Annesiyle konuşmayan veya arası açık olan var mı ?

Sinirlerini yıpratan her neyse ondan uzaklaşınca onarmanın büyük kısmı kendiliğinden oluyor nisam, doğru yoldasın yani.
uzak durma surecıde cok zor oluyor konu sahıbı de bellı kı o asamada o yuzden konu acıp sordu sanırım
bır dokundu bın ah ısıttı benden :D
gorusmeme kararı aldıgımda genel olarak dusunceler anne cocugunun kotulugunu ıstemez seklınde , o anne senın buyugun senın de dilin cok sıvrı annene ters konusuyorsun o oyle dedıgınde duymamazlıktan gelemıyorsun annenın huyunu bıle bıle cevap verıyorsun seklınde ...yakınlar hep bunu soyluyor ve kendını sorguluyorsun ben kotu bır evlatmıyım benım yuzumden mı bu hale geldık dıye

hatta su soru gelıyor abıne de aynı sekılde mı davranıyor yooo dıyorum o zaman bakısı degısıyor hanı o bakıs sey bakısı haa sende var hata yanı bakısı
aslında abıme de yanlısları oldu hıc olmadı dıyemem ama bana daha cok yanlısı oldu bana o kadar yanlısı oldu kı abıme yaptıkları hafıf kalıyor goz ardı edılır kalıyor
abımın boyle gecımsız sorunlu sinir hastası olmasının sebebıdır annem . ıkı kardesın bırbırıyle kotu olma sebebıdır. bana gore tabıı

uzaklasınca kesınlıkle kendımı daha ıyı hıssettım once zor oldu hep aklıma ölum geldı ya hastalanırsa ya ölurse ya ölursem sonra dedım kı bunu nıye tek ben dusunuyorum :D onun nıye aklına gelmıyor baktım kı hala kaşınıyorum :D sonra dedım kı bazen vazgecmek gerekıyor kangren parmagı kesmek gerekıyor

uzak durma surecıde cok zor oluyor konu sahıbı de bellı kı o asamada o yuzden konu acıp sordu sanırım
bır dokundu bın ah ısıttı benden :KK70:
gorusmeme kararı aldıgımda genel olarak dusunceler anne cocugunun kotulugunu ıstemez seklınde , o anne senın buyugun senın de dilin cok sıvrı annene ters konusuyorsun o oyle dedıgınde duymamazlıktan gelemıyorsun annenın huyunu bıle bıle cevap verıyorsun seklınde ...yakınlar hep bunu soyluyor ve kendını sorguluyorsun ben kotu bır evlatmıyım benım yuzumden mı bu hale geldık dıye

hatta su soru gelıyor abıne de aynı sekılde mı davranıyor yooo dıyorum o zaman bakısı degısıyor hanı o bakıs sey bakısı haa sende var hata yanı bakısı
aslında abıme de yanlısları oldu hıc olmadı dıyemem ama bana daha cok yanlısı oldu bana o kadar yanlısı oldu kı abıme yaptıkları hafıf kalıyor goz ardı edılır kalıyor
abımın boyle gecımsız sorunlu sinir hastası olmasının sebebıdır annem . ıkı kardesın bırbırıyle kotu olma sebebıdır. bana gore tabıı

uzaklasınca kesınlıkle kendımı daha ıyı hıssettım once zor oldu hep aklıma ölum geldı ya hastalanırsa ya ölurse ya ölursem sonra dedım kı bunu nıye tek ben dusunuyorum :KK70: onun nıye aklına gelmıyor baktım kı hala kaşınıyorum :KK70: sonra dedım kı bazen vazgecmek gerekıyor kangren parmagı kesmek gerekıyor
Sana da denmesin şimdi konu sahibinin konusu bu senin ki bambaşka hikaye diye😂damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış valla. Gel sarılalım🥰

o kadar soğuttu ki kendinden, ömrümüz boyunca o kadar benden bir şey istemeyin mesajı verdi ki, o kadar yalnız bıraktı ki.. kınamda bana makyaj yapıldı diye bana ilk söylediği söz; çok çirkin olmuşsun oldu. üzerime yürümesin diye arkadaşları tuttular. tüp bebek için para harcayacak yer arıyorsun demeler, tutmayınca bak olmadı işte, demiştim sana demeler. ameliyat olduğu için ona bakmaya gelip iki hafta kaldığımda beni evden kovmalar.. yeğenim doğdu diye, bak kıskanma demeler (ki benim boyum kadar çocuğum var zaten) ve bunlar yaşadığım en hafif şeyler, hani çerez niyetine.

ölürse üzülür müyüm bilmiyorum. ve böyle hissettiğim için kendimi de çok kötüymüşüm gibi hissediyorum.

o kadar soğuttu ki kendinden, ömrümüz boyunca o kadar benden bir şey istemeyin mesajı verdi ki, o kadar yalnız bıraktı ki.. kınamda bana makyaj yapıldı diye bana ilk söylediği söz; çok çirkin olmuşsun oldu. üzerime yürümesin diye arkadaşları tuttular. tüp bebek için para harcayacak yer arıyorsun demeler, tutmayınca bak olmadı işte, demiştim sana demeler. ameliyat olduğu için ona bakmaya gelip iki hafta kaldığımda beni evden kovmalar.. yeğenim doğdu diye, bak kıskanma demeler (ki benim boyum kadar çocuğum var zaten) ve bunlar yaşadığım en hafif şeyler, hani çerez niyetine.

ölürse üzülür müyüm bilmiyorum. ve böyle hissettiğim için kendimi de çok kötüymüşüm gibi hissediyorum.
Üzüldüm okuyunca. İşte bu yazdıklarımız yeni evleneceklere ders olsun. Eş seçerken boyuna posuna güzelliğine bakacaklarına ilk kriter bu adamdan iyi baba bu kadından iyi anne olur mu olmalı.

Cocukken birgün bir kadın cıkacak ben senın gercek annenım diyecek diye hep hayal kurdum.. Bir cocugun bu hayali kurması çok ama çok acı yasamayan kalpten hissedip anlayamaz bile. Maddi imkansızlıklar yada imkanı varken evlada sunmamak ile sınırlı kalsaydı keşke bu acı maddiyat neki.. Aman şunu bana yapmadı bunu kardeşime yaptı diye sayfalarca yazarım ama bunlar yüregimi acıtmıyor ki.. 30 yaşında hala cocukluguma aglarım ben.. Görüşüyorum normal gorusuyorum hala hep üzülüyorum cok üzülüyorum ama yinede seviyorum onları. Ama onlar hakaettıgı için mi hayır.. Vicdanım baska türlü rahat etmıyor yınede annem beni dünyaya getirdi diyorum gidiyorum arıyorum soruyorum.
Anne olunca anneni anlarsın dediler. 5 yıldır anneyım cok sukur bırak anlamayı cocukluguma acır oldum iyice acır.. Ne yapıyorum cocuklugumda hayalini kurdugum anneyi kendim olmak için ugrasıyorum. İnşallah kızlarımın yüreginde minicik bir yara bile acmam.. Sıradan bir yazı ama ben şuan bunu yazarken yine cocukluguma aglıyorum 😔
Evet ya
Anne olunca tepeme dikilip annenin kıymetini anladın mı dediler
Yok evladın kıymetimi anladım dedim.

Aynı hisler.
Demek ki yalnız değilmişim.
Ben de gülümseyen annelerin hayalini kurardım. Arkadaslarımın anneleri neseliydi gülümserdi. Benim annem hep aglardı (mutluyken bile) üff Bi gün eglen mutlu ol sevin de mi yok. Hep üzüntü gözyası aglaklık acı öfke nefret hakaret asagılama.

O kadar olsa yine iyi. Benim aylarca çalıştığım paramı yiyen(!) Psikolog bozuntusu söyledi bunları. Ben her hafta anne babamdan gördüğüm yeni yeni psikolojik şiddetleri anlatıyorum salya sümük kadın karşıma geçmiş okulda ezberlediği cümleleri söylüyor sürekli. "Önemli olan affetmektir. Neden onları affedip herşeyi geçmişte bırakmıyoruz?" 34 yaşına gelmişim hala canımı acıtıyor ben artık görüşmek istemiyorum diyorum "Ama affedersen sen kazanmış olacaksın" diyor. Senin diplomana sç... dedim bıraktım. İnsanlar gerçekten işini yapsa çok farklı bir dünya olabilirdi...
Anne kutsaldır klişesi tr ye mi özgü. Nedir bu romantizm ben cmzemiyprum
Dediğiniz gibi psikolog bile alaturka

Bu yorumlari okuyunca şoka girdim resmen.annemle aramizda 40 yaş var nerdeyse oyle arkadas gibi degiliz ama herseyi anlatirim anneme.hergun konusuruz bigun sesi kotu gelse aklim cikar bisey olacak diye.annemde arada kalbimi kirar hatta bazen sinirde olurum ama unutur giderim.aileme küs kalamam ne anneme ne babama ne kardeslerime.bana cok tuhaf geliyor insan ailesine hiç kuser mi?

Bu yorumlari okuyunca şoka girdim resmen.annemle aramizda 40 yaş var nerdeyse oyle arkadas gibi degiliz ama herseyi anlatirim anneme.hergun konusuruz bigun sesi kotu gelse aklim cikar bisey olacak diye.annemde arada kalbimi kirar hatta bazen sinirde olurum ama unutur giderim.aileme küs kalamam ne anneme ne babama ne kardeslerime.bana cok tuhaf geliyor insan ailesine hiç kuser mi?
Sanslısınız

Aslinda sansli degilim cocuklugum surekli birileriyle kiyaslanarak gecti.hic mutlu edemedim kimseyi hep baskalari vardi onlar icin.2.siniftayken intihar edicem diye mektup yazmistim dusunun o yasta.bazen birileri ciksada biz senin gercek aileniz dese diye hayaller kurardim.kimse benim icin bisey yapmadi ama kizamiyorum onlara.bazen dusunup hickira hickira agliyorum.kabullenemiyorum beni sevmemis olmalarini yada yakistiramiyorum insan cocugunu sever sen abartiyorsun diyorum.icimde bir yerlerde kirgin bir kiz cocugu var kizmaya bile hak gormeyen bir kiz cocugu.

O kadar olsa yine iyi. Benim aylarca çalıştığım paramı yiyen(!) Psikolog bozuntusu söyledi bunları. Ben her hafta anne babamdan gördüğüm yeni yeni psikolojik şiddetleri anlatıyorum salya sümük kadın karşıma geçmiş okulda ezberlediği cümleleri söylüyor sürekli. "Önemli olan affetmektir. Neden onları affedip herşeyi geçmişte bırakmıyoruz?" 34 yaşına gelmişim hala canımı acıtıyor ben artık görüşmek istemiyorum diyorum "Ama affedersen sen kazanmış olacaksın" diyor. Senin diplomana sç... dedim bıraktım. İnsanlar gerçekten işini yapsa çok farklı bir dünya olabilirdi...
Affetmek zorunda değilsin.

Sabah değersizlik hissiyle uyanıyorsan kimse "anne baba" kutsal demesin. Bunun kutsallıkla alakası yok. İlgisizliklerini, iyi anne baba olamanın acısını neden evlatlar çeksin ki? Kimse kimseyi affetmek zorunda değil. Çocukluklarında kendi anne babasıyla sorun yaşayanlar kendileri çocuk yaptıklarında acısını çocuklarından çıkartıyor. "Annem bana böyle yapmıştı, babam böyle etmişti" diye. İnsanlar ailelerinde ne görüyorsa kendi çocuklarına da aynısını yaşatıyor. Bir insanı bilinçli olarak yaralayıp anne babalığın arkasına saklanmak çok acımasızca. İnsanlar ailesi yuzunden yillarca psikolojik savaş veriyor.

bazı yorumlar gordum bır kac tane
bıze baktı okuttu ıstısmar etmedı her aılede sorun olur mınvalınde

arkadaslar bu matah bırsey degıl yanı aılenız aılemız zaten bakmak ve okutmak bır zahmet ıstısmar etmemek zorunda zaten alemsınız he :KK70:
anne baba gıbı terımsel sıfatlarla ılgısı yok ınsanlar bırbırıne haksızlık etmemelı malını calmamalı yardımcı olmalı bu zaten olması gereken bırsey

yok gece kalkmıs emzırmıs yok basımda beklemıs uykusuz kalmıs karnında tasımıs

e yapar tabı yaslandıgımızda bıze bakacak zıhnıyetıyle doguranlar ıcın bunlar bırsey degıl , daha portakalda vıtamınden kafasına sılah dayayıp rahmıne dusecem ulan doguracaksın benı dıye zorlamadık bı zahmet uykusuz kalsın bır omurde 20 yılını cocuga vermıs olsun ne olurkı ?

bende anneyım ? cocugum sayesınde anne oldum onun sayesınde sabırı ogrendım tecrube kazandım evet cok zorluyor bazen benı ama bunu zaten ben ıstedım ? sırf karnımda tasıdım kendıme yemek yaparken ona da yemek verdım 3-5 kıyafet 3-5 oyuncak aldım dıye dunyaları bagıslamıs olmuyorum

bakalım annelık sınavını verebılecek mıyım bakalım ıyı bır ınsan olarak yasayabılecek mıyım herkesın turlu sorunu var onemlı olan cocuguna yansıtmadan kalp kırmadan yasamak ve yasatmak

gercekten ıyı annelerın bır farkı olmalı altı ustu dogurunca level atlanmıyor kopeklerde doguruyor
Ben de katiliyorum size.

Ben Akdenizliyim annem babam kucukken okula dershneye gittigimizi basimiza kakardi oyle diyim.

Sizi okula gondermesek su kisi tarlada calisir soyle olur. Size masraf yaptik okuttuk.

Ablamlar bir hata yapsa bende patladi dugunum olacak esimin yasadigi ilde gelmek istemedi ben tek gidecektim dugunume. Sonra konu komsu kiz tek yollanir mi dugunu olacak demis oyle geldi.

Sirf bu hayat cekilmez diye yatili lisede okudum. Millet anam diye aglarken ben guluyordum.

Abla kacarak evlendi 2 3 yil ossye gorecegim ustelik hep benim basimin etini yedi.

Cogu seyimi anlatmadim bu yuzden.

Elhamdulillah esimle evlendim ozgur oldum resmen . Canim esim de annesiz buyumus . Annemle yasadiklarimizi anlatirim annendir bosver der.

Bu arada ogretmenim .

Universite okurken yazin gelirdim gunlerce tarlada calisirdim yine de memnun edemezdim.

Simdi istesek de gorusemiyoruz arada telden ama hemen hemen her gorustugumuzde agliyor.
Pismanliktan yada bunca yasananlara ragmen benim ona iyi davranmamdan agliyor .

Dendigi gibi cocuklukta o sevgi bagi kurulmadiktan sonra istedigin kadar göbek bagin olsun bos bombos.

Ailesi kötüyse neden küsemesin?
Bilmiyorum icimde bi yerlerde onlara küsmek gelsede sanki küsmek haksizlikmis kotuymus gibi asla kusemiyorum.bi yanım olabildigince kirgin bi yanım vicdan yapiyor ve vicdanima yeniliyorum.ölüm var sonra cok pisman olacak daha buyuk bir vicdan azabi cekeceksin diyorum

Bilmiyorum icimde bi yerlerde onlara küsmek gelsede sanki küsmek haksizlikmis kotuymus gibi asla kusemiyorum.bi yanım olabildigince kirgin bi yanım vicdan yapiyor ve vicdanima yeniliyorum.ölüm var sonra cok pisman olacak daha buyuk bir vicdan azabi cekeceksin diyorum
iyi olunması ıcın ıkı tarafında bunu ıstemesı lazım

hep bı taraf daha sabır gosteren altdan alan ıdare eden olursa hep bı tarafın ıteklemesıyle olursa bu kısı kendı kul hakkına da gırmıs olur bı yerde de tekler durumda aksaklık olusur zira ınsanda da sanır dıye bırsey var
sahsen ben cocuguma guclu olunması gerektıgını hayatda ne olursa olsun sonuca baktıgımızda yıne yalnız oldugumuzu bıze bızden baska kımsenın gerekmedıgını soyluyorum soyledıgımle yaptıklarımın tutarlı olması gerek sonra cocugum der kı sen boyle dedın ama en basta kendını ölümüne ezdırıyorsun der bunu normal gorur , normal olmayan bır seyı susup ıdare ederek nıye normallestıreyım sırf aıle dıye ve bunu nıye sadece ben yapayım aıle dedıgımız sey tek evlatdan olusmuyor

kımse küsmek zorunda degıl ama uzak duranlarda keyfınden uzak durmuyor hayırsız veya kotulugumuzden uzak durmuyoruz bı yerden sonra zarar gordugumuzu dusunuyoruz ruh saglıgımızı kaybedecegımızı dusunuyoruz evet annemız tarafından boyle hıssedılıyoruz esımden dayak yemıs olsam ıhanete ugramıs olsam ve bu yuzden bosanıyor olsam emın olun annemle yasadıgım sorunlar kadar acımazdı canım, anne 10 tane dogurur ona cocuk cokda cocuk ıcın anne daha onemlı onun ıcın anne bır tanedır o yuzden kırgınlıklarımız cok daha buyuk hayal kırıklıgımız agır gecıyor .

ölum herkes ıcın var kımın kımden once olecegı bellı olmaz karsı tarafında ölümlü dunya haksızlık yapmayayım dıye dusunmesı gerek

ınsan aılesıne hıc küser mı demeden once ınsan aılesıne evladına bu uzuntuyu yasatırmı haksızlık yapar mı aıle anne baba bunu yaparsa el ınsanı neler yapmaz dıye dusunsenız belkı anlarsınız

Back
X