Annesiyle konuşmayan veya arası açık olan var mı ?

Bu görüşmeyenler tam olarak neden görüşmüyor
Herkes üstü kapalı anlatmış.
Eleştiri annelerin ortak özelliğidir.
Tam olarak ne yaptılar da görüşmüyorsunuz?
Anlasamadigimiz bir çok nokta benimde var annemle ama görüşmemek için çok ciddi yaptırımları olması lazim.
Öncelikle bu topraklarda annesiyle anlaşamamanın en sık rastlanan sebebi annelerin erkek çocuklarını kayırmasıdır. Bu yüzden gelinleriyle bile ters düşerler nice yuvalar yıkılır da geri adım atmazlar. Bizde de aynı durum söz konusu fakat bahsettiğim şey erkek çocuğunu çok sevmesi değil bana beni sevmediğini doğurmak istemediğini ancak aldırmak günah olduğu için doğurmak zorunda olduğunu söylemesidir.
Şimdi buraya bunun gibi bin tane madde sayabilirim ama gerek yok. Bir kadın hayatının her anında annesi yanında olsun veya olamasa da hissetsin ister. Bu benim hayatımda hiç yaşamadığım birşey.
Doğum yaptım kız çocuk doğurdum diye kınadı beni. Bir gün kalıp kalbimi kırıp gitti evi 10 dk mesafede bir daha da hiç gelmedi.
Çocukken yaşadığım şiddet aç bırakma vs onları hiç saymıyorum bile.
Neyse daha fazla yazmıcam ama bunlar sadece binde biri o kadar söyleyim. Kimseyi ikna etme çabası içinde değilim herkes annesini pamuklara sarsın ben eğer bir tanecik bile hakkım varsa helal etmiyorum. Bir ihtiyacı olduğunda yine ben koşuyorum kulağımı tıkayıp hizmetini yapıyorum sevap kazanmak için sevap point :KK14:
Ben kızlarımla çok mutluyum Allaha dua ettim kızlarım olsun diye. Rabbim bizlere iyi anne olabilmeyi nasip etsin inşallah.

Ben görüşüyorum
Major birsey olmadı
Cana kast eden yok. Paramı çalmadı, sokaga atmadılar beni. Yani şu diye adı konulacak Bi konu yok.
Ama seçme sansım olsa ailemi seçmezdim.
Hani yani içimden onları görmek asla gelmiyor. Görünce sevinmek özlemek mutlu olmak tarzı hiçbir duygum yok ikisine de karsı. Kumar içki yoktu bizde. Karnımız doydu. Kimseye el acmadık. Namussuzluk vs tarzı utanc verici birsey yok. Hepimizi okuttu evlendirdiler. Dısarıdan bakılınca da normal sanırsın.
Ama minik minik minik olaylar bizi o kadar doldurmuş ki artık zerre kadar tahammülüm yok. Annemin iletişim tarzı babamın tavırları lafları düşünceleri. Anne babamın aralarındaki iletişim o kadar bıktırdı ki beni. 65 yas üstü insanlar hala birbirini yiyorlar bu o kadar korkunc bişey ki.
Burada okuyan kimse anlayamaz. Evinde gecimsizlik olan anlar.
Biz üç kardes bir gün mutlu olmadık. En tatlı anımızda bile bir mesele cıktı. Sert bakış huzursuzluk hakaret asagılama kıyas kin nefret. En iyi gün Baskalarının arkasından atıp tutma. Gıybet ederken cok mutlular.
Tabi hala süren bir senin ailen benim ailem davası. Aman Allahı 50 senede bitmez mi. Ne bitmez kin nefret böyle nasıl yasıyor lar anlamıyorum ama 40 yasında suna emin oldum kavgadan zevk alıyorlar.

Gecen yıl gelemedim diye bu yıl uzun kalayım dedim. Az önce yine babam anneme bagırdı. Sanırım konu benim çocuklarla ilgiliydi. Mideme bir agrı girdi ki. Artık onlara da huzursuzluklarına da dayanamıyorum.

Öncelikle bu topraklarda annesiyle anlaşamamanın en sık rastlanan sebebi annelerin erkek çocuklarını kayırmasıdır. Bu yüzden gelinleriyle bile ters düşerler nice yuvalar yıkılır da geri adım atmazlar. Bizde de aynı durum söz konusu fakat bahsettiğim şey erkek çocuğunu çok sevmesi değil bana beni sevmediğini doğurmak istemediğini ancak aldırmak günah olduğu için doğurmak zorunda olduğunu söylemesidir.
Şimdi buraya bunun gibi bin tane madde sayabilirim ama gerek yok. Bir kadın hayatının her anında annesi yanında olsun veya olamasa da hissetsin ister. Bu benim hayatımda hiç yaşamadığım birşey.
Doğum yaptım kız çocuk doğurdum diye kınadı beni. Bir gün kalıp kalbimi kırıp gitti evi 10 dk mesafede bir daha da hiç gelmedi.
Neyse daha fazla yazmıcam ama bunlar sadece binde biri o kadar söyleyim. Kimseyi ikna etme çabası içinde değilim herkes annesini pamuklara sarsın ben eğer bir tanecik bile hakkım varsa helal etmiyorum. Bir ihtiyacı olduğunda yine ben koşuyorum kulağımı tıkayıp hizmetini yapıyorum sevap kazanmak için sevap point :KK14:
Ben kızlarımla çok mutluyum Allaha dua ettim kızlarım olsun diye. Rabbim bizlere iyi anne olabilmeyi nasip etsin inşallah.
Amin.
Ne kadar zor bir durum bir çocuk için bunlar.

annemle gorusmuyorum hep sorunlu ve hep benım adım atmamla gıden bır ılıskımız vardı en son damlada ben taştım son gorusmemızde ıcımde ne varsa konustum ve ıletısımı komple kestım cunbku gerı donusu olsun ıstemedım . asla gorusmuyorum hıc bır sekılde aynı ortamda da bulunmadım 2 bucuk sene oldu

babamla ıyıyız o bana yetıyor babanem sagolsun ondan ogrendım annelıgı onlar ıyıkı varlar
ben anneyım hamılelık dusunurken annem gıbı anne olacaksam nasıp etme allahım dıyordum hamıle kaldıgımda en korktugum sey anneme benzemektı esıme sureklı benı uyar anneme benzersem farkında olmayabılırım dıyorum... cocugum 5 bucuk yasında umarım onu hak eden bır anneyımdır ınsallah evlat olarak benden razı olur annelıgımın hakkını verebılmeyı umuyorum

Bu erkek kız çocuk ayrımini duyuyorum hala var bu topraklarda maalesef.
Biz 3 kiziz o yüzden birşey diyemiyorum.
Bazı ebeveynler bilinçsiz aşırı düşüncesiz.
Ama geçmişe bakınca bu topraklarda kadın olmak çok zor.
Eskiden ayrılma da çok nadir görülüyor.
Kadın sevmediği adama katlanmak zorunda
Mutsuz anne mutsuz çocuklar dünyaya getiriyor.
Bir kısır döngü var işte.
Günümüzde bile işyerinde okullarda hala boşanmayı anormal gören sozde medeni kadınlar var.
Laf arasında boşanana öcü diye bakıyorlar
Ve bu hep kadına yapıştırılmış etiket.
Velhasıl kadın olmak çok zor.

Anlasamadigimiz bir çok nokta benimde var annemle ama görüşmemek için çok ciddi yaptırımları olması lazim.
ben benım sebebımı anlatayım
anaokul yasımdam berı genel olarak bana sen adam olacan da gorucez
(yemegı fazla kacırdıgımda ) içini dışını boyasın yıye yıye öküz oldun
bak su falancanın kızı anasına babasına ev almıs ne hayırlı evlat bı evlatdan bızım yuzumuz gulmedı...
bırı bana haksızlık etse kım bılır sen ne yapmıssındır
tacıze ugradıgımda dişi kopek kuyruk sallamazsa...

amelıyat oldum bekarım o zaman
asla ılgılenmedı arkadasımı aradım yardımını ıstedım geldı sagolsun bana baktı ...
bana hep babanene cekmıssın kurban ol bana ıyıkı ben varım ben olmasam basına su gelırdı bu gelırdı gıbı kotucul...
ınanılmaz baskıcı ınanılmaz dedıgım dedık asla dınlemez asla ben anneme hayatım boyunca bır kere bıle bır sorunumu anlatamadım anlatsam eger kesınlıkle benı lincler lime lime eder

evlenırken nısanımda dugunumde mısafırler gelıyor gıdıyor ya annem kahvaltısını yaptı cıktı gıttı taaa aksam karsı tarafın mısafırlerıyle eve geldı :KK70: o saate kadar ben tek basıma onca hazırlık yaptım kuzenlerım falan okuyor ısı gucu var baska sehırde sagolsun bır babanem vardı basımda buyuk olarak bırde babam sagolsun ıyıkı varlar onlar ...

evlenıcem sabahına dugunum var ben sabaha kadar mısafırlere hazırlık yaptım evı temızledım falan :KK70: kendı evımın esyaları geldıgınde daha dugune 1 hafta var mesela , babamların evıne bı gıttım annem odamı degıstırmıs bazı esyaları buraya tasıdım bazılarını ıhtıyac sahıbıne verdım dıye :KK70: evde odam varken dugune 1 hafta kala bı baktım odam yok :KK70:

neyse dugunume geldı sagolsun en azından ele gune karsı :KK70:

dogumumda da yoktu 3 gun arada bı ugradı onda da sureklı bana kaynanalık yaptı durdu :KK70:

annemle telde bırseyı tartısıyorum kavga edıyoruz mesela (kavga sebebımız de abım esımı dolandırdı annem ogluna asla toz kondurmuyor bu) sesımı kaydetmıs esımı cagırmıs bıze gelsene onemlı bırsey konusucam dıye kavgamızı dınletmıs bak karsın benımle nasıl saygısız konusuyor konus karınla uslubunu duzeltsın dıye :KK70: bunu yapan benım annem

esıme sunu demıstı bı keresınde hıc unutmuyorum, unv okudugun sehıde o kadar guzel kız varken geldın bu kızı mı aldın alemsın demıstı neden bu sekılde davrandıgını sordugumda da espırıden hıc anlamıyormusum ve sureklı kendısını elestırıyormusum herseyı buyutmeyı sorun cıkarmayı zaten cok severmısım bıkmıs her gorustugumuzde gerıyorsun dedı :KK70:

unv bıtırme sınavına gıdıcem tam evden cıkmak uzereyım ne olaylar cıkardı sacma sebeplerden sen nısanlandın bı havalara gırdın gıbı tuhaf soylemler dusunceler

benı sevsın dıye cok ugrastım abımle cok ıyı bu arada abım esımı dolandırdıgında abımle küstügümde barısmam ıcın ısrar ettı abartıyormusum

mesela kafa yapısını anlatayım bırsey bekledıgımden degıl bu yazdıklarımdan sonra ondan asla bırsey beklemeyecegımı anlamıssınızdır zaten
rahmetlı dedem ve annanemden hatırı sayılır mıras kaldı
kalan mıraslarla (5 kardesler ) her bır kardes kendısıne vılla dukkan ve arac aldı
annem tum o parayı kendı kendıne yedı gezerek tozarak mucevherlerle
kendısıne kalan mırasmıs ana babasından kalmıs kımseye zorunlulugu yokmus
babanem kızmıstı cocuklarınıda mı dusunmuyorsun evlısın kocan var hıc mı fıkır almak aklına gelmedı kızım dedıgınde verdıgı cevap buydu

hayata bakıs acısı bu yanı :)

ha bu arada abım esımı dolandırmıstı dedım ya
kızım dogdugunda 1 altın kunye taktı
abının borcuna sayarsınız dedı :KK70: :KK70: :KK70: abım esımı 50 bın dolandırdı bu arada
ve hedıye olarak verdıgı seyden sonra kurdugu cumle asıl benım sınırımı bozan

en son yıne benzer tartısmalar oldu kızımında dogum gunune bır hafta var
babam sen cocuksun kucuksun farzetkı annen delı ? o senın annen hatırım ıcın ara cocugun ıcın ara el gun ıcın ara cagır gelır benden ozur dılerse gelırım dıyor buyukluk sende kalsın haklı oldugunu bılıyorum ama hatırım ıcın ara dedı
aradım benı tanımadı pardon kımsınız dedı telı acınca :KK70: kızımın dogum gunu senınle tartısmamız ayrı torununun ozel gunu ayrı gelırsen beklerız dedım musaıt degılım gelmem dedı
babamı aradım senı maşa olarak kullandı egosunu tatmın ettı bır daha bana sakın annen o senın deme dedım
bunca seye ragmen yıne aramıstım yanı

benımle her tartıstıgında tum akrabalara benı cekıstırmesını ve 15 yasımdayken kaşımın ortasını aldım dıye sokakta bana vurmasını yazayım son nokta olsun

bu sebeplerden dolayı artık gorusmeme kararı aldım cunku bu kadın benı sınır hastası edıyor

Son düzenleme:
Ben görüşüyorum
Major birsey olmadı
Cana kast eden yok. Paramı çalmadı, sokaga atmadılar beni. Yani şu diye adı konulacak Bi konu yok.
Ama seçme sansım olsa ailemi seçmezdim.
Hani yani içimden onları görmek asla gelmiyor. Görünce sevinmek özlemek mutlu olmak tarzı hiçbir duygum yok ikisine de karsı. Kumar içki yoktu bizde. Karnımız doydu. Kimseye el acmadık. Namussuzluk vs tarzı utanc verici birsey yok. Hepimizi okuttu evlendirdiler. Dısarıdan bakılınca da normal sanırsın.
Ama minik minik minik olaylar bizi o kadar doldurmuş ki artık zerre kadar tahammülüm yok. Annemin iletişim tarzı babamın tavırları lafları düşünceleri. Anne babamın aralarındaki iletişim o kadar bıktırdı ki beni. 65 yas üstü insanlar hala birbirini yiyorlar bu o kadar korkunc bişey ki.
Burada okuyan kimse anlayamaz. Evinde gecimsizlik olan anlar.
Biz üç kardes bir gün mutlu olmadık. En tatlı anımızda bile bir mesele cıktı. Sert bakış huzursuzluk hakaret asagılama kıyas kin nefret. En iyi gün Baskalarının arkasından atıp tutma. Gıybet ederken cok mutlular.
Tabi hala süren bir senin ailen benim ailem davası. Aman Allahı 50 senede bitmez mi. Ne bitmez kin nefret böyle nasıl yasıyor lar anlamıyorum ama 40 yasında suna emin oldum kavgadan zevk alıyorlar.

Gecen yıl gelemedim diye bu yıl uzun kalayım dedim. Az önce yine babam anneme bagırdı. Sanırım konu benim çocuklarla ilgiliydi. Mideme bir agrı girdi ki. Artık onlara da huzursuzluklarına da dayanamıyorum.
Tabii..resmen kavga,laf dalaşı bundan besleniyorlar.seviyorlar yani.benimde bir akrabam vardı yaşlı nine ve dedeydiler onlara mutlaka bayram ziyaretine giderdik ve onlarla ilgili hatırladığım şey kadının adama sürekli çemkirmesi adamında kızması falan çocuk halimle çok huzursuz olur onların birbirini hiç sevmediğini düşünürdüm.sonra yaşlı dede öldü Allah rahmet eylesin..ayyy nine karalar bağladı.annemde dediki ninem ne ağlayıp dövünüyorsun hayattayken değer verseydinya şimdi kör öldü badem gözlü mü oldu:) nine bunları duyunca anneme uzun süre küstü haberler yolladı sözleri çok kalbimi kırdı diye.kalp kırdı diye annem kötü oldu.halbuki yıllarca karı koca birbirlerini yedi durdular ninenin okadar kocası öldüğü için uzulmesi beni sinirlendiriyordu.inandirici gelmiyordu çünkü hiç birbirlerinin kiymetini bilmediler hep hakaret laf söz kavga aşağılama.. ölünce de oturup ağlama bari.baya baya ninem yas tuttu.sizi çok iyi anlıyorum.

Ülkemizde nedense bir anne baba kutsallaştırma olayı var. Buna çok karşıyım. İyi ebeveynler kadar kötü ebeveynler de var. Sırf dünyaya getirip baktı büyüttü diye de saygıyı hak etmiyorlar bence. Çocuğun her türlü dönemini zindan et. Ama o anne ama o baba. Oldu o zaman çocuklar da evlat istediği her şeyi yapsın.

O yüzden anne baba ile görüşmeme durumu bence çok normal. Kimse bu noktalara durduk yere gelmiyor. Bu ülkede çocukluk tramvası olmayan bir kişi bile yoktur. Bizi mutsuz eden herkesten uzak durmalıyız.

Annem başımın tacıdır, babam vefat ettikten sonra daha da düşkün oldum ona.
Söylediği her söze kırmadan alttan alarak çoğu zamanda yatıştırarak cevap veriyorum. Beni 9 ay karnında taşıdı, evlenene kadar iyi yada kötü besledi, büyüttü, okuttu. Okurken maddi durumdan dolayı ben her zaman çalıştım. Arkadaşlarım fellik fellik İstanbul'u gezerken ben çalıştım, gitmedim, gidemedim. Aileme de hiç kızmadım beni neden iyi şartlarda okutmadınız diye, üstüne ben gönderdim onlara. Daha sonra annemin ablama kredi çekip verdiğini gördüm, ben okurken bu kadar zorluk çektim sen niye bana değil onlara destek oldun demedim.
Evlendim, eşya olarak birşey almadılar, hepsini eşim aldı. Yine bir gün sitem etmedim neden beni böyle onlara muhtaçmış gibi eli boş yolladınız diye, kına gecem de üstelik takıların bir kısmını da annem topladı, yine ses çıkarmadım.
İyi olsun, sağ olsun, bir sözü de fazla olsun. Ben beklentisiz, karşılıksız seviyorum annemi ❤️ iyi ki var
9 ay karnında tasidiysa siz istediniz diye mi taşıdı? Kendisi istedi kendisi taşıdı, dogurduysa da bakacak tabiki. Annelik kutsaldıra çok inanmıyorum ben. İki evladım var onların dünyaya gelişini ben istedim, ben vesile oldum. O yüzden bakmak zorundayım. Bütün anneler de kutsal falan değil.

ben benım sebebımı anlatayım
anaokul yasımdam berı genel olarak bana sen adam olacan da gorucez
(yemegı fazla kacırdıgımda ) içini dışını boyasın yıye yıye öküz oldun
bak su falancanın kızı anasına babasına ev almıs ne hayırlı evlat bı evlatdan bızım yuzumuz gulmedı...
bırı bana haksızlık etse kım bılır sen ne yapmıssındır
tacıze ugradıgımda dişi kopek kuyruk sallamazsa...

amelıyat oldum bekarım o zaman
asla ılgılenmedı arkadasımı aradım yardımını ıstedım geldı sagolsun bana baktı ...
bana hep babanene cekmıssın kurban ol bana ıyıkı ben varım ben olmasam basına su gelırdı bu gelırdı gıbı kotucul...
ınanılmaz baskıcı ınanılmaz dedıgım dedık asla dınlemez asla ben anneme hayatım boyunca bır kere bıle bır sorunumu anlatamadım anlatsam eger kesınlıkle benı lincler lime lime eder

evlenırken nısanımda dugunumde mısafırler gelıyor gıdıyor ya annem kahvaltısını yaptı cıktı gıttı taaa aksam karsı tarafın mısafırlerıyle eve geldı :KK70: o saate kadar ben tek basıma onca hazırlık yaptım kuzenlerım falan okuyor ısı gucu var baska sehırde sagolsun bır babanem vardı basımda buyuk olarak bırde babam sagolsun ıyıkı varlar onlar ...

evlenıcem sabahına dugunum var ben sabaha kadar mısafırlere hazırlık yaptım evı temızledım falan :KK70: kendı evımın esyaları geldıgınde daha dugune 1 hafta var mesela , babamların evıne bı gıttım annem odamı degıstırmıs bazı esyaları buraya tasıdım bazılarını ıhtıyac sahıbıne verdım dıye :KK70: evde odam varken dugune 1 hafta kala bı baktım odam yok :KK70:

neyse dugunume geldı sagolsun en azından ele gune karsı :KK70:

dogumumda da yoktu 3 gun arada bı ugradı onda da sureklı bana kaynanalık yaptı durdu :KK70:

annemle telde bırseyı tartısıyorum kavga edıyoruz mesela (kavga sebebımız de abım esımı dolandırdı annem ogluna asla toz kondurmuyor bu) sesımı kaydetmıs esımı cagırmıs bıze gelsene onemlı bırsey konusucam dıye kavgamızı dınletmıs bak karsın benımle nasıl saygısız konusuyor konus karınla uslubunu duzeltsın dıye :KK70: bunu yapan benım annem

esıme sunu demıstı bı keresınde hıc unutmuyorum, unv okudugun sehıde o kadar guzel kız varken geldın bu kızı mı aldın alemsın demıstı neden bu sekılde davrandıgını sordugumda da espırıden hıc anlamıyormusum ve sureklı kendısını elestırıyormusum herseyı buyutmeyı sorun cıkarmayı zaten cok severmısım bıkmıs her gorustugumuzde gerıyorsun dedı :KK70:

unv bıtırme sınavına gıdıcem tam evden cıkmak uzereyım ne olaylar cıkardı sacma sebeplerden sen nısanlandın bı havalara gırdın gıbı tuhaf soylemler dusunceler

benı sevsın dıye cok ugrastım abımle cok ıyı bu arada abım esımı dolandırdıgında abımle küstügümde barısmam ıcın ısrar ettı abartıyormusum

mesela kafa yapısını anlatayım bırsey bekledıgımden degıl bu yazdıklarımdan sonra ondan asla bırsey beklemeyecegımı anlamıssınızdır zaten
rahmetlı dedem ve annanemden hatırı sayılır mıras kaldı
kalan mıraslarla (5 kardesler ) her bır kardes kendısıne vılla dukkan ve arac aldı
annem tum o parayı kendı kendıne yedı gezerek tozarak mucevherlerle
kendısıne kalan mırasmıs ana babasından kalmıs kımseye zorunlulugu yokmus
babanem kızmıstı cocuklarınıda mı dusunmuyorsun evlısın kocan var hıc mı fıkır almak aklına gelmedı kızım dedıgınde verdıgı cevap buydu

hayata bakıs acısı bu yanı :)

ha bu arada abım esımı dolandırmıstı dedım ya
kızım dogdugunda 1 altın kunye taktı
abının borcuna sayarsınız dedı :KK70: :KK70: :KK70: abım esımı 50 bın dolandırdı bu arada
ve hedıye olarak verdıgı seyden sonra kurdugu cumle asıl benım sınırımı bozan

en son yıne benzer tartısmalar oldu kızımında dogum gunune bır hafta var
babam sen cocuksun kucuksun farzetkı annen delı ? o senın annen hatırım ıcın ara cocugun ıcın ara el gun ıcın ara cagır gelır benden ozur dılerse gelırım dıyor buyukluk sende kalsın haklı oldugunu bılıyorum ama hatırım ıcın ara dedı
aradım benı tanımadı pardon kımsınız dedı telı acınca :KK70: kızımın dogum gunu senınle tartısmamız ayrı torununun ozel gunu ayrı gelırsen beklerız dedım musaıt degılım gelmem dedı
babamı aradım senı maşa olarak kullandı egosunu tatmın ettı bır daha bana sakın annen o senın deme dedım
bunca seye ragmen yıne aramıstım yanı

benımle her tartıstıgında tum akrabalara benı cekıstırmesını ve 15 yasımdayken kaşımın ortasını aldım dıye sokakta bana vurmasını yazayım son nokta olsun

bu sebeplerden dolayı artık gorusmeme kararı aldım cunku bu kadın benı sınır hastası edıyor
Çok feci.
Bir anne bunu evladına niye yapar?
Psikolojik olarak sıkıntılı.

Tabii..resmen kavga,laf dalaşı bundan besleniyorlar.seviyorlar yani.benimde bir akrabam vardı yaşlı nine ve dedeydiler onlara mutlaka bayram ziyaretine giderdik ve onlarla ilgili hatırladığım şey kadının adama sürekli çemkirmesi adamında kızması falan çocuk halimle çok huzursuz olur onların birbirini hiç sevmediğini düşünürdüm.sonra yaşlı dede öldü Allah rahmet eylesin..ayyy nine karalar bağladı.annemde dediki ninem ne ağlayıp dövünüyorsun hayattayken değer verseydinya şimdi kör öldü badem gözlü mü oldu:) nine bunları duyunca anneme uzun süre küstü haberler yolladı sözleri çok kalbimi kırdı diye.kalp kırdı diye annem kötü oldu.halbuki yıllarca karı koca birbirlerini yedi durdular ninenin okadar kocası öldüğü için uzulmesi beni sinirlendiriyordu.inandirici gelmiyordu çünkü hiç birbirlerinin kiymetini bilmediler hep hakaret laf söz kavga aşağılama.. ölünce de oturup ağlama bari.baya baya ninem yas tuttu.sizi çok iyi anlıyorum.
Off babam bizi incitince bizi ezer insan değilsiniz der. Sonra, alır eline sazı babanız böyle kötü amcanız öyle kötü. Baslar abin bunu yaptı yaptı yengen böyle dedi. Fırsatını eline gecirse benim eşime de saydıracak Agzını actırmıyorum. Sonra başlar, bilmem kim evladına hiç ii bakmadı onlar kıymetli diye. O dedikleri evlat görünce gözü ışıldayan insandı. Bizimkilerde kodlama her nasılsa hala cözemedim. Huzur yok

Amin.
Ne kadar zor bir durum bir çocuk için bunlar.
Bana da annem ufakken senin yüzünden yıllarca evde huzursuz olduk demişti.
Ben doğunca kız oldum diye evlat dememiş babam. Marifet gibi anlatırlar bir de.
Üç kızım var. Eşim gözlerinin içine bakar Allah razı olsun. Eşimi gördükçe soke oluyorlar. Evet sevmek de varmış.
Neyse. Ben bi gün sordum 3 yasında ne yapmış olabilirim sizin aranızı bozacak diye. Ne tuhaf ne kin değil mi. Kalpleri paslı kara baglamış resmen.

Ben cocukken de besik kertmesibden sözederlerdi Bi akrabamızla. Belki ufak seyler ama anne babamdan midem bulanıyor.
Bunu hissettiğim için kendimden de soguyırum. Ben de sevgi dolu olmak isterdim (annem babam yokken öyleyim cıvıl cıvılım) ama acayip bişey oldum.

Çok feci.
Benim hiç unutamadığım anım teyzemle ilgili.
Teyzem dedesini evde asılı görmüş çocuk yaşta ve belli süre konuşamamis ve evinde annanem tarafından pek sevilen çocuk olmamış.
Sonra evleniyor eşinden ve ailesinden çekmeye devam.
Kısaca kafayı sıyırmış teyzem.
Aşırı konuşur ve aşırı pinti aç kalacam korkusu var.
Ve kimseye özellikle çocuklarına yaşam hakkı tanımamış.
Benim hatırladığım bir olay şu: kızlarıyla ben memlekette buluştum ve dondurma yemeye gittik iki teyze kızı bir de ben.
Neyse geldik bunun haberi yokmuş
Meydan da o çocukları bir dövüyor herkes bize bakıyor yaşım 9.
Ayıramiyoruz annanem dur diyor o gün oranın pazarı.
O anı hiç unutmam .
Bu bir an ve daha fazlası evde yapılıyor onlara.
Şuan ikiside çok mesafeli görüşüyor.
Annemi arar benden kaçtı kizlarim muhatab değil der.
Hatasını asla görmez.
Sonları feci oluyor hep ömür boyu yalnızlık.

Bana da annem ufakken senin yüzünden yıllarca evde huzursuz olduk demişti.
Ben doğunca kız oldum diye evlat dememiş babam. Marifet gibi anlatırlar bir de.
Üç kızım var. Eşim gözlerinin içine bakar Allah razı olsun. Eşimi gördükçe soke oluyorlar. Evet sevmek de varmış.
Neyse. Ben bi gün sordum 3 yasında ne yapmış olabilirim sizin aranızı bozacak diye. Ne tuhaf ne kin değil mi. Kalpleri paslı kara baglamış resmen.

Ben cocukken de besik kertmesibden sözederlerdi Bi akrabamızla. Belki ufak seyler ama anne babamdan midem bulanıyor.
Bunu hissettiğim için kendimden de soguyırum. Ben de sevgi dolu olmak isterdim (annem babam yokken öyleyim cıvıl cıvılım) ama acayip bişey oldum.
Çocuklukta yaşanan hicbirsey unutulmuyor
Enazindan eşinizden yüzünüz gülmüş.
Bu da çok güzel.

Herkesin kıstası farklıdır. Birinin görüşmeme sebebi haksızlıktır, diğerinin sürekli laf sokuşudur vs. Benim canıma kastetmesi dışında hepsi mesela. Bir canım kaldı öyle söyleyeyim

9 ay karnında tasidiysa siz istediniz diye mi taşıdı? Kendisi istedi kendisi taşıdı, dogurduysa da bakacak tabiki. Annelik kutsaldıra çok inanmıyorum ben. İki evladım var onların dünyaya gelişini ben istedim, ben vesile oldum. O yüzden bakmak zorundayım. Bütün anneler de kutsal falan değil.
Bence de değil. Kişiye sorulması gibi bir durumun söz konusu olmadıgı durumlarda kişiyi sorumlu tutmak kadar sacma bırsey gormedım duymadım

Çok feci.
ınanılmaz egosu var cok fazla herseyın en ıyısını ben bılırım dıyor ve karsısındakı kım olursa olsun kesınlıkle dınlemıyor
mesela evımde mısafırım var annem tatılde arıyor mısafırım var donucem sana dıyorum kapatıyorum
tekrar arıyor ya ıcım ıcıme sıgmadı anlatmak ıstıyorum soyle gezdım sunu yedım burası harıka falan
tamam anne donucem sana suan evımde mısafırım var telde konusmam ayıp olur(saatlerce anlatıyor cunku cok uzun ve ayrıntılı)
aman senınle de bırsey paylasılmıyor o kadar mutluyum kı paylasmak ıstemıstım sen bılırsın deyıp küsüp kapatıyor :D

anlayıssız da bırı
hamılelıgım cok agır gectı 14 kılo verdım hamıleyken megerse 38 cm yumustalık kıstım varmıs
ve kusup duruyorum
bana ne nazlı cıktın bızde hamıle olduk yurumeye halım yok dıyorsun bır bızım canımız yokmus dedı
anne gercekten cok agrım var dedım
eee anne olmak kolay degıl benı cemkırıp duruyorsun cocugunda senı cemkırıcek bu gunlerı hatırlarsın dedı
meger 38 cm kıstım varmıs ınanmadı kadın bana :D

kendısı tüplerını baglattı 2 hafta gonullu kaldı hastanede doktor 2 gun sonra gıdebılırsınız demesıne ragmen (ozel hastanedeydı) ben 14 yasımdaydım basında durdum bebegım gıbı baktım ılgılendım ben ekstra amelıyat ıle dogum yaptım toplam 3 amelıyatım var annem yoktu yanımda ... hıc bır zaman yoktu

o kadar cok sey var kı... son zamanlarda bende cok cemkırıyordum sımdı yalan degıl evet ters konusuyordum hatta belkı saygısızca
cunku konusma basladıgında nasıl bıtecegını bılıyordum ve yasadıklarımdan kaynaklı bır ofkeyle baslıyordum dolmuslukla son zamanlarda cok serttım ona karsı

baktım kı ben patlıyorum artık ıcım tasıyor susturamıcam kendımı etegımde ne varsa doktum kapıyı carptım cıktım ve daha da buraya gelırsem allah canımı alsın dıyerek cıktım . benım ıcın kendısı artık bıtmıstır

Çocuklukta yaşanan hicbirsey unutulmuyor
Enazindan eşinizden yüzünüz gülmüş.
Bu da çok güzel.
O kadar uzun ki bu hikayeler deşildikçe deşiliyor.
Ben yanlış Bi secim yapmıştım zamanında. Yani hayata hastalıklı ezik baktığım için sevgi sanmışım diyelim. O kişi ile olmadı. Ama ne olmamak. Yemin ederim kan kustum yıllarca. Senin yüzündenler sen zaten haketmedinler neler neler. Söyle diyim ben 2 3 sene babamla aynı evde kaldım konuşmadım. Yani anlat anlat bitmez. Evimi ayırayım dedim ona da imkan yok. Eve 5 dakika gec gelsen fuhus yapmaya gitmişsin tepkileri kendini yerden yere atmalar.
Evleneyim diye olmadık insan çıkarmalar karsıma. Tanışmam dedikçe baskılar zulum.
Sonunda baktım ki bunlardan hayır yok bana (kafa farklı. Rehberlikedecek kapasite yok. Hem akılsızlar hem de baskı zulum yaparak pislik çıkararak rezalet ve kepazelikle söz dinlemeler vs)
Sonunda eşimi tanıdım güvendim. Ailem evet dediğimde öğrendi. Eşim de ben de ailemizi sonra haberdar ettik. Bi yüzük taktık ev bile kurmadan evlendik. Ne altın inci ne esya kına hiç bişey olmadan. Bi yüzük oldu bir de kısa sürede nikah.
Eşim çok şükür normal Bi insan. Yani var zor tarafları ama totalinde normal. Hatta biraz benden yana sanssız olabilir.

Ben acaba ne yapmıs olabılırım dıye dusunuyorum 4-5yasındayken. Cunku o zamandan ıtıbaren annem hep boyleydı, ıyı bır anımız yok. Kardesımı neredeyse ılkokuldan beridir kendim büyüttüm desem yalan olmaz. Birbirimizi uyuturduk odamızda. Aman annem dellenmesin, aman kızmasın dıye. Babam öpmeye gelirdi, annem de kapıdan, birdaha geldiğimde gözlerinizi açık görmeyeceğim diye tehdit savurmaya. Şuan da durum aynı, kardesım 29 yasında ve yurtdısında yasıyor, onu gonderdım kac burdan dedım annem ondan da benı sorumlu tuttu, sen gırdın aklına sen soktun sen bızden uzaklastırdın dıye. Kendı cunku sıcak, sevecen, anac bır annedır sırf benım yuzumden gıttı. Oraya bıle yetıyor telefonla. Kendımı o evde mısafır gıbı hıssedıyorum her gıdıste. Bır arkadasımın bıle buzdolabını rahatlıkla acabılırım ama annemınkını acamam. Of yazmaya kalksam destan olur

Son düzenleme:
Ooo benim konu 😁 Az iletişim,az muhatap olma, az bilme.. 15 günde 1 defa belki. Ya o arar ya ben.

Aşılmayacak duvarlar var artık. Bu saatten sonra da aşılmaz. Anne olarak sıcaklığı da merhameti de yok bana karşı. Benim de artık ona karşı hislerim yok maalesef.

Bu şekilde çok mutluyum şükürler olsun. Bekarken daha kötüydü şimdi mesafe de olunca bana zarar veremiyor.

Hayatımla ilgili hiçbirşey bilmiyor. Özellikle yaptığım birşey değil, içimden aramak anlatmak da gelmiyor zaten 😊

Ve nefes aldığım sürece tek dileğim o bana ben ona muhtaç olmayayım kafi. 🙏🏻

Back
X