ?
karsılıklı bırbırımıze karsı hakkımız var herkes gorevını yerıne getırmek zorunda aıle ılıskısı ıs ılıskısı evlılık egıtım herseyde gecerlı bu karsılıklı gorevler yerıne duzgun getırılmezse aksaklık ve sorunlar cıkar. herkes hatalarının bedelını odemek zorunda
Kendinizden sogumayin. İnanın bir çocuğun anne babasından soğuması o kadar zor bir ihtimalki. Bunu başarabilen anne babaya diyecek birşey yok.Bana da annem ufakken senin yüzünden yıllarca evde huzursuz olduk demişti.
Ben doğunca kız oldum diye evlat dememiş babam. Marifet gibi anlatırlar bir de.
Üç kızım var. Eşim gözlerinin içine bakar Allah razı olsun. Eşimi gördükçe soke oluyorlar. Evet sevmek de varmış.
Neyse. Ben bi gün sordum 3 yasında ne yapmış olabilirim sizin aranızı bozacak diye. Ne tuhaf ne kin değil mi. Kalpleri paslı kara baglamış resmen.
Ben cocukken de besik kertmesibden sözederlerdi Bi akrabamızla. Belki ufak seyler ama anne babamdan midem bulanıyor.
Bunu hissettiğim için kendimden de soguyırum. Ben de sevgi dolu olmak isterdim (annem babam yokken öyleyim cıvıl cıvılım) ama acayip bişey oldum.
Annen bunu öğrendiği halde yanında olmadı. Böyle zamanlarda yanında olmayacaksa hiç olmasın daha iyi.Kistimi gostermıslerdı dogum esnasında bana 38 cm kist... kızım 52 cm dogdu meger ikizmiş diye dalga gectım dogum esnasında herkesde bir stres oldu morallerı duzelsın dıye yuvarlak buyuk portakal gıbı bırsey mor damarlarla kaplıydı sag yumurtalıgım da alındı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?