Annenin onay vermediği bir evlilik hakkında? Annemi dinlemeli miyim ? Haklı çıkar mı?

Engelli kardeşleriniz varken annenizi tek başına bırakıp 8 saatlik yola sevdiğiniz bir adam için gitmek mi ben olsam önceliğim beni okutmuş olan annem olurdu gelecekse sevdiğiniz adam gelsin ne saçma annenizi bırakıp gitmek üstelik 2 engelli kardeşle
Onsuz mutlu değilim içim acıyor bilmiyorum hayaletten farksizim her türlü vicdan azabı çekiyorum her karar aynı

Yavrum evladım benim senin yaşlarına yakın oğlum var.
Önce bir sakln ol.
Buradaki insanlara hakaret etmeyi, laf saymayı bırak.
Sonra da sosyal zekanı biraz geliştirmeye çalış.
Öyle ‘ben istersem mutlu olurum’la ilerlemiyor hayat.

Bu adam bende ne buldu?
Ben onda ne buldum?
Evlilikten beklentim nedir?
Bu adam ilerde çocuklarımın babası olsun ister miyim?
Hayattan beklentilerim neler?
Bunları yazarak üzerinde ayrıntılı düşün.

Annene kızıp darılma.
Babasız ikisi engelli üç çocuk büyütmek hiç kolay değil.
Annenin psikolojisi sağlıklı olmayabilir ancak seni, senden daha fazla düşündüğüne inan.

Öyle annene kızıp, iyi tanımadığın bir adamın tatlı sözlerine aldanarak acele ve yanlış karar verme.
Sonra çok üzülürsün.

Bunu da teyze tavsiyesi kabul et.
Kimseye hakaret ettiğim yok bana ediliyor nasıl bir tepki verseydin ? Teşekkür mü etseydim ? O zaman insanlar haddini bilecek saygılı olacak saygı bekliyorlarsa kimse beni küçümseyemez

O da sizsiz mutlu değilse gelsin sizin yaşadığınız bölgeye yapmanız gereken annenizi yalniz birakmamak hayat arkadaşı size yakın gelmeli
Gelemiyor işi orada buralarda herşey daha pahalı olduğu için ve iş bulamayacağıni söylüyor bende çok söyledim ya ayrılalım bitsin yada yanımda ol diye söylüyor kararsızlığim onu öldürüyormuş canı yaniyormuş

Gelemiyor işi orada buralarda herşey daha pahalı olduğu için ve iş bulamayacağıni söylüyor bende çok söyledim ya ayrılalım bitsin yada yanımda ol diye söylüyor kararsızlığim onu öldürüyormuş canı yaniyormuş
O zaman annenizi ve kardeşlerinizi de yakında bir ev tutup götürün anneniz bir başına zor değil mi engelli kardeşlerinizle yükü öyle ağır ki siz de giderseniz

Çocuğum kimsenin seni küçümsediği yok.
Meselenin özünü bırakıp detaylara takılma.

Sosyal medyada hiç tanımadığın insanlara ne güzel karşı çıkıyorsun.
Bu tavrını erkek arkadaşına da göstersene.
‘X beni seviyorsan sen benim yaşadığım şehre gel ben annemi ve kardeşlerimi bırakmak istemiyorum’ de gör bakalım nolacak?

Ben konuyu tam okuyamadım.ama ailenin razı olmadığı evlilik olmamalı.hep yaşayıp gördük duyuyoruz....büyüklerin "mantıklı ise," bir bildikleri oluyor
Haklı olabilirsiniz ancak denedim onsuz cehennem ateşi gibi içim yanıyor ailem bile beni mutlu edemiyor unutacağımi bilsem keşke hiç düşünmem yollarımı ayiririm oysa son buluşmada onu kendime uygun bulmamistim çok tuhaf bir his

Bence annenizi iki engelli kardeşinizle bırakıp şehir dışına çıkmanız doğru değil.

Çocuğum kimsenin seni küçümsediği yok.
Meselenin özünü bırakıp detaylara takılma.

Sosyal medyada hiç tanımadığın insanlara ne güzel karşı çıkıyorsun.
Bu tavrını erkek arkadaşına da göstersene.
‘X beni seviyorsan sen benim yaşadığım şehre gel ben annemi ve kardeşlerimi bırakmak istemiyorum’ de gör bakalım nolacak?
Söylemediğimi ne biliyorsunuz çok söyledim hemde ! Gelemez işi orada

Bence annenizi iki engelli kardeşinizle bırakıp şehir dışına çıkmanız doğru de
Söylemediğimi ne biliyorsunuz çok söyledim hemde ! Gelemez işi orada
Bence annenizi iki engelli kardeşinizle bırakıp şehir dışına çıkmanız doğru değil.

Doğru olmadığını biliyorum vereceğim her kararda içim cehennem ateşi gibi yanıyor vicdanım susmuyor birgün unutacağımi bilsem düşünmezdim bu kadar

İyi o zaman gidip evlen yak başını çocuğum.
Sana laf anlatmak gerçekten çok zor.
Allah anneciğine yardım etsin.
Ne diyeyim başka?
Başımı yakacagimi ne biliyorsunuz ? Siz Allah mısınız? Gelecekten haber verebiliyorsunuz

Annem ikna edilecek biri değil ben bile edemedim ve kaç defa annen benim umrumda bile değil diye söyledi önceden rızasını al demişti şimdi de boşver topla bavulunu çık gel diyor
Öyle diyen adamdan hayır gelmez.. evlenmek en doğal hakkiniz tabii ki kimse size sonsuza kadar annenizle kalin diyemez ama eski konunu da ele alınca bir de şimdiye bakınca aklını kullan. İlla ki calisabilecegin bir is bulursun. Bu toksik adamla gidip hayallere dalıp daha da çıkmaza girme daha yaşına uygun seni gerçekten sevecek birini neden bulamayasin yaşın çok çok genç..evet kötü değil ama emin ol evlenenin başı da göğe ermiyor

32 yaşındayım ve hayat tecrübeme dayanarak şunu söylüyorum: Anneler (paranoyak değillerse) her zaman haklıdırlar. Bir şekilde haklı çıkarlar. Eski konunuzu okumadım ama tek meselenin maddi olmadığına adım gibi eminim. Annenizi dinleyin. İstemiyorsa %99 bir bildiği vardır. %1'lik paranoya yapması ihtimali yüzünden kendinizi yakmayın.

Nasıl hissediyorlar bilmiyorum ama anneler iyi olanı da, kötü olanı da hissediyorlar.

kararsızlığim onu öldürüyormuş canı yaniyormuş
Konunun en başında uzak mesafe olduğu için 3-4 kere filan görüştüğünüzü yazmıştınız, adamı iyi tanımıyorum demiştiniz. Şimdi "cehennem ateşlerinde yanıyorum" filan diyorsunuz, anlamadım pek ben bu işi.

Konunun en başında uzak mesafe olduğu için 3-4 kere filan görüştüğünüzü yazmıştınız, adamı iyi tanımıyorum demiştiniz. Şimdi "cehennem ateşlerinde yanıyorum" filan diyorsunuz, anlamadım pek ben bu işi.
Anlamadığıniz anlatamadigim şey tam olarak bu belkide aramızdaki görünmeyen o bağ bir yıldaki görüşmeler sanki bir ömre sığdı fazla beklentiler anlamlar var içinde çok karışık bende karışiğim belki de ne istediğimi tam anlamıyla bende bilmiyorumdur ancak onunla her ayrıldığımızda boşlukta hissediyorum yaşıyormuş gibi değil bir hayalet gibi hissediyorum oysa son görüşmede bu adam bana uygun biri değil kültür vs demiştim gururla ona eşim bu adam diye kimseye diyemem demiştim nasıl sevgili olabildim diye vs ancak beni benden iyi tanıyor öyle incelikleri hassas düşünceleri oluyor ki bazen mesela aşırı titiz bir kişiyim masumlar apartmanı dizisindeki kişiler gibi buna hassasiyetle yaklaşıyor ben söylemeden bile ona göre davranıyor beni iyi çözmüş sadece sevgiyle manipüle mi ediliyorum emin olamıyorum bazen

o bağ bir yıldaki görüşmeler sanki bir ömre sığdı ... çok karışık bende karışiğim belki de ne istediğimi tam anlamıyla bende bilmiyorumdur ... oysa son görüşmede bu adam bana uygun biri değil kültür vs demiştim... ancak beni benden iyi tanıyor .. beni iyi çözmüş... manipüle mi ediliyorum emin olamıyorum bazen
Ne istediğinizi bilmiyor değilsiniz, bence ne istediğinizi biliyorsunuz; o da evlenmek.
Yani birisi olsun evleneyim de, kim olduğu önemli değil diye karşınıza çıkan ilk adama görmeden tanımadan bir sürü anlam yüklüyorsunuz. Size kültür/eğitim olarak uygun olmayan birine hayalinizde bir sürü şey vakfetmişsiniz.
Bunlar maalesef sadece sizin hayalleriniz.
Sizi sizden iyi tanımıyor, öyle bir şey zaten mümkün değil.
Lütfen uzaklaşın, çünkü sırf evlendim diyebilmek için kendinizi mutsuzluğa mahkum etmek üzeresiniz.

Ne istediğinizi bilmiyor değilsiniz, bence ne istediğinizi biliyorsunuz; o da evlenmek.
Yani birisi olsun evleneyim de, kim olduğu önemli değil diye karşınıza çıkan ilk adama görmeden tanımadan bir sürü anlam yüklüyorsunuz. Size kültür/eğitim olarak uygun olmayan birine hayalinizde bir sürü şey vakfetmişsiniz.
Lütfen uzaklaşın, çünkü sırf evlendim diyebilmek için kendinizi mutsuzluğa mahkum etmek üzeresiniz.
Biz ayrilamiyoruz çok denedik ben ulaşmasam o ulaşıyor vaktinde numaramı değiştirseydim şimdi bu ikilem içinde olmazdım o zaman o da kendisini suçlar dururdu belki de ben haklı durumda olurdum şimdi ise evlilik vaaadi verip yalancı konumuna düşeceğim bunu hiç istemezdim hoş akrabaları ailesi hepsi de söylemişler ona bu kızı unut hayır gelmez başına dert alırsın eninde sonunda gider yanında kalmaz diye hepsi olumsuz yorumlar yapmış hakkımda o da şimdi ben senin için herkesi karşıma alacağım diye söylüyor

Evlilik için belli kriterlerim vardı evleneceğim kişi de ama onu tanıyınca hepsi uçtu yok oldu sanki kriter falan kalmadı

Biz ayrilamiyoruz çok denedik ben ulaşmasam o ulaşıyor vaktinde numaramı değiştirseydim şimdi bu ikilem içinde olmazdım o zaman o da kendisini suçlar dururdu belki de ben haklı durumda olurdum şimdi ise evlilik vaaadi verip yalancı konumuna düşeceğim bunu hiç istemezdim hoş akrabaları ailesi hepsi de söylemişler ona bu kızı unut hayır gelmez başına dert alırsın eninde sonunda gider yanında kalmaz diye hepsi olumsuz yorumlar yapmış hakkımda o da şimdi ben senin için herkesi karşıma alacağım diye söylüyor
Numarasını engelleyeceksiniz, instagramdan vs engelleyeceksiniz, size ulaşabileceği her yerden engelleyeceksiniz.
Ayrılmak isteseniz bunları yapmak çok kolaydı.
Fakat siz evlenme fikrine biraz takıntılısınız sanırım.

Back
X