sanırım kendimi de bu konuda biraz düzeltmem gerekiyorBenim annem ikizlerimi büyütü. Sağlık nedeni ile. Evet çocuklarla ilgili bir çok şeye karışır. Ayağında niye corap yok, üstü niye ince. Oyuncakları toplamayı öğret vs gibi. Ama bence bir annanenin torunları ile ilgilenmesi çok büyük bir nimet. Annem ve babam o kadar özveri ile torun baktılar ki o söyledikleri çok umrumda değil. Yeter mi sağlıklı ve mutlu olsunlar konuşabilirlerbenim için çok büyük nimet.
Siz eğer ben çekemem diyorsanız mecbur bakıcı tutacaksınız.
teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız.Anneniz gönüllü olduğu icin ben anne diyorum. Arkadaşlarımda bakıcı ile çok sorun yaşayanlar oldu, para verip kurallarını dinlemeyenler kendi kafasına göre hareket edenler birden babam hasta cocugumun bilmem nesi diyip işe gelmeyenler, yani çok zor durumda kaldiklari oldu. İyi olan bence çok azdır akrabam çocuk bakıyor 40lı yaşlarda 2 çocuk annesi o kadar iyi baktı ki bebeğin anne babası hazır bakıcımız iyi diyip pes pese bebek yaptilar kreş zamanina kadar çalisalim sizinle dediler. (Akrabam yillarca devam edemeyecegini soyledigi icin )
Annenizin söylediklerini duymazdan gelin he diyip gecin cocugunuza iyi bakiyor mu siz ona bakin zaten 3 yasinda verirsiniz krese. Zaman cok hizli bence kendinizi uzmeyin bi kac sene icin
Allah korusun kimsenin evladının başına böyle bir şey gelmesin. benim korkumda bu.Ben anneye bırakırdım iyi bakacağına eminseniz tabibenim görümce çalışıyor kızına bakıcı bakıyordu salon ve mutfağa kamera yerleştirmişler bakıcının bağırıp tokat attığını görmüşler şimdi kv bakıyor her bakıcı kötü diye bisey yok ama güvendiğin tanıdığın olacak
ben çocuk sıcaktan patlar diyorum az giydirelim o diyor ki hayır 2 kazak giyecek. hatta doktordan azar yemişliğimiz bile var. ama sonuçta çocuğum emniyette ve şimdiye kdr ciddi sonuçlanan bir şey yaşamadık çok şükürAnneniz çocuğuna güzel bakıyor mu? Buna dair bir şey yazmamışsınız. Cevap evetse idare ediverin. Çocuğunuz daha çok küçükmüş. Bakıcıya çocuk baktıran biri olarak söylüyorum içinize sinen birini bulmak çok zor. Biraz büyüsün kreşe verirsiniz zaten
evet evet suç kısmı bir an aklıma gelmemişti o yüzden haber verilmesi daha iyi katılıyorumben de kamera işini düşündüm ama sanırım aklımda öyle kalmış gizli kamera suç teşkil ediyormuş. şimdi gelen bakıcının kameradan haberdar olması aslında benim içimi rahatlatıyor hiç değilse sürprizle karşılaşmam. onun da özelini ihlal etmem diye düşünüyorum ama bilemedim.
haklısınız. iş yerinde tahammül ediyoruz da evladımız için anneciğimize neden etmeyelim. katılıyorum sizeSiz annenizin laflarına tahammül edemiyorsunuz. Bakıcı çocuğunuza kizarsa ters davranirsa? Anne gibi bir imkan varsa kesinlikle anne..biraz sabırlı olmayı öğrenmek gerekiyor. İş yerinde de duymak istemediğimiz sözler duyabiliyoruz.
imkanım olsa benimki de çok konuşur ama yine anne derdim. 2 yıl ücretsiz izin aldım. 2 yıl bitince bakıcıya nasıl bırakıcam diye kara kara düşünüyorum. aklım hep evde kalacakMerhaba herkese,
Ben işe başlayacağım. bebeğim 10 aylık. annem hevesli olunca bebeğe bakma konusunda bakıcı arayışımız olmadı. fakat işler tuhaf bir hal almaya başladı. annem evli kardeşime bir şey diyemediği için bana geldiğinde saçmasapan sebeplerle evde gerilimli bir ortam oluşturuyor. kardeşim aşırı geziyormuş gelin şöyleymiş vs. ben de dedim ki sen birini bulunca 3.yü çekiştirmeye başlıyorsun. bunu yapma git yüzlerine söyle ki seni rahatsız eden ne varsa konuşulsun. onlara bir şey diyemediği için benim evde '' bu oyuncak neden burada? çocuğa kitap mı aldın? boşa masraf ''vs vs diye beni darlıyor.sinirini böyle çıkarıyor. evimin düzeni değişiyor sürekli.
şimdi sorum şu; bakıcı mı tutardınız anneyle devam mı ederdiniz?
benim aklımda şöyle bir kanı oluşmuş ''aile büyükleri çocuklara daha iyi bakar'' bir arkadaşım ise bakıcı tuttu. kafam rahat diyor.
sanırım kendimi de bu konuda biraz düzeltmem gerekiyor
İki yaş grubuna bakan düzgün kreş bulun.imkanım olsa benimki de çok konuşur ama yine anne derdim. 2 yıl ücretsiz izin aldım. 2 yıl bitince bakıcıya nasıl bırakıcam diye kara kara düşünüyorum. aklım hep evde kalacak
annenizi anlattiginız kadari ile bakarsak bakicı tutardım. Benim annem cok iyi bakar beni elestirmez ve bebek bakim yontemlerime saygü duyup ben yokken devam ettirir dolayisiyla ben ona biraktım. Bebegi alırken de a dan z ye gun icinde bebegimin yaptigi herseyi anlatirdıMerhaba herkese,
Ben işe başlayacağım. bebeğim 10 aylık. annem hevesli olunca bebeğe bakma konusunda bakıcı arayışımız olmadı. fakat işler tuhaf bir hal almaya başladı. annem evli kardeşime bir şey diyemediği için bana geldiğinde saçmasapan sebeplerle evde gerilimli bir ortam oluşturuyor. kardeşim aşırı geziyormuş gelin şöyleymiş vs. ben de dedim ki sen birini bulunca 3.yü çekiştirmeye başlıyorsun. bunu yapma git yüzlerine söyle ki seni rahatsız eden ne varsa konuşulsun. onlara bir şey diyemediği için benim evde '' bu oyuncak neden burada? çocuğa kitap mı aldın? boşa masraf ''vs vs diye beni darlıyor.sinirini böyle çıkarıyor. evimin düzeni değişiyor sürekli.
benim aklımda şöyle bir kanı oluşmuş ''aile büyükleri çocuklara daha iyi bakar'' bir arkadaşım ise bakıcı tuttu. kafam rahat diyor.
Bakıcı maaşları 8bin liradan başlıyor. İyi birini bulayım referansı olsun yasi musait olsun bilmem ne derseniz 10bini geçer. Bu maliyet sizin için sorun değilse bakıcı derim ben. Eve kamera koyarsınız. Düzen tarif edersiniz. Nasıl isterseniz öyle bakar. Anane babaanne biraz eski kafalı olacak ister istemez bilgisi gorgusu 20 yıl öncede kalmış olacak. Ne derseniz dinlemez. Bir şey de denmez çocuğunuza bakıyor diye...Merhaba herkese,
benim aklımda şöyle bir kanı oluşmuş ''aile büyükleri çocuklara daha iyi bakar'' bir arkadaşım ise bakıcı tuttu.
merhaba acaba nerede yaşıyorsunuz? bana özelden kreş detaylarını atmanız mümkün mü?Ben annemle yaşamama rağmen 11 aylık bebeğimi kreşe verdim. 28 aylık oldu MaşAllah bir sorunumuz yok. Kafam rahat
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinÇalışan anneler için en iyisi anneanne çünkü gözünüz arkada kalmaz. Ama bakıcı bana bu zamanda güvenilir gelmiyor. Bakıcı olursa da evin her yerinde kamera olsun. Bakıcı kesinlikle eve kocaymış erkek arkadaşmış erkek evlatmış almasın (daha doğrusu kimseyi almasın).
Benim kızım kreşe gidiyor. Oğlumla ben evde ilgileniyorum. Şimdi 3.bebeğime hamileyim. Bakıcı arıyordum ama annem kız kreşe gidiyor oğlanı da ben alayım gündüzleri sen yeni doğanla ilgilen bir kaç ay dedi. O şekilde bir süre idare edecez. Sonra oğlumu da kreşe veririm.
Belki düşünmüşsünüzdür ama bakıcı tutarsanız mutlaka evin her odasına kamera taktırın ve sık sık kontrol edin (kamera olduğundan bakıcının haberi olmasın)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?