• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneniz mi bakıcı mı?

Merhaba herkese,
Ben işe başlayacağım. bebeğim 10 aylık. annem hevesli olunca bebeğe bakma konusunda bakıcı arayışımız olmadı. fakat işler tuhaf bir hal almaya başladı. annem evli kardeşime bir şey diyemediği için bana geldiğinde saçmasapan sebeplerle evde gerilimli bir ortam oluşturuyor. kardeşim aşırı geziyormuş gelin şöyleymiş vs. ben de dedim ki sen birini bulunca 3.yü çekiştirmeye başlıyorsun. bunu yapma git yüzlerine söyle ki seni rahatsız eden ne varsa konuşulsun. onlara bir şey diyemediği için benim evde '' bu oyuncak neden burada? çocuğa kitap mı aldın? boşa masraf ''vs vs diye beni darlıyor.sinirini böyle çıkarıyor. evimin düzeni değişiyor sürekli.
şimdi sorum şu; bakıcı mı tutardınız anneyle devam mı ederdiniz?
benim aklımda şöyle bir kanı oluşmuş ''aile büyükleri çocuklara daha iyi bakar'' bir arkadaşım ise bakıcı tuttu. kafam rahat diyor.
Bakıcı risktir sağlam birini bulursanız daha mantıklı ekonomik olarak bu durum zorlayacaksa sizi tabi anne bu sefer cazip oluyor malesef ama şuda bir gerçek neden kitap aldın diyen bir annedende nasıl bilinçli bir bakım beklenir orasida muamma gerçekten bebeğinizi ve evinizi strese sokuyorsa kibar dille ben olsam sağlam bir bakıcı bakardım bulduğumda anneme kibar dille de bu durumu söyler bakiciya geçiş yapardım

Konuşmaya başlayıncaya kadar anneniz baksın.Kadin zaten hevesliymis.Siz de bazı şeylere katlanırsıniz.Sonra da araştırıp bir kreşe verebilirsiniz.Tavsiye üzerine buldugum bakicim 3 senenin sonunda oğlumun kulağını çekti.Keske bir aile büyüğüm baksaydi da oğlum o korkuyu yaşamasaydı.

Bence anneniz baksin 1 yil daha oyincak kitp vs aldiginizda yine laf ederse senin icin aliyorum oyuncaklar kitaplarla bol bol oynasinda seni cok yormasin diyebilirsiniz seni dusundugim icin diyin topu ona atin

Acil durumlar disinda anneye/kV e birakilmamali diye düşünüyorum.
Hem yaslilar hemde sorun cikabiliyor.
Türkiyede en mantiklisi bakici ( kucuk yasta kres yoktu galiba Türkiyede?)

Merhaba herkese,
Ben işe başlayacağım. bebeğim 10 aylık. annem hevesli olunca bebeğe bakma konusunda bakıcı arayışımız olmadı. fakat işler tuhaf bir hal almaya başladı. annem evli kardeşime bir şey diyemediği için bana geldiğinde saçmasapan sebeplerle evde gerilimli bir ortam oluşturuyor. kardeşim aşırı geziyormuş gelin şöyleymiş vs. ben de dedim ki sen birini bulunca 3.yü çekiştirmeye başlıyorsun. bunu yapma git yüzlerine söyle ki seni rahatsız eden ne varsa konuşulsun. onlara bir şey diyemediği için benim evde '' bu oyuncak neden burada? çocuğa kitap mı aldın? boşa masraf ''vs vs diye beni darlıyor.sinirini böyle çıkarıyor. evimin düzeni değişiyor sürekli.
benim aklımda şöyle bir kanı oluşmuş ''aile büyükleri çocuklara daha iyi bakar'' bir arkadaşım ise bakıcı tuttu. kafam rahat diyor.
Tavsiyeli referanslı Bakıcı kesinlikle. İki taraftan birinin annesinin eve yerleşmesiyle olmuyor. Anne olunca kimse laf da söyleyemiyor.

Kreş yaşına gelene kadar annenizin nazını çekin biraz görmezden gelin yaptıklarını , söylediklerini . Bu devirde bakıcıya güvenmezdim ben olsam .

Bakıcı.
Nazınız paranıza geçer,kimseden de laf işitmezsiniz.
Benim annem 69 yaşında, 35 yıl bu devlete hizmet etmiş emekli olmuş ,yaşıtları dünyayı geziyor ve evlatlarının gününü görüyorken bence artık o da dinlenmeli,hayatın tadını çıkarmalı. Torununh sadece sevmek için görmeli,beraber gezmeli eğlenmeli diye düşünüyorum. Herkes çocuğuna nasıl bakıyorsa baksın.

Tavsiye üzerine bulmaya çalışırsanız daha iyi olur gibi ama çok iyi bı seçim yapmanız lazım insallah ya annenizle işler rayına oturur ya da cidden iyi merhametli bı bakıcıya denk gelirsiniz 🌸
Aynen daha önce baktıkları varsa iş yerinizdekilere sorabilirsiniz, ben öğretmenim genelde bakicilar bir kaç öğretmenin çocuğuna bakmış oluyor , diğeri diğerine referans oluyor böyle buluyor arkadaşlarım

bakıcı tanıma konusunda ne yapmalıyım?
bakıcıların elinin tersi ile bakması
dediklerinizi dinlememesi
ve en önemlisi anneniz gibi şefkatli bakmayacağı kesin gibi bişey
2. kızıma 1 ile 3 yaş arası bakıcı baktı hiç istediğim gibi olmadı 3 yaşında kreşe verince rahatladım

bence kesinlikle kızınız az daha büyüyene kadar anneniz

birde diyelim bakıcı buldunuz anneniz alınacak size.. git bakıcıyı kontrol et yapmak istemeyebilir
diyelim ki bakıcı kaçtı gitti (başıma geldi) hemen anneniz gelecek mi tekrar bakmaya
hemen bulunmuyor bakıcı çünkü

bence bakıcı ama annen arada bi kontrol etmesi kaydıyla başka türlüsü zor yorulacak bu sefer annen kalsa acısını gene senden çıkaracak Eger çocuğa o bakarsa

Merhaba herkese,
Derler ya aile işi sıkıntıdır. Yedi kat el olsun , bi sıkıntı olur rahat rahat söylersin. Annenle alınır gücenir vs ağzınızın tadı kaçar.

Benim annem ikizlerimi büyütü. Sağlık nedeni ile. Evet çocuklarla ilgili bir çok şeye karışır. Ayağında niye corap yok, üstü niye ince. Oyuncakları toplamayı öğret vs gibi. Ama bence bir annanenin torunları ile ilgilenmesi çok büyük bir nimet. Annem ve babam o kadar özveri ile torun baktılar ki o söyledikleri çok umrumda değil. Yeter mi sağlıklı ve mutlu olsunlar konuşabilirler 😆 benim için çok büyük nimet.

Siz eğer ben çekemem diyorsanız mecbur bakıcı tutacaksınız.

Merhaba herkese,
Bebeğin daha çok küçük, allah korusun bakıcı kötü davransa derdini anlatamaz bile,anneni idare et,söylediklerini duyma

Anneden anneye değişir siz bu şekilde rahat değilseniz bakıcı..
Ama durum var mı? Bütçe var mı? Az buz değil bakıcı parası..

Anneniz gönüllü olduğu icin ben anne diyorum. Arkadaşlarımda bakıcı ile çok sorun yaşayanlar oldu, para verip kurallarını dinlemeyenler kendi kafasına göre hareket edenler birden babam hasta cocugumun bilmem nesi diyip işe gelmeyenler, yani çok zor durumda kaldiklari oldu. İyi olan bence çok azdır akrabam çocuk bakıyor 40lı yaşlarda 2 çocuk annesi o kadar iyi baktı ki bebeğin anne babası hazır bakıcımız iyi diyip pes pese bebek yaptilar kreş zamanina kadar çalisalim sizinle dediler. (Akrabam yillarca devam edemeyecegini soyledigi icin )
Annenizin söylediklerini duymazdan gelin he diyip gecin cocugunuza iyi bakiyor mu siz ona bakin zaten 3 yasinda verirsiniz krese. Zaman cok hizli bence kendinizi uzmeyin bi kac sene icin

Merhaba herkese,
Ben anneye bırakırdım iyi bakacağına eminseniz tabi 😀 benim görümce çalışıyor kızına bakıcı bakıyordu salon ve mutfağa kamera yerleştirmişler bakıcının bağırıp tokat attığını görmüşler şimdi kv bakıyor her bakıcı kötü diye bisey yok ama güvendiğin tanıdığın olacak

Back