Anneniz mi bakıcı mı?

sanırım kendimi de bu konuda biraz düzeltmem gerekiyor

teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız.

Allah korusun kimsenin evladının başına böyle bir şey gelmesin. benim korkumda bu.

ben çocuk sıcaktan patlar diyorum az giydirelim o diyor ki hayır 2 kazak giyecek. hatta doktordan azar yemişliğimiz bile var. ama sonuçta çocuğum emniyette ve şimdiye kdr ciddi sonuçlanan bir şey yaşamadık çok şükür

evet evet suç kısmı bir an aklıma gelmemişti o yüzden haber verilmesi daha iyi katılıyorum

Siz annenizin laflarına tahammül edemiyorsunuz. Bakıcı çocuğunuza kizarsa ters davranirsa? Anne gibi bir imkan varsa kesinlikle anne..biraz sabırlı olmayı öğrenmek gerekiyor. İş yerinde de duymak istemediğimiz sözler duyabiliyoruz.

haklısınız. iş yerinde tahammül ediyoruz da evladımız için anneciğimize neden etmeyelim. katılıyorum size

Benim kayınvalidem baktı. Annem daha iyi bakardı. Yemek ve parka götürmek açısından. Yemek açısından bir ara ciddi sıkıntı yaşadık. Giyim vs çok takmiyordum. Lahana gibi giydiriyordu. Ama sevgiyle baktı. Gözüm asla arkada kalmadı ki yaşı da vardı. 68-72 arası baktı. Sürekli konuştu onunla. O yüzden oglum çok güzel ifade ediyordu kendini. Bıkmadan usanmadan oynardı. Ben hiç o kadar oynayamadim, oyun oynamayı çok sevdiğim halde. Annem mesela güzel çeşit çeşit yemek yapar parka götürürdü ama kv kadar oynayamazdi. Yemek konusunda dediklerimi çok dinlemezdi ama yine olsa bakıcı yerine onun bakmasını isterdim. Çocuklar sevgiyi çok iyi anlar. Sevgini göstersen de göstermeden de hissederler. Ben sevgiyle büyümesini diğer şeylerden daha önemli buluyorum. Sevgi ve güven. Bu ikisini anneanne babaanne daha iyi sağlar.

imkanım olsa benimki de çok konuşur ama yine anne derdim. 2 yıl ücretsiz izin aldım. 2 yıl bitince bakıcıya nasıl bırakıcam diye kara kara düşünüyorum. aklım hep evde kalacak

Ben annenizin kardeşinizle ilgili sebeplerden dolayı gergin olduğunu düşünmüyorum o da tıpkı bizler gibi bütün gün ev ve çocuk arasında o yaşta koşmaktan yorulup çatacak yer arıyordur , bence en temizi yarı zamanlı bir bakıcı tutun annenizde yarı zamanlı baksın böylelikle ne ipler bakıcının elinde olur kontrolü kaybedersiniz ne de anneniz yorulur size gergin hareketlerde bulunur

imkanım olsa benimki de çok konuşur ama yine anne derdim. 2 yıl ücretsiz izin aldım. 2 yıl bitince bakıcıya nasıl bırakıcam diye kara kara düşünüyorum. aklım hep evde kalacak
İki yaş grubuna bakan düzgün kreş bulun.
Konuşuyorsa kendini de daha rahat ifade eder.
Ben de sizin gibi yaptım.
2 yaşta kreşe gönderdim çok iyiydi.
Montessori bulabilirseniz daha güzel olur.

A
annenizi anlattiginız kadari ile bakarsak bakicı tutardım. Benim annem cok iyi bakar beni elestirmez ve bebek bakim yontemlerime saygü duyup ben yokken devam ettirir dolayisiyla ben ona biraktım. Bebegi alırken de a dan z ye gun icinde bebegimin yaptigi herseyi anlatirdı

Bakıcı maaşları 8bin liradan başlıyor. İyi birini bulayım referansı olsun yasi musait olsun bilmem ne derseniz 10bini geçer. Bu maliyet sizin için sorun değilse bakıcı derim ben. Eve kamera koyarsınız. Düzen tarif edersiniz. Nasıl isterseniz öyle bakar. Anane babaanne biraz eski kafalı olacak ister istemez bilgisi gorgusu 20 yıl öncede kalmış olacak. Ne derseniz dinlemez. Bir şey de denmez çocuğunuza bakıyor diye...

Kesinlikle annem diyorum bu soruya.Anlattiklarinizi ben o kadar da dert edinmezdim kendime.Hatta annemin yanına da birini bulurdum yarım gün o da ev işlerini yapsın diye.Annem sadece çocukla ilgilensin.

Ben annemle yaşamama rağmen 11 aylık bebeğimi kreşe verdim. 28 aylık oldu MaşAllah bir sorunumuz yok. Kafam rahat

Çalışan anneler için en iyisi anneanne çünkü gözünüz arkada kalmaz. Ama bakıcı bana bu zamanda güvenilir gelmiyor. Bakıcı olursa da evin her yerinde kamera olsun. Bakıcı kesinlikle eve kocaymış erkek arkadaşmış erkek evlatmış almasın (daha doğrusu kimseyi almasın).

Benim kızım kreşe gidiyor. Oğlumla ben evde ilgileniyorum. Şimdi 3.bebeğime hamileyim. Bakıcı arıyordum ama annem kız kreşe gidiyor oğlanı da ben alayım gündüzleri sen yeni doğanla ilgilen bir kaç ay dedi. O şekilde bir süre idare edecez. Sonra oğlumu da kreşe veririm.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Belki düşünmüşsünüzdür ama bakıcı tutarsanız mutlaka evin her odasına kamera taktırın ve sık sık kontrol edin (kamera olduğundan bakıcının haberi olmasın)

Kamera varsa bildirmek zorundasınız; mesajınızla insanları suç işlemeye teşvik ediyorsunuz.

Birisini yasal olmayan şekilde izlemek ve kayda almak suçtur. Şayet siz de böyle bir suç işliyorsanız; umarım kayda alınan kişi gerekli mercilere şikayette bulunur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…