- 5 Ekim 2017
- 737
- 1.824
- 113
- 40
Kamera olduğundan bakıcının haberi tabi ki olsun.Kadın belki üzerini değiştirecek?En azından iki odaya takıp bu ikisi dışında başka odaya geçmeyin denebilir.Diğer taraftan amaç çocuğa zarar verip vermediğini tespit etmekse benim çocuğum dayağı yedikten sonra kamera vardı deyip şikayet etsem ne etmesem ne.Belki düşünmüşsünüzdür ama bakıcı tutarsanız mutlaka evin her odasına kamera taktırın ve sık sık kontrol edin (kamera olduğundan bakıcının haberi olmasın)
Ne saçma bie önerme .benim aklımda şöyle bir kanı oluşmuş ''aile büyükleri çocuklara daha iyi bakar'' bir arkadaşım ise bakıcı tuttu. kafam rahat diyor.
Eve bence de kamera takılmalı ama kişinin haberi olmadan görüntülerini kaydetmek suç teşkil eder. Eğer kamera takılacaksa bakıcıya bilgi vermelilerBelki düşünmüşsünüzdür ama bakıcı tutarsanız mutlaka evin her odasına kamera taktırın ve sık sık kontrol edin (kamera olduğundan bakıcının haberi olmasın)
doğru bu açıdan düşünmemiştim evettEve bence de kamera takılmalı ama kişinin haberi olmadan görüntülerini kaydetmek suç teşkil eder. Eğer kamera takılacaksa bakıcıya bilgi vermeliler
sizin söylediklerinize de katılıyorum. ben de haksızlık yapmak istemiyorum. gerçekten çok zor yıpratıcıBizde cocuk yok benim annem peşin peşin herkes cocugunu kendi buyutsun diyordu.
Calisiyor olsaydim da bakmazdi.
Ben belli yaşa gelmiş insanlarin cocuk sesi çekmeye ve cocuk peşinde koşturmaya merakli olduklarini dusunmuyorum. Oyle
merakliymiş gibi gorunmek zorunda olduklarini hissettikleri icin oyle yapiyorlar.
Aksi durumda "torununa hiç hevesli degil, yok bakmayacaksa sevmesin de o zaman, insan torununa bakmaz mi" gibi laflar duyuyor zavalli insanlar.
Bakiciya verin ikiniz de rahatlayin bence.
teşekkür ediyorum uzun uzun ayrıntıları yazmışsıınız. arkadaşımda birebir dediklerinizi yaşadı. çocuğa bir faydası da olmadı demiştiİnanın bana bakıcı meselesi sandığınız gibi rahatlık kolaylık değil. Annenizle bile anlaşamazken el insanıyla hiç anlaşılmıyor. Çok nadir çıkar iyi biri oda denk gelir mi bilinmez. Para verip laf bile anlatamysnz istediğinizi yaptramysnz busefer sürekli gözünüz arkada kalıyor. Çocuğa en azından ananesi bakıyormuş içiniz daha rahat olur. Böyle şeyleri de çok dert etmeyin derim büyüklerin hepsi aynı jenerasyon farkı var işte onlara göre herşey gereksiz masraf. Ya duymazdan gelin yada istedim aldım çocugum için çalışıyorum deyin geçin. Ben annemin bakmasını tercih ederdim. Bakıcı derdi gercekten çekilmiyor çevremde nekdr insan varsa hep sıkıntıdalar. Pat diye bıraksa mesela bakıcı yine annenize kalacaksınz busefer tekrar gel bak demeye yüzünüz tutmaz. 2 yaşına kadar baksın sonra güzel bı kreşe verirsiniz zaten. Bakıcıların bahaneleri istekleri hiç bitmez işini titizlikle yapanları tenzih ediyorum tabi. Ameliyat olcm köye gidcm gelinimin çocuğunu bakcam sigortali ise gircm maaş az geldi zam isterim vs vs. Çocukla ilgili hoşunuza gitmeyen bı durum olsa uyarsanz hemen ipler gerilir vs vs vs. Çekilecek dert değil düzen bozmayn anneniz annenizdr derim.
ben de kamera işini düşündüm ama sanırım aklımda öyle kalmış gizli kamera suç teşkil ediyormuş. şimdi gelen bakıcının kameradan haberdar olması aslında benim içimi rahatlatıyor hiç değilse sürprizle karşılaşmam. onun da özelini ihlal etmem diye düşünüyorum ama bilemedim.Belki düşünmüşsünüzdür ama bakıcı tutarsanız mutlaka evin her odasına kamera taktırın ve sık sık kontrol edin (kamera olduğundan bakıcının haberi olmasın)
haklısınız ben de kendimi biraz yapıcı olarak geliştirmem gerekiyor. bazı şeyler birikince ben de gerildim. evden de çıkamıyorum bu sebeple biraz da sorun benden kaynaklanıyor gibiBakıcı olarak bu zamanda kimseye güvenilmez.. Anneyi tek geçerim.
Bende ara ara benzer şeyler yaşıyorum ama cocuğum için annemden vazgeçmem.
Sizde arada annenize uyum sağlayın. Sonuçta kadın, komşunuz değil anneniz.
çok seviyor annem. sağolsun bize göstermediği sıcaklığı sevgiyi torununa gösterdiğini hissediyorum ama bize resmen düşman gibi oluyor bazenTorunuma 8.aydan, 21.aya kadar ben baktım. Sonra bakıcı bulduk. Aynı şehirde olsaydık, bakmaya devam ederdim. Şehirler arası gel git zor oldu ama kendisini ifade etmesini bekledik.
Daha sonra şehrimize tayin istediler, devam ettim.
İstisnai durumlar olsa da, anneanne ve babaanneler sevgiyle büyütür diye düşünüyorum.
yetiştirilmeden kaynaklı annem benim düşünce yapımdan farklı bakıyor olaylara. mesela ben bebeğimle ingilizce konuşmaya başladım kitaplık oluşturduk eşimle. kendisi el kadar çocuğa ingilizce ne gerek ne anlayacak ki diyor. bunlar aslında normal annemin bakış açısından dolayı. fakat bebeğimin yönlendirmesini anneme göre yapmak istemiyorumBakıcı risktir sağlam birini bulursanız daha mantıklı ekonomik olarak bu durum zorlayacaksa sizi tabi anne bu sefer cazip oluyor malesef ama şuda bir gerçek neden kitap aldın diyen bir annedende nasıl bilinçli bir bakım beklenir orasida muamma gerçekten bebeğinizi ve evinizi strese sokuyorsa kibar dille ben olsam sağlam bir bakıcı bakardım bulduğumda anneme kibar dille de bu durumu söyler bakiciya geçiş yapardım
çok üzüldüm gerçekten. çocuklar için öngörülemez sonuçlar ortaya çıkabiliyor. 3 sene de az değil. umarım bir daha yaşamazsınız kimse yaşamasınKonuşmaya başlayıncaya kadar anneniz baksın.Kadin zaten hevesliymis.Siz de bazı şeylere katlanırsıniz.Sonra da araştırıp bir kreşe verebilirsiniz.Tavsiye üzerine buldugum bakicim 3 senenin sonunda oğlumun kulağını çekti.Keske bir aile büyüğüm baksaydi da oğlum o korkuyu yaşamasaydı.
mantıklıymış. deneyeceğim teşekkürlerBence anneniz baksin 1 yil daha oyincak kitp vs aldiginizda yine laf ederse senin icin aliyorum oyuncaklar kitaplarla bol bol oynasinda seni cok yormasin diyebilirsiniz seni dusundugim icin diyin topu ona atin
var aslında ama belli yerlerde oralara da götürmek biraz zaman alıyor. hastalık vs olunca hemen yetişemeyiz.Acil durumlar disinda anneye/kV e birakilmamali diye düşünüyorum.
Hem yaslilar hemde sorun cikabiliyor.
Türkiyede en mantiklisi bakici ( kucuk yasta kres yoktu galiba Türkiyede?)
haklısın aynısını birisi daha yazmıştı. annemin yaşından dolayı evde oturması taraftarıyım ben de. hatta biz, doğum yaptığımda annem yorulmasın diye hemşire tutmuştuk refakatçi olarak. annemin de gezmeye ihtiyacı var aslında. bazen haksızlık ediyorum galiba diye düşünüyorumBakıcı.
Nazınız paranıza geçer,kimseden de laf işitmezsiniz.
Benim annem 69 yaşında, 35 yıl bu devlete hizmet etmiş emekli olmuş ,yaşıtları dünyayı geziyor ve evlatlarının gününü görüyorken bence artık o da dinlenmeli,hayatın tadını çıkarmalı. Torununh sadece sevmek için görmeli,beraber gezmeli eğlenmeli diye düşünüyorum. Herkes çocuğuna nasıl bakıyorsa baksın.
2 yaşında olduğu zaman verebileceğim sanırım kreşe. bakıcı bulmak zor hele de tam emin bir şekilde bakıcı bulmak daha da zorbakıcıların elinin tersi ile bakması
dediklerinizi dinlememesi
ve en önemlisi anneniz gibi şefkatli bakmayacağı kesin gibi bişey
2. kızıma 1 ile 3 yaş arası bakıcı baktı hiç istediğim gibi olmadı 3 yaşında kreşe verince rahatladım
bence kesinlikle kızınız az daha büyüyene kadar anneniz
birde diyelim bakıcı buldunuz anneniz alınacak size.. git bakıcıyı kontrol et yapmak istemeyebilir
diyelim ki bakıcı kaçtı gitti (başıma geldi) hemen anneniz gelecek mi tekrar bakmaya
hemen bulunmuyor bakıcı çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?