• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneniz mi bakıcı mı?

Ben 2 yaşında anneme bırakıp çalışmaya başladım..benim annem 52 yaşındaydı,tek torun ve çok hevesli,istekliydi..3 yıl anaokuluna kadarbenden iyi baktılar,annemin de babamın da emeği çok kızım üzerinde…asla gözüm arkada kalmadı..onlar sayesinde çok sosyal ve girişken bi çocuğum oldu.soğuk havada bile bi güneş çıksa hemen parka indirirlerdi,böylece bağışıklığı da yüksek oldu,çok hasta olmadı kızım mesela…bizim en büyük problemimiz iştahsız olmasıydı,annemi en çok zorlayan o oldu ama başkası yesin diye uğraşmazdı ,annem sabırla,oyunla hep doğal,kendi yaptığı şeyleri yedirerek besledi kızımı…o yüzden haklarını asla ödeyemem ,kızım da anne ve babama çok düşkün ,şimdi genç kız oldu hergün 2-3 saatini onlarda geçiriyor

Bakıcı tütün bence annenizde her gün gelip bakıcıya baksın hem torununa bakmış hemde özgür olur. Her gün aynı saatte gelmek işini çıkar birşey olur ilerleyen günlerde daha çok darlar baştan önlem alın
…ile çağırın saatlik annenizde rahat eder

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese,
Ben işe başlayacağım. bebeğim 10 aylık. annem hevesli olunca bebeğe bakma konusunda bakıcı arayışımız olmadı. fakat işler tuhaf bir hal almaya başladı. annem evli kardeşime bir şey diyemediği için bana geldiğinde saçmasapan sebeplerle evde gerilimli bir ortam oluşturuyor. kardeşim aşırı geziyormuş gelin şöyleymiş vs. ben de dedim ki sen birini bulunca 3.yü çekiştirmeye başlıyorsun. bunu yapma git yüzlerine söyle ki seni rahatsız eden ne varsa konuşulsun. onlara bir şey diyemediği için benim evde '' bu oyuncak neden burada? çocuğa kitap mı aldın? boşa masraf ''vs vs diye beni darlıyor.sinirini böyle çıkarıyor. evimin düzeni değişiyor sürekli.
şimdi sorum şu; bakıcı mı tutardınız anneyle devam mı ederdiniz?
benim aklımda şöyle bir kanı oluşmuş ''aile büyükleri çocuklara daha iyi bakar'' bir arkadaşım ise bakıcı tuttu. kafam rahat diyor.
normalde bakıcı derdim ama bakıcı masrafları 10 bin tl yi geçtiği içn değmez diyorum 2 yaşına kadar sabrt sonra kreşe ver

Merhaba herkese,
Ben işe başlayacağım. bebeğim 10 aylık. annem hevesli olunca bebeğe bakma konusunda bakıcı arayışımız olmadı. fakat işler tuhaf bir hal almaya başladı. annem evli kardeşime bir şey diyemediği için bana geldiğinde saçmasapan sebeplerle evde gerilimli bir ortam oluşturuyor. kardeşim aşırı geziyormuş gelin şöyleymiş vs. ben de dedim ki sen birini bulunca 3.yü çekiştirmeye başlıyorsun. bunu yapma git yüzlerine söyle ki seni rahatsız eden ne varsa konuşulsun. onlara bir şey diyemediği için benim evde '' bu oyuncak neden burada? çocuğa kitap mı aldın? boşa masraf ''vs vs diye beni darlıyor.sinirini böyle çıkarıyor. evimin düzeni değişiyor sürekli.
benim aklımda şöyle bir kanı oluşmuş ''aile büyükleri çocuklara daha iyi bakar'' bir arkadaşım ise bakıcı tuttu. kafam rahat diyor.
Bence annenizle konuşun. Guzelce tatlı bir dille durum anlatın uyarın. Bu devirde bakıcıya da pek güven olmuyor. Ama tabi devam ederse böyle mecbur bakıcıya yönelirsiniz.

Merhaba herkese,
Aile buyukleri çocuklara iyi falan bakmaz. Ornegin kayinvalidem çok çok iyi biri olsa da onun için sağlikli çocuk kilolu şişman çocuktur. Kendi çocuklari da kilolu, eşimin karnini eritip bitiremiyorum. 95 kilodan 85 kiloya zor bela dusurdum eşimi. Sonra hamileligimde yardim için kayinvalidem geldi ve yedire yedire 96ya çikardi. O kadar zahmetim, eşime israrla yaptirdigim diyet, kalori hesaplayarak ona pişirdigim yemekler falan hepsi hiç oldu. Çocuğa da oyle davranacak çunki bir turlu fazla kilonun sağluksiz oldugunu, bedendeki kilolarin vitamin degil yağ olduğunu anlatamiyorum. O yuzden kayinvalide tercihim olmaz, annem o konuda iyi sadece yillardir çalişiyor ve 5 torunu var Allah bagişlasin. Artik gucu yok. Biliyorum ki çocuğumu egiticek derecede ozenli davranmaz. Bakici da itibar edemem gibime geliyor. Herseyiyle kendim ilgilenmek isterim. Eger ki maddi bir zorlugunuz yoksa inanin bir annenin çocuğu için çalişmasi, ona zaman ayirmasi en guzel kariyerden daha degerlidir.

Back