Annenin onay vermediği bir evlilik hakkında? Annemi dinlemeli miyim ? Haklı çıkar mı?

E evlen o zaman ablacım millete ne carliyorsun.
Herkes fikrini söylüyor.
Yaş farkı önemli bence sence degilse evlen yaslan adamla.
Aynen hiç önemli değil olgun erkeklerden hoşlanıyor olmam bir suç mu herkesin düşüncesi kriteri kendine hayatı da şahsına münhasır

Eski konunu okudum. Özellikle aklımda kalan birkaç yeri özetleyim okumayanlar için. Bu adam siz kavga ettiğinizde sinirlenip sen kapısında yatılacak kadın mısın ki şu bu demiş. Dahası sana evlilik için 3 yıllık ilişkinizde sürekli ısrar etmiş. Annen ikna olmayınca da anneni seni sevmemekle ve düşünmemekle suçlamış. Sana saygı duymadığını söylemiş. Ve topla eşyalarını gel sen yetişkinsin diyerek seni doldurmuş. Adamın babası yani müstakbel kayınpederin sana orada büro açacağını söylemiş. Sen gel yeter ki diyerek vaatlerde bulunmuş. Ayrıca evden kiracı çıkana kadar kaynananlarla yaşama durumun varmış.

Üzgünüm ama annen haklı. Dikkatli bakarsan seni dolduruşa getirip annenle arana girmeye çalışıyor. Sen de benim fikirlerime nasıl saygı duymazlar diye düşünüp annenin inadına gidiyorsun. Ego savaşına girmene gerek yok, kaybeden sadece sen olacaksın inan. Annenin söyleyiş tarzı yanlış olabilir o konuda detayları bilemem ama söyledikleri çok doğru. Burada sadece adamın yaşı ve parası sıkıntıymış gibi yazmışsın ama ilk konuna bakanlar anlayacaktır ki para ve yaşı düşünmedim bile şu an yani. Ha onlar da sıkıntı ama çok daha büyük sıkıntılar yaşayabilirsin. Neden bu kadar ısrarcılar bu insanlar? Bilmiyorum bana hiç ama hiç güven vermediler.

Ayrıca konu sahibi sende buradaki yorumlardan da anladığım kadarıyla benlik saygınla ilgili problemler olduğunu düşünüyorum. Bir çeşit aşağılık kompleksi gibi. Annen o adamı istemeyince kararlarına saygı duymuyor gibi algılaman bundan dolayı. Sadece senin için üzülüyor ve ateşe bile bile atlamanı istemiyor.

Ve yurtdışında hukuk okumuşsun. Ben ikinci üniversite olarak hukuk okuyorum şu an. Halihazırda buradaki hukuk mezunlarının bile işi garanti değil. Çok fazla mezun var. Ki bahsettiğin hakimlikte torpil baya işliyor. Oldukça da zor bir sınav. Büro açma meselesinde de kendini çok geliştirmen ve çevren olması lazım. Ha çabalamakla mümkün olabilecek şeyler bunlar tabiki de şu var, kusura bakma ama yurtdışında girdiğin hukuk fakültesi için burada hak iddia etmeni doğru bulmuyorum. Her ülkenin anayasası farklı zaten nasıl bir denklik bekliyordun ki? Yurtdışında okuyanlar ülkemizde bu hakka sahip olursa üniversite sınavında yüksek alıp giren çocukların hakkı ne olacak ya?

Son olarak baya uzun yazdım ama anlarsın ve yanlıştan dönersin diye bir umut yazıyorum. Buradaki üyelere ev hanımları diye aşağılamaya girmişsin, insanların değerini meslekleri belirlemez. Ev hanımı olmak da kötü bir şey değil bunu bilmelisin önce. Ülkemiz hakkında kötü şeyler sıralamışsın. Bazı şeylerin gidişatından biz de memnun değiliz tamam ama lütfen sürekli suçlamaktan vazgeç kendin için. Hepimize bir şeyler zor, şu an çevremde işsiz kalan arkadaşlarıma bakıp çok üzülüyorum ki kendim de işsiz kaldım biliyorum. Tutunmaya çalışıyoruz. Şartlar bu şekildeyse ona göre ilerlemeye çalışıyoruz. Hepimize zor inan. Hayatını daha da zorlaştırma. Annenin dediklerini dikkate al. Annen senin düşmanın değil onunla ilişkini düzeltmeye çalış. Sevgilinden şundan bundan çok daha fazla seviyor annen seni emin ol. Kendine bir iş bul ya da sınava hazırlan. Hayata katıl. Her şeye rağmen sana iyi niyetle yaklaşmaya çalıştım ve cidden üzüldüğümden bunları yazdım. Kötü gelmek istemem kimseye kolay kolay. Ne demek istediğimi umarım anlarsın. Umarım burada güzel haberlerini okuruz 🙏🏼
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim ancak yazınızı o kadar dikkate aldım kendimi kaptirarak okuyordum ki son birkaç satiriniza kadar inince siz de iyi niyet göremedim beni şoke ettiniz burdaki çoğunluk gibi. Bence siz başkalarının hayatına üzüleceğinize kendi hayatinizla ilgilenin daha makbule geçer köstek olacaksanız bana yazmayın düşünceniz size kalsın çünkü ben adaletsiz hukuksuz hiçbirşey yapmadım ben emek verdim çalıştım hangi hayatı yaşamayı hayal ediyorsam o hayat benim hakkım lâyık olduğum bir hayat kendi vasfimi da ne olup ne olmadığımı da gayet bilincinde bir insanim merak buyurmayin rica ediyorum. Çok çok teşekkürler sağlıcakla kalın 🙏

Beğenemedin mi ? Muhtemelen hayatında hiçbirşeyi başaramamış ev hanımı aciz bir kadın olarak buralarda aklı çok selim olduğu için vakit öldüren??
Mühendisim ve burda vakit öldürmeye bayılıyorum. Ayrıca ev hanımı olmak ne zaman acizlik oldu, pardon??? Hayır yani çok üst levelsen sen burda ne arıyorsun 😅

Mühendisim ve burda vakit öldürmeye bayılıyorum. Ayrıca ev hanımı olmak ne zaman acizlik oldu, pardon??? Hayır yani çok üst levelsen sen burda ne arıyorsun 😅
Ben şu an iş çıkışı yürüyüşteyim, şu an bile bayılıyorum. Kimse nereye ne yazacağımın hesabını soramayacağı için çıkış bile yapmıyorum yıllardır. Hep açık kalıyor hesap. Herkesi kendileri gibi kaçak göçek foruma giriyor sanıyor heralde bunlar anlamıyorum.

Ben şu an iş çıkışı yürüyüşteyim, şu an bile bayılıyorum. Kimse nereye ne yazacağımın hesabını soramayacağı için çıkış bile yapmıyorum yıllardır. Hep açık kalıyor hesap. Herkesi kendileri gibi kaçak göçek foruma giriyor sanıyor heralde bunlar anlamıyorum.
Bende şu an çalışıyorum aslında Katip 😅 aklima geldikçe giriyorum siteye, hatta bazen işlerim sarkıyor ama seviyorum napabilirim :confused:

Ben buralarda sizin kadar takılmıyorum emin olun soru sormak amacıyla hesap açtım ve bu sitenin saygısızlığini derecesini ve levelini görüp şimdi de gidiyorum hesabı donduruyorum anlıyorum ki şahsiyet meselesi değil bu herkes ayrı kafada herkesle bir dalga geçme ezikleme kendini fasulye gibi nimetten sayma durumu falan yok yok buralar bana göre değil kararımı verdim ayrıca kimsenin söylediği meslekleri yaptığına inanmıyorum bu sitede. Öyleyse durum çok vahim. Ve son olarak ev hanımligi kelimesini saygısızlık acizlik olarak algılayan sizden başkası değil ben küçümsemedim sadece insanlar kendi değerlerini yine ve yine kendileri düşürüyorlar aşağı çekiyorlar 🤷🙋

Cahil insanlarla ne konuşulabilir ki ne dersem boş o yüzden ben kaçar size Allah hidayet versin.👏🙌🙋

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim ancak yazınızı o kadar dikkate aldım kendimi kaptirarak okuyordum ki son birkaç satiriniza kadar inince siz de iyi niyet göremedim beni şoke ettiniz burdaki çoğunluk gibi. Bence siz başkalarının hayatına üzüleceğinize kendi hayatinizla ilgilenin daha makbule geçer köstek olacaksanız bana yazmayın düşünceniz size kalsın çünkü ben adaletsiz hukuksuz hiçbirşey yapmadım ben emek verdim çalıştım hangi hayatı yaşamayı hayal ediyorsam o hayat benim hakkım lâyık olduğum bir hayat kendi vasfimi da ne olup ne olmadığımı da gayet bilincinde bir insanim merak buyurmayin rica ediyorum. Çok çok teşekkürler sağlıcakla kalın 🙏
Ay millet sana kötü niyet beslesin iyi misin sen?
Kimse seni tanımaz etmez .

Annem evlenmeyi düşündüğüm adamı gram sevmiyor hiç haz etmiyor yüz yüze bilmiyor ama daha önce telefonda konuştu; kızımdan uzak dur diye de ikaz ettiği olmuş; yinede bu adam benden hiç vazgeçmedi arada ayrılıklar yaşansa da üç sene bekledi ; şöyle söyleyeyim ailesinin durumu fakir değiller ama zengin de değiller kendi halinde bir aile müstakil evde yaşıyorlar; evlenmeyi düşündüğüm adamın şuan kiracısı oturduğu bir evi var kiracı çıkacakmış ve evi restore edecekler eğer evlenirsek herşey yenilenip yeni eşyalar alınacak vs birde motorla arabası var kendine ait onlar ama işte mesafe uzak ailemden kilometrelerce uzakta olacağım sekiz saatlik bir yol kastım ancak yinede kendi hayatımı artık kurmak istiyorum yaş konusuna takılacağınizi da biliyorum aramızda on bir yaş kadar fark var ancak bende küçük sayılmam 26 yaşındayım; sadece şuan mesleğimi icra edemiyorum işim yok ancak erkek arkadaşımin işi var asgari ücretin biraz üstü maaş alıyor. Onunla evlenmemi evden ayrilmami annem hiç istemiyor sırf evden gitmemem için kredi kartı borcumu bile tek seferde ödeyip kapattı . Meselenin sadece maddiyat olduğunu düşünmüş olmalı ancak ben annemle nereye kadar yaşayacağım onu düşünüyorum mesleğimi kimbilir ne zaman elime alabileceğim ve benim vicdanımı rahatsız eden birşey de ; kardeşlerimin durumu engelli olmaları bakıma muhtaçlar ; ve babamız hayatta değil annem beni tek başına okuttu büyüttü tek sağlıklı çocuğu benim. Onu da anlamıyor değilim ancak eğer evlenmezsem sonu ayrılık olacak ve geri dönüşü olmayacak annem onu bana lâyık görmüyor hiçbir bakımdan ; ve mutsuz olacağımı söyleyip duruyor geçen bavul alınca gitmek için bütün gün konuştu durdu sen ne yaptığının farkında mısın nereye gideceksin cehenneme mi diye . Benim onu sevdiğime de inanmıyor tek taraflı aşk sevgi mi olur diyor isterse sana tapsin seni kimin seveceğine neden önem vermiyorsun diye söylüyor öyle birisi seni sevse ne sevmese ne sevgiye mi muhtaç kaldın diye söylüyor baba sevgisini onda ariyormusum vs . Bir ay içinde mutlaka pişman olacakmışim boşanmak için mi evleniyormuşum vs. İnanın çok düşündüm hâlâ da bir karara varamadım ancak mutlu olmak istiyorum mutlu olup olmayacağımi nerden bilebilirim ki ha birde dindarlık konusu var dindar biri olmadığı için ona iblis o adam diye söylüyor. Evleneceğim adam ise mutlu olacağımızı söylüyor ısrarla beni çok seviyormuş buarada hemen çocuk da istemiyor. Geleceğim için birlikte mücadele edeceğiz diye söylüyor.
Asla ama asla evlenme aynı hatayı ben yaptım yemin ederim anneler hep haklı hep asla şaşmaz bu

Kendini çok önemsemekten oluyor bunlar hep. Daha doğrusu önemsemeye çalışmaktan. Balon özgüven hiç çekilmiyor be.
Uff kimin umrunda ya .
Hayır konuyu da anlamadım.
12 yaş büyük sevgilim var annem istemiyor onu eee sonuç ?
Herkes fikrini yazıyor.
Bu sefer olgun seviyorum diyor e git evlen ne soruyorsun 🤣🤣
Konunun amaci yok bence .

Uff kimin umrunda ya .
Herkes fikrini yazıyor.
Ne olgunu ya ahahah, herif kaç yaşına gelmiş hala aileyle yaşıyor, evlenirse babasının evine getirecek karıyı, asgarinin bir tık üstü alıyor, bu olgun değil ki dayı bu. Elimde bu var dönüp dolaşıp buna geliyorum, başkası çekmiyor beni diyecek hali yok, olgun seviyorum diyecek tabi.🤣

Ne olgunu ya ahahah, herif kaç yaşına gelmiş hala aileyle yaşıyor, evlenirse babasının evine getirecek karıyı, asgarinin bir tık üstü alıyor, bu olgun değil ki dayı bu. Elimde bu var dönüp dolaşıp buna geliyorum, başkası çekmiyor beni diyecek hali yok, olgun seviyorum diyecek tabi.🤣
Yaşlılar kapris çekiyor genc kadın diye 🤣
Nazını yaşlı çeker zaten gencin umrunda olmaz

Uff kimin umrunda ya .
Herkes fikrini yazıyor.
Konunun amacı adam büyük ve niteliksiz. Bu hanım kız yurtdışında Hukuk okumuş, denklik için devlete dava açmış. Işte denklik alırsa büro falan açacak, annesi denk değilsiniz diyormuş. Yoo bence gayet denkler aslında, yani insan bu kadar mı denileni anlamaz. Eğitim pek fark ettirmemiş. 🤣 Ama sorsan prof sanki

Hangi hayatı yaşamayı hayal ediyorsanız o sizin hakkınız değil maalesef. Şu an Türkiye gerçekleri çok daha farklı. Kaldı ki hayal etmek sizi hak sahibi yapmaz. Hayal ettiğiniz şeyler için sahip olan kriterleri sağlamalısınız. Hukuksuz bir şey yaptınız demiyorum ben şu an size. Sadece ben ve bu sitedeki bütün herkes size gerçeği göstermeye çalışıyoruz.
Asla ama asla evlenme aynı hatayı ben yaptım yemin ederim anneler hep haklı hep asla şaşmaz bu
Ya yorumunuz dikkatimi çekti de. Biraz bahseder misiniz acaba hikayenizden?

Hangi hayatı yaşamayı hayal ediyorsanız o sizin hakkınız değil maalesef. Şu an Türkiye gerçekleri çok daha farklı. Kaldı ki hayal etmek sizi hak sahibi yapmaz. Hayal ettiğiniz şeyler için sahip olan kriterleri sağlamalısınız. Hukuksuz bir şey yaptınız demiyorum ben şu an size. Sadece ben ve bu sitedeki bütün herkes size gerçeği göstermeye çalışıyoruz.

Ya yorumunuz dikkatimi çekti de. Biraz bahseder misiniz acaba hikayenizden?
O gerçeği istemiyor, hayalleri ile mutlu. Zaten bu kafayla anca hayallerde yaşar.

Annem evlenmeyi düşündüğüm adamı gram sevmiyor hiç haz etmiyor yüz yüze bilmiyor ama daha önce telefonda konuştu; kızımdan uzak dur diye de ikaz ettiği olmuş; yinede bu adam benden hiç vazgeçmedi arada ayrılıklar yaşansa da üç sene bekledi ; şöyle söyleyeyim ailesinin durumu fakir değiller ama zengin de değiller kendi halinde bir aile müstakil evde yaşıyorlar; evlenmeyi düşündüğüm adamın şuan kiracısı oturduğu bir evi var kiracı çıkacakmış ve evi restore edecekler eğer evlenirsek herşey yenilenip yeni eşyalar alınacak vs birde motorla arabası var kendine ait onlar ama işte mesafe uzak ailemden kilometrelerce uzakta olacağım sekiz saatlik bir yol kastım ancak yinede kendi hayatımı artık kurmak istiyorum yaş konusuna takılacağınizi da biliyorum aramızda on bir yaş kadar fark var ancak bende küçük sayılmam 26 yaşındayım; sadece şuan mesleğimi icra edemiyorum işim yok ancak erkek arkadaşımin işi var asgari ücretin biraz üstü maaş alıyor. Onunla evlenmemi evden ayrilmami annem hiç istemiyor sırf evden gitmemem için kredi kartı borcumu bile tek seferde ödeyip kapattı . Meselenin sadece maddiyat olduğunu düşünmüş olmalı ancak ben annemle nereye kadar yaşayacağım onu düşünüyorum mesleğimi kimbilir ne zaman elime alabileceğim ve benim vicdanımı rahatsız eden birşey de ; kardeşlerimin durumu engelli olmaları bakıma muhtaçlar ; ve babamız hayatta değil annem beni tek başına okuttu büyüttü tek sağlıklı çocuğu benim. Onu da anlamıyor değilim ancak eğer evlenmezsem sonu ayrılık olacak ve geri dönüşü olmayacak annem onu bana lâyık görmüyor hiçbir bakımdan ; ve mutsuz olacağımı söyleyip duruyor geçen bavul alınca gitmek için bütün gün konuştu durdu sen ne yaptığının farkında mısın nereye gideceksin cehenneme mi diye . Benim onu sevdiğime de inanmıyor tek taraflı aşk sevgi mi olur diyor isterse sana tapsin seni kimin seveceğine neden önem vermiyorsun diye söylüyor öyle birisi seni sevse ne sevmese ne sevgiye mi muhtaç kaldın diye söylüyor baba sevgisini onda ariyormusum vs . Bir ay içinde mutlaka pişman olacakmışim boşanmak için mi evleniyormuşum vs. İnanın çok düşündüm hâlâ da bir karara varamadım ancak mutlu olmak istiyorum mutlu olup olmayacağımi nerden bilebilirim ki ha birde dindarlık konusu var dindar biri olmadığı için ona iblis o adam diye söylüyor. Evleneceğim adam ise mutlu olacağımızı söylüyor ısrarla beni çok seviyormuş buarada hemen çocuk da istemiyor. Geleceğim için birlikte mücadele edeceğiz diye söylüyor.
Arkadaşım kendi hayatımı açıp kimliğimi ifşalamak istemiyorum ama ne güzel annen başında paran az da olsa başını sokacak evin var yeni evli birisi olarak sana önerim en büyük pişmanlığım işimi ayarlamadan evlenmek . İnan onun ailesi bile sırf bu yüzden sana karışma hakkı görecek . Ne kadar seversen sev sırf ekonomik özgürlüğün yok diye hep o ezmese de ailesi alttan alta da olsa ezer. Bunlar sana abartı gelmesin bana da öyle geliyordu ama şu an yaşayarak öğreniyorum. Ayrıca yaş farkınız çok fazla bence 5-10 seneye adamı beğenmeyeceksin. Zengin birini bulmak zorunda değilsin ama en azından kendini kurtar . Gerekirse otur kpss çalış atan öyle evlen.

Back
X