- 27 Mart 2017
- 9.509
- 48.092
- Konu Sahibi sassyassyy
sassy
sayfalar almış başını gitmiş okuyamadım
akşam aceleye gerek yok yazıp sonra yazarım dedim de sonra bu zamana ancak oldu
öncelikle evlilik nedir neden gerekir
evlilik toplumsal bir statüdür
ve bence çocuk vs olacaksa gerekir
siz daha çok gençsiniz bir
henüz iş güç hak getire iki
evlilik konuşmasının ağzınıza gelmesine gerek yok
ben sevgilini anlıyorum rahatsızlığın dolayısı ile sana seni hiçççç bırakmayacağı sinyali veriyor ve toplumsal kodlar ile de bunu evlenelim diyerek dile getiriyor
oysa zaten bu aşamada birlikte yaşıyorsunuz evli olsanız ne değişecek ki
sevgilimle birlikte yaşadım sonra da evlendim hayatımda ne mi değişti düğün denilen zımbırtıdaki stres haa bir de soyadım 13 yıl geçti biraz önce telefonda konuştum yine tek soyadımı söyledim :)))
şimdi ben seni burada yazdığın kadarı ile tanırım
ama sonuçta küçücükken annen baban ayrılmış babanın yeni eşi ile bir hayat sürmek zorunda kalmışsın vs vs
bu zaten bir travma ama küçük ama büyük ama aile yaşantısında bir kopukluk var
sonra annen ve baban birbirlerine meslek olarak uygunlarmış, eğitimler idealler falan filan ama evlilikleri iki çocuğa rağmen çökmüş
babanın eşinin babana denk olmadığını yazarsın mesela
öyle ya da böyle kim ne yönde fedakarlık etmiş bilemem ama onların evliliği sürüyor
özetle evlilik garip bir denklem, değişik logaritmaları var
belirli bir yaştan sonra belki olabilir de henüz öğrenci iken bunu konuşmak cidden çok erken
nişan vs gereksiz
yaşayın siz hayatınızı, iş güç sahibi olun bir kendi paranızı yiyin
diyelim ki herhangi bir yılın Ağustos ayında evlenmeye karar verdiniz yaparsınız o yılın haziranın da nişanı
bu tarz işlere ne kadar geç girersen o kadar iyi
ben kendimi burada yazdım genelde
annemlerin yanından bavulumu alıp bu şehre geldim
sevgilim ile birlikte yaşamaya karar verip
tek çocuğum ailem sevgilime karşı değil orada kalsaydım bana iş de kurarlardı vs vs
ama ben hayatımı kimsenin gölgesinde yaşamak istemedim
kalkıp geldim ve sevgilimle birlikte yaşamaya başladık
kv bu durumu sorun yaptı ama neden biliyor musun
oğlunun parasını alamadı diye
eğer oğlu onunla yaşasaydı kazancından ayırıp düğün bilezik vs parası biriktirecekmiş
zira eşimin abisi de gidip sevgilisiyle yaşamıştı yıllarca ondan da para alınamamıştı ve o eşya altın vs istemişti
sonuçta bir sonraki yıl ya evlenecektik ya eşime iş kuracaktık
iş kurarsak bir daha ne zaman evleniriz bilemedik
aman dedik evlenelim bari altın vs bir şeyler gelirse de iş kurarken kullanırız dedik ve evlendik
bir de evlilikteki amaç çocuğumuz olursa sıkıntı yaşamasın şeklinde idi ben evlenip hemen çocuk yaptı olmasın dedim o nedenle önce evlendik bir kaç yıl geçtikten sonra çocuk yaptık
benim ailem de eşimin ailesi de hiçbir şey almadı
kv ve kp birer bilezik taktı oldu ve bitti
kadının tavrı, sözleri çirkin ama asıl sıkıntı konuşulan mekan
belki evinde oğlu ile baş başa bunu söylemesi de çok garip kaçmazdı
tabii tonlama da önemli yani ben de derdim galiba aceleniz ne önce bir tedavisi bitsin evliliğin ne önemi var diye ama oradaki alt metin, o sana yaşattığı duygu önemli
neyse çenem düştü
özetle sevgilin, annesi vs den öte yaşın, bulunduğu ortam evlilik için erken
sevgilinle oturup konuşun bu konuyu, evli olunca başınıza kuş konmayacak
ülkemizde evlilik hala çok önemli ama evlenmeden kapı önüne çıkamayan bir çok kız var zira
senin konumunda, senin yaşamında birisi için aceleye hiççç gerek yok
Su mesaji print edip evin her kosesine asasim geldi.
Sevgilime cidden anlam veremiyorum, ilk teklifi flortun ikinci haftasinda etti dalga gectim reddettim. İkinciyi 6 ay once etti yine reddettim. Simdi yine cikti ortaya. Bizim de sadece imza eksik acik konusayim. Biz bu hayati zaten birlikte yasiyoruz, butun kararlarimizi birlikte veriyoruz, maddi anlamda bile sen ben yoktu aramizda annesinin bu tavrina kadar.
Diyorum acikca, ben 2 yil icinde evlenemem sonrasi icin de bir sey diyemem diyorum. Ki ben cocuk sahibi olmayi da en az 10 yil dusunmem, cocugu evlenmeden de yaparim yani ama adama anlatamiyorum. Tamam sen ne zaman istersen o zaman evlilik olsun ama yazin nisan olsun diyor. Hayatimizda hicbir sey degismeyecek gercekten.
Babama soyledigimde guldu resmen, "bu senin kendi fikrin mi" dedi. Bir sey diyemedim. Sonrasinda destek oldu o da. Oyle bir esige geldik ki sevgilimle, sanki "ya yazin nisan ya da sen beni sevmiyorsun" durumu oldu. Adami seviyorum ve bana "evlilik icin ben seni senelerce beklerim" dedigi icin direkt reddetmek ona haksizlik gibi geliyor. Hani ben onu tanirim ki, oyle bir sinsi degildir yani bilmiyorum iste.