Eski konunu okudum. Özellikle aklımda kalan birkaç yeri özetleyim okumayanlar için. Bu adam siz kavga ettiğinizde sinirlenip sen kapısında yatılacak kadın mısın ki şu bu demiş. Dahası sana evlilik için 3 yıllık ilişkinizde sürekli ısrar etmiş. Annen ikna olmayınca da anneni seni sevmemekle ve düşünmemekle suçlamış. Sana saygı duymadığını söylemiş. Ve topla eşyalarını gel sen yetişkinsin diyerek seni doldurmuş. Adamın babası yani müstakbel kayınpederin sana orada büro açacağını söylemiş. Sen gel yeter ki diyerek vaatlerde bulunmuş. Ayrıca evden kiracı çıkana kadar kaynananlarla yaşama durumun varmış.
Üzgünüm ama annen haklı. Dikkatli bakarsan seni dolduruşa getirip annenle arana girmeye çalışıyor. Sen de benim fikirlerime nasıl saygı duymazlar diye düşünüp annenin inadına gidiyorsun. Ego savaşına girmene gerek yok, kaybeden sadece sen olacaksın inan. Annenin söyleyiş tarzı yanlış olabilir o konuda detayları bilemem ama söyledikleri çok doğru. Burada sadece adamın yaşı ve parası sıkıntıymış gibi yazmışsın ama ilk konuna bakanlar anlayacaktır ki para ve yaşı düşünmedim bile şu an yani. Ha onlar da sıkıntı ama çok daha büyük sıkıntılar yaşayabilirsin. Neden bu kadar ısrarcılar bu insanlar? Bilmiyorum bana hiç ama hiç güven vermediler.
Ayrıca konu sahibi sende buradaki yorumlardan da anladığım kadarıyla benlik saygınla ilgili problemler olduğunu düşünüyorum. Bir çeşit aşağılık kompleksi gibi. Annen o adamı istemeyince kararlarına saygı duymuyor gibi algılaman bundan dolayı. Sadece senin için üzülüyor ve ateşe bile bile atlamanı istemiyor.
Ve yurtdışında hukuk okumuşsun. Ben ikinci üniversite olarak hukuk okuyorum şu an. Halihazırda buradaki hukuk mezunlarının bile işi garanti değil. Çok fazla mezun var. Ki bahsettiğin hakimlikte torpil baya işliyor. Oldukça da zor bir sınav. Büro açma meselesinde de kendini çok geliştirmen ve çevren olması lazım. Ha çabalamakla mümkün olabilecek şeyler bunlar tabiki de şu var, kusura bakma ama yurtdışında girdiğin hukuk fakültesi için burada hak iddia etmeni doğru bulmuyorum. Her ülkenin anayasası farklı zaten nasıl bir denklik bekliyordun ki? Yurtdışında okuyanlar ülkemizde bu hakka sahip olursa üniversite sınavında yüksek alıp giren çocukların hakkı ne olacak ya?
Son olarak baya uzun yazdım ama anlarsın ve yanlıştan dönersin diye bir umut yazıyorum. Buradaki üyelere ev hanımları diye aşağılamaya girmişsin, insanların değerini meslekleri belirlemez. Ev hanımı olmak da kötü bir şey değil bunu bilmelisin önce. Ülkemiz hakkında kötü şeyler sıralamışsın. Bazı şeylerin gidişatından biz de memnun değiliz tamam ama lütfen sürekli suçlamaktan vazgeç kendin için. Hepimize bir şeyler zor, şu an çevremde işsiz kalan arkadaşlarıma bakıp çok üzülüyorum ki kendim de işsiz kaldım biliyorum. Tutunmaya çalışıyoruz. Şartlar bu şekildeyse ona göre ilerlemeye çalışıyoruz. Hepimize zor inan. Hayatını daha da zorlaştırma. Annenin dediklerini dikkate al. Annen senin düşmanın değil onunla ilişkini düzeltmeye çalış. Sevgilinden şundan bundan çok daha fazla seviyor annen seni emin ol. Kendine bir iş bul ya da sınava hazırlan. Hayata katıl. Her şeye rağmen sana iyi niyetle yaklaşmaya çalıştım ve cidden üzüldüğümden bunları yazdım. Kötü gelmek istemem kimseye kolay kolay. Ne demek istediğimi umarım anlarsın. Umarım burada güzel haberlerini okuruz